EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslio

forumumuzun bütün annelerinin SEVGİLİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM... :love7: :love7: HER ZAMAN SEVGİYLE KALIN :love7: :love7:

ponçik

   

Sevgilisi olanın olmayanın,
Olup da yok gibi olanın,
Yok da var gibi olanın,
Olmayıp çok isteyenin,
Oluyo da noluyo diyenin,
Olduğu için çok mutlu olanın,
Olmadığı için çok mutlu olanın,
Onsuz olamayanın,
Onunla hiç olamayanın,
Herşeye rağmen yüreğinde her daim aşka yer olanın... (bunun sonu yok :) )

O zaman kısacası herkesin sevgililer gunu kutlu olsun

[/size]



Emine

Caner , Lara ,Canere kocaman birer maşallah diyerek  :nazar: maşallahlar için de teşekkür ederiyor ve hepinizin sevgililer gününü  kutluyorummmm :love9:  :flowers:

Not:1-Ecrinime çok geçmiş olsun  :sad1:
      2-Gülaycım hırkasını anneannesi ördü Ceylinin tşk ederiz  ;)

zeytince

 sevgililer gununuz kutlu olsun kizlaaaaarrrrrrrrr..... Allah hicbirimizi sevdigimizden ve sevdiklerimizden ayirrmasin... :amin: :amin: :amin:


   ben yarin TR yolcusuyum Allah nasip ederse.. hepinize Allahismarladik... oradan yazamassam, gorusene kadar (mart 10 donusum) hepiniz kendinize cok iyi bakin.... :-* :-* :-* :-*

yorumlariniza da Caner tesekkur ediyor teyzeleri... :flowers:


aslio

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır yazdıklarınızı okuduğum halde bir türlü fırsat bulup bişeyler yazamadım.. Ama herşeyinizi takip ettim haberiniz olsun

Gülaycım yolculuk bugün galiba iyi yolculuklar diliyorum sana ve Caner'e.. Türkiyenin tadını çıkar canım arkadaşım..

Eminecim Ceylin'e :nazar: forumumuzun abla kızı ve aynı zamanda süslü kızı ... Çok tatlı çıkmış...

Ayşegül bizde Yağızın sevdiği program varya Elma kurdu onun hastasıyız .7 aylıkken keşfetmişti Ece onları bayılıyor...

Goncacım buralardayım ama iş yoğunluğu nedeniyle yazamadım.. Eylül prensesi neler yapıyor?

Özlemcim Adapazarından pozitif enerjiyle dönmüşsünüz ne güzel Selim içinde senin içinde iyi olmuş..

Meltemcim günlerin yoğun geçiyordur senin kesin.. Zaten hızına her zaman hayran kaldım öylede devam edecek...Belemir, Baray iyilerdir umarım.

Daha çok şey var yazacak ama boş kaldıkça devam edeceğim.. Biz yeni evimize iyice yerleştik... bugünlerde Ece çok huysuz yalnız dişleri çıkıyor o yüzden diye düşünüyorum. Bana karşı çok hırçın davranıyor bişeye sinirlendiğinde direk gelip beni ısırıyor yüzüme vuruyor çırmıklıyor :sad1: sakin davranıyorum tepki vermemeye çalışıyorum ama bazen çok canım yandığında kızıyorum.. Sizler böyle durum yaşadınızmı neler yaptınız umarım geçici bir durumdur...

tubi

Selam kizlar,
herkes cok yogun galiba  pek bir ilerleme yok forumda  :icon_scratch:
Meltremcim Dr.lar cenneti memeleketimin tadini da cikariyorsun bakiyorum.Kan testi ,idrar testi ..Aman sonuclar iyi olsun da,tedbiri elden birakmamak gerek tabi.Cok ozendim vallahi ben kizi tarttirip ,boyuna bakacak insan bulamiyorum da burada.Gecen dusundum su para atip uzerine cikilanlarda bari kendim olceyim dedim  :icon_scratch: .Neyse Haziranda bizi de boyle bir check-up bekliyor.Hem de ana kiz,ben gecen sene kadin dogumcuma gitmeyi unuttum desem .Yani dogumdan beri kimseyi gormedim,gerci cok sukur biseyimde yok amma.Kotu yani.Gecen gun mektup gondermisler,  smear testine cagiriyor salaklar neyse ona da gidemedim baska bisey cikti.Allaha emanetiz bakalim.
Aslicim Larada zaman zaman hircin,isirma olayi bizdede var.Kolumu morarti gecen gun.Ama bu bu yaslarda gorulen birseymis daha cok dertlerini ,isteklerini tam olarak ifade edemedikleri icinmis .Benim bir arkadasin kizi krese gidiyor,bu yaslarda, hergun sikayet geliyor isiriyor,vuruyor diger cocuklara diye.
Gulaycim iyi yolculuklar, iyice bir gezin bakalim  ana -ogul
Bende bir baska kres buldum bizim eve yuruyerek 5 dak. filan.Gitytim gormeye  eh iste diyebilirim.Ama sanirim bu kres olayini temmuza birakacagim.Onumuzdeki hafta kayinvaldeler geliyor 2 hafta,nisanda ben yokum 2 hafta,haziranda tum ay yokum.Eee ne anladim ben bu isten?Bugrayada dedim biraz sonraya birakalim bu isi.Ama giderse bu yakindakine gidecek.Cunku hem cok daha kucuk oburune gore hem de hergun ne yaptiklarina dair bir defterleri var her cocugun.Bir de calisanlar daha olgun yastalar.
Defnecigin annesi Asliyi merak  etmekteyim,umarim hersey yolundadir ve yogunluktan giremiyordur..
Cok opuyorum herkesi.
P.S Bizim  izmdeki dr. email gondermis ,ishal salgini varmis cocuklariniza kaynatmadan su icirmeyin ,cok iyi yikamadan sebze meyve yedirmeyin hijyene biraz daha onem verin diye.

tubi

Okudugumda derin bir nefes aldim ve nasil olacak bu is diye dusunmeden edemedim  :dontknow:   8)HAYAT BİR ÇOCUĞA NASIL ANLATILMALI?


Aylin Kotil, Cumhuriyet Gazetesi- 23 Mayıs 2004


Arkadaşımın kızı bir yaşına gelmişti, "Sen eğitimcisin, neler öğretmem gerekiyor, bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum" dedi. Sorusu kolaydı ama, yanıtı zordu, akıl vermesi basitti ama uygulaması karmaşıktı, anlatmaya başladım:

Annelik uzun zaman alan ve günün yirmi dört saati devam eden adı "insan yetiştirmek" olan bir iş. Bir kere bilmelisin ki, zaman alacak. Neye zaman harcarsan onun karşılığını alırsın. İşine zaman harcarsan işinden, eşine zaman harcarsan eşinden, çocuğuna zaman ayırırsan da ondan karşılığını alırsın. Yapabiliyorsan gözyaşlarını tutmamasını öğret, acı çekmeden olgunlaşamayacağını... Kıskanmamayı öğret ona, arkadaşının başarısından mutlu olmayı, birlikte sevinçleri paylaşmayı, içinden "neden ben değil de o?" demeden...

Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi, ama aynı zamanda kaybetmeyi öğrenmesini. Çünkü bir adım sonrasında görünüşte galip olanları gösterecek hayat ona. Her şeyin bir sonu olduğunu öğret. Sahip olduğu bütün değerlerin bir gün keyif vermeyebileceğini. Kazanılan ve harcananın bir sonu olduğunu, gidilen yerlerin zamanla bıkkınlık verebileceğini, her şeyi tüketebileceğini, tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu öğret. Kitaplardan keyif almasını, ders çalışmak istemiyorsa zorlanmamasını, ama okumayı sevmesini öğret ona. Elbet er ya da geç alacaksın biliyorum, ama mümkün olduğunca geç al ona bilgisayarı. Ona kendisi ile kalacağı sakin zamanlar ver, sıkılmayı öğret ona, sıkılıp ta kendini yönlendirmeyi bulmasını.

Doğaya götür onu, hayvanlardan korkmaması gerektiğini öğret. Arıların bizi sokmasından çok, nasıl bal yaptığını anlat. Doğanın kendi içindeki gizemini bulmasına yardımcı ol, yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almasını sağla. Soğuk kış gecesinde ateş yakmayı öğret, belki büyüdüğünde bir gece sevgilisine ateş yakar ve belki binlerce yıldızın altında birbirlerine sarılırlar, bunu öğretmemiş diğer sevgililerin aksine... 

Şartlar çok zor olsa da yalan söylememesi gerektiğini öğret ona. Kazandığı elli milyonun piyangodan çıkan beş yüz milyardan çok daha keyifli olduğunu öğret. Alın terine saygıyı öğret ona.
Aşk acısı çekmenin hiç aşık olmamaktan daha güzel bir duygu olduğunu öğret. Kendi doğruları üzerinden kimsenin onu yargılamasına izin vermemesi gerektiğini öğret, başkalarını da kendi doğruları üzerinden yargılamamayı... Bunun başkalarını dinlememek olduğunu değil, söylenenleri kendi eleğinden geçirmesi gerektiğini öğret. Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlat.

Hayatı sorgulamayı öğret ona... Bilginin en büyük güç olduğunu öğret. Yapabilirse bunu en büyük fiyata satmasını, ama kalbini ve ruhunu kendisine saklaması gerektiğini öğret. Haklı olduğu konuda sonuna kadar diretmesini öğret ve haklıyken dik durmasını.



Günün birinde yaptıkları değil yapmadıkları için pişmanlık duyabileceğini öğret. Basit yaşaması gerektiğini öğret ona, çay içmekten keyif almayı... "İstemiyorum", "hayır" demeyi öğret ona, istediğinde ise "istiyorum" demeyi, Sevdiğinde ise "seni seviyorum" diyebilmeyi öğret ona. Bir kot pantolon ve tişörtle üniversiteyi bitirmeyi öğret ona. Temiz kokmasını...


Sorgusuz sevmeyi... El yazısı ile notlar yazmayı... Lafı dolandırmamayı... Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik olmadığını, dostluğa yatırım yapması gerektiğini, kıymetini bilmeyenlerden uzaklaşmasını öğret ona. Müziği sevmesini, sporla barışık yaşamasını, İşlerin hiçbir zaman bitmediğini söyle ona, en yoğun zamanda bile kendine vakit ayırması gerektiğini öğret... Ama en çok da kendini sevmesini öğret... Kendini sevmezse kimsenin onu sevmeyeceğini... Kendine çiçek almazsa kimseden çiçek beklememesi gerektiğini... Kendine özenli yemekler yapıp sofralar kurmazsa kimsenin onun için yemek hazırlamayacağını...



Hayatta her şeyden çok kendisinin önemli olduğunu öğret ona...

Aylin Kotil
 

aslio

Tubicim ellerine sağlık çok güzel bir yazı göndermişsin...

Tebessüm :)

selam kızlar, evet sayfamıza kal geldi :'( şahsen okuyorum  yazılanları da, içimden yazmak gelmiyo pek. hem benim ruh halimden hem de sayfamızdaki durgunluktan kaynaklanıyo. umarım kısa zamanda eski formumuza kavuşuruz forumcek ;D

tuba güzel yazı... ama anne olmak ne ne ne ne kadar zormuş :y25: içim bi tuhaf yazacak çok şey var, çok birikmişim var, ama... yazamıyorum. :-\ kreş için hayırlısı olsun, şu kışı bir atlatın hele..

aslı yerleşmişsiniz iyice, ne güzel.. yağız ısırmıyo -şimdilik- , ama çook hırçın, elinden bişey almaya korkuyorum, çığlığı basıyo, katıla katıla ağlıyo, dudakları morarıyo.. nasıl baş etcem bilmiyorum, ne iştir anlamadım.

emine maşaAllah ceyline, ne güzel bir kız olmuş, genç kız gibi duruyo valla, saçlar falan :nazar:

gülay hayırlı yolculuklar size, ailenle olmanın tadını çıkar :icon_thumright:

meltem belemirdemi lökosit çıktı? enfeksiyon mu var? tahlileriniz güzel çıkar umarım enfeksiyon yoktur.

bu kadar sanırım, herkese yazdım. :dontknow:

Tebessüm :)

gonca ben resmi görmemişim yaw, şimdi gördüm. ben yerim o ağzı, bu ne tatlı bir kuştur böyleeee, tü tü tü maşaAllah binlerce kere :nazar: :opucuk:

desree (Özlem)

Gonca cım ne demek başımla beraber misafir ederiz sizi,
Tuba çok güzel bir yazı paylaştığın için sağol
Aslı güle güle oturun evinizde, Selim de Ece gibi malesef çok hırçın ve çok feci ısırıyo dişlerden sanırım,
Meltem sende çok yoğunsun iki çocukla hast. uğraşıyorsun umarım temiz çıkar tahlilleriniz
Foruma benimde giresim gelmiyo artık kimse uğramaz oldu yaw yazacak kimseyi bulamıyoruz kızlar kış uykusundan kalkın artık bakiim 8)







Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

ponçik

Ayşegül ve Özleme katılıyorum neden kimseler gelmiyor bakiiiiiiiiim   :caca:
soğuyacağız bakın buralardan  :(

Aslı   aynı sorun bizde de var, Eylülde hırçınlaştığı zaman kendini yüzü koyun yere atıyor ağlıyor veya kucagımdaysa yüzüme vuruyor hemde eli öyle ağır ki  :honk:  :k06:  bende anlatmaya çalışıyorum , hayır dememin sebebini açıklamaya çalışıyorum ama dinlemiyor tabi , bende o zaman "ağlaaaa, istediğin kadar" diyorum , bırakıp diğer odaya veya mutfağa gidiyorum  :dontknow: napiiim başka bir şey gelmiyor aklıma çok inatçı oldu yaaaa  :sad1: ama Tubanın dediği gibi hepimizde bu sorun olduğuna göre bu yaşlarda normal diyip büyümelerini dört gözle bekleyeceğiz  ::)
Tuba kreş olayınız inşalalh istediğin gibi olur , hem Temmuz diye düşünmen evde olmadığınız dönemlere bakılırsa gerçekten daha iyi bir dönem  :icon_thumright:
gönderdiğin yazıyı okurken biranda büyük bir tedirginlik kapladı içimi , önümüzde o kadaaaaaar uzun bir süreç var ki , Allah yardımcımız olsun , birde bizim gibi çalışıp da bakıcılarla büyüyen çocuklar .... oooof offff bak şimdi gene dertlendim  :suclu:
Ayşegül ne biriktiriyorsun içinde bakalım , hani buraya yazınca hepimiz rahatlıyoruz, içimizi döküyoruz,birbirimize destek oluyoruz  :opucuk: anlat arkadaşım anlat bak ben burdayım  :hello:
Özlem teşekkür ederim, inşallah bi yaz batı karadeniz buluşması ayarlarız  ;D yada belki sen Adapazrındayken biz Zonguldak'a gidiyor filan oluruz , ortak biyerlerde buluşuruz bellimi olur  8)
Gülay inşallah Türkiyede güzel vakit geçirirsiniz ve CAnerde biraz olsun akrabaların yoğun ilgisi altındayken seni dinlendirir  :hello2:
Meltem
Belemirin sonuçları ve Barayın sünnet olayı ne oldu, sen böyle uzun süre foruma girmeden bizi habersiz bırakmazdın  :icon_scratch: iyisiniz değil mi  ::)

kızlaaaaaaaaaar bugün benim canım kocamın doğumgünü  :love3:  :hello2:  :flowers:  :hieyt:  :opucuk:  :love8:
yani hislerimi nasıl anlatsam bilemedim  :k06:
veee bugün seyahatten dönüyor , sevgililer günümde yanımda olamadı ama inşallah doğumgünü beraber kutlayacağız
veeeeeee bugün görümcemle 3 aylık oğluşu Doruk 'da şuan dayısıyla beraber yoldalar  :hello2:
çok güzel bir gün , dışarda lapa lapa kar yağıyor
inşallah bugün bitene kadar hep güzel şeyler olur
herkesi öpüyoruuuuuuuuuuum  :opucuk:



Tebessüm :)

goncacım eşinin doğum gününü kutlarım, nice güzel doğum günlerini hep birlikte geçirirsiniz inşaAlllah.  :love3: doruk paşa 3 aylık mı olmuş yaa, ne çabuk! :y25: püffff zaman ne hızlı geçiyooo :'( sen beni boşver bacım, yazmak için kafayı toplamak lazım, o da ben de namevcut (böyle bi kelime var mıydı? yoksa da şimdi oldu :laughing7: ) ben de yağız öyle inat yapınca dediğini yapmıyorum, ağla ağlayabildiğin kadar ciğerlerin açılır diyorum, aksi taktirde benim tek başıma mücadele etmem mümkün olmaz. geçen gün kuru fasulye kavanozunu devirdi yağız, kırılmadı ama kavanoz, fasulyeler etrafa saçıldı, bizimki hızlı davranıp hemen kaptı bir iki fasulye. hemen aldım tabi yağızı başka odaya götürdüm süpürdüm dökülenleri. sonra baktım ağzında fasulye var, aldım ağzından, anammmm bir yaygara kopardı... yavurusu gibi benimsemiş meğer fasulyeyi, nerden bileyim.neyse çare yok istediğin kadar ağla dedim. bu ve benzeri işte bizde durumlar, çok yaramaz, çok hareketli, söz dinlemeyen ve çoook tatlı bir kuzum var. :love7:

ponçik

Alıntı yapılan: ayşegül - 16 Şubat , 2008, 14:17:24
yavrusu gibi benimsemiş meğer fasulyeyi, nerden bileyim.neyse çare yok istediğin kadar ağla dedim. bu ve benzeri işte bizde durumlar, çok yaramaz, çok hareketli, söz dinlemeyen ve çoook tatlı bir kuzum var. :love7:
:ehi:  :ehi:  :ehi:  :ehi: Ayşegül harikasın yaaa kopardın gene beni
demek fasulyeyi yavrusu gibi benimsemiş Yayız efendi  :toothy10:
benimki de bu sabah bardak kırdı, tam işe gelicem hazırlanıyorum, bi yandan Eylüle kahvaltı yaptırmaya çalışıyorum , yemiyor valla bende zorlamadım , nasıl olsa aslanlar gibi babaannesi var  :laughing7:  neyse almış eline iki bardak birini gözteriyor babaa ötekini gösteriyor babaaabaaa (yani babaanne) neymiş efendim o babanın bardağıymış , kızım bırak kırılır , heryer cam olur,paramparça olur dememe kalmadı elinden düşüverdi
başladı bu sefer balalaa (yani paramparça ) balala balala
büyük parçaları topladım ama süpürmeye vakit kalmadı, umarım kazasız belasız mutfağa girmeden biyerlerine cam batmadan bugünü atlatırırz

tebrik içinde teşekkürler canımcım , sağol  :opucuk:
Jbduuuun yaklaşık 2 saat önce eşim ve görümcem Aydındaydı , keşke bende olsaydım uğrar bi kahveni içerdik , Ayşegül bikaç saat sonrada izmirde olurlar, sana uğrasınlar da bi yorgunluk çayı demle be bacım  :laughing7:



ponçik

 :-ooo aaaaa  Ayşegül ben izmir filan diyorum da bizimkiler çoktan Balıkesire gelmişler bile hehehe   ;D