EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

anita

Slm,
Ya yetişemiyorum yazdıklarınıza asla. Ayşen bizim doktorda danonenin mavi kapaklı yoğurtlarından verebilirsin demişti. Benimki gazlı olduğu için ben yoğurt yedirmiyorum şimdilik.
Benim kızımda henüz dönmüyo ama dönmeye çabalıyo.
Jbudun cnm bende çok sinir oluyorum böyle misafirlere. sürekli kayrayla oynamak isteyen küçük çocuklara.. geçmiş olsun.. annesinde kabahat ama..
Jbudun çok şanslısın benim kızım tek başına 5 dakika bile durmuyor. Yarabbim bana sabır versin o kadar zor bi bebek ki eve gelen 2 saatten fazla dayanamıyor ve bana sabır diliyorlar. sürekl, kucakta dolaşmak istiyor..
Şeyda, yoğurt kabızlık yapıyo bebeklerde. belkide o yzüden kabız oluyo..
Kayranın beslenmesi şöyle:
Kahvaltı: Mamanın içine pekmez bisküvi milupanın 5 tahıllı kaşık maması peynir koyuyorum muhallebi gibi oluyor.
Öğlene doğru: Meyva (armut ve elma yarım ölçü)
Öğlen sebze çorbası (etsuyuyla)
Akşamüstü meyva ( bazen vermiyorum ben duruma göre kakasına göre bakıyorum yada gaz durumuna göre.) akşam mama veriyorum. gün içerisinde 5 kez filan emziriyorum. mama vermiyorum gündüz çünkü kahvaltı ve sebze çorbası doyurucu olyo mamayı yemiyo. aralarda rezene çayı veririm.

Şeyda ben senin kadar meyva suyu vermiyorum..
bu kadar takma kafana zamanla düzelir daha eni yeni alışıyor bağırsakları. üzme kendini.
bence güzel veriyosun. keşke benimkide içse 100cc meyva suyu. ama sevmiyo malesef.



anita

Şeyda meyve suyunu kaşıkla mı yiyor Melis Alara. Ben kaşıkla vermeye çalışıyorum ağzının kenarlarından dökülüyo zaten pek sevmiyo meyveyi. Ne tavsiye edersin bana?

HEPİNİZİN KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN..
SEVGİLERİMLE..



Almiş'inAnniş'i

ceylin harika görünüyor  :nazar: kırmızı da çok yakış tombike  :k06:

anita

ayy
ceyline bayılıyorum ben ya
maşallahhhhhhhhh



anita

Kızlar,
Kayra kucaktaykende bazen ağlarken kendini arkaya doğru atıyor..Kollarını geriye doğru ittiriyor.
Bu ne anlama geliyor bilen veya aynı şeyi yaşayan varmı?



Tebessüm :)

ceylin nefis.... tam yemelik olmuş,Allah nazardan saklasın :nazar:kızma ama büyüdükçe babaya daha çok benziyor. :laughing7:
anita kayranın erkek versiyonu bizim evde var, durmayan huysuz bişey.allah yardımcın olsun canım, diğer sorularını bilmiyorum. :dontknow:

meltem sen ne iş yapıyorsun?

berilce

HEYO HEYO HEYOOOOOOOOOOOOOOOOOO . Bu sabah itibariyle bir kilo daha vermisim ,heyo heyo heyooooooooooo,nasil oldu anlamadim,diet yapniyorum,tabi dikkat ediyorum abarmiyorum ama spor cok faydali..onun sayesinde gidiyo teket teker...bu gidisle mayista butun kilolar gidecek ...INSALLAH...HEYO HEYO HEYOOOOOOOOO  :laughing7: :occasion16: :wav:

Dun okurkene benimde canim cekti mercimek koftesi,evde yeisl sogan yoktu olsa yapacaktim,marketede gidemem,bizim en yakin yer arabayla 15 dakka  :k06:   ...
ninanuhu valla bilmiyorum ben o ne anlama geliyo...
cayline  :nazar:

yarin bizimde doktor randevumuz var ,bakalim ne diyecek, cok mera ediyorum kilosunu boyunu, asilarimiz olucak , bakalim uyuyacakmi huysuzlanacak mi  :k06:   ya ben ek besine basla desede baslamayi dusunmuyorum,siz ne dusunuyosunuz, 6 aya kadar emsin ,en azindan 5.5 a kadar emsin diyorum 5.5 da yavas yavas basliyayim...gecen gun elma puresi denettim,bayildi , daha cok daha cok dercesine agladi,ben de korktum hemen anne sutu verdim ,ne olur ne olmaz,beni biakir felan...
  ay GULAY  senin turk doktor olduguna sevindim,ben de senin sayende baska seyler ogrenirim,ek besin haftamizda yakin  ;D ,bakalim senin doktor ne diyecek, uf ya yarin benim esimde olmayavcak yanimda,o baska doktorla olacak,valla GONCAM burda her isi kendin yapiyon,hemsire sadece seni izliyo cikarirken sonra kilosuna falan bakiyo,sonra doktorun yanina goturuyo... ayni sey ordada devam ediyo...

semsen24

Emine desteğin için teşekkür ederim durum biraz zor gibi millet iyi kordine olmuş.
Ama birkez daha forumdaki arkadaşlara destekleri için teşekkür ederim. Çarşamba günü oylama bitiyor :(
Sema&Sena

Tebessüm :)

Alıntı yapılan: semsen24 - 08 Mart , 2007, 20:53:29
Emine desteğin için teşekkür ederim durum biraz zor gibi millet iyi kordine olmuş.
Ama birkez daha forumdaki arkadaşlara destekleri için teşekkür ederim. Çarşamba günü oylama bitiyor :(
canım ben oy gönderdim ama dediğin gibi çok iyi koordine olmuşlar, senin oylar bayağı geride, haber verbileceğin başka yerler de varsa onları da haberdar et sen de, Allah yardımcınız olsun canım. ;)

Funda

Ekin bugün hiç süt içmiyor sıfır çektik yani ... Doktora götürdük eşimle, kan tahlili ve idrar tahlili istedi , idrarı veremedik ( kızım o torbaya denk getiremedi bi türlü  :laughing7:) ama kanda bişey çıkmadı..Doktorda bişey diyemedi diş falan da yokmuş tamamen benim uydurmam..Akşam gelince Hero Baby nin pirnçli muhallebisinden yaptık yalana yalana yedi, bu ne demek ki şimdi ? Muhallebiyi de anne sütüyle yaptım üstelik.Kızım artık emmek istemiyor mu ? Kaşıkla da çok zormuş kardeşim yedir yedir bitmiyor ki ..
Ayşegül çok utandım ya , ben de saf saf mercimekli köfte diyorum ya , ama o da olur dimi ?? Dünya kadınlar gününde Mercimekli köfte yenmez diye bişey yok dimi ?
Beril bu 6 aya kadar tattırma işini önemsiyorlar daha sonra yedirmek yeni tatlara alıştırmak çok zor oluyormuş diye..Doyurmalık olmamalı bence de .. Minik minik tattırmak lazım sadece..
Ninahuhu o hareketi Ekin yapmıyor ama sanki sıkıldım der gibi geldi bana..Rahat bırakın beni falan gibi bişey olabilir mi?
Ceylinde tam yemelik yaaa çıtır çıtır ..

Funda

Bu arada kızım 6750 gr 65 cm olmuş..

semsen24

ayşegül desteğin için sanada ayrıca teşekkür ederim çarşambaya kadar vaktimiz var sizlerin ve sevenlerimiz sayesinde belki bir katagoride 1. oluruz hırs yaptım ama geç kaldım :sleepy1: :BangHead:
Sema&Sena

Emine

Teşekkür ederiz teyzeleri..
Ben yazarken atlıyo bazen elime bende ona ayrıca klavye verdim böylece tartışma bittiii  :D
Ebrulicim her bebeğe göre değişiyor bu dönme durumları ne güzel başlamış sizde de..Ben artık yürüsün diye bekliyorum.Emeklemeyecek sanırım Ceylin çünkü yüz üstü durmaya sinir oluyo direk yürüyecek sanırım.
ooooo Anita senin vermediğin şey kalmamış ben de çok özeniyorum biz yerken ağzının suyu akıyor Ceylinin.Birkaç gün sonra kontrolümüz var 6 aylık ta oluyoruz 3 günümüz kaldı artık bir sürü ek şey yiyebilir sanıyorum.Bu kendini geriye atması Ceylin altını ıslattığı zaman yapıyor onu bezini değiştirince normale dönüyor.Bazende çok kucakta durunca sırtüstü uzanmak istiyor yoruluyor o zaman yapıyor.
Berilcim verdiğin kilon vatana millete hayırlı olsun aman geri dönmesin  :occasion5: Randevunuzdan iyi haberlerle dönersiniz inşallah ..
Semacım Sena 1. olamasada bizim 1.miz boşveeeeeeeer  :opucuk:
Anita ve Funda size doktor mu söyledi bu pirinç unlu muhallebi ve diğer yiyecekleri vs verebilirsiniz diye?



anita

Emine benim bütün verdiklerim doktorun Kayraya verdiği listeye göre.. Hatta ben bazı öğünleri vermiyorum bile doktoru verdiği halde..Ama pirinç unu muhallebisi yok bizde.. onu vermiyorum yani.
Kayra da yüzüstü durmaktan nefret ediyor galiba emeklemicek bu da..Berilce ben birsürü ek gıda vermeme rağmen kızım ann sütünden soğumadı. Yani onun yeri ayrı. Orada duygusal bir rahatlama kendini güvende hissetmede var. O yüzden ek gıdalara başlayınca emzirmeyi bıracağını sanmıyorum bebeğinin.
İyi geceler :sleepy1:



Almiş'inAnniş'i

ay tabi o kadar erken bırakmasınlar. emzirme saatleri anne ve bebeğin en güzel en huzurlu anlarıdır dimi?  :love3: