EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslio

Ve nihayet kızım ve annemle birlikte dün akşam evimize döndük İstanbul 5 gün boyunca bizim için bir kabus oldu adeta.. Haftasonuna doğru gitmeyi planlarken kızımın hastalanışı ile birlikte acele gittim İstanbula Ecenin kusması olmuş gece,  ertesi günü dr götürmüşler tahlilinde keton çıkmış açlık durumunda ortaya çıkıyormuş.. Annem ilk bir hafta çok güzel yemek yediğini söyledi ama hastalandıktan sonra Ece o kadar az yediki anlatamam. Abartısız söylüyorum bir günü sadece bir öğün elma püresi ve 70 cc mama ile tamamladık  :y25: Kısaca bir özet geçeyim daha sonra Ece ishal oldu, ardından ben rahatsızlanarak acile gittim.(İshal ve kusma) yavrum o kadar halsiz düştükü gözlerinin önü mosmor oldu son iki günde azaldı ishalimiz derken bu sabah 4 e karşı uyandık yine ishal.. Hemen acile götürdük. Gaita tahlili yapıldı herhangibir mikropa rastlanmadı bildiğimiz şeyler söylendi bol sıvı içirin+patates püresi pirinç lapası yemek için zorlamayın..Eşimde bende bugün izinliydik moralimiz bozuldu.. 4-5 saattir kesildi ishalimiz inşallah böyle devam eder...
Kızımla kavuşmamızıda anlatacağım ama şimdi çıkmam lazım çok yorgun ve bitkinim..

ponçik

01 Nisan , 2008, 11:38:13 #11071 Son düzenlenme: 01 Nisan , 2008, 11:55:47 g10c@
Aslı hoşgeldin
sizden haber gelmeyince merak etmeye başlamıştım,
Ecenin hasta olduğunu sayfanızda da görünce ve hiç nete girmeyince  :dontknow:
Eceye de sana da çok geçmiş olsun nasıl şimdi , akşamdan sonra herhangibir değişiklik oldumu , tahlilde keton çıkmış demişsin ya hani , acaba dişleri filan çıkıyor ondan iştahı yok da o şekilde mi oluştu acaba , gerçi annenin çok iyi baktıgına eminim , sanırım biraz da "olacağı varmış" gibi düşünmek lazım
çok zor günler geçirmişsiniz , çok geçmiş olsun
sen neden rahatsızlandın acaba , yediğin bişeyler mi dokundu (gerçi o durumda sende de iştah kalmamıştır dimi  :y25: )  Allah bi daha göstermesin

Anita Kayranın resimleri çok şirin  :nazar:

arkadaşlar bu saatlerin ileri alınması bizim bütün düzenimizi alt üst etti ya  :cildir:  :cildir:  :cildir:  :cildir:
Eylül normalde 21:00 en geç 22:00 de yatıyordu dün akşam 23:30 da yattı
tabi o uyusunda ben de yataıym diye beklerken (malum aynı oda da yatıyoruz , uyumadan beni görse bi daha uyumaz )  salonda koltukta sızmış kalmışım 1'de uyandım eşimde çok fena grip olmuş , hemen yastık battaniye verip ben yatağıma gittim  :laughing7: ama ne yapayım Eylülün haftasonuna kadar hastalanmaması lazım -yoksa narkoz veremiyorlar -

bugün çok önemli kişiler şirketi ziayrete gelecekmiş , hepimiz şıkşıkıdım bekliyoruz  ;D
çoktandır kırmızı oje sürmemiştim, değişiklik oldu benim için



seyda

Goncacim,
ne zamandan beri aklimda aslinda sormayi unutuyorum sürekli. hani Eylül e rapor aldik tanidik bi doktordan ameliyat icin demsisin ya, anlamadim bu raporu neden hastanenin kendi kbb doktoru vermiyo? yani daah mantiklisi orda muayenen edilip, ordan rapor alinip ameliyat edilmesi degilmi :icon_scratch:

Özlemcim,
cok büyük gecmis olsun canim. annem hep derdi cocugu olmayan kadinlar icin "tabi genc görünür hic yipranmamislarki" diye. sanirim ben simdi anliyorum ne demek istedigini. hem ruhen hem fiziken yipranma bu. ama Allah korusun kuzularimizi saglik versin de gerisi bos napalim dimi ;) gece uyanmalari konusunda ben Melis Alara yi aglayarak uyumaya alistirdigimdan beri gecede 1 kere uyaniyo süt icin. bazen tabi disler falan isin icine girince 3-4 oluyo ama normalde düzene girdi diyebilirim  :amin: :nazar: sende dene bu yöntemi dene derim. zaten 3. gün kesinlikle alisacaktir. yani 1. gün 30-40 dakika aglamaya katlanman gerekiyo :-\ ama ben düsünüyorum da uyuma problemi yasadigimizda benim onu yataga birakip cikip nefes alma seanslarim yada sadece uyumak istemeyip aglamalari falan sayilirsa 12 ay icinde kesin daha cok aglamistir. yani biraz sabir.

Aslicim,
sizede cok gecmis olsun. nasil oldu ece haberlerinizi bekliyoruz.

Eminecim,
Ceylinin resimler  :nazar:

cok  :opucuk:  :wave:

ponçik

01 Nisan , 2008, 16:16:10 #11073 Son düzenlenme: 01 Nisan , 2008, 16:23:30 g10c@
Alıntı yapılan: seyda - 01 Nisan , 2008, 13:13:01
Goncacim,
ne zamandan beri aklimda aslinda sormayi unutuyorum sürekli. hani Eylül e rapor aldik tanidik bi doktordan ameliyat icin demsisin ya, anlamadim bu raporu neden hastanenin kendi kbb doktoru vermiyo? yani daah mantiklisi orda muayenen edilip, ordan rapor alinip ameliyat edilmesi degilmi :icon_scratch:


Şeyda  :D merak etme tanıdık doktor derken öyle uyduruk kaydırık bi rapor olmayacak , benim daha önce yanında çalıştığım bir uzman kendisi  ;)  ayrıca benim bademcik ameliyatımı gerçekleştirmişti , güvenilir bir Dr.
yarın sabah muayene edip durumunu rapor edecek , burnundaki tıkanıklığın sebebine göre tedavi uygulanıp o doğrultuda operasyon gerçekleşecek   :icon_thumright:   :opucuk:

itiraf ediyorum benim burnumda estetik önceden çok çirkindim bakın size eski bi resmimi koyayım arkadaşlar  ;D

http://img84.imageshack.us/my.php?image=adszkz6.jpg



emel efe

  gonca allah senı bıldıgı gıbı yapsın bende gercek sandım sonra yazıcam herkese bı okuyayım dedım :toothy10: :toothy10:

şerife Berat

gonca çok şekersin acnım nasılda aklına gelir böyle şirin şeyler  :dontknow:

emine ceylinin resimleri çok güzel  :nazar: zeytin yemesine de imrendim .

anita kayrada çok tatlı çıkmış tombul yanaklarından ısırırmısın benim için ? :opucuk:

aslı geçmiş olsun canım , şimdi nasılsınız ecenin durumu düzeldımı bı haberdar et guzelıım. ;)

beril

ay gonca sabahin su saateinde guldurdun ya :)
mrb kızlar ben tr deyim ama hic keyfim yok.daha bısmıllah demeden kizim gelir gelmez hasta oldu 2.3. gunu su andada saat 3.30 ve sabahlıyorum bır bucukta uyudu ama sımdı korkuom gene ates cıkacak dıye.3 doz tahylenol verdim.ay melis masallah hıc hastalanmamisti su gune kadar.memelkete geldik hemen kapti mikrobu:((( napıcam ya...dusup cıkıyo dusup cıkıyo...offfffff..ben okuyamadim gecmisi geldigimden beri uyku problemi cekiyorum.melis gene ski gunlere dondu dibimden ayrilmaz benle yatar.park yataka ldim gecici sure koyar koymaz cıglıgı basiyo.babamda agatma dıye bana kızıyo...ay ben kendi evimi istiyorum.besleme gibim oldum burda...herseye karisiyolar.... :cildir:  :cildir: :cildir:

ponçik

selam güzel anneler
havaya bakarmısınız  :sunny: ne güzel güneş var
insanın içi ısınıyor
gerçi İstanbul böyle de , heryer böyle gibi düşünerek yazdım  :laughing7:

Emel oğluşunun resmini avatara koymuşsun , süper olmuş , çok yakışıklıymış annesi  :nazar:

Şerife sağol öyleyimdir ben işte  :D şirinlik muskası

Beril hoşgeldin , ama pek hayırlı olmamış gibi görünüyor  :-\
öncelikle geçmiş olsun  :flowers:
inşallah eski düzeninizi oturtursunuz, o kadar yol, hava değişimi , kalabalık vs.. hepsi etkilemiştir tabiki  :dontknow:

aşağıdaki linke bi gözatar mısınız anneler  8)
http://www.bebegimonline.com/forum/index.php/topic,1266.msg82430.html#msg82430

biz bu sabah KBB doktorumuza gittik , ameliyata engel herhangi bir durum görülmedi , sadece genizeti biraz büyükmüş, ilerde zorun yaratabilir dedi. Uykusuzluk, nefes alamama ,nefes kesilmesi gibi durumlar olursa acil müdahale ederiz dedi (inşallah bu yaşlarda olmaz  :amin:  )
ileride anaokuluna başladığında problem görülür, o zaman müdahale ederiz dedi  :icon_thumright:
şimdi raporu Göz hastanesine faksladım, onlardan haber bekliyorum
Gelişmeleri bildiririm   :aferin:



anita

Selam kızlar
İki gündür ağlatarak uyutma yöntemini deniyorum Kayranın uyuması için. Şeydanın da yardımları sayesinde saolsun walla.. :love9:
İlk gün 45 dk ağladı ve 9.30 da uyudu gece 2 saatte bir uyandı yanına gitmedim ve uyudu her defasında 5-6 dk ağladı uyudu.
İkinci gün yani dün 25 dk ağladı ve 9 da uyudu. 12 ye kadar iki kere uyandı 1-2 dk ağladı ve uyudu. Gece 12den sabah 8.30a kadar hiç uyanmadı. Tam 18 aydır ilk defa gece yatıp sabaha kadar deliksiz uyudum kızlar ve kayra da öyle. Sabah uyandığında uykusunu almış sakin ve huzurluydu hatta gözleri şişmişti uyumaktan :) Dayanmak çok çok zor oluyor  :dontknow: ama mecburum artık ben buna.. saat başı uyanıyordu ve sadece beni görünce ben yanına yatınca uyuyordu. hayalet gibi dolaşıyodum etrafta..
Biraz önce de öğlen uykusuna yatması için koydum yatağına 10 dk ağladı ve uyudu. her geçen gün süre kısalıyor sanırım birkaç güne kadar ağlamadan kendi kendine uyumayı öğrenecek.
bilgilerinize..sunulur..



anita

bir iki resim ekledim..

[eklenti yönetici tarafından silindi]



anita

iki tane daha :)

[eklenti yönetici tarafından silindi]



ponçik

02 Nisan , 2008, 14:22:03 #11081 Son düzenlenme: 02 Nisan , 2008, 14:23:49 g10c@
Gözün aydın Anita
ben bu yöntemi 6 aydan sonra uyguladım (yani sütten kesilince )
dediğin gibi zor oluyor ama , sonrasında en büyük rahatlık sana oluyor ve çocuk sürekli ağlayarak istediklerini yaptıramayacağını anlamış oluyor

keşke sende çok önceden başlasaydın , yine de süper bi gelişme , iyi şanslar  ;)



desree (Özlem)

GEçmiş olsun dilekleri için ve uyku çözümleriniz için teşekkürler bende Selim e küçüklüğünden beri ağlama yöntemini uyguluyorum yarım yamalak da olsa Selim gece ve öğlen uykusuna kendi uyuyor bu yöntemle ama gece kalktığında uyumak istediği halde dalma problemi yaşıyor bu sefer kök söküyoruz dakikalarca, geç yatıp geç kalkması o kadar problem değil benim için gece kalkmalarından bunaldım artık ben ama herhalde dişten diyorum çekiyorum mecburen Allah korusun 4 yaşına kadar böyle olmaz inş. dişler tamamlanınca geçer umarım dediğiniz yöntemleri hep uygulamay çalışıyorum Selim e int. kitaplardan da araştırıyorum ama uyku problemi olan çocukların ailesi hep çekiyor böyle sanırım kalıcı bir yöntem sökmüyo böyle çocuklarda
Anita umarım sizin sorununuz hallolur işe yaramaya başlamış
Gonca şimdi Eylül operasyon geçirmeyecek mi ben anlayamadım :icon_scratch:, 1 nisan şakası güzeldi :icon_thumright:
Beril Melis e geçmiş olsun umarım bir daha ateşlenmez dr ne diyor ateşinin düşüp çıkmasına?


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

desree (Özlem)

Bu arada Ceylin ve Kayra nın fotolarına maşallah demeyi unutmayayım :nazar:


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

ponçik

aman Özleeeeeeem şurda 4 yaşına ne kaldı ki senin de düşündüğün şeye bak  :toothy10:
şaka bi yana gece kalktığı zaman çok ağlarsa etraf rahatsız olmasın diye susturmak için siz de kalkıyorsunuz dimi , sırf bu yüzden , o da gece sizin kalkacağınızı bildiginden kendi uyumuyor sanırım  :sad1:
Allah cümlemize sabır versin aaaaaaaamin  :amin:

benim canım sıkkın arkadaşlar
dün raporu faksladım demiştim ya , sonuçta raporda AÇIK ve NET ameliyata engel bir durum yok demesine rağmen kızımın burnu tıkalı diye , iyileşince gel diyorlar
iyide tıkanıklık geniz etinden kaynaklanıyor.yani bir göz kanalı açılacak diye bu yaşta geniz etinimi aldıracağız, hoş geniz etini de anestezi yapmadan alamazlar.... ooooof bunaldım yaaa
bende yarın ameliyat öncesi kontrol için götürdüğümde burun spreyini sıkıp bakın kızımın burnu açıldı diyeceğim , 10 dk.narkoz da çocugu (Allah Korusun  :amin: ) öldürmez heralde ...
dua edinde bu sefer ameliyat için okey versinler arkadaşlar
herkesi öptüüüüm bye