EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun

ya kızlar ecrinin burun tıkalı, özellikle de akşam daha tıkalı oluyo, buhar mak.çalıştırıyorum ama o olmazsa tıkanıyo yine,
gifrer damla damlatıyorum, bazen etkili oluyo, pompayla da çekiyorum
bugün de burun spreyi aldım "otrivine pediatrik"
kullanan var mı? eczacı günde 2-3kere kullanabilirsiniz dedi ama her deliğe 1damla şeklinde.

genizi dolu ecrinin, güzelce mümük de çıkarıyo ama hala dolu, napsam etki eder de rahatlar acaba?

estim

30 Ocak , 2008, 18:24:33 #10546 Son düzenlenme: 30 Ocak , 2008, 18:30:28 estim
herkese merhabalar
geçerken bi uğrayayım dedim

aslıcım geçmiş olsun canım. Allahtan acil şifalar diliyorum.

jbdun otrivine pediatrik spreyi ben oğlan için kullandım(doktor tavsiyesi ile)
ama 3 günden fazla kullanma dedi
bağımlılık gibi bazı sorunlar yaratıyormuş(gazetede de okumuştum bağımlılık olayını)
benim oğlanında burnu çok sık tıkanıyor
ben 'sterımar'(deniz suyu) kullanıyorum


tubi

Yazamiyorum yazamiyorum yazamiyorum bir turlu ..Yogunuz cok fena...Neyse anlatirim birazdan..
Aysegulcum coook gecmis olsun Yagiza..Asure mi dedin   :icon_scratch:  :k06:anacim valla ben iki kap yemegi yapip koyayim kenara cok mutlu oluyorum.Allah kabul etsin ..
Jbdun bakiyorum eski performansini pek aratmiyorsun,iyi tatiller Ist.da..Siz bulusursunuz da simdi bak valla  :suclu: kiskaniyorum..Sordugun sorununcevabi bend de yok gunlerdir sumuklu sumuklu geziyor benim hatunda.Gecede hikir hikir.Ama daha fazla ilac vermek istemiyorum gecen haftalarda abarttik parecatamolu,aksin ya napim..Tikaniklik olmadigi icin tabi daha rahatim.Birde burada Olbas Oil diye birsey var hafif kagitmendile 3 damla damlatip koklatiyorum ,yataginin yanina koyuyorum biraz ise yariyor.Vicksle buhar filan denedin mi?
Meltemcim demek abisi evlendirdiniz.Hayirli ugurlu olsun.Evlendirilecekler listemden silebilirim yani ismini  8) Cook gecmis olsun Belosa da umarim toparlanir kisa zamanda.Allahtan Ist.dasinda dr. hemen ulasip eczaneden istedigini alma sansin var  :k06:Sec begen al ,antb. mi istersin, surup mu ,fitil mi  :D
Seydacim gecmis olsun disiniz de hayirli olsun.Yuzme nasil gidiyor ?Bizimki hocadan nefret ediyor yaa kadini gordumu ,gozgoze geldiler mi kopuyor kiyamet.Bu hafta sevdigimiz oyuncaklariyla gittik havuzda bir kenarda oynayip bir iki tutunma hareketi filan yaptik..Su alti olayina girmedik..|Tekrar guvenini kazanmasi gerekiyormusmus..
Serife valla nasil gelmisler oyle yaa kac kisi baskin gibii hee.Bazen burada oldugumuza seviniyorum bazen de cok ozluyorum o kalabalik  toplantilari.
Gulaycim gunesi buldun mu cik  disari zaten kacgun goruyoruz sunun surasinda  :k06:
Aslicim yeni evinizde huzrla mutlulukla oturun insallah.Gecmis olsun Eceyede.
Smdi bize geciim gunler dedigim gibi yogun.Yuzme+oyun grubu +ev +benim surucu kursu filan mekik seklindeyiz.Cuma gunu Windsor a gidiyorum bir arkadsimi ziyarete yeni bebisi oldu,3 aylik coook tatli.Gidip bir de canli canli gorelim dimi ama.Lara da geliyor bakiim bakalim iki cocuk nasil oluyormus  :k06:
Seydaaa  tek planli programli ben degilmisim  :icon_scratch:  ;D Valla beni yakiinen taniyan arkadaslarima actim konuyu dedilerki once sen bir psikologa gorun,kafayi yedin sen kesin dediler  :k06:  
Gelelim kilo olayina ben 53 kilo degilim ki tam tamina 60kiloyum.Emine ki o kadar citir olan  :k06: Sanirim 60 da filanda dogum yapmisti  :D Neyse su Isvec diyetini uygulayayim diyorum ama gozum basmiyor.Meltemcim sen kategori disisin emziriyorsun cunku,hic acele etme.Bitsin su emzirme olayi sonra dusun.Hemi de canim ulkemde gotur ne varsa  ;D Sutnle kal cancim..
Var midir benimle diyet yapacak arkadas,moralman birbirimize destek olurduk suraciktan.

Hadi hoscakalin arkadaslar benden bu kaddar bugunluk..




tubi

Atlamisim Goncacim Eylusun gozleri nasil oldu,yazik yaa .Sulardan filan da olabilir malum bizim cesme sulari  :honk: Umarim kisa zamanda duzelir.

jbdun

esincim çok sağol canım 3günden bahsetmemişti eczacı :opucuk: 2gün daha kullanıp bırakırım o zaman :icon_thumright:
tubicim vicksli buhar denemedim de sade buhar yapıyorum zaten, o an için işe yarıyor ama sonradan yine başlıyor :icon_scratch: laraya da geçmiş olsun, forumda mümüklü çocuk çok bu aralar, inşallah kısa zamanda mümükler gider biter  :amin: :k06:
ha bu arada evet inşallah buluşucaz :occasion14: senle de görüşmeyi çok isterdim ama başka bahara kaldı ::) performansıma gelince evet ben de beğeniyorum bu aralar performansımı :tongue3: ;D ama eminim istanbula gidince azalıcak :-[

jbdun

günaydınnn, nerelerdesinizzz :director:
biz dediğim gibi dün akşam arkadaştaydık, durum böyle olunca ecin biz çıkarken uyuyo oluyo ve oraya vardığımızda da çocuklar ecrin kalk kalk deyip durdukları için uyanıo ve eve geldiğimizde daha doğrusu arabaya biner binmez uykuya devam edio :k06: ve bugün de aynı koşturma söz konusu, üstüne bi de valiz hazırlama bindi. Bu kadar işim arasında ben burdayım işte :suclu: aynı eski günlerimdeki gibi :-[
ecrinin burun tıkanıklığı aynen devam, nasıl o kadar mümük üretio anlamış değilim :toothy10:

ve sizlere zehradan selam getirdim, dün msnde görünce hemen yazıverdim :icon_thumright: zehra ve ravza ikisi de iyilermiş :amin:

şerife Berat

jbudun ben geldım canım maşşallah anacım bu ne yogunluk bu ne hız böyle başım dondu dogrusu okurken

ya aynı sorun bızdede var gecelerı burnu tıkanık oluyo uyuyamayıncada cok sık kalkıyor,bende şirkette leyla gibi oluyorum  :sleepy1: bu uykusuzluk benı nereye kadar goturur bılemıyorum  :dontknow:

dun esım koyune gıttı annesını zıyarete , e bızde annemde kalalım dedık sabah goturme telası olmasın sogukta dıye ama benım cadı oglum yaptı yapacagını gene evımız harıcınde gecelerı baska bıyerde uyumuyor sabahlara kadar agladı durdu

meltemk

Kizlar selam....

Jbdun beni gectin seker. Tatil size yaradi, oh tadini cikarin :hieyt: Ecrinin burnu da insallah duzelir. Bir ara biz de zorlaniyorduk, ama nemlendirici isi cozmustu.

Serife hadi gayret becerdin mi kuafor islerini ;) Bu Berat da Yagizla Selimi gecti valla anneleri. Allahaskina uslu bir erkek bebek var mi forumda?? Yani bu da benim yandigimin resmidir :y25:

Seyda valla biz Isvicrede saglikliydik. Oranin mikroplari yariyordu bize. Burada anneanne babaanne keyfi yaparken hep seni aniyorum. Valla parktan bahceden daha iyi geliyor tabii ama yine de ulkemin hali pek iyi degil, yani donus zor, icim yansada..

Tuba canim hosgeldin. Aktivitelere devam :aferin: Nasil gidiyor calismalar? Guzel haberi ne zaman alacagiz. Sizin diyete tam destek benden. Ama benim gidisat feci. Burasi tam bir yeme icme cenneti. 2 ay sonunda tam bir duba olacagim. Feciiiii :cildir: Su emzirme fasli bitse de sigaraya baslasam yeniden. Ben baska turlu istahimi kesemiyecegim anlasilan..

Ayy hepsini dun okumustum unuttum. Yine yazarim okuyunca..

Biz de hastaliktan dolayi 2 gun ev hapsiydik. Bir de burada kar firtina. evvelsi gece Baray butun gece uyumayinca dun daha fazla evde duramiyacagima karar verdim. Oglen kayinvalidem ve gorumcemle attik Ikeaya kendimizi. Cocuklarla tabii. Aksama kadar kayinvalidemle oradaydik. Sonra yemege eve geldik. Annemlerde geldi. Belemir inanilmaz mutlu anneanne babaanneyle. Cildiriyor. Konusmasi cok degisiyor. Tek hecelerden 2-3 heceleri heves ediyor. Valla Ceylinin yaninda bizim gelismeyi soylemeye dilim varmiyor, ama annesi gibi cenebaz olmayack herhal :toothy10: Ona cadir aldim Ikeadan. Tum aile onun icinde gecirdik aksami. Sonra yikadim ikisini de dualarla koydum yataga. Neyse daha iyi bir geceydi. Bugun de annemleri bekliyorum. gelsinler cikacagiz sokaga. Aksamda abime yemege davetliyiz. Gelin hanima yanii ;) Bir gorumcelik yapayim bakalim...

Bu arada Baray icin Sab Simplex'e basladim. 4 defa 10 damla veriyorum. Henuz super birsey gormedim. Belki Baray cook gazli olmadigi icindir. Yani oyle saatlerce aglamiyordu. Sadece sik sik uykusundan gaz sancisi ile uyaniyordu. Insallah yanlis bir sey yapmiyorumdur bu ilacla. sab ustalari anneler soyleyin bana nasildir bunun etkisi?? Neye dikkat edeyim?

Optuk hepinizi ve kuzulari... :wave:





Tebessüm :)

selam kızlar, ben de hastalar kervanına katıldım :'( boğazlarım feci, yine faranjit oldum sanırım :( umarım yağıza geçmez :honk:

meltem öyle süper bir etki bekleme zaten ilaçlardan, bir nebze rahatlatır sadece. yani ilacı verdim gaz bitti olayı olmaz pek. sab almakla iyi etmişsin, tecrübe ettiğim ve duyduğum kadarıyla en etkilisi o.size iyi gezmeler :wave:

jbdun biz de bir burun damlası kullanıyoduk, bakıcaktım senin için ama unuttum, nerdedir kim bilir. bakınca yazarım sana. ama sanırım otrivine di. :dontknow: sanırım bu konuda en güveniliri okyanıs suyu, biz henüz tanışmadık kendisiyle ama ben de düşünüyorum almayı. ecrinin odasını her gün havalandırmayı ihmal etme. ben hava güzelse bir saat, soğuksa beş on dak. mutlaka havalandırıyorum :icon_thumright: bavul hazırlamada kolaylıklar sana. :wave: bu arada yağız yataktan düşmedi, yürürken yere düştü ::) tahminlerime göre yani :laughing7:

şeyda size de geçmiş olsun, Allah şifa versin..

tuba teşekkür ederim. valla ben de bir aşure yaptım ama 3 gündür evde yemek pişmiyo :-\ aperatif birşeyler ayarlıyorum artık napıyım, yağızdan fırsat yok. :cildir:


Tebessüm :)

31 Ocak , 2008, 15:32:24 #10554 Son düzenlenme: 31 Ocak , 2008, 16:28:33 ayşegül
http://pratikanne.blogspot.com/search/label/Pratik%20Yemekler  kızlar bakın çok hoş bir site buldum :basardim: :D ben hemencecik yemek tarfileri ile ilgili kısma baktım ve dondurlumuş yemek içi ilgimi çekti, gerçekten hayat kurtarır cinsten ;)

ponçik

arkadaşlar ne olur kusuruma bakmayın
öyle canım sıkkın, öyle bezgin, öyle ruhsuz ve ağlamaklı bir haldeyim ki   :sad1:

okumadım dersen yalan olur
okudum ama inanın sadece gözlerimle okudum kafama bişey girmedi
hatta Meltem ikeaya gittik yazmış ya inanın biranda orda olup o gürültünün arasında bile kafamı dağıtabileceğimi düşündüm

neden böyleyim bilmiyorum , herkesi çok seviyorum
kendimi toparlayınca yazarım inşallah  :y25:

belki keyfim gelir diye tickeri filan da değiştirdim
özlemin bahsettiği patiklerden sipariş verdim , gg den kızıma ayakkabı aldım

şimdi bunları yazarken düşündüm de acaba hep kızım için bişeyler yapıyorum , kendimi çok boşladım ondan mı nedir , ooof ağladım ağlayacağım valla  :y25: ben susayım en iyisi   :crybaby2:




Tebessüm :)

goncaaa suuuusssss :( ben de günlerdir aynı moddayım şimdi de çoook hastayım, ateş bastı, gidip yatsam eyi olacak ama yayız uyanır birazdan :( ühhhhhüüüüüüüü kimse bizi sefmiyo bak kimseler uğramıyo foruma, ama ben seni sefiyom, sen de beni dimiiiii?? :icon_scratch:

ponçik

Alıntı yapılan: ayşegül - 31 Ocak , 2008, 15:58:21
goncaaa suuuusssss :( ben de günlerdir aynı moddayım şimdi de çoook hastayım, ateş bastı, gidip yatsam eyi olacak ama yayız uyanır birazdan :( ühhhhhüüüüüüüü kimse bizi sefmiyo bak kimseler uğramıyo foruma, ama ben seni sefiyom, sen de beni dimiiiii?? :icon_scratch:

seviyorum uleeeeen seviyoruuuum  :ehi:
Ayşegül gidip kafaları çeksekmi naapsak
ben hiç hayatımda sarhoş olmadım ama narkoz alınca iyi geliyor  ;D
acaba gizlice ameliyathaneye sızıp narkozu koluma taksam nooolur  :k02: :k02:



tubi

Kizlar hayrola yaa noluyosunuz ayol  ??? Goncacim bak birgun kaldi haftasonuna cik gez dolas,kendine alisveris yap birak artik eyluse almayi ,eminim hiiic ihtiyaci yoktur  :k06: Aysegul demek asure uzerine ucgun pas gectin  :ehi: ben yapsam bir ay  yemek yapmam vallahi bak.
Neyse bugun bende bizim grup toplaniyor .Hazirliklar tamam.Bilumum biskuvi saglandi marketten,bide yanina ingiliz cayi,nescafe tamamdir.Acaip kolay hee burada misafir agirlamak :)Ilk zamanlar ben bayagi kek borek filan giriyodum sonra dedim ben salak miyim?  :toothy10: Bunlar vallahi kalanlari bile doldurup goturuyorlardi evlerine  :ehi: Neyse son iki seferdir ben de biskuvi ile agirliyorum oldu da bitti masallah  :laughing7: Zaten amac cocuklar birlikte olsun ,iki sohbet donsun.Gerci dun dayanamadim bir cesit olsun diye ispanakli borek yaptim ama yarisini Bugra yedi,birazda ben bu sabah goturdum..Pek birsey kalmadi geriye  :k06: Pismanda degilim  :suclu:..
Morali bozuk arkadaslari cani gonulden kucakliyorum toparlaniniz diyorum..Optum ve de kactim..
Byyyee

jbdun

kızlar ay heyecandan uçuyorum valla :occasion14:
saat 4tü arkadaştan geldim, gelirken ecrini anneme bıraktım, gel duş al çık, gidecekleri hazırla ve şimdi foruma gir :k06: az sonra da valize yerleştir :laughing7: şimdi hallettim hallettim yoksa hakkaten hiçbişey almadan gitcem havaalanına :toothy10: çünkü 2saate kadar da başka bi arkadaşlara gidicez :-ooo istanbula tam pestil vaziyette gidicem ben kesin ve direk ecrini anneme verip yatıcam :ehi: desem de inanmayın,yatamam çünkü ;D

şerifecim bi de beni düşün benim iyice şaştı düzenim, bu tatil beni dinlendireceğine daha yordu valla :k06:
allah kavuştursun canım , beratın da o huyu kötüymüş canım ya, inşallah geceleri başka yerde uyumaya alışır ;)
meltemcim ne yalan söylüyüm bu hafta solladım seni :tongue3: ama benden bu kadar yarın da son, artık bayrağı yine sahibine yani sana devredicem :icon_thumright:
belemire  :aferin: trden belemir konuşarak dönün de gör ;D sab simplex hakkında bilgim yok canım :dontknow: size afiyet olsun.
ayşegül geçmiş olsun, inşallah yağıza bulaşmadan atlatırsın :amin: verdiğin site süper sağol :icon_thumright: ben o burun spreyini attım bile, etkisiz oldu gibi, bugün okyanustan alcam, önerilerin için sağol canım :opucuk:
goncaaaa pazar gününü düşün kıssss :opucuk: bak nasip olursa görüşücez kafan dağılır biraz da olsa 8)
tubacım size de keyifli bir akşam dilerim canımcım :icon_thumright: