EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

elen

merhaba sevgili anneler ben de aranıza yeni katıldım biz de 22 kasım doğumluyuz yani 15 ay 3 günlüğüz.yalnız bizim bir sorunumuz var peynir yemiyoruz sizler de de aynı sorun var mı acaba?diline bile değmiyor.

anita

Merhaba sevgili dostlar,
Umarım herkes iyidir..
Bizde uyku sorunu ve yeme sorunu devam ediyor..  ama alıştım artık ikisine de:ehi:
Onun dışında Kayra iyi.. Hergün yeni bişeyler öğreniyor.. Sürekli konuşuyor kelimeler söylüyor.. Saymayı filan öğrendi.. Şimdide harflere başladık.. Ev işlerinde yardım ediyor bana.. Seviniyorum iyiki kızım olmuş diye  :muzz:
Yazdıklarınızı okuyayım şimdi Kayra uyanmazsa tabi  :laughing7:



anita

bir resim ekliyim..

[eklenti yönetici tarafından silindi]



seyda

Aysegül ve Emine :director:

dün aksam 6ya 20 kala basladi Elma Kurdu haberiniz olsun saati degismis sanirim. bana süper tam yemek yapma vakti 20 dakika zaman veriyo ;D

bu sabah doktora gittik hem tirnaginin etrafi haal hafif kizarikti ama en cok el bilegindeki egzama gecmiyodu onu göstermek istiyodum. normal bade yagli kremden baska bi medical krem verdi. 1 hafta kullanicaz tirnagi da bi haftaya kadar gecer cocuklarin tirnaklari cok elastik oldugu icin yerine yapismyi düsmez dedi sükür :amin: sonra da bi arkadasla bulustuk. yine kara kara düsünmeye basladim yav bu cocuklar birbirini nasil anliycak. onunki italyanca anliyo benimki türkce ;D galiba ben haftada bir gün ingilizce konusucam Melis Alara yla kulagi alissin. kocis de benio deli ediyo almanca konus cocuk tek kelime almanca bilmiyo diye. yav ben zaten kendim almanca konusasim gelmiyo cocuga nasil ögretiyim :suclu: böyle iste bizden haberler.

hava süper büytün camlar kapilar acik oturuyorum tr de duyanlar da inanmiyo orasi nasil isvicre diye. iste artik böyle mevsimler degisiyo Heidi büyüdü koca kiz oldu :toothy10: cok uykusuzum da daha fazla sacmalamadan ben kaciyim herkeze iyi günler bol güneslerrrrrr :sunny: 8)

Tebessüm :)

şeyda iyi oldu haber verdiğin elma kurdunu :flowers: bakalım biz de o saatte. tırnağın düşmemesine sevindim, Allah şifa versin.

aslı öyle bir esti, nickimi değiştireyim dedim, aklıma da bu geldi işte, hepimizin ihtiyacı var ne de olsa.

anita maşaAllah kayraya, koca kız oldu :nazar:

elen merhaba,hoşegldin :flowers: peyniri bir şekilde çaktırmadan versen iyi olur, ama hiçbir şekilde yemiyorsa da süt ve yoğurda yüklen derim :icon_thumright:

kızlar yağız nezle- grip başlangıcı gibi bişey oldu :crybaby2: çok da huysuz tabi haliyle, burnu çok akıyo,öksürüyo. ilaç kullanmadan bir şekilde atlatmaya çalışıyorum. öğlen uykusu da uyumadı, az önce nihayet uyutabildim. zaten 5-6 aydır gündüz tek uyku uyuyo, bugün onu da bu kadar geç vakte bırakması ezdi geçti yani beni :icon_pale: 12 gibi dışarı çıkardım temiz hava alsın diye, burda çok güzel  hava. dikkatimi çekiyo, öğlen uykusundan önce dışarı çıkmışsak öğle uykusunu ya uyumuyo, böyle geç saate bırakıyo, ya da uykuya geçmesi çoook güç oluyo :'( neyse, yeni resimler var, bir ara küçültüp eklerim. :wave:

ponçik

merhaba arkadaşlar
havalardan mıdır, hani bahar yorgunluğu derler ya , acayip bir ağırlık var üzerimde   :sleepy1: popomu kaldıracak halim yok inanın  :laughing7:
bu arada Eylülün uyku düzenin bozulması da yeni gelen dişler, gündüz uykusunu az uyuması ve Doruk bebeğin  mık etmesinde bile kulaklarını dikip uyanmasından kaynaklandığı tespit edilmiştir, duyurulur  :D
bende bugün yine iş ilanlarına başvurdum
bu sefer sadece sekreterlik ilanlarına başvurdum  :sad1: ya bilmiyorum herşeyden çok bunaldım , bazen düşünüp genede şükrediyorum ama cumartesi günleri 3 e kadar çalışılmaz ki kardeşim yaaaa  :crybaby2: zaten eve gidiyorum saat oluyor 4 , ne zaman eve gidip ne zaman temizlik çamaşır ütü yapıp ,ne zaman çocugumla kocamla ilgilenip  ,ne zaman dinleneyim bir de hangi arada misafir ağırlayıp misafirliğe gideyim .... ağlamak istiyorum  :(  ya da tatil istiyorum  :k06:

Ayşegül yeni nickin hayırlı olsun arkadaşım , şimdi bu kadar sitemden sonra ben nasıl tebessüm edeyim  ::)  Yağıza geçmiş olsun

Şeyda sağol sana da bol güneşler  :wave:

Elen hoşgeldin , benim böcükde bazen peynir yemiyor ama genelde başka bir markanın yada çeşidini aldığımızda yemiyor.Krem beyaz peynirleri denesen ,hani reklamlarda bol bol çıkıyor   :icon_thumright:

Zehra hosgeldin sekerim Ravzaya cok gecmis olsun  :opucuk:
Boyuna kilosuna maasallah bence yurumeye henuz bsladigi icin kilosu dr.a fazla gelmis olabilir yani hani yuruyunca daha yavas kilo aliyorlar ya o bakimdan dedim ama bence gayet iyi maasallah

Emine cadirinizi tekrar gule gule kullanin bence bu model de gayet hosmus, ceylinin saclari da guzel olmus gule gule uzasin  :opucuk:

Meltem nerelere kayboldun yahu , napiyor senin ufakliklar

kizlar bu arada bende dun aksam yaklasik 1 saat kadar evde Doruk ve Eylulle yalnizdim \ iki cocuklu olmayi test ettim  :D
gerci annesi Doruku uyutup cikti ama tedirgindim tabiki
Eylulu banyo yaptirdim,yedirdim sonra babamiz geldi, Fistigimi uyuttuktan sonra anca yemek yedik, bugunun yemeklerini yaptim aksamdan ,sonra pestilim ckmis vaziyette uyudum  :sleepy1:
simdi de yemekhaneye inip biseyler atistirayim  :hello:
optum herkesi  :flowers:



Fatma-Ezgi Anna

öncelikle hayirli olsun dileginde bulunan tüm güzel annelere cok tesekkür ediyorum ve darisi basiniza isallah diye güzel bir emennide bulunuyorum  :k06:

ben bugünlerde cok yogunum ve bir türlü yazamiyorum sizlere  :'( misafirlerim vardi simdi gittiler,kizim uyaninca alisverise cikmam lazim Türkiye icin bir kac sey alicam..kaynim geldi kanadadan aksam bizdeve yarinda kayinvaldemin dogum günü var 70.yasini kutluycaz baya kalabalik bir sekilde,allah daha cok uzun verir isallah annecigime  :amin: cumada hazirliklar ve cumartesi sabah türkiyeye ucuyorum hayirlisiyla  :muzz: :muzz: :muzz:

veee ben bi haber vermek icin girdim aslinda..dün üclü testimiz vardi ve sükür hersey yolunda ve doktorumuz  bi kizimizin daha gelecegini söyledi  :hello2: :hieyt: :hieyt: evet bir kizim daha olacak  :hieyt: :hieyt: cok imrenirdim ikiz gibi büyüyen kiz kardeslere ( benim kizkardesim yokya ondan sanirim ) sanki erkek gibi geliyodu bana hep ama kizmis benim minik..saglikli ve bize hayirli evlat olsunda kizi erkegi farketmiyo zaten ...cok mutluyum kizlar ya tabi bide herseyi hazir ablasindan miras bir tek yatak aliriz okadar  :tongue3: Alman isim olarak babasi isim buldu LENA  ama ben hala türk isim bulamadim hem Lenaya uyacak hemde Ezgi Anna ya,sizlerde bana yardimci olursaniz sevinirim.Ama tek isimde olabilir tabi Lena da tek olarak kulagima cok güzel geliyo ama ilerde ablasini kiskanmasin diyorum  yani benim neden iki ismim yok gibisinden  :hieyt: EZGI ANNA ve LENA nasil kizlar...tabi fikirlerinizi bakliyorum  :hieyt:

benim zilli uyandi resimde yollayamadim..bi dahakine isallah..öpüyorum hepinizi  :-*  :wave:



ponçik

Fatma çok sevindim senin adına  :hello2:  inşallah dogru görmüştür dr.  :k06:
son zamanlarda birkaç tane kız/erkek olayına  şahit olduğum için ...
Allah gönlüne göre versin inşallah
isim olarak benim aklıma ilk olarak İREM geldi
kulağa da hoş geliyor
Ezgi Anna / İrem Lena
ya da İpek ,Ayça,Gaye, Elif  :suclu:  hani ne bileyim 4 harfli olsa daha uyumlu olacak gibi   ::) bide Gizem ismini de seviyorum ben



meltemk

Kizlar okudum cevaplara gececegim ama oncelikle bir sey sormak istiyorum. Yaa ben bu Barayi dogru duzgum emziremiyorum galiba :cildir: :cildir: Kilo alimi bugune kadar cok iyi. Oldukca iyi hem de  :nazar: Sut miktarinda bir sorun yok. Ama emerken acaip hava yutuyor. Devamli gork gork sesler geliyor. Yani acemiyim desem Belemir'i gayet normal 5 ay emzirdim. Zaten ne geliyorsa basimiza bu emme probleminden geliyor. Sonra o gazlari atabilmek icin hem alttan hem ustten ugrasiyor. 2 gundur bu sorun iyice sinirime batiyor. Uykuluyken daha iyi emiyor ama uyanikken bogulacak sanki cocuk.

Ne yapmaliyim yaa?? Arkadaslar bir fikri olan var mi? Neden kaynaklanir nasil cozerim ??? ???

Biz onun disinda iyiyiz. Ben inanilmaz yoruluyorum - Fatma moralini bozmak istemem ama ;) - Artik pilim mi bitiyor nedir bilemiyorum. Butun gun devamli iki cocukla ugrasmak film gibi. Birini birakiyorum oburunu aliyorum. Bilmiyorum daha ne kadar dayanabilecegim :-\  Bana bebeklik kismi daha zor geliyor valla. Baray biraz buyuse daha rahat olacagim.

Neyse su emzirmeye bir cozum bulmam lazim.





meltemk

Biraz da cevaplar..

Zehra hosgeldin, Masallah Ravzaya. Kilosu cok iyi. Bizim ki daha 10 kiloya bile ulasamadi :D Ben de kesinlikle Belemiri baska cocuklarla yalniz birakmiyorum. Kac yasinda olursa olsun. Cocuk bunlar dusunemezler bilemezler. Belemir'i de Barayin yaninda kesinlikle yalniz birakmiyorum. Gecmis olsun minik kuzya.

Fatma hayirli olsun ikinci kizim canim. Allah hayirlisi ile kucagina almayi nasip etsin.... :nazar: Lena ismi benim de cok hosuma gitti. Sana TR de iyi tatiller.

Gonca insallah su is olayini halledebilirsin. Iyi haberler bekliyoruz. Bence de cumartesi calismak sinir bozucu. Eee ne zaman geliyorsun bize ???

Aysegul gecmis olsun Yagiz kuzuma. Belemir de nadir iki kere uyuyor. Genelde bir uyku. Ben cok gec saat uyutmamaya calisiyorum yoksa gece sorun olabiliyor dalmasi. Insallah hastalik cok cosmaz. Ihlamur falan vermeye calissan.

Seyda burada da nihayet havalar duzeldi. Bugun 19 derece falandi. Ozledik valla yazi yaa... Soyle bir kurtulalim kislik kiyafetlerden. Acilip sacilalim kuzularla. Bu kis kuzulari da biraz gunes gorsun. Doktora gitmissin. Bizde de bir kere tirnak batmasi olmustu. Bir krem  kullanmistik.

Anita hosgeldin canim. Masallah Kayraya. Resimler cok tatli :nazar: O da demek bir dilli duduk... Hem de harflere basladiniz ha :)  Biraz erken degilmi arkadasim yaa. Okula bir sey kalmayacak ;) Belemir de buyuyunce nereye  gideceksin deyince Okku diyor. Kalemle resim yapacakmis. Bizim su aralr en guzel oyalayicimiz kalem ve kagit. Ben gezme cantasina da bir kalem ve defter ekleyecegim. Oturup karalasin diye.

Baska atladigim var mi ??? ??? Cok uykum geldide...

Ben de yarin bir jinekolog gorecegim. Su rahim agzi kanseri asisi icin. Bizim orada 25 yasina kadar yapiyorlar. Burada 35e kadar yapiyorlarmis. Bakalim ne diyecek?

Ben kacarim. Ne olur emzirme onerileri bekliyorum...





seyda

Fatmacim, cok sevindim 2. kiz haberine :opucuk: ben de 2. yi kiz istiyorum aslinda. ama ilki erkek olsa o zaman da erkek isterdim. bence ayni cinsten kardesler daha iyi anlasiyolar (genelde) bide benim de kiz kardesim yok ne biliyim hep özenmisimdir kuzenlerime felan. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin arkadasim :amin: ha bide Gonca gibi nedense benimde aklima ilk Irem geldi. Irem Lena güzel oluyo ;) ben de Lina/Lena ismini istemistim kizima ama esim Alman ismine benziyo olmaz dedi ;D (Lina/Lena arapca bu arada)habersiz birakma bizi 8)

Meltemcim, tirnak batmasi degildi bizimki. tirnagini kapiya carpmisti Melis Alara ve tirnak geriye kivrilmis sanirim darbede sanki düsücek gibiydi ama tekrar yapisti yerine sükür :amin: daha cok kolundaki egzama icin gittim doktora derken aha aklima geldi cocugun kremini sürmeden yatirdim. simdi hemen gidip süriyim :BangHead: bizim kiz da sayilari sayiyo bide para para diye geziyo evde. eh baba bankaci olunca :k06:

hadi kactim tekrar unutmadan kuzumun kremini süriyim. bunlari yazarken koca ni Nuts mideye indirdim vicdan azabindan kivraniyorum :wave:

aslio

Fatmacım çok sevindim canım 2.kız haberine... Allah hayırlısıyla kucağınıza almayıda nasip etsin... :k06: Lena ismi çok  güzel..

Meltemcim süt olayını tam olarak çözemedim canım ya..ACaba bu sesler sütünün çok olmasından kaynaklanıyor olabilirmi.. Emzirme yastığını denemişsindir.. Aklıma birşey gelmiyor başka maalesef....

bizim dün akşam doktor kontrolümüz vardı ama ne kontrol odaya adımımızı atar atmaz başladı çığlıklar.. Abartısız söylüyorum aşısını olurken iki hemşire bir doktor ve ben zor zaptettik.. Neyseki 2 yaşına kadar artık aşı yokmuş.. Derin bir nefes aldım.. Boyumuz iki ayda iki santim uzamış kilomuzda 300 gram almışız(2ayda) hala 10 kiloya gelemedik  :crybaby2: ama elimizden geleni yapıyoruz doktorumuzda öyle dedi kimi bebek iştahlı kimi bebek iştahsızdır.. neyse sağlıklı olsun diyorum....


meltemk

Seydacim egzema bizimde en buyuk derdimizdi biliyorsun. Simdi de Barayin ellerinde basladi kurumalar. Nedir bu egzema derdi yaaaa. Insallah sana soyle bir findik kurdu kiz verir Allah istedigin zaman. Ben de iki kizim olsun cok isterdum. Yani iki kizim bir oglum ama sanirim artik oyle birsey olmayacak ;D ;D Benden bu kadar.

Benim de cok kafama takiliyor bu dil mevzuu. Simdi donunce Belosu krese versem kiz sok olacak. Tabii herkesin oyle oluyor sonra ogreniyorlar ama bilemiyorum. bir de ben hep Ingilizce konusulan gruplara goturuyorum. Ama onun Fransizca ogrenmesi lazim. Bakalim nasil olacak. Bu konuda bir uzman falan bulsam da danissam diye dusunuyorum.

Asli Belemir de doktor kontrollerinde cok agliyor. Masallah Eceye :nazar: Biz de biliyorsun 10 kiloya varmayanlardaniz. Artik biraktim ben nasil yerse o kadar olsun diyorum. Zorlamiyorum yemeyince. Su kitabi aldim yiyiyorum buyuyorum. Icinde cok guzel tarifler var. Tavsiye ederim.

Sut konusunda bilemiyorum. Cok sut olsa bile kendi emmesi ile ayarlamasi gerekmez mi  :dontknow: :dontknow:






aslio

Meltemcim yiyorum büyüyorum internet sayfasına bakıyorum bende arada.. Ayşegül tavsiye etmişti.. Senin dediğin gibi artık bende koyvermiş durumdayım ::) napayım istediğin kadar uğraş yemeyince olmuyor iştee...İnşallah Baraycım üzmez seni bu konuda...Süt olayında bakalım arkadaşlarda yazarlar onları dinliyelim birde...

emel efe

herkese merhabalar
MELTEMCIM benım ufaklık daha yenı bıraktı emmeyı fakat ılk zamanlar oda bogulacak gıbı oluyordu bır gogsumu daha guzel kavrıyor daha guzel emıyordu dıgerını emerken bogulacak gıbı oluyordu sut fazla geldıgı ıcın dedı doktor o zamanla bunu ayarlayabılır dedı hava yuttugu ıçınde bol bol hıckırık tutardı çok sut varsa yada emmedıyse muhakkak o gogustekı fazla sutu pompayla bosaltıp kasıkla verebılırsınız ben yapıyodum bıde senın tutusunda onemlı barayı gogsune ıyıce yaklastırmalısın burnuna dıkkat hava yutmasını engellersın cok acelecı ve cok obur olucak baray bence bızımkı hala cabukca yer yemegını ve ne versem yer barayda aynı efe gıbı oda oyleydı dedıgım gıbı pompayla bıraz bosalt canım ya senı cok ıyı anlıyorum bısey olucak bogulucak dıye ınsanın odu patlıyo bıde ılk once emmek ıstemedıgı gogsunu ılk ver once onu emsın bı donem sonra onu emıp oburunu zor emıcek benım oyle olmustu