EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

meltemk

Seydacim oncelikle karariniz hayirli olsun. Ben de annemle Belemiri gorunce ayni senin dusunduklerini hissediyorum ve gercekten donmek istiyorum. Ama benim artik TRde yasamakla ilgili ciddi endiselerim var. Bakalim su 2 ay daha iyi bir fikir olusturur kafamda. Butun yeni gelismeleri ve muhtemel toplumsal endiseler bir yana cocuklara hayat kalitesi olarak ayni seyi verebilecek miyiz emin degilim.. Isten 9dan once evde olamazsin, %80 calisamazsin, cocuklar evde beklesir senin hayatin yollarda gecer vs vs. Yaz yaz bitmez. Ama ben de ailelerden mahrum kaldigimiz icin cok uzuluyorum :-\

Bu arada valiz kilolalariniza hayran kaldim demeliyim. Biz ailecek - anneanne dede dahil - 20 li kilolarda seyahat etmeyeli uzun zamannn oluyor. Annem 35le geldi, babam normal geldi. Babam 38le gitti, annem 33 ile gitti. Biz yazin 3 buyuk + belemir 130 kilo ile yollardaydik. Benim 30 kilo hakkim var, cocuklarinda 10ar. Resmiye ^hanim ancak kendi hakkini doldurur. Su an 3 buyuk, 2 kucuk valiz seklindeyiz. Esime de bir tane birakiyorum haftasonu getirecek. Anlasilan bir suru ekstra yakacak bizi. Tasimasi da cabasi. Zaten bizim havaalanindan eve gidisimiz 2 annelerin arabalari, 1 taksi seklinde oluyor. Bu sefer 3 annelerin arabalari 1 taksi olacak. Biraz Kezban paristen donuyor sekilleri yani :toothy10:

Jbdun haberlerin iyi olmasina sevindim.

Biz yine gazli bir aksamdaydik. Ya biz bu ustten niye cok gaz yutuyoruz ve atmayi beceremiyoruz :cildir: :cildir: Cilidracagim yani. Emiyor, sonra saatlerce ih ih deliriyorum ve uzuluyorum. Yardimci olmaya calisiyorum. Kucakta, oturarak, dizde. Yok ama bir turlu rahatlayamiyor. TRye gitsekte su ilac potporisini bir denemeye baslasak. Asil bu kadar hava yutmayi engelleyebilsem. Ben emzirmeyi unuttum herhalde. Cocuk memeyi alamiyor tam agzina. O da ayri bir sorun. Umarim kilo alimi yavaslamamistir :amin:






ponçik

Ayşen canım benim :hello2:  sayfaya kimler uğramış diye göz atarken Tunanın tickerını görünce nasıl sevindim anlatamam  :opucuk:
neler atlatmış biizm yakışıklı ..çok çok çok geçmiş olsun , Allah bidaha göstermesin ve kimseye dermansız dert vermesin  :love9:  :amin:  :love9:
Tarkanla daha iyi olmanıza sevindim , geçen gün yazmıştım varmısın yokmusun'a başvurdum,500000 kazanırsam hepinizi kurtarıcaaaaam inşallah  ;D şaka bi yana durumlar eskisine göre daha iyiyse bile buna da şükür diyelim .. bi yaz gelse de kocişi kandırıp haftasonu İzmir kaçamağı yapsak , seninle yüzyüze görüşmeyi çok istiyorum . hem bu arada bi İzmir buluşması patlatırız Emine,Ayşegül,Aslı  :hello2:  :hello2:  :hello2:
umarım sayfaya daha sık uğrarsınız Küçük adamla beraber  ::) öpüldünüz  :opucuk:

Jbdun  :-ooo geçmiş olsun bak sen bizim uslu cadının yaptıklarına , Allaha şükür geceniz sorunsuz geçmiş , 24 saat dolana kadar için rahat etmeycek biliyorum ama göreceksin hiçbir sorun çıkmayacak  :opucuk:

Meltem herşeyi çok bilen(!) havalimanı personeli sizin kesin dönüş yaptığınızı sanacak zannımca  :k06:
resimlere ve hepinize kocamaaaan  :nazar: yok yok ben kesin ikinciyi istiyorum artık eminim  :k02:

:director: İstanbullu arkadaşlar ağır misafir geliyor kendinizi ayarlayın tekrar buluşuyoruz  ;D

Şeyda inan kendi kızım müzik sınıfına başlamış gibi hoşuma gitti  :k06:  Melisin ordaki halini kafamda canlandırmaya çalıştım da gerçekten eğlenceli bir ortamdır eminim .. duana da sonuna kadar katılıyorum  :love9:  :amin:  :love9:

dün akşam komşumuzun bir yakını vefat ettiği için 4 yaşındaki kızları 3 saat kadar bizdeydi  :cildir:  :cildir:  :cildir: valideyle beraber bu şekildeydik  :cildir: Eylülü felaket derecesinde kıskanıyor , Allahım acaba Eylül iyice büyümeden hemen 2.yi yapsammı  :dontknow: kafam çok karışık ...benim düşüncem 1 sene daha çalışıp sene sonunda hamile kalıp 9 ayı da geçirip doğum izinlerimi kullanıp işten ayrılmak  :honk:  ::)  :y25:  :k02: yani hislerimi nasıl anlatsam bilmiyorum

güzel bir gün olsun arkadaşlar ..hepinizi öpüyorum



ayşen

jbdun cnaım geçip gidiyo merak etme 24 saat, bişicik olsa belli olurdu zaten, eyfi yerindeymiş ecrin hanımın demek ki sorun yok ;)

goncacım valla o kadar çok isterim ki görüşmeyi, nası güzel olur, zaten birileri gelmedikçe bizim de burda görüşeceğimiz yok kızalarla. bizim o tarafa gelmemiz zor gibi duruyo, tunayla birlikte 1 saat yol bile çok zor geçiyor... valla katıl şu yarışmaya da kurtar bizi bacım yaaa :)  dışardki çocuklar daha çok kıskanıyorlar bebişleri, ilgi alaka daha yogun oluyo ya dikkat etcez diye, ondan sanırım...

eşim de bi havalimanı personeli ona göreee :P allahtan teknik seviste de yolcularla pek işi yok  :laughing7:

meltemcim baray ve beloş çokkk tatlı çıkmışlar  :nazar: goncaya katıılıyorum bu resimleri gördükçe hevesleniyorum :D  meltem valla allah kolaylık versin, biz 2 valizi hazırlarken bile mahvoluyoruz. ddediğin gibi taşıması ayrı dert...

şeydacım ne güzel aktivitelere katılıyorsunuz, şimdiden okullu oldu melis :)



TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

ponçik

Alıntı yapılan: ayşen - 19 Ocak , 2008, 12:46:27
eşim de bi havalimanı personeli ona göreee :P allahtan teknik seviste de yolcularla pek işi yok  :laughing7:


ay pardonnn  :k06: ama zaten kötü bişey demedim ki kih kih   ;D

ben bu resmi koymuşmuydum daha önce  :nazar:

[eklenti yönetici tarafından silindi]



ayşen

neyyssse   ;)  dikkat ettim de tarkana kızdıgım zamanlarda "tarkan" diye, normal zmaanda "eşim" diye hitap ediyorum  ::)  :tongue3:

bu arada az önce yazdıklarımı siliverdim yannışlıkla (esc tuşuna basmışım,farkettim basınca, bi baktım gitmişler, ctrl+z yaptım geri geldi, bilginize :D )

valla ben hatırlamıyorum ama çokkk gzüel çıkmışsınızzz :))) maşşallah eylüşe, o gözlere bitiyorum hele  :nazar: :nazar:


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

tubi

Aa neguzel Aysen gelmis  :flowers: Hosgeldin Aysencim ,Tunanin hastaligina uzuldum ama neyse ki gecmis..Ayrica toparlanmasina da cok sevindim  :nazar: ..Napican iste hepimiz dalgalanip gidiyoruz esasinda,herkesin  derdi ayri ..Ama zaman su gibi akip gidiyor bilincinde olup fazla kafaya takmadan yasamak gerek ..Diyeceksin ki sen yapabiliyor musun?Hayir ama yavas yavas basladim ,ogrenme asamasindayim diyelim  ;Dge
Jbduncum Ecrine cook gecmis olsun , insallah birdaha yasanmaz diyorum ve mingi op benim icin..
Seydacim benim annemler de  40kg valizin 30 kg yiyecekle geldi ,Migrosa pazara gitmis gibi olduk saolsunlar  :k06: Dedim bu ne boyle yaa,annem tabii gecen seneden tecrubeli..Burasi Ingilterenin ucra bir kosesi olup pek birsey bulunamamakta  ::) Bu Ingilizce konusuna ben de cok takigim .Gerci cok yogun faaliyetteyiz ve disarida surekli Ingilizce konusuyorum,tum kitaplarimiz ve CDlerimiz Ingilizce ve Tv surekli olmasa da acik,umuyoum kapiyordur.Aslinda sanirim dogru yoldayiz cunku ingilizce cocuk sarkilarinin hareketlerini yapabiliyor.Bir de bu aralar ben tesekkur etme ,evet ,hayir ,aferim gibi kelimeleri once Ingilizce soyluyorum .Rezil olmayalim disarida diye  :k06: Turkce cok onemli ve ogrenebilecekleri tek insan da biziz su anda..
Meltemcim naaptin sen yaa.Trden yenilerini alsan daha iyiydi  :tongue3: Gerci gecen yil biz de giderken(iki ay icin) 5kg fazlam vardi ve odemek zorunda kalmistim  :sad1: Bu gegirme olayinda hakkaten bisey olabilir  , biz de hic gegirme yok diyebilirim.Bu arada fotolar super ..Oglus cok tatli yaa, gozler kesin acik renk olacak  ;)   :nazar:  :nazar:Sen varya  kesin bu fotograflarin canimiz ceksin de 2.tura  gecelim diye koyuyorsun  :ehi:
Aysegul ben de temin edicem valla o pekmezden ilac gibi bisey o yaa.
Goncaa bulusun bakalim bulusun,yiyin icin gezin   :director: Ben de Haziran da 4 hafta Izmir/Ozdere  hattindayim biz de bir bulusma ayarlayalim barii..Eyluse ve boncuk gozlere  :nazar:
Yaa kizlar Lara gecen hafta hastaydi yaa geceleri uyandiginda yanima almistim bir iki defa simdi gecenin bir yarisi uyaniyor surekli degisik zamanlarda ve yanima gelmek istiyor,kollarini uzatiyor al beni  seklinde ve ciglik cigliga valla komsulardan utaniyorum aliyorum kucagima.Gidiyoruz bizim yataga uyuyor tabi hemen gozlerini kapativeriyor cok tatli yaa .Neyse 5-10 dak sonra yatagina goturuyorum koymamla birlikte avaz avaz yada koyarken tam uyaniyor ve kopru seklinde ..Velhasil bu arkadasiniz ayvayi yedi   ve kizi koynunda yatmak istemekte ..Isin kotusu ben de bayiliyorum bir sariliyor yatarken boynuma  :love7: Yakin zamanda cozucem tabii bu konuyu icim kanaya kanaya  :'(
Benden bu kadar optum cok hepinizi..





meltemk

Gonca bayiliyorum Eylusun gozlerine. Biz bir turlu tutturamadik mavi goz olayini. Tubacim sen Baray icin acik renk demissin ama sanmam. Baslarda Belosta boyleydi simdi " Zeytin gozlum durumlari"  8)

Resimler icin mersi. Eh tabii biraz promosyon yapiyorum, cocuk olayinin ne muhtesem oldugu dusuncesiyle. Ama siz ancak benim 3.ye yetistirirsiniz 2.yi galiba. Tuba istiyor gerci ama hemen. Basladi mi arkadasim calismalar??? ??? Yani uzerime vazife degilde kayinvalide durumlari :caca: Bu arada sildim resimleri. Hani sayfayi mesgul etmeyeyim durumlari


Seyda muzik sinifi super. Ben biraz uzagim aktivitelerden. Ya ben de garipsiyorum bu dil olayini. Ben oyle Tuba kadar yabanci dil ortaminda degilim kuzumla birlikte. Ama 1-2 arkadas gelipte ingilizce ya da fransizca konusunca affaliyor iyice. Bilemiyorum kres nasil olacak. Tuba sen simdi gonderceksin krese. Daha da super. Ben bir ayarliyamadim su kres durumlarini yaaaaa :'(

Valiz durumu %90 bitti. Hicbir azaltmaya gitmedim. Inanilmaz cok esya var. Bilemiyorum nasil olacak. Kesin 15 kilo falan fazlamiz olacak. INsallah daha cok olmaz. Tuba ben beceriksiizim bu konuda. Ben eskiden de 15 gunluk egitime 14 tane ayakkabiyla giderdim. Cocuklar olunca biraz duzeldim ama simdide belemire 15 tane ayakkabi goturur oldum. Gecen yaz yurumez etmez 10 tane ayakkabi vardi. Salaklik iste :BangHead:

Biz de bugun sabahtan IKEA ya gittik. Takildik oyle. Sonra eve geldik. Resmiye Hanim izinliydi. Esimde bizi birakip - benim arkadaslarim gelecekti- disari gitmek istedi. Uzun lafin kisasi ilk kez evde ikisiyle yalniz kaldim bir de misafire hazirlandim. layikiyla dagilmakla birlikte idare ettik :hello2:

Istanbul bulusmasini dort gozle bekliyorum. Soyle puset giren, cocuk alan vs vs bir yer olsun Goncacim.

Tuba yatak durumlari fena olmus. Seni anliyorum, ben de bayiliyiroum bana sarilip yatmasina ama sonrasi cok zor. Bilirsin benim disiplin durumlari...Belemirde bir ara epey sik geliyordu ama bu aralar babasi yataktan cikarmadan idare etmeye calisiyor. Neyse ben ineyim ssu kalan isleri halledeyim gene yazarim :hello:





jbdun

sağolun kızlar tekrardan, biz o 24 saati atlatamadan ecrin hanım 4kere daha kafasının bilumum yerlerini vurdu :cildir: ay kalpten gidecektim valla  :honk:
gonca maaşallah çok güzel resminiz analı-kızlı :nazar: :nazar:
tubacım bizde de aynı durum söz konusu ve ne yalan söyliyim benim de çok hoşuma gidiyo  :love9:
izmir buluşması olacak olursa ve de bana da uyarsa ben de buradan gelmek isterim :icon_thumright: benim cadalozla :k06: :love7:
meltem belemire 15tane ayakkabı mıı  :-ooo maaşallahh :-[

ayşen

geçmiş olsun jbduncum, snein 24 saatler bitmiycek bu gidişle  :honk: merak etme merak etme bişicik olmaz ecrine. valla tuna hergün biyerlere vurdgugu düştüğü için alıştım ben artık, rahatım yani. tehlikeli durumları anlayabiliyorum. ilkinde inanılmaz panik olup çığlık çığlığa ve pijamalarla hastaneye koşmuştum, hatta öyle fenaymışım ki görenler çocuk ayılldı bayıldı sanmış bana konustur konustur dşyolardı tuna için. hiçbişi de olmadı. sonrakilerde zaten gitmedik hastanye, geçti gitti zaten.

kızlar bu aynı yatakta yatmakla ilgili bebek.comun anasayfasında bi yazı vardı, ben koumadım ama maille gelmiş. bi gözatın istersneiz.

tubacım sağol cnaım, valla ben de sizleri özledim iyi oldu yeniden burda olmak. dediğin gibi zaman çabuk geçiyo inşallah şöyel rahatladığımız günleri dde görücem....
tuba jbdun valla ne güzel olur bi buluşma, yaza şöyle ufaklıklarla gideriz güzel biyerlere. yakın zamanda olsa keşke de görüşsek. jbdun sen gelmiyomusun hiç izmire, kaçın gelin bi ara ya, bakın herkese söylüyorum evim müsait, kalmak isteyene de açığız yani :)

meltemcim valla bizim tunanın bi tane dışarı bi tane de ev ayakkabısı var  :laughing7: küçülünce yenileri alınıcak o kadar :D neyse işin çoğunu halletmişsin. misafir için kolay gelsin, hazırlık aşamasında bir de misafir zor olmuştur. ben öyle zamanda kimseyi kabul edemiyorum, kendi işimi ancak hallediyorum napim...



TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

seyda

Jbduncum valla aliscaz azicik rahat olmaya sanirim. bizim kuzu da calisma odasindaki masaya alisamadi hala. her yanindan geciste bi vuruyo kafayi :cildir:

Meltemcim sana da iyi yolculuklar emin degilim bugün mü yarin mi gidicektin. bu arada ben tr ye giderken hic giysi götürmedim desem yeridir. zaten gecen yaz daha da hizli büyüyolardi dedim simdi burda satilan cin mallarini alip tekstil ülkesine giderken götürmiyim ;D götürdügüm 3-5 parcayi da zaten giyemedi bisürü hediye geldi yok kücüldüler kalin geldiler falan. simdi annem yapiyo o ayakkabi canavarligini 3 cift almis getirmis eh annesi de burda gördükce aliyo :suclu: neyse artik yürüyolar da giyiyolar bari :k06: cin mali dedim de sok oluyorum artik istersen C&A dan al ister Manor dan ister Tommy Hilfiger den hepsi made in China. protesto etmek istiyorum da ne giydiricem o zaman kuzuya :icon_scratch: Tr ye dönmek konusunda da endiselerde haklisin aslinda. burdaki sartlara bakinca -her konuda- ama cocuklar icin caddeler ne kadar temiz parklar ne kadar güzelden cok etraflarinda onlari seven ve ilgilenen insan ne kadar fazla daha önemli bence. bide biz aile olarak hic yasamadik Istanbul da. ben bi denemek istiyorum. baktik olmadi yasanmayacak hale geldi en kötü ihtimal almanya ya (ki bu cidden en kötü ihtimal ;D) döneriz diyorum. ben maternity leave deyim ya 3 sene, istersem 6 seneye kadar uzatabiliyorum. öyle yaparim sanirim böylece en azindan worst case scenario benim isim hazir olur. insallah bunlara hic gerek olmaz tabi :amin: ay cok dert anlattim yine kizlar pardonnnnn :opucuk:


bgün burda süper bir hava vardi. 15 derece falan inanilmaz güzel bir günes. atladik arabaya göl kenarindaki parklardan birine gittik. kuzum kostu oynadi. biz de onu seyrettik. sonra yemegimizi yedik eve geldik. saat 5i geciyodu uyudu hala uyuyo bu gece halimiz harap heralde 11 den önce yatmaz :suclu: uyaninca banyo yapicaz. öpüyoruz teyzoslarimiziiii :wave:

desree (Özlem)

Meltem, Belemir ve Baray a maşallah :nazar: Beloş kardeşini çok seviyo belli :-[ Baray ında gözler mavi maviyi tutturursun belki bu sefer ama zeytingözlü de çok yakışıklı olacağı kesin ya siz ne zaman yola çıkıyorsunuz?
Şeyda sizde ki o maternity leave den keşke burda da olsa burda özel sektörde isen 6 ay bile izin kullanamıyorsun hemen işe çağırıyorlar ben 3 sene uzak kaldım iş sahalarından ilk işten ayrıldığımda bir sürü iş çıkıyordu şimdi hiççççç çok ara vermişsiniz diyolar çocuğum olduğu halde, umarım Tr kararınız hakkınızda hayırlıs olur inş.
Jbdun cum hep böyle oluyor benimde hep yüreğim ağzımda geziyorum kask takacam kafasına ama tutmaz ki :dontknow:
Tuba ne zor ya iki dile de yatkın hale getirmek öğretmek, ya bırak annesi sarılıp uyusun biraz ne tatlı işte
Gonca Eylül ün gözlerine bende bayılıyorum maşallah boncuk gibi :nazar: ciddi ciddi buluşma ayarlancak mı? ne güzell




Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

aslio

Jbduncum geçmiş olsun canım ne kadar dikkat etsekde miniklerin başına gelebiliyor böyle ufak tefek kazalar...Ecrini  :k06:
Ayşencim hoşgeldin... Tunaya geçmiş olsun.. Gelişimi gayet güzel :nazar: Çok sevindim canım...
Meltemcim sadece bir tane resminizi görebildim o da belemir ve baray ın resimleri çok tatlı çıkmış ikiside :nazar:Sanada kolay gelsin bu arada valizler toparlanmış
tubacım benim kuzuda gece kalkıp ağlamaya başlıyor daha önce hiç yapmazdı bizimkide annanenin yanında yatmak istiyor annanenin sesini duyunca susuyor odadan çıktığında ise kıyamet kopuyor ama biz alışmasın diye yanımıza kesinlikle almıyoruz hemen kucağına ayısını yada bebeğini veriyorum biraz mızıldanıp uyuyor..

Bizden haberlere gelince; Çarşamba günü bi aksilik çıkmazsa yeni evimize taşınıyoruz bu arada burası acayip soğuk ve çarşambadan itibaren tekrar kar yağışı geliyormuş neyseki aynı apartman içinde taşınıyoruz.. Taşınma telaşının içerisinde bende Meltemden esinlenerek :tongue3:haftasonu Cumartesi ev görmeye, pazar alışveriş merkezine gezmeye gittim. Cumartesi Ece çok keyifliydi 10 tane çocukla birlikte.Pazar günüde çok güzel geçiyordu ta ki Palyacoyu görene kadar ağlama krizine girdi ,korkudan titredi yavrum palyaçoyu görünce.. Bizde mağaza yöneticisine rica ettik çıkıştı palyaçoları çay içmeye gönderdiler :laughing7:

jbdun

slm kızlar,
allaha şükür atlattık şu 24saatleri :amin: inşallah hepimizin bebekleri için bu talihsizlikler son olur :amin:

ayşen izmire geliyoruzama havaalanına git gel şeklinde :k06: ama gezmek maksatlı gelecek olursak ararım zaten :icon_thumright: sizler de aydın tarafına gelecek olursanız beklerim her zaman canım :opucuk:
şu beraber yatmak konusunu da okıyım bi ara :icon_thumright:

aslıcım bişey kalmamış taşınmanıza, inşallah kolaylıkla taşınırsınız :amin: ay kıyamam eceye ya demek o kadar çok korktu palyaçodan :sad1: iyi yapmışsınız onları çay içmeye göndermekle :ehi:

özlemcim kask da iyi fikir :icon_thumright: ama hangimizinki takar ki :k06:

şeydacım siz de ne güzel gezmişsiniz , bugün burada da hava süper :sunny:

jbdun

ya eminenin teli kimsede var mı? bi arayıp sorsanız neredeler? ben merak ediyorum da :sad1: kaç hafta oldu yazmayalı buraya

şerife Berat

haklısın jbudun bende merak edıyorum emıneyı gecen gun msn ı acmıstı ama ıslerden yazmaya fırsat bulamadım bı e maıl yollıyım yarın

ecrın nasıl oldu guzelım cok cok gecmıs olsun sorunsuz atlatmanıza sevındım,boyle ufak tefek kazalar olabılıyo beratta cok dusuyor accayıp hareketlıler bızım veletler

aysencım hosgeldın ozlemısız senı esınle sorunlarınız olmadıgına sevındım

mesaım bıttı bırazdaha oyalanırsam servısı kacırıcam opuldunuz evden devam edeyım