EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Fatma-Ezgi Anna

Hosgeldin ninahuhu
Valla biz daha ek besinlere gecmedik bu konuda bigim yok ama meyve sualrini pütürlü veriyosan biraz meyvelerden yogurdun icine katip öyle verebilirsin.o zaman belki sever kayra bey  ;)



anita

kayra hanım..
kız benim bebeğim.. :)
şu mesajların altında çıkan ticker ı nasıl yapıyorsun?



Tebessüm :)

ninahuhu hoşgeldin. teknik yardımlaşma kısmına bakarsan orda var ticker yapımı. :)

anita

teşekkürler ama nasıl giricem taknik yardımlaşmaya??



Emine

ninahuhu hoşgeldin.Ana sayfada en üstte teknik yardımlaşma..Verdiğin meyve pürelerine biraz anne sütü ekle doktorum geçince öyle yapacağız dedi.Yoğurdu yemesi içinde acıkmasını bekle açsa yer.
Dün akşam biz de sinemaya gittik aylar sonra.Ceylini annemlere bıraktık..Bana çok şık bir bluz almış ben de ona fotokugel değişken fotoğraflı kar yağan küp almıştım.Ceylinle beraber üçümüzün fotoğrafları var çift taraflı.
Ceylinle oynamamız bütün gün sürüyor yoksa ağlıyor zaten bizim pc cam kenarında şu an ben yazarken o da kucağımda camdan dışarıyı seyrediyor.Bir taraftan da onunla konuşuyorum..




Fatma-Ezgi Anna

15 Şubat , 2007, 16:02:11 #1355 Son düzenlenme: 15 Şubat , 2007, 16:13:36 Fatma-Ezgi Anna
Alıntı yapılan: ninahuhu - 15 Şubat , 2007, 14:07:02
kayra hanım..
kız benim bebeğim.. :)
şu mesajların altında çıkan ticker ı nasıl yapıyorsun?

Aaaay cok özürdilerim ninahuhu  :-[  benim Kayra isminde arkadasim vardi erkek   bir an senin bebgini erkek sandim cok pardon yaaa  :flowers:



meltemk

Biz de sabah 6dan beri ayaktayiz. Belemir hanim kaka yapmaya uyanip bir daha 8e kadar uyumadi. Bu arada evde yaklasik 3 farkli sey icin ustalar vardi. Dolap yapmaya, kapi yapmaya, banyoya... Ay cildiracaktim valla kapi acmaktan. Temizlige gelen bir teyzemiz var. Onu Belemir'in yaninda dursun diye cagirdim. O da sagolsun cok caliskandir, Belemir uyurken bos duramadi ve basladi mi utuye temizlige... Sanki ne temizlenebilirse bu kadar cok kisinin girip ciktigi ev. Neyse velahasil simdi herkes gitti, bir tek asagidaki ustalar var. Ben de disari cikamadim bugun. O yuzden Belemir'i biraz bahceye cikardim.

Hazir soguktan sicaktan acilmisken.. Burada bebekleri 18 - 20 de uyutun diyorlar. Biz o kadar soguk yapmadik ama genelde 21 de falan tuttuk odasinin sicakligini. Ben basindan beri soguga dayanikli olsun diye cok giydirmemeye calistim. Annem "Kizim yelek giydir, patik giydir" derken ben normal tuttum. Cok ozeniyorum yabancilarin dayanikli ciplak dolasan cocuklarina. Bizler kat kat 9 kat yapiyoruz. Sonra butun hastaliklar bizim cocuklarda. Bizim yaslilar merdiven cikamaz onlarin yaslilari 90 yasinda kayak yapar... Ben de o yuzden biraz rahat birakmaya calistim. Simdilik pek bir zarar olmadi ama insallah hep boyle olur. Tabii esas hastaliklar anne sutunu birakinca basliyor ama. Valla ben burada kayakta, karin ustune bir sal koyup bebeginin altini degistiren anneler gordum :-*

Bizim sevgililer gunumuz cook normal gecti. Bir de nisan yildonumumuz. Ama ben gercekten kadinliktan cikmis vaziyetteyim. Bu kadar pejmude olunur yani. Annemler gelsin cumartesi dedik yapariz bir seyler.. Ben de kendime gelirim insallah.

Simdilik bu kadar.  Bu arada exceli alamayan benim mail adresime [email protected]'a mail atsin ben de exceli gondereyim. simdilik anketim sadece Pinar ve Benim tarafimdan cevaplandi....





desree (Özlem)

ayy ne çok yazmışsınız valla ben acayip yoğunum Selim huysuzlukları üzerinde yine iki gün iyi gidiyo ondan sonra sapıtıyor dün akşam çok gazı vardı uyumadı mübarek gazman gibi durmadan alttan gaz çıkardı benide babasını da uykusuz bıraktı (yoğurt vermiştim o yaptı galiba) bugün gündüz uyurum dedim nerde k.valide geldi eşimin teyzesi gelcekmiş o da ben aşağıda olurum demiş bana geldiler çaydı ikramdı ee Selim bey de canavar görmüş gibi durmadan ağladı ben hiç ev oturmasına gidemiyordum şimdi bize gelenlere de yabancılıyor su içmeye bile vakit bulamadım babanesinde bile durmadı illa bende duracak uykusuzluktan da huysuzlanıyo ama uyumuyo da cinnet geçirecektim elim ayağım titremeye başladı  :BangHead:
Meltem anketine baktım da benim vereceğim kesin cevaplar yok çünkü benim veletin her şeyi düzensiz
Ayrıca bu Sevgililer günü hiç bir hediye almadım eşime mesaj attım ama o tenezzül edip mesaj bile yazmamış bi de "Aşkım bugün geçici verginin son günüydü" eşim muhasebeci de biz düğünümüzü bile vergi zamanlarına göre ayarladık, ama ben bi elim beşikte bi elim cepte mesaj attım :y25:

Neyse yine çok dolmuşum canınızı sıktım yine kusura bakmayın :'(


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

meltemk

Ozlem valla kolay gelsin ne diyeyim... Biraz daha sabret. Ben bile yorgunluktan kiriliyorum seni cok iyi anliyorum. Kayinvaliden sana yakin oturuyor galiba, biraz o baksa keske sen de nefes alirsin... Tahmin edebiliyorum senin cevaplarinin duzensiz olacagini. Eger bir gun duzenlenirse Selim Bey sende o zaman doldurursun.

Emine de cevapladi. Simdi 3 olduk.





meltemk

Asagidaki yaziyi diger forumda hamile arkadaslardan biri post etmis. COK kosuma gitti. Sizle paylasayim dedim..


"Herşey ultrasonda görülen bir siyah yuvarlak karşısında; gözünün kenarından yaş akmasına şaşırmakla başladı.
yıllardır süregelen ve nefret edilen regl ağrısı artık annelik işaretidir; sevilir. gülümseyerek; "gene ağrım var" denilir.
bazen bir paketi geçen sigara tüketimi bir anda sıfırlanır; krize girmeden, sinir küpü olunmadan, daha bir hafta önce bu kadar kolay bir vazgeçişe inanamayarak.
bildik tüm beslenme anlayışı tepetaklak olur; gıda sektörü ile aramızda yeniden uçurumlar. iyi pişmiş etler, litrelerce sütler, ceviz, meyve...
ve elveda kadim dost pizza, çılgın yarım ekmek kokoreç, bira ve midye dolma.

bunca yılın "güzel kadın" tasviri değişir. keşke bir an önce kocaman olsa da şu göbek,keşke bir an önce tepki verse içimdeki güzellik. bel ölçüsü arttıkça artar mutluluk, içine girilemeyen her kıyafet bir gurur abidesidir.

demek ki aleni bir şekilde anneyim. tüm rüyalarımda bebeğime birşey olmasın yakarışlarım, onsuz hayatı henüz 9 ay öncesi olmasına rağmen hatırlayamayışım, aldığım her kilo için bile sevinçten coşmalarım; en sevdiğim bel ağrılarım, şiş göbeğim, ayaklarım; anneyim artık.

oysa şimdi annemin nasıl olup da yarım saatlik gecikmem için felaket senaryoları yazdığını anlayabiliyorum.
karnımı ve bardak altlığı boyutlarına gelen göbeğimi severken, kendimi bir anda ameliyat masasında görmeye başlıyorum, kahraman baba elimi tutmuş, işte geliyor ilk ("oğlum" diyebilmek bile ne kadar mucizevi bir nimet), -iyi mi?- diye soruyorum, ağlıyor canımın yarısı; pespembe hayal ediyorum, kara saçlı küçük burunlu, kepçe kulaklı babasının aynısı, gözlerimi ondan ayıramadan.

kocamın omzunda minik bir baş hayal ediyorum, huzurla uyuyor. Aşk bu diyorum, iki kere üç kere aşk.
sonra nasıl oluyorsa pas tutan hayal gücüm sınır tanımıyor, anaokulu müsameresindeki tavşanlar içinde ayırdetmeye çalışıyorum; ilkokul seçemiyorum, servislerden ödüm kopuyor, okumayı söktüğünde sarkık dudağını görüyorum, süs havuzuna giriyorum birlikte, çimenlerde kaplumbağa gezdiriyorum, eve muhabbet kuşu alıyorum, sokaktan getirilen köpeğe onay verecek miyiz diye kocamla tartışıyorum, mezuniyet giysileri tasarlıyorum, yüzünü tuttuğu takım renklerine (sarı-lacivert) boyamasına yardım ediyorum, yemeğe oturuyoruz balkonda, azıcık rakı koyuyor babası, elin kızı üzmüş, gözleri nemli nemli oğlumun. ben bir içli şarkı söylüyorum ona.

hayal gücüm geri geldi, anneliğin sihirli deyneği deydi bana. sayısala ilişkin en büyük hayalim zorlasam 2 trilyonda kalırdı, hayal gücümün sınırı 4 katrilyona yetmezdi. şimdi kocaman ufkum; madem ki hem bebeğim olacak, artık dünyada sınır yok bize, hayallerimize.

korkum yok gelecekten; çünkü o kadar kocaman ki içimdeki aşk; herşeye karşı koruyacak onları.
insan olacak özneleri, sevmeyi öğreteceğim ona, bir avuç topraktan daha çok insanı ve memleketi sevmeyi.

anne olmak bir acaip şey; şimdiden iki hayat yaşadım 9 ay boyunca , biner kere üzülüp biner kere sevinip ağladım, kendime ömür biçtim onbin kez, yetmedi, doğmamış bebeğime doyamadım ne 50 ne 60 senede.

hala bir garip gelse de anne oldum ben, gözlerimin arada uzaklara dalmasından belli... "






berilce

ALLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH   :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :occasion16: :occasion16:  KILO VERDIM VE ESKI KOTLARA GIRIYORUM REKOR KIRDIM VALLA , DOGUMDAN SONRA 20 KILO GITTI  :toothy10: :muzz:   SUANDA KOT UZERIMDE,KOCIS GELSINDE SUPRIZ YAPAYIM, DIYODU ZATEN ZAYIFLADIN DIYE,.... HOPTIRININAYNAY NAYNAYNINAYNOM ........... HERNEKADAR ESKI KILOMA ULASAMADIYSAMDA ZAYIFLAMISIM... BUGUN KIMSE GIRMEMIS  YAHU,NE OLDU...

jbdun

günaydın kızlar,
meltemcim alıntı çok güzelmiş, sabah sabah duydulandım :sad1:
bu arada ben de exceli gönderdim sana,aldın mı canım?

berilce tebrikler cacım :icon_thumright: :hello2:
sanki ben de gittikçe kg alıyorum :k06:

gulhiz

Merhaba ben yani üye oldum...18 ekim 2006 doğumlu bir oğlum var...sizlerden okuduklarım bana çok yardımcı oldu...vakit buldukça bende sıkıntılarımı deneyimlerimi sevinçlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum..şimdiden teşekkürler

Zara82

hayirli öglenler arkadslar..bugün erken kalkdim  :aferin: isim oldugu icin....

Gülhiz aramiza hosgeldin canim....Oglunun ismi ne??
Yaaa benimde burdan bi kiz arkadasim üye olacakti ama ses seda yok  :suclu:

Meltemcigim zamanim oldgunda bende doldurup gönderecegim ama sanirim haftaya kalir...

Benim kizimda suan uyuyor.... ben haftasonu giremeyecegim hem onu haber vereyim dedim hemde simdiden herkese güzel haftasonular dilemek istedim.
Ben burda bir kiz gencliginde görevliyim...ve bu genclik ile beraber bugün kampa gidiyoruz....bir hotelimiz var bize ait ..oraya gidiyoruz pazar günü ögleden sonra dönecegiz...Kizima birsey olmasin kizlar dua edinde....birazdan bavulunuzu hazirlayacagim...evi filan toplamam lazim daha.....biraz gideyimde kafa dinleyeyim  :wave:

hepinizi seviyorum ve öpüyorum



jbdun

gülhiz hoşgeldin canım
zehracım sana da iyi eğlenmeler ;)

ben de pazara gittim geldim taze taze sebzeler aldım,kızıma da babaannesi baktı,çok uslu durmuş maaşallah :nazar: