Direksiyonlar tuvaletten 9 kat daha kirli

Başlatan Balböceği, 11 Temmuz , 2011, 19:52:14

« önceki - sonraki »

Balböceği

Yapılan araştırmalar, araba direksiyonlarının tuvaletlerden daha kirli olduğunu ortaya koydu...
İngiltere'de yapılan bir araştırmada araba direksiyonlarının, umumi tuvaletlerden dokuz kat daha kirli olduğunu ortaya çıkardı.

Sürücülerin yüzde 42'sinin yolculuk sırasında bir şey yediklerini ortaya koyan araştırmaya göre, sürücülerin sadece üçte 1, bir yıl içinde direksiyonu temizliyor. Yüzde 10 ise direksiyonu bezle bile silmediğini söylüyor.

Queen Mary Üniversitesi'nde görevli Doktor Ron Cutler, "Bir tuvaletin her inç karesinde (6.4 santimetre kare) 80 bakteri yaşıyor. Arabanın içinde ise 700 zararlı virüsler bulunuyor. Birçok bakteri sağlık problemine yol açmıyor ancak bazı araçlar tehlikeli bakteri türlerine ev sahipliği yapıyor. İnsanlar evlerini temizliyor ancak aynı özeni avlarına göstermeyerek çöp kutusuna çeviriyor. Araba mikropların ve bakterilerin üremesi için mükemmel bir yer. Araç içinde bir şeyler yiyorsanız ve kırıntıları etrafa saçılıyorsa, bunlar bakterilerin aradığı ortam. Sağlığınız için aracınızın içini temizleyin" diye konuştu.

Balböceği

Kumanda, klavye, fare bu ve bunlara benzeyenleri kullanirken hep dikkat ederim..

Esim bi arkadasinin pc'sisini getirmisti bi bak dedi bana

Temizle oyle ver dedim arkadasin elleriyle neler yapti dedim   :igrenc: :igrenc: :igrenc:

Aytii

aynen ben ve esim çok titiziz o konularda

hep islak mendille siler direksyonu oda arabaya bindigimizde

klavyemi faremide silerim sürekli

en pis yerimiz eller sonuçta ne kadar yikasakta  :igrenc:

derbeder

tuvaletin zannedildigi kadar pis olmadigini bende duymustum.

bende bu konuda cok hassasim maalesef. hatta bir muddet bilgisayar kullandiktan sonra kalkip oylesine ellerimi yikarim. birde otobuslerde o elle tutulan yerlerde demirler vs. eminim cok pistir. yemekten once ve sonra yikarim herkes alisti artik bu huyuma. hatta kantindeki selpaklari koyan kadinin elleri temizmiydi acaba diyede dusunuyorum bazen. genede cok dusunmemek gerekir.

seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

°º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º°

eger temizlemezsen dogrudur biz arabamizi her zaman temiz tutariz evimiz gibi disi batsada sürekli icinin temizligi daha önemli
:nazar: :nazar:

:nazar: :nazar: