EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

meltemk

Tubi - ve Lara tabii hosgeldiniz. Bize yakin ekolden biri geldigi icin sevindim. Yine de su D vitaminine sasirdim. Isvicrede veriyorlar, ama demek Ingiltere'de vermiyorlar. Laranin duzeni Belemir'in duzenine benziyor. Bizim gunduz uykularimiz 3 aydan sonra biraz artti, ama gecelerimiz biraz bozuldu. Bizde de Belemir kesinlikle max 7:30da yatakta. Ama 2.5 aylikken 19:00 - 2:30 - 6:30 emen cocuk simdi her 3 saatte bir emmek istiyor. Belki okumussundur forumda ben de simdiler de biraz mama vermeye calisiyorum. Daha basarili olamadim ama her aksam ugrasmaya devam ediyorum. 6 martta ise donecegim, o yuzden bir sekil alismak zorunda.

Seyda valla benim de annemi dinlemedigime en pisman oldugum sey su kafasinin sekli. Bizimki de tam tepsi oldu. Bir de yamuk cunku hep sol tarafina egiyor yatarken. Persembe doktora gidecegim. 4. ay kontrolu asilar falan. Soracagim o zaman ne yapsak acaba diye. 2. ayda oyuncaklarin yerini degistir demisti ama bu oyuncakla falan olacak sey degil gibi...

Emine kolay gelsin. Ayni seyleri ben de ilk bakiciyi getirdigimde hissetmistim. Bir de insan gizli gizlu birakmak istemiyor aslinda. Aglayince ben hemen gidip "Iste bensiz olmuyor almaliyim cocugumu" yapiyordum. ama biraz alisinca epey rahatlik oldu valla. Ben oynamaya gidiyordum yanlarina, ama o uyanikken de baska seyler yapabilmek hos oluyordu.






tubi

Tesekkurler Emine,
valla cok toz pembe cizdim galiba tabloyu..Tabiiki de okadar degil,her bebegin kendine gore bir zorlugu var..Uyanik oldugu zamanlar Ceylin gibi surekli ilgi bekleyen bir bebek bizimki de.Ben de  babamizi dortgozle beklemekteyim ,saat 17.30 gibi evde olur kendileri bende hemen uzativeririm ay babasi cok ozlemis seniiii  seklinde..
Diger soruna gelince bu  ulkede sadece asya kokenli ve siyahi bebeklere dvit. iki yasina kadar verilmekte.Derilerinin renginden oturu gunesi tam olarak absorbe edemedikleri icin bu uygulama yapilmakta.Diyeceksin ki gunes nerde ingilterede?Onu da arastirdim TRnin dunyadaki konumu nedeniyle gunes isinlarin gelis acisi farkli oldugu icin ve rasitizm hstaligina rastlandigi icin dunya saglik orgutu tr icin bu vitamini ve miktarini belirlemekte.Bu ulkede ise artik rasitizm gorulmemekte ve gunes isnlari daha dik ulasmakta.
Aslinda bu konuya acaip takik oldugum icin yilbasinda alm.dada cocuk dr. gordum.Biz florla beraber veriyoruz dvit. dedi..Iyice kafam karisti?Birlikte calisiyorlarmis flor ve dvit. Ama bizim sularimiz florlandigi icin ing.de(allahtan biliyodum bu konuyu,calismistim:)) dvit.e  gerek yok ozaman ,6.aydan sonra baslarsin dedi..
Anladim ki yasadigin yerdeki dr. uygulamalarina uymak gerek, yoksa kaybolur gidersin..Dolayisiyla bir bildikleri vardir deyip hayata devam ediyorum..Mumkun oldugunca gunduzleri disari cikariyorum,elleri ve yuzu acik sekilde gunes gorsun bari diye..
Demir icin ise tahlil yapmadan(6.aydan sonra) verilemeyecegi soylendi.Her iki konuyuda Izmdeki dr.la da gorusecegim tabiiki de..

tubi

Tesekkurler Meltem ve Aysegul..
Meltem farkindayim biberon savaslarinizin,anladigim kadariyla denenmemis biberon cesidi ve mama cesidi kalmadi .Belemir cok akilli bir bebek, niye biraksin ki emmeyi :-[ Keske ise donmek zorunda olmasaydin ve bu cekismeyi yasamasaydin..Benim bir kitabim var The Baby Whisperer, dur bi  bakiim ben meme biberon gecis kismini bi okuyayim,aklima yatan ipuclarini yazarim sana..Ben o kismi atlamistim,gerek yok diye..

Nihal

Selamherkese, yazmayalı çok oldu unutmuşunuzdur beni :y25:
Yeni sitemiz hayırlı olsun, çok güzel hazırlanmış, özellikle emoticonlar harika :hello2:
Ben burdan önce 6 sene izmirdeydim, orda okudum ve 1 sene çalıştım. Sanırım 2003 teydi bayaa iyi sallanmılştık, ozamandan beri çok ürküyorum depremden. Ama böyle arada bi ufak ufak sallanınca yükünü boşaltıyo galiba faylar(inşallah  :icon_pale: )
Dvit konusuna çok şaşırdım, yani türkiyede raşitizm var ingiltere de yok ha, ilginç hakkaten ::)
Özlem senin yazdıklarını her okuduğumda dua ediyorum biran önce düzene girer inşallah selimin uykusu, ilk 2 ay bizim de düzensizdi, ben uyuyamayınca psikolojim bozulmuştu. İnsanı en fazla uykusuzluk yıpratıyor.

Buaralar büyüme ataklarına takmış durumdayım. Furkan 3 gündür eskisi gibi uyumuyor. Daha fazla emmek istiyor ve huysuzlanıyor sürekli. SAnırım 15. hafta atağında, başka sebep bulamadım, hasta falan diil çünkü. Bu konuyuda yeni öğrendim, iyi oldu. Yoksa kafama takardım, doymuyor mu, hasta mı olacak falan diye.

Herkesin bebişlerini cocaman öpüyor, bol sütler, başarılı yoğurt mayalamalar diliyorum :icon_thumright:





berilce

yok seyda agizdan falan degildi.karma asi icindeydi...ya ben de tatile gidecem turkiyeye su verem asisindan bisey olmaz dimi...ben arken gitmeye karart verdim...sinir sistmeim altust durumda....dinlenmeye ihtiyacim var...insanin yaninda bi tane tanidiginin olmamasi kotu  :(

Tebessüm :)

forumun en kuduruk çocukları olarak benim yağızım ve kızmazsa bana özlemin selimi.ay arkadaşlar dua edin nolur. fıttırdım artık.bu çcuk gün geçtikçe iyiye gideceğine daha da cozutuyo.iyice kıvama geldim artık :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14:Allah ım yavrularımıza sağlık sıhat afiyet sakinlik usluluk ve gazsızlık! ver ya Rabbim. hepiniz amin derseniz kabul olur belki.tahminim meşhur büyüme atağı geçiriyor ama ben de delirme atağı geçiriyorum.  :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:

jbdun

 :k06:ayşegül gülüyüm mü ağlıyım mı bilemedim yazdığına    :toothy10:   :crybaby2:
yağız selim kadar kuduruk muydu ki yaw? :icon_scratch:
ay allahım inşallah ecrinimin huyu değişmez.Meltem sen diyosun ya böyle değildi diye,korkmaya başladım valla,acaba değişir mi diye?
çünkü ben de ecrini 7buçuk gibi yatırıyırum 3buçukta kalkıo sonra 5buçuk ve 7de.

evet ayşegül o büyüme hormonunda karanlık veya loş oda da yazıyodu canım haklısın ;)

seyda ay ne güzel yaa, nerden nereye :k06:
benim burnumda da dilim pizzanın pizzasi,peynirli salatasıve de çikolatallı suflesi tütüyo,ha bi de röneparkta kahve keyfi deniz manzaralı :-[

ecrine bugün göbişinden başlayarak geliyo, geliyo geliyo yaptım ve sonunda da çenesine dokundum,bi kahkaha patlattı eşimle birbirimize bakaklıdık :toothy10: ilk defa öylesine bi kahkaha patlattı :love9:
ya kızlar ecrin koltukta yatarken hep geirye bakıyo yukardan (tersten yani)  :suclu: .sizin bebişler yapıyo mu böle?

Almiş'inAnniş'i

ay ben kopmuş durumdayım gözümden yaş geldiiiii  :toothy10:  :toothy10:  :toothy10:  :toothy10:  :toothy10:  :toothy10:  :toothy10:  :toothy10:  :toothy10:  :toothy10:

Alıntı yapılan: ayşegül - 06 Şubat , 2007, 20:03:26
forumun en kuduruk çocukları olarak benim yağızım ve kızmazsa bana özlemin selimi.ay arkadaşlar dua edin nolur. fıttırdım artık.bu çcuk gün geçtikçe iyiye gideceğine daha da cozutuyo.iyice kıvama geldim artık :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14: :occasion14:Allah ım yavrularımıza sağlık sıhat afiyet sakinlik usluluk ve gazsızlık! ver ya Rabbim. hepiniz amin derseniz kabul olur belki.tahminim meşhur büyüme atağı geçiriyor ama ben de delirme atağı geçiriyorum.  :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:


Filiz

jbdun benim oğlanın en büyük keyfi ters şekilde tv izlemek bişe değil boynu ağrıyacak engel olamıyorum :)))))

Bende yarın anneme kaçıyorum bi iki gün takılayım yaa eve tıkıldım çok bunaldımmmmmmmmmm

jbdun

filizcim  neyse bari tek cins benim kız değilmiş :k06:  bunlar neden böyleler ki acep?
ne güzel annen sana yakın :sad1: ben de inşallah yazın kaçcam annemlere :)

Tebessüm :)

evt razicim durum budur.ben de ağlıycam ağlıyamıyorum.burda ağlıyım bari :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
hamilelerin duası kabul olur sen de amin de.senin kızın olcak yanlış hatırlamıyosam,bu gaz olayı da genelde erkeklerde oluyo yırttın yani. ;D
jbdun sen ne zaman ayrıldın ist.dan??ay burnumda tütüyo ya.hadi biraz ist.dan bahsedelim,ortaköyde oturcaksın boğaza doğru çayını yudumlycaksın sıcak sıcak, oooh. bi de kumpir yanına.vefada boza keyfi, yeşilköyde profiterol.... ya sırf boğaz benim derdim de.şakamaka çok özledim yaw.  :love7:başakşehiri biliyomusun?biz orda oturuyoduk.ailem orda tabi hala.
dediğin gibi inşallah ecrinin huyu değişmez,maşallah diyelim.

Almiş'inAnniş'i

valla ayşegül allah hepinize sabır versin kolaylık versin. çocuk büyütmek hem büyük sabır işi hemde büyük sorumluluk (şimdi bol bol dua ediyorum yki yakında bende sizden dua isticem :D)
gazı olur mu bilmem ama benim kızın sizin oğlanları aratmayacağı kadar yaramaz olacağı kesin. gelişinden belli :P

jbdun

ben 2003te ayrıldım ayşegülcüm ama istanbula özlemim yok artık aydına iyice alıştım,tek özlediğim ailem :(
ilk evlenip buraya geldiğimde hep ağzımda istanbul vardı ama zaman geçtikçe burayı sevdim.Hele ki burdan istanbula gidince acaip oluyorum.O kalabalık,gürültü,kötülük...Burası çok sakin ve de güzel :) inşallah ailem de buraya gelir :crybaby2: (öyle bişey olamz ama annem istiyo,babam gelmez)
başakşehire bi arkım taşınmıştı ama gitmedim hiç canım. :dontknow:
benim ailme de yeşilköyde,biliyo musun orayı?

berilce

yav istanbuldan bahsedip duruyonuzda ac var tok var kislar,ben 18000 km uzaktayim..ah istanbul istanbul   :( birisi ronepark mi dedi..en buyuk zevkimiz ise gitmeden once arkadasla roneparka gidip cayimizi pohacamizi alip alt tarafta salncaklarda oturup yemekti,sonra bide tur atardik sahilde...uhu uhu uhuuuuuuuu :(  sonraima,kuzine miydi neydi orada borek yerdim uhu uhu uhuuuuuuuuuu...sonracima ortakoyde haftasonlari kumpir yerdik uhu uhu uhuuuuuuuuu  :( ya daha ne anlatayim yapmadigimiz sey kalmamisti,,,,  benim kiz da tersten bakiyo ben duzeltiyorum ayni oranda kafayi egiyo ,engel olunmuyo,,,bizim kavgamizda melis yuzunden oldu seyda,... agliyodu susmuyoda...ikimizde zaten bunalmisiz,birine birakipta kendimize vakit ayiramiyoruz... ne bileyim iste,,, valla aysegul sabir versin Allah... ne diyeyim... buarada depremde en kotu yerde bendim galiba ,avcilardaydim :honk:

Tebessüm :)

beril avcıların durumu çok kötüydü gerçekten. yakında gelcekmişin nasılsa üzülme arkadaşım.
:occasion5: :occasion5:
jbdun aslında benim de öyle çooook fazla bi özlemim yok.kocamla gidip gezmediğimiz yerleri gezmek istiyoruz tabi oğlumuz da yanımızda olcak artık. ;D :3some:

saol razicim.Allah sana da çoooook kolay bir doğum nasip etsin ve sağlıkla al yavrunu kucağına. :love9: