EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslı

16 Mart , 2008, 00:36:30 #10920 Son düzenlenme: 09 Nisan , 2008, 17:20:22 aslı
Evvvet Ayşegülcüğümün dediği sadece ikimizdik pardon dördümüzdük  ;) . Ayşegülcüm de çok tatlı Yağız ise fotolardan gördüğümüzden daha yakışıklı vee ayrıca çok şeker öpücük veriyor. Güzel bir gündü birde afacanların peşinden o kadar koşmasaydık. Ayşegülcüm ve Yağızcığımla buluşmak keyifliydi en kısa zamanda tekrarlayalım. Son anda çekilen fotolar



aslı

16 Mart , 2008, 00:41:09 #10921 Son düzenlenme: 09 Nisan , 2008, 17:20:55 aslı
Yakışlı Yağızla annesi



aslı

16 Mart , 2008, 00:44:11 #10922 Son düzenlenme: 09 Nisan , 2008, 17:21:27 aslı
Buda Aslı teyzesiyle



beril

yav ben de promokok 4 tane gozuikuyo :BangHead:  fazladanmi vurdular acep.sormasi ayip bu promokok ne asisi oluyoyav ;D  ben de cahilligimi tam ilan ettim he,o kismi okumamisim,neye karsi koruyodu bu mubarek :suclu:  ay bayilazzzzzzzam amma asi var kardesiiiim

aysegulle asli resimleriniz cok guzel,ama bebisler yakiyor yani :nazar: ya aysegul ben seni niye yesil gozlu hatirliyorum  ;D Allah Allah,ben seni hala balkon kapisinin kenarindaki hamile halinle hatirliyorum  ;D

ohhhh seyda gez anam gez... biz de bugun hedaye islerini hallettik,daha 1 tane aldim ama olsun :laughing7:

beril

simdi eskilerden aklima bisey geldi ben o kismi okumamisim diyince:) lisedeyken yurt aliminda mulkat vardi,arkadasin tekine sormuslar,Hz Isanin amcasinin adi ne diye,o da dusunmus dusunmus,anca su cvb i bulmus garibim :ehi: ' bizim o konular sirasinda hocamiz askere gitti,o konulari islemedik'  :ehi: :ehi:  insan ilk duyunca hakkatend usunuyoda,Hz Isanin babasi yokki amcasi olsun... :ehi:

Emine

Anitacım Kayra düşmüş geçmiş olsun .Süre doldu sanırım inşallah bir şey olmamıştır.
Goncacım Eylülün kilosuna boyuna maşallah  :nazar: 6. tanışma yıldönümünüz de kutlu olsun  :-*
Aslıo günün can sıkıcı geçmemiştir inşallah , çok sayıda misafir ağırlayınca insan ne ikram edeceğine karar vermekte zorlanıyor.
Seydacım Melis Alaraya da geçmiş olsun o da düşmüş.  :sad1: Benim ki de kendini savunmuyor itiyor bazen çocuklar öyle bakakalıyor çocuğun itiş kakış gördüğü yok evde bilmiyor öyle şeyleri.Biraz büyüsün karate kursuna göndericem  :ehi: ben gitmiştim ortaokulda ama Ceylini daha küçükken göndermeyi düşünüyorum.
Ayşegül ve Aslıcım fotoğraflarda çok keyifli görünüyorsunuz keşke biz de gelebilseydik.Hepinize maşallah  :nazar: Yağızı da Allah korumuş kalsa asansörde büyük travma yaşardı çocuk
Beril arkadaşının başına gelen fıkra gibi  :k06: yurda kabul etmişler mi arkadaşını merak ettim :) 

Ceylinin burun akıntısı azaldı öksürük başladı şurup vermeye devam ediyorum bu gidişle bu haftaki aşısı iptal olacak  :-\

seyda

Emine, azicik dövüssekmi evde naapsak acaba ;D aman Allah göstermesin öyle seyler :amin: ögrenir kuzular demekki daha zamani var. icime su serpildi baska bi ark. da sordum oda dedi sasirip bakiyo öyle diye. demekki bitek benim kuzu degilmis  ::)

Aysegül ve Asli, güzel cikmis resimler yav :nazar: dördünüze de :opucuk:

Gülaycim, sana gecmis olsun demismiydim bilmiyorum Caner de düsmüs. yüregimize iniverecek valla bigün. rabbim korusun yavrularimizi :amin:

biz de gecmis olsun dileklerinize tesekkür ediyoruz ve bütün teyzelerimizi  :opucuk: kizlar yav benim kuzu hep sandaliye, koltuk ve sehpa tepelerinde aklim cikiyo arkami dönemez oldum napicaz böyle :-\ bu arada dünki gezinin de kokusu cikti, cok günesliydi falan ama arada rüzgar vardi tabi, sapkayi ben taktim esim cikardi ve dün gece basladi öksürük. bazen diyorum bu kocalar bizim sabrimizi denemek icinmi varlar yav :BangHead: insallah bu kadar öksürükle gecer atesi falan cikmaz kuzumun :amin:

iyi geceler herkeze :wave:

aslio

Goncacım tşk ederiz canım bizde Eylülü ve seni öpüyoruz....
jbduncum Ecenin gelişimi çok güzel maşallah güzel kızıma :nazar:

izmirliler buluşmuşta resimler bile gelmiş... Çok güzel çıkmışsınız Ayşegül ve Aslıcım... Tabi minikler daha harika...
Aslıcım Defnenin saçları biraz uzamış.Ayşegülcüm geçmiş olsun sanada asansör olayı için...

Şeydacım göl kıyısı resimlerini bekliyoruz ne güzel değişiklik olmuştur sizin için..

Eminecim tekrar geçmiş olsun Ceylin Azraya....

Günümü nihayet atlattım ve şöyle derin bir oh çektim.. Yorucu olmakla birlikte güzel geçti yaptıklarımız beğenildi.. Bugünde havayı güzel bulup kendimizi çarşıya attık 3-4 saat gezdikten sonra yetmedi birde alışveriş merkezi yaptık..
Bu arada bizden son haber kızım Salı günü annanesiyle birlikte İstanbula gidiyor :crybaby2: : :(Nasıl cesaret ettim bende anlamadım ama uzun zamandan beri istiyordu annem sıkıldı iyice burada e babamda istanbulda.Birazda bizim fedakarlık yapmamız gerekti bakalım nasıl geçecek...Şimdiden aklıma geldikçe gözlerim doluyor.. Hepinize iyi geceler diliyorum..

tubi

Ooooo Izmirliler bulusmus eksik kadro gerci ama neyse artik sefere belki biz de oluruz  ;) 4unuze de  :nazar: supersiniz.
Aysegul seni gidi seniii diyerek basliyorum.N'aaptin yaa cocuga hic kapatililirmi asansore ,tamam yaramaz Yagiz da bu kadar degil yani  :DNeyse ders alinmis sanirim ..
Asli nasil gondercen Ececigi yaa?Gerci bu aralar ananeciyiz degil mi  :D?Neysee yarana tuz basmiiimm  :suclu: ..Gecmis olsun atlatmissin misafirleri de  :opucuk: cok..
Seyda valla bu aralar performansina hayranim ,bir ben yazamadim soyle.Cok istikrarsizim ya..Pasaport hikayesine cok guldum bizim evde de zaman zaman yasanir bu tip seyler.Evrak isi nedense bendedir hep  :igrenc: Harika bir gun olmus ne guzel ya..Bizimki igrencti ,neyse..Melise gecmis olsun atlatir  ilerlemeden merak etme ,biraz paracetamol tamamdir.Lara da  oyle durumlarda bakiniyor.Gecen haftalarda  bir Turk kizla tanistim onun da Laradan 20gun buyuk kizi var.4 aydir anne calistigi icin tam gun krese gidiyormus.Neyse bizimkileri tanistirdik .Laranin elinde top vardi, kizin bir cekerek alisi var inanamazsin 'baaaalllll' diye atladi .Zavalli Lara kalakaldi oylece,elleri bombos ..Eh iste dedim kres farki  :D Sanirim dayak yiye yiye ogrenecekler atmayi  :laughing7:
Goncacim tebrikler yari finale kalmissin,uzulme bizim birincimizsin hakkatende.Tarifi kaydettim kavanoz mama alinca yapicam insallah,pek kullanmiyoruz ya artik ..12 ytl cok fena olmus hakkaten ,pounda cevir kulaga daha hos gelir  :D
Gulaycim hosgeldin.Iyi olmus asilari tamamlaman ,Canere  :nazar: kocaman olmus yaa.Zaman ne cabuk geciyor .Siz Dublinde mi yasiyorsunuz?
Eminecim Celine gecmis olsun,katilamadiniz demek gorusmeye neyse sefere artik.Ceylin demek cak cak cigniyor sakizi  :nazar: Ama sen verme yine de ,gereksiz bisey bence .Hicbir faydasi yok cocuklarimiza .Ustelik Allah korusun bogazina filan kacar..Bir de bosuna mide asidi uretip duruyor.
Jbduncum  :nazar: sana emzirme rekorunu ha gayret kiracaksin, :nazar: Ecrine  boyutlar super..Aksam yemegine gecebildiniz mi?Haa bir de eger 2 yasina kadar emzirmeye devam edilirse cocugun zeka seviyesinin daha yuksek olma ihtimali kanitlanmis durumda,devam edebildigin kadar et yani..
Meltemcim geldim iste  kvaldeleri  yollayip  :basardim: Siz nasilsiniz ?Ucretsiz izin olayinda bir gelisme var mi?Hepinizin iyiligi acisindan super bir karar  bence..
Gelelim bizee..
 

tubi

Cook tesekkuler iltifatlar icin  :flowers: Hepimizin cocuklari birbirinden guzel  :nazar:
Dedim yaa babaanne ve opamiz  gittiler.Burada kaldiklari surece ben 10 saatlik surucu kursumu tamamladim.10 nisanda sinava giricem,rica edicem dua edin benim icin coook ihtiyacim olacak  :amin: Sonracima bahcemiz daha guvenli bir hale geldi ,citler bariyerler filan.Simdi sira kucuk bir salincak almak da belki birde kucuk kaydirak .Ondan pek emin degilim zira Lara kaydirak manyagi oldu,yuzustu kaymaya bayiliyor desem.Iki alt aziyi patlattik.Acili,uykusuz ,yemeksiz gecen 1 hafta sonrasinda.Kopek dislerinden suphelenmistim ama degilmis,azilar  :nazar: oyle buyuk ki buyuk bir alani yararak cikmaktalar.Tabii zaman aliyor buda.Hatta patladiginda bir tarafinda kan bile gordum ,yazik ya.
Neyse bu hafta gayet iyi gecti kizim ve benim acimdan.Amma sevgili kocam yine hastaydi ,carsambadan beri yatar  vaziyette.Sabahlari cenemden kurtulmak icin ise gitti ama dayanamayip oglenleri eve dondu  :-\ Valla ayda bir kez ya belli tultulr,ya boynu,ya griptir,ya nezle..40 yasina gelmeden dagildi adam  ellerimde ,curuk cikti yahu  :toothy10: Tahmin edrsiniz ki o yattikca ben deliriyorum,tabii bisey diyemiyorum icimde patliyor..Yazik hasta iste  ne diyeceksin..Ama olmasin kardesim haftasonu ben onu dortgozle bekliyorum.Bak gene kapandik kaldik  :igrenc: ,havda yagmurluydu nereye cikarayim kizimi.Haa bir de annesi buradayken olsaydi yaa hasta  :suclu:
Bu arada tatil arayislari surmekte .Havanin daha da guzel olmasi ihtimalini goz onune alarak nisan ortasina kaydirdik gerci.Hala Antalya olacak sanirim.
Iste boyle bizden haberler..Haa unuttum bir de Laranin saclarinin on tarafini kestim dun aksam .Ay valla sinir geldi ,toka al ,toka ara,bant tak,cikar bayilacaktim.Erkek cocugu gibi oldu valla ;D\Saclari ne mi yaptim  ??? Kurdeleyip gobek kordonunun yanina koydum,ceyiziyle gondericem  :laughing7:
Bu arada cok hizli kilo almakta gibime geliyor .Bu hafta kilo/boy icin goturecegim bakalim.
Optum hepinizi..
Neyse iste boyle ozetle bizden haberler.

ponçik

günaydın  :sleepy1:  :sleepy1:  :sleepy1:
yani aslında bana daha aymadı ama  :sleepy1:
Ayşegül ve Aslı buluşmanız vatana millete hayırlı olsun  ;D
hepinizde resimlerde çooook güzel çıkmışsınız
4 kişi olmanıza istinaden  4 tane  :nazar:  :nazar:  :nazar:  :nazar:

ben çok yorgun ve uykusuz olaraktan (dün gece 1 de yatmaya hazırlanırken Eylül uyandı ve uyuduğunda sabah ezanı okunuyordu )  kendime gelince yeniden uğrayacağım   :sleepy1:



ponçik

17 Mart , 2008, 14:41:41 #10931 Son düzenlenme: 17 Mart , 2008, 15:12:01 g10c@
Beril biz pnomokok aşısı olmadık
bizim doktorumuz aşının TRye yeni geldiğini yan etkilerinin henüz tartışıldığını, hastalık oluşması halinde serumla tedavi yöntemi olduğunu buyüzden yapma taraftarı olmadığını ve kararı bize bıraktığını söyledi...
bu durmda bizde yaptırmadık..
ayrıca Hz.İsanın amcası olayını okurken biryandan da düşünüyorum kimdi acaba diye  :suclu:  :toothy10: özellikle  mülakatlar için mantıklı bir soru  :D

Ayşegüüüüül   :icon_pale:  :-ooo  :sad1: yani ikonlar hislerimi anlatmaya yetti sanırım .. yanlış anlama fotoğraf için değil Yağızın asansör olayı için  :toothy10:  :ehi:  (ben bugün kafayı yemiş durumdayım sürçü lisan edersem affola ) 
gerçekten Allah korumuş minik adamı , ben en çok o kat aralrına parmağını filan sokar da parmağı kopar diye korkuyorum , Allahtan bizde asansör yok , hoş olsa da zaten giriş kattayız hihohohoo  :toothy10:
buluşmanızın yorucu da olsa güzel geçmesine sevindim tekrardan vatana millete hayırlı olsun diyorum ve tebrik ediyorum sizleri  :hello2:

Emine senin kızın iyileşmeye gönlü yok anlaşılan aşıya gitmek istemiyor  ;D bazı doktorlar hastayken de aşı olabilir diyor ama senmi götürmedin yoksa doktorunuz mu getirmeyin dedi  :icon_scratch:

Şeyda umarım hasta olmaz Melis Alara , dediğin gibi bu kocalar bizim ömür törpümüz  ;D

Aslı  :y25: Ece demek ki seyahate çıkıyor , ama dediğin gibi hep bana hep bana olmuyor, biraz bizimde vermemiz lazım daaaaaa, konu çocuk olunca iş biraz değişiyor tabi şimdiden Alalh kavuştursun diyorum
bende 2,5 yaşındayken annem kardeşim ve ben anneannemlerdeyken (zonguldakta) dönerken dayım demişki Gonca burda kalsın biraz , ne birazı taaaaam 3 ay kalmışım ve eve dönünce etrafa yabancı yabancı bakıp "bu sizinmi mutfak , bu sizin mi televizyon " gibi sorular sormuşum, hatta geldiğim gün resimlerimizi çekmiş annem ..ben böyle mahsun ,garip ,boynu bükük... yani annem o günü hatırlayıp kendine hayıflanır hep nasıl gönderdim diye... velhasıl birazcık özlem olacak ama sonunda gene sana dönecek yavrun  :love8:

Gülay hakikaten maaşallah o zaman tombalak bişey olacak yeğenin

Alıntı yapılan: tubi - 17 Mart , 2008, 01:20:36
12 ytl cok fena olmus hakkaten ,pounda cevir kulaga daha hos gelir  :D
Tuba alemsin heee :D evet o yönden düşünmedim mesela 3 € da desem bir poğaçaya daha ucuz gibi  :laughing7:
Lara nın öyle kalakalışı gözümün önüne geldi de , kara kaşlar köfte dudaklar masum bir ifade , çocukcağız ne bu şimdi demiştir kendince
Eylülün genelde öyle durumları pek olmuyor ama birkez 4 yaşındaki komşu kızından korktuğu için (yanaktan makas alma durumları ve kucağa almak için sıkma girişimleri ) yeni ortamlarda etrafı gözlemlemeden dizimin dibinden pek ayrılmıyor ama sonra keşfi tamamlayıp sorulara başlıyor "o ne , o ne "  :laughing7: 
sınavın inşallah iyi geçer  :amin: dua edeceğim senin için  :amin:
Laranın dişleri ve saçları hayırlı olsun  ;) Kaydırak merakı bizde de had safhada , ama salıncağa kendi binmek istiyor o biraz sakat işte :sad1:
Eşine geçmiş olsun , bazen benim görümcelerde diyor abimi hasta ettin diye  :laughing7: hiç de bileeee çürük adamı kakaladılar bana  :toothy10: Allah başımızdan eksik etmesin   :amin:



ponçik

Bize gelince
dün gerçekten feci bir gündü

Eylül kirli sepetinden montunu almış sarılmış "atta atta " diye yürüken sen ayağıyla montun kenarına bas , tabi sarıldığı için montla beraber düş kafayı radyatörün kenarına vur  :(  3 saniyede pinpon topu gibi şişti nasıl içim gitti anlatamam  (yalnız o anda kafamda bi şimşek çaktı ben Şeydaya geçmiş olsun demişmiydim diye  ::) )
hemen lasonil sürdük çok ağladı alnı mosmor oldu, şişlik indi ama canı çok yandı belli yani  :( aradan yarım saat geçmemiştiki yerden oyuncağını alıp kafayı kaldırırken aynı yeri birde koltuğun kenarına çarptımı (kenarları da metal )  :( eyvah dedim bu sefer patladı kesin  :sad1: neyseki bir posta daha lasonil sefası ...
sonra dedemize gittik orada da geri geri giderken kafasının arkasını çarptı mı  :crybaby2:  Allahım kabus gibi bir gündü yani  :sad1:
eve gelip banyo yaptık, mis gibi yatırdık , TV , yemek,ütü derken saat 1 oldu tam yatmaya hazırlanırken bir ağlama krizi başladı ....... ne yapsak susmuyor süt veriyorum içmiyor, ilaç veriyorum tükürüyor, neyse Pc yi açtım çizgi film seyrederken biraz esnedi filan yoook uyumuyor evde herkes ayakta , birde babası sabah 6 uçağıyla gidecek adam 2 saatlik uyku uyuyacak vs..vs.. en sonunda sabah ezanı okunurken uyuduk   :sleepy1:  sanki gazı var gibi sürekli pırt pırt şeklindeydi ama rahatlayıp da uyudumu yoksa gün çindeki darbelerin ağrısımı , dişleri mi yada hepsi birarada galiba  :y25:

sonra evi arayıp uayndımı diye sorayım dedim bir araba dolusu fırça yedim   :(  neymiş biz çocugu çok şımartıyormuşuz , parka filan götürüp çok ilgileniyormuşuz   :caca: yahu o bizim çocugumuz ve çocuk sevgiyle büyümez mi , zaten haftada topu topu kaç saat görüyoruz ki  :caca: birde " bizim zamanımızda " diye başlayan hikayeler aaaaaaaaaay  :cildir: bakalım akşam evde şenlik var
ayrıntıları bildiririm ya herro ya merro derler ya , bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum 5 senelik sabrımı zorluyoooor resmen  :cildir:  :cildir:  :cildir:
neyse çok dolu ve çok bıkkın ve çok yorgunum
birde müdürün dırdırı , zaten kaç saatlik uykuyla duruyoruuuuuuuuuum
gene gelirim  :(



Tebessüm :)

gonca geçmiş olsun :-\ gelince zaten herşey üst üste gelir ya.her zaman olduğu gibi Allah beterinden korusun diyeyim. k.valideyle oturmak bu zamanda gerçekten çok zor ve üstün sabır gerektiren bir durum.Allah sabır versin.. Allah kurtarsın mı demeliyim? :dontknow: Allah gönlüne göre versin diyeyim, en iyisi.. üzme kendini :opucuk: eylüşümü uff olan yerlerinden öpüyorum.

şeyda, yağız da öyle malesef, koltuk tepesinde sandalye tepesinde hep, almaya kalksam basıyo yaygarayı, dikkatini başka yöne çekeyim diyorum falan filan, dinlemiyo bile. :-\ masadan düşüp de kolunu kıran çocuk bu, anla işte.çok dikkat et, an meselesi düşme olayı çünkü.

bana fena halde çarptı bahar havası, kıpırdayacak halim yok :'( çakıldım kaldım burda, Allahtan babamız evde :love9:

ponçik

valla Ayşegül ne istersen söyleyebilirsin bacım , hepsi kabulüm   :k02: bende artık alttan ala ala , herşeyi kabullene kabullene sıfır karaktere doğru gidiyorum Allah sonumu hayır etsin  :amin:
aynı evde olmak çok zor  ya herşeyini saklayacaksın yada yalan uyduracaksın , ikisi de zor işte bunun ortasını nasıl bulacaksın ...işte o da büyük bir başarı ve ben artık sanıyorum sınırlarımın sonuna doğru geliyorum   :k02:
bi yerden şöyle hoop diye sihirli bir değnek konsa başımıza ne güzel olur Selenayı mı çağırsam yada,  Nana yı mı arasam acaba Kulina yardımcı olur mu bize  :toothy10:  :ehi:  :k02: :k02: :k02: :toothy10: