28 Nisan , 2024, 00:39:19

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Hamilelikte ucak yolculugu...

Başlatan Ezocan84, 24 Haziran , 2011, 15:25:41

« önceki - sonraki »

Ezocan84

Kizlar biz haftaya türkiyeye ucakla gitmek istiyoruz.. biraz korkuyorum dogrusu, doktor problemin yok dedigi halde, ne yapsam sasirdim.. aranizda hamile seyahat eden veya edecek varmi? fikirlerinizi bekliyorum





derbeder

uzun mu surecek yolculugunuz?

ucak yolculugu yapan hamile tanidiklarim var ama her hamilelik farklidir canim.. zaten belli bir aydan sonra ucaga almiyorlar benim bildigim kadariyla.
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

Ezocan84

2 saatlik bir yolculuk olacak, cok uzun degil ve 19uncu haftamdayim, hava yolu sirketleri son aylarda almiyorlarmis duydum ben daha yeni 5inci ayima girdim, ve cok kararsizim  :dontknow:





xxcansuxx

yurtdışında son aylarda yasaklıyorlar sanırım uçak yolculuğunu... sorun yok demişse dr birşey olmaz canım inş. benim 11.haftam dr memlekete uçakla gidebilirsin dedi karayoluyla gitmemi istemedi mesela... bir arkadaşımda 7 aylık hamişken  binmişti uçağa...


derbeder

canim icin rahat etmiyorsa bence gitmemekte fayda var derim. yani gidene kadar 9 doguracagina seneye yaparsin iznini.
karar sizin tabii izni iptal etme imkaniniz var mi?
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

Ezocan84

izni iptal etme gibi bir durum var ama gelde kocama bunu anlat.. seneye iki cocukla daha zor olur diyo.. tasincagiz yakinda, borc altina girecegiz mutlaka, zor günler bizi bekliyor diyo.. stress öncesi bir tatil yapalim diyor neyse hayirlisi olsun bakalim..





derbeder

iki cocukla zor olabilir tabii ama karnin burnunda olarak gitmek kolay mi olur bilemiyorum?
belkide esin haklidir, ama ben olsam herhalde gitmezdim. cok istiyorsa esimi yanliz gonderirdim.

belkide hic sorunsuz bir sekilde atlatacaksin canim, yasamadan bilinmez.
seni hanımefendiliğimle dőverim bebeğim!

xxcansuxx

kötü birşey olmaz inşaallah canım...ben olsam bir cesaretle binerdim sonuçta ilk defa binecek değilsindir uçağa panik yapmadıktan sonra gidilebilir diye düşünüyorum. doyasıya tatiliniz yapın stres atarsınız doğum öncesi... doktorun sorun yok dediyse kafana takma şimdiden strese girmişsin sen rahat ollllll... ALLAH A EMANETLER HER DAİM MELEKLERİMİZ  :amin:


Aytii

düsük tehlikesi oldugu zaman doktorlar zaten yasaklar ki senin doktorun izin vermis paniklemene gerek yok bisey olmaz diye düsünüyorum  ;)

*•.¸♥gonca♥¸.•*

cnm bn 33.haftmda 1.45dkka uçcam bişey olmaz inşallh doktorun sorun yok dediyse bişi olmaz ...yasemnde istanbulda şuanda ki bizimkiler daha ileride senin daha az yani susanna da yolculuk yapıck  :laughing7:
hayatıma hoşgeldin aşkların en güzeliiiii Yağmur Meleğim....

Ya-semin

HAMİLE YOLCU
28 haftayı doldurmamış olan hamile yolculardan rapor istenmez. tek bebeğe hamile yolcuların 28. haftadan 36. haftaya kadar (iki veya daha fazla bebeğe hamile yolcular için 32 haftaya kadar) kendi doktorundan aldığı "uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur" ibaresi yer alan raporu ile seyahatine izin verilir. 36 haftadan (iki veya daha fazla bebeğe hamile yolcular için 32 hafta) sonra ise doktor raporu olsa dahi seyahatine izin verilmez.
(alıntıdır Anadolu jet'in magazin dergisinden)

canım kurallara göre seyahatinde bir sakınca yok, gerçi sen de araştırmışsın bunu... zaten bebeğe bir zararı olsa uçak yolculuklarının hiç izin verilmezdi. eğer ki uçak korkun varsa, aşırı heyecanlanıyorsan, biraz düşün derim ama yoksa hiç telaş etme, hiçbişey olmaz Allahın izniyle..


Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline dönürür. Selviyi hür bir halde yücelten, kederi de sevinç haline sokabilir. Mevlana

susanna

ezomm canim arkadasim icin rahat olsun doktorda sorun yok demis massallah
yolcu ucaklarinda kabin ici basinc ayarlandigi icin herhangi bir risk tasimiyor
dogumdan once guzel bi tatil ve nefes olucak size de
nekadar kalicaksiniz donus kacinci haftana denk gelicek kismetse




elifyusufduru

ben 7 aylik hamileyken bindim ucaga tr den almanyaya dogum icin gittim 3 saat ucak yolculugu gayet rahat gecti doktorun bir sakinca görmüyorsa panik yapma...





Ezocan84

kizlar cok tesekür ederim icim rahatladi birazda olsa.. ucaga her sene bir iki defa bindigim icin paniklemiyorum ama genede kararsizdim hamileyken hic binmedim ama bakalim hayirlisi.. 1 agustosa ayarladik 2 haftalik, 23-24 haftalarda gidecegim 25-26 haftalar civarinda geri dönecegim.. rabbim yardimcim olsun diyorum..





karapnr

canım ben yeni bindim uçağa , doktorumdan rapor aldım uçağa binebilir bir sakıncası yok diye (istiyolar havaalanında almanda fayda var), hem de sölüyosun ordaki görevli polise ben hamileyim diye bu raporla xr cihazlarından da geçmiyosun   :icon_thumright: