EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

mia

Alıntı yapılan: ayşen - 10 Şubat , 2007, 01:36:11
slm kızlar, yok ne tuna ne iş... tarkan (eşim)... eve bi geldi, (işten çıakrken arardı hep, aramadı, arıyorum cep kapalı, bi işi vardı onu halledip gelcek sözde onu da halletmemiş) zaten kzdım bunlara, ay uyuz oluyorum geldi mi denk geliyo hepsi birden. tlf kapalı haber vermiyo, iş de hallolmamış ee naptın yani bu saate kadar... neyse hadi onu geçtim, alınganlığın sırası değil diye. demez mi bana cmt günleri akşam 7-8 arası top oynamaya gidicem diye. ya ben 4 aydır saçımı kestirmeye gidemedim daha 1 saat çıkıp, adam her cmt maça  gidecek. bi de cmt günü, akşam üstü, dışarı çıkmak misafirliğe gitmek misafir çağırmak varken bizim adam top oynayacak. hadi oynasın gene bunu da geçiyorum, altı üstü cmt 7-8 arasını mı buldun bula bula dedim diye bir bozuldu sormayın gitsin. hevesi kırılmış canı sıkılmış gitmeyecekmiş... çok fena sinirlerim allak bullak oldu ya. ufacık konu büyüdü de büyüdü. küsmeler bilmemneler. şimdi iyiyyiz gene ama sonucta  cmt ler gitti güme. yemek de yemedik, te soooonradan ekmek peynir yaptı getirdi tarkan, ben de dışardan söyleriz falan dediydim ama tartışınca olmadı tabii. öyle işte. bir de regl oldum dün akşam (2.) geceden beri deli gibi kan geliyo... hafif ağrı da var. bi araya gelince de kafayı yedim.  :cildir:

aslıcım tebrikler, o günleri iple çekiyorum. tarkan bey hep yarın yapalım yarın yapalım deyip duruyor. bu babalar yüzünden öğrenemeyecek bizim çocuklar uyumayı. kendileri ugrasmıyo tabii....



Keşke birlikte çıksanız ya her cumartesi bir yerlere  :y25:

Zara82

yaaaaaaaa üüffff hepsi silindi....

slm tekrar, bizde bugün kizimla hep disaridaydik...3 kapi yaptik...kizim heryerdede cok akilli durdu maasallah  :nazar: eve girdik aglamaya basladi...annesi gibi gezmeyi cok seviyor kücükhanim...artik disari cikacagimizi hemen anliyor....maxi cosi sini filan görünce heyecanlaniyor susup bekliyor hazirlanmayi  :occasion14: bende az önce yazarken kizim yine uyandi diye yazmistim gittim ki gazi varmis simdi tekrar yatti....gelene kadar yazdiklarim silinmis oldu  :suclu: Yarinda kayinvalidemgile gidecegiz, esimin babaannesi gil gelmisler, bize 1,5 saat uzaklikta olan bir sehirde kaliyorlar...

Emine, o bahsettigin kadini ve seni söyle gözümün önünde canlandirdimda...cok komik yaa....öyle insanlar var halen demek....insan git basimdanda diyemiyor...Sen yine iyi sabretmisin.... Yaaa televizyonlarda görüyorumda...ben sahsen tr de yasasam sokaga cikmaya korkadim herhalde....yani tv den takip ettigim kadariyla türkiye cok kötü olmus...ben gelmeyeli 3 sene oldu...bakalim bu yaz gidecegiz...insaalah basimiza birsey gelmeden döneriz....
Sizlerde dikkat edin kizlar, zaten ediyorsunuzda....ne bileyim hele büyük sehirlerde ne oyunlar ne örgütler oluyormus...Allah korusun!!!!

Aysencigim, o kadar sinirlenme canim....bak moralin bozulursa bu sütünede yansir haberin olsun....Olur böyle seyler, o da hatasini anlar...takma kafana bence...belki o da bunalim icindedir...biz onlari anlayamiyoruz ama belki onlarinda ihtiyaclari vardi 1-2 saat disarida olmaya.....tabii bu dönüsümlü olacak...sart kos sende o giderse sende haftanin birgününde 1-2 saat cik evden...

Aysegül gecmis olsun canim, dikkat et kendine...

Özlemcigim senin oglusunada maasallah, görde bak ileride en uslu cocuk o olacak  :aferin:

Kizlar sizce sacimi kestirsem dahami az dökülür???

Gözdeden hala ses yok...








puysal

ayşencim sana sonuna kadar katılıyorum.. Ben bir fun clup kurcam..
" bebeği olduktan sonra karılarına yaranamayan erkekler" olsun adı:)))
bende uzun zamandır herşeyi kocamaaannn sorun haline getiriyorum.. Kızım beni allak bullak etti.Adama haksızlık ediyorum bazen ama tabi çoookk sonra haksızlık ettiğimi anlıyorum:)
ben daha regl de olmadım.. sanki olsam rahatlıyacağım... ;D
Sanırım bizim kadar ince düşünemiyorlar.. off yani..
Annem geçenlerde kocanla aran nasıl dedi, bebek aşkı öldürür derler dedi:)) benim cevabım şu şekilde oldu
"aşkımız bıçaklanmaya başladı anne her an can verebilir" hihhihi kadını korkutmuşum.. bir sürü öğüt verdi tabi arkasından..

acaba yalnız ben mi yaşıyorum bu bunalımı? Sizlerde var mı? Bazen kızımın sorumluluğu çok ağır geliyor.. sanki kocalar çok rahatlar ne dersiniz? yada biz mi çok dertliyiz?

hihhi yorumlarınızı dört gözle bekliyorum..

Zara82

biraz resim ekleyim dedim...

[eklenti yönetici tarafından silindi]



Zara82

 :flowers:

[eklenti yönetici tarafından silindi]



aslı

Ayşencim teşekkür ederim. Babanızı bekleme. Benimkide yaa evet ne güzel olur kendi kendine uyusa der ama faliyet göstermezdi. O yüzden kendim başarmaya karar verdim.

Kocayla olan tartışmları hepimiz yaşıyoruz galiba  :) . Senin ki yine iyi tunanın biraz büyümesini beklemiş. Benim ki defne doğduktan 10 gün sonra dalmaya başladı ve her hafta c.tesi sabahı dalmaya gidiyor.  C.tesi dalmaya gidince saat 5 gibi eve geliyor. Sabahta erken gittiği için yorgun oluyor. C.tesi akşamını uyuyarak geçiriyor  :sleepy1: . Pazar günüde kahvaltıdan sonra şekerleme falan saat 3 oluyor. Sonra hadi dışarı çıkalım diyor. Bende bu hafta isyan ettim . Yeter bir haftasonunu bize ayır dedim. Bana sorduğu soru şuydu " defneyle vakit geçirmekten hoşlanmıyor musun"  :BangHead: . Bende sen hoşlanmıyorsun galiba her hafta dalmaya gidiyorsun diyince bu hafta dalmamaya karar verdi  :laughing7:  :laughing7: . Ben şu erkek milletini bazen anlayamıyorum.  :dontknow: 





jbdun

günaydın kızlar ;) bizim de bugün 11de kontrolümüz var,inşallah ecrinin durumu iyidir ???

dün akşam eski uyku düzenimize döndük :occasion14: inşallah bozulmaz :nazar:

ayşegülcüm geçmiş olsun tekrar :flowers:

tubi ben de sağma mak aldım ama boşuna :BangHead: bi ton da para verdik :suclu:

zehracım maaşallah ravza senaya :nazar:

emine canım ben o kadarına dayanamayıp terslerdim valla kadını :suclu:

aslıcım bu kararlılıkla devam edersen tamamdır inşallah :hello2:

ayşen arada sırada öyle durumlar oluyo galiba eviçinde :honk: hele bi de bebişilerin stresi :-\ neyse düzelmiş ya,önemli olan o ;)

jbdun

ooo kimsecikler uğramamış foruma sabahtan beri :director: nerelerdesinizzz huhuuuuuuuuuuuuuu :sleepy1:

biz doktora gittik kilomuz 6630gr olmuş :nazar: dr 5aylık bebek kilosunda dedi :) sadece anne sütüne devam.
ferrum verdi bize de 5damla sabah 5damla akşam (gelişimi ilerde olduğu için bu ayda vermiş) sizlerden ferrum kullananlar ne zaman başlamıştınız?
devit 3e damla devam.
15martta pnömokokun 2.dozunu olucaz.
drun dediğinie göre ortalıkta bronşit çok varmış,çoğu bebek öyle hasta geliyomuş :sad1:
elini ağzına götürmesini sordum,normal dedi oral dönemdeler şimdi.Ellerini götürür sonra da ağzından çıkarıp elini inceler dedi.Hakkaten ecrin de öyle :k06:
kakasında bazen sümüksü şeyler oluyo,normal dedi.

doktordan sonra da kipaya gittik ailecek,yemek yedik ve sonra da evimize geldik.Eşim işine geri döndü,ecrinim de uyuyo :love9:
allaha şükür drda herşey yolundaydı :icon_thumright:

Tebessüm :)

sevindim jbdun herşeyin yolunda gitmesine.biz de bugün dr. a gittik.maalesef biz de durum çok iyi değil. yağız geçen ay da az kilo almıştı, bu ay da az almış. önümüzdeki ay da böyle olursa ek gıdaya geçicez dedi. moralim bozuk.

jbdun

üzüldüm canım :sad1: emiyo ama değil mi yağız?sen yediklerine dikkat ediyo musun ayşegülcüm?
ama moralini bozma canım ya,bak 4ay anne sütü almış olcak en kötü ihtimal.Hem bakarsın önümüzdeki ay kg alımı kuvvetli olur ve ek gıdaya gerek kalmaz ;)canını sıkmamaya çalış,malum süt olayı... :-* yağızcığım da öpüyorum çokçok :opucuk:

Fatma-Ezgi Anna

selam kizlar  ;)

Aysen dün baya merak etmistim ne oldu  diye,ama yasadigin hemen hemen hepimizin yasadigi sorunlar puysalinda dedigi gibi.Bizde 2yil 3 ay oldu evleneli ve hic kavgamiz olmadi sesimizi bile yükseltmemistik ama Ezgi Anna hanim geldiler ve biz basladik kavgalara (tabi büyük capta degil Alllahtan) benim kide ilk baslarda cok ilgiliydi kizimizla ama simdi cogunlukla sevmeden yana artik daha az altdegistirmeler mama vermeler falan ama yinede hakkini yemiyeyim yardim ediyo bazen kavgaylada olsa  :laughing7: Johannes ta 2 haftadir bowlinge gidiyo ama gecen hafta banada sordu beraber gidelim kizi arkadasa birakip dedi ama nasil birakayim üstelik hasta gitmedim tabi fakat cokta istiyodum gitmeyi.Anne olunca cok seyden vazgeciyoruz erkekler bizim gibi degil malesef  :violent1: Fakat bir yönden onada hak veriyorum eve gelince dinlenmek istiyo,sabahtan aksama kadar yok hirsizdi yok ceteydi yok bilmem ne adam hem fiziken hem bedenen yoruluyo.Gecen geldiginde ceketi yoktu nerde dedim büroda kaldi dedi ama polis arkadasi gelmisti onlar konusurken mutfaktan duydum bi olay sirasinda bicaklar falan cekilmis bizimkinin ceketi kargasada sirasinda yirtilmis  :'( bu olayi duyunca birazdaha yumusak olmaliyim ona karsi dedim bide gelsin benim dirdirim,cekilmez valla.

asli kizina burdan kocaman masallah :nazar: umarim bu istikrarda gider kücük hanimefendi  :aferin:

Zehra eger uzun sec seviyosan kisa kestirmene gerek yok kiriklarini aldirirsanada dökülme azaliyo ve sac kendine geliyo 2-3 ayda bir kiriklari aldirmak gerek zaten.

Bu arada emzirmeyle ilgili bikac sey söylemistim,bu söyledikleri sütü benim gibi az olanalar icindi arkadaslar sütü cok olanlar  :nazar: tabi dakikayla olmasi lazim büyük ihtimal dimi  ::)

Aysegül cok gecmis olsun  :flowers: ama keske dikis attirsaydin nasil olacak simdi etin kaynamadan acik acik,sorun olmaz dimi bide bebgin var indir kaldir.ve bebisinin kilosunuda dert etme alir yakin zamanda isallah.Annem bana hep diyo;bebekler gül misali bazen acarlar bazen solarlar.Kilo alacaklar kilo vercekler,hastalanacaklar iylesecekler  ;)

Jbdun,ecrin hanima masallah ve sütüne de tabi :nazar:

Ben kizimin biberonlarini ve emziklerini hala sterilize etmeye devam ediyorum, dünki yazilarinizdan sonra acaba biraksakmi dedim esime,ben 6. aya kadar diye okumustum ama arastiraiym bi dedi.Dediginizde de haklisiniz alissinlar artik mikroplara...





desree (Özlem)

Alıntı yapılan: jbdun - 10 Şubat , 2007, 15:33:56
doktordan sonra da kipaya gittik ailecek,yemek yedik ve sonra da evimize geldik.Eşim işine geri döndü,ecrinim de uyuyo :love9:
allaha şükür drda herşey yolundaydı :icon_thumright:

Jbdun öyle güzel anlatmışsın ki Maşallah diyelim sanırım siz sakin bir ailesiniz Ecrin de size çekmiş uslu maşallah :nazar: bizde bugün dışarı çıktık dr a kontrole gittik gripti ya Selim geçmiş ama öksürüğü var şurup verdi ordan da park yatak bakmaya gittik tabi burnumuzdan geldi yemek falan yiyemedik aç geldik eşim hemen bi koşu arabayı yıkatmaya gitti bende Selim i emzirdim ve şook memede uyudu 2,5 saat :angel12: evet yanlış duymadınız az önce kalktı :nazar: evde ilk defa eşimle beraber rahat yemek yiyebildik bizde de durumlar böyle artık geceye Allah kerim :occasion16:

Bu arada Selim çok kaka yapıyor :pottytrain5: (EMİNE kullanabildim bu ikonu) günde 2-3 sefer en az bazen ishal mi oldu diyorum ama ishal gibi değil halbuki mama alan çocuklar kabızlık çekmez mi?


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

jbdun

teşekkür ederim fatmacım :flowers:

veeeeeeee selimmmmeeeee hep beraberrrrrr     :wav:
aman aman nazar değmesin  :nazar: özlemcim inan o kadar seviniyorum sen böyle olumlu şeyler yaşadıkça :opucuk:
inşallah hep daha iyiye gider canım selim ;) iyi bari gribi de atlatmış,öksürüğü de geçer inşallah hemencecik
evet özlem bence de maaşallah  :nazar: ben de yazımı bitirdikten sonra okudum da çok güzelmiş :) sakin dersen, her evde ilalki bişeyler oluyo,bizim de öyle işte, tadı tuzu hesabııı  :k06: ben de ecrini yatırdım   :sleepy1: , misafir gelicek az sonra.Ben de o zamana kadar bi foruma bakıyım dedim :)

Emine

Selime maşallah diyerek başlayayım mesajıma  :nazar: Aman nazar değmesinnnn  :aferin:
Fatmacım anlattıklarından eşinin polis olduğunu anlıyorum çok zor bir iş gerçekten.Allah hepinize sabır versin..
Ayşegülcüm bu kadar üzülme Ceylinin kilosu 2 ay ileriden gitmesine rağmen biz ek gıdalara geçtik bu o kadar kötü birşey değil ben seviniyorum bile hep süt hep süt nereye kadar  :k06: Yağız da değişik şeyler tatmış olur.
Bugün Ceylin ilk defa bardaktan içti elma kompostosunu.Çay kaşığıyla çok uzun sürüyordu çay bardağını dayadım ağzına lıkır lıkır içti boşuna uğraşmışım bunca zaman artık bardaktan içireceğim  :k06: Tabi bayağı battı üstü başı banyo yapmak zorunda kaldı ama olsunn.
jbduncum biz ferrum damlaya Ceylin 2 aylıkken başlamıştık.Ecrine de maşallah yaramış annesinin sütü.
Ayşencim sen de üzülmemeye çalış senin eşin hiç değilse cumartesi pazar evde sanıyorum benimki bak saat 8 oldu hala çalışıyor pazarları da çalışıyor keşke cumartesi pazar evde olsa da 1 saatçik maça gitse.
Pınarcım ben eşimin tarafından da bakmaya çalışıyorum yeterince Ceylinle ilgilendiğini düşünüyorum.Kendisi içinden gelerek yapmasa da bazen ben söyleyince yardım ediyor sağolsun  :icon_thumright:
Zehracım saç kesilince dökülmesi şu bakımdan azalabilir mesela benim kız saçıma asılıyo kısa olunca yetişemez diye düşünüyorum ben de kestireceğim.Hep istiyorum şöyle belime kadar uzatayım omzumu biraz geçsin yine kestiriyorum.Vakit bulursam şu günlerde kestireceğim.

Tebessüm :)

eminecim benim canım ek gıdaya zorunlu geçişe sıkılıyo.yoksa tabi ben de istiyorum bebeğim farklı tadlar alsın. bilmiyorum önümüzdeki ay belli olcak. bu arada ben sütümün kalitesini arttırmak ve meme canvarı oğlumu 2 saatte bir emzirebilmekle uğraşıcam. :-\ ayrıca biopsi yeri açık ama gazlı bez ve flaster var üstünde,dr sadece antibiyotik krem sür dedi.nasıl kapancak bakalım :icon_scratch:

ay beynim  çatlıycak.kurdeşenimlemi uğraşıyim, yaramlamı uğarşiyim, sütümlemi uğraşiyim, yemek mi yetişitriyim, yoksa en yaramazından oğlumlamı. akşam üstü yine yırttı kendini ben onu tabi.sonunda bıraktım yatağına uyudu ağlaya ağlaya. bu çocuğu delirmeden büyütürsem kendimi çoooook büyük tebrik edicem. :flowers:

fatmacım annen doğru söylüyor da bu ilk zamanlar gelişimi çok iyi olsun istiyorum işte..ezgi anna iyidir inşallah, çiçekleri solmadı mı daha??

özlem ne güzel iyiye gidiyo selim. maşallah diyelim :nazar: bi de şu benim kuduruk iyi olsa süper olcak. gün geçtikçe iyiye gidicek diye bakıyorum.yok.  5dk yanlız duramıyo.basıyo yaygaryı.nereye kadar böyle anlamadımki. :pottytrain5:(uydumu) :laughing7: