EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ponçik

günaydın kızlar , yine sayfayı ben açıp ben kapatıyorum
nerelerdesiniz bi türlü anlayamamıyorum
yavrularınızın yaptıklarını paylaşmak istemiyor musunuz  :sad1:
hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz
birbirimize fikirler vermemiz gerekirken siz gelmiyorsunuz  :crybaby2:
küçük bebeği olanları anlıyorum da , hala tek çocuku olanlar nerdeler  :y25:



βαlκιz

merhaba
anneler gelin evet birşeyler yazın paylaşın
bende bu sayfayı takip ediyorum  :)
bende sizin geçtiginiz yollardan geçicem
tecrübelerinizden faydalanıcam
ögreniyorum sizden birşeylerr
:D
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

aslı

GONCACIM SEN GEL YETERKİ GEL İZMİRE BEN OKLAVYLA DAYAK YEMEYE RAZIYIM  :D   . HAKLISIN ARKADAŞIM BURAYI İHMAL ETTİK BİRAZ. AMA ARKA ARKAYA VEFATLAR ANNEM RAHATSIZ BİRAZ ONU KOŞUŞTURMAKTAN İNAN FIRSTA BULAMADIM. ARTIK HERGÜN UĞRAYACAĞIM.

BUGÜN 5 DK. OKULDAKİ PSİKOLOGLA GÖRÜŞTÜM ŞU HAYALİ ARKADAŞ İŞİNİ. BU DÖNEMLERDE NORMAL DEDİ. TEK ÇOCUK OLANLARIN GENELDE KARDEŞİ OLUYOR DEDİ. KARDEŞİ OLANLARINDA ARKADAŞI FALAN OLUYORMUŞ. KIZMAYIN AMA VARMIŞ GİBİDE DAVRANMAYIN DEDİ. GEÇİCİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ. ESASINDA DAHA UZUN SOHBET ETMEK İSTERDİM AMA ANNEMİN HASTANEDE TAHLİLLERİ OLACAKTI FAZLA KONUŞAMADIM.

GONCACIM YİNE İYİ  EYLÜL TÜRKÇE İSİM KOYUYOR KARDEŞİNE BİZİMKİSİNİN ADI KEVİN(DI EN SON SONRA NE OLUR BİLİNMEZ)   :toothy10:  :toothy10:  :toothy10:  . ARKADAŞIM İZMİR YOLU NE ZAMAN GÖRÜNÜYOR  :-* . BU ARADA KARDEŞİNİN HAMİLELİĞİ NASIL GİDİYOR ? KAÇ AYLKIK OLDU?

EMİNECİM ARAYAMADIM MİRAY SU'YU GÖRMEYE GELMEK İSTİYORUM. EN KISA ZAMANDA AYARLAYIP GELECEĞİM ARKADAŞIM.




ponçik


Balkızım buradakileri okuyup gelecekle ilgli endişelenmiyorsundur umarım  :laughing7:
bi de sende 2 tane , Allah sabır versin  :amin:

Aslıcım annene çok geçmiş olsun , önemli birşey yoktur inşallah

İzmire ancak yazın gelebiliriz de tarih ne olur bilemiyorum  :dontknow:

Eylül bazen abuk subuk isimler de koyuyor, mesela şu gülen suratlı arabalar varya hani yumuşak , onlardan var bi tane, onun ismi Bülük  :k06:
bazen onu kucagına alıp seviyor , kutunun içine yatırıyor , yatak yapıyor ona, sonra üzerini örtüp sessiz olun Bülük uyuyor filan diyor   ;D

bu aralar inanılmaz inatçı  :cildir:  :cildir:  :cildir:
herşeye hayır , herşeye hayır , sanki biri onu programlamış gibi her sorunun cevabı "HAYIR"
bazen iyi ki çalışıyorum diyorum , sanırım evde olsam sabır mabır kalmazdı  ::)
Allah valideden razı olsun , hakkını ödeyemem valla  :love9:



anita

Selamlar,
Nasılsınız bayanlar, kimseler yok yine ortalıkta..
Kızlar artık çok gerildim ben 37.haftadayım iyice şişti karnım yarın kontrolüm var. normal şartlarda haftaya perşembe doğum olucak 18 martta. tabi bu delikanlı o kadar beklermi bilemiyorum..
kayra biraz öksürmeye başladı bugün ona üzüldüm
ev konusu ile hala muallak. hafta sonu bakmaya gelenler falan oldu. iyice sinirlerim bozuldu.



ponçik

Anita inşallah herşey yolundadır, kontrolden gelince yazarsın

daha önce de yazmıştım ama evde siz mi oturacaksınız , yoksa üzerine alan kişi satmayı mı düşünüyor  :-\

Alıntı yapılan: g10ca - 05 Mart , 2010, 11:11:10
:sad1: Anitaaa lütfen kendini üzme bak bebeğin gelmesine çok az bir süre kaldı
o insanlar da ne kadar anlayışsızmış yaaa  :caca:
en azından bebek doğana kadar , biraz ele avuca gelene kadar müsaade edemezler mi , sonuşta daha bir sene bile olmamış , biraz insaflı davransınlar

peki üzerine alacak olan kişi , evi başkasına mı kiraya verecek yoksa yine siz mi oturacaksınız içinde , eğer siz oturacaksanız en fazla iki emlakçı çağırıp ona göre eve değer biçebilirler  :dontknow:

kendini sıkma lütfen, her şerde bi hayır vardır derler , herşey yoluna girer merak etme canım  :opucuk:
bu arada mal sahibinize de Allah rahmet etsin  :amin:



ertl

Alıntı yapılan: anita - 09 Mart , 2010, 20:58:02
Selamlar,
Nasılsınız bayanlar, kimseler yok yine ortalıkta..
Kızlar artık çok gerildim ben 37.haftadayım iyice şişti karnım yarın kontrolüm var. normal şartlarda haftaya perşembe doğum olucak 18 martta. tabi bu delikanlı o kadar beklermi bilemiyorum..
kayra biraz öksürmeye başladı bugün ona üzüldüm
ev konusu ile hala muallak. hafta sonu bakmaya gelenler falan oldu. iyice sinirlerim bozuldu.


allah sabır versin gerçekten zor
inş evi alan kişi oturmanıza izin verir
bebek doğunca sıkıntıların gidecektir eminim
inş hayırlısıyla kucağına almak nasip olur

ponçik

ASLICIM BAK HAYALİ ARKADAŞLA İLGİLİ BİR UZMANIN YAZISINI AKTARIYORUM



Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Ayten Erdoğan   çocukların hayali arkadaşları konusunda bilgiler vererek, anne-babalara çeşitli tavsiyelerde bulundu...

Hayali arkadaş nedir?

Hayali arkadaş, hayal ile gerçek arasındaki farkın çok belirgin olmadığı okul öncesi dönemde sık görülen bir durumdur. Dışarıdan bakıldığında endişe verici bir durum gibi gözükse de aslında normal gelişimin bir parçası olan hayali arkadaşlar çocukların yaşamlarındaki stres ve değişimlerle (boşanma, kardeş doğumu, taşınma, hastalık veya ailede ölüm olayı) baş etmesine yardımcı olabilir. Bazı çocuklar tüylü bir oyuncağı ya da bebeği arkadaş olarak seçerken, bazıları da başka hiç kimsenin göremeyeceği bir hayali arkadaş yaratırlar. Hayali arkadaşların isimleri ve belirli bir kişilikleri olabilir, çocuk onlarla oynar, konuşur veya bazen de ona kızar, nefret eder.

Hayali arkadaşın amaçları nedir?

Hayali arkadaşlar çocuğun farklı rolleri denemesine ve kontrol, disiplin ve güç gibi konuları incelemesine; "otorite", "doğru-yanlış" ve "ceza" kavramlarını anlamasına da yardımcı olur.
Hayali arkadaş çocuğun özgüven oluşturmasına, duygularını ifade etmesine ve sosyal becerileri pratik etmesine de yardımcı olabilir. Hayali arkadaşlar çocuğa sürekli eşlik edebilir, çocuğun idareyi alarak bir başkasını kontrol edebilmesine izin verir, bu da çocuğun korkuları, kaygıları veya öfkesi ile baş etmesine yardımcı olabilir.

Hayali arkadaşa nasıl tepki vermeli? 
Aileler çocuğun hayali arkadaş ile oynamasına izin vermelidir. Çocuk hayali arkadaşından bahsederse anne-baba bunu dinlemeli, ancak çok fazla dahil olmamalı ve öyküye kendi fikirlerini katmamalıdır. Anne-babalar çocuğun sunduğu durum dahilinde oynayabilirler, ancak belli sınırlar olmalıdır. Çocuk söylemediği müddetçe hayali arkadaşı aktivitelere dahil etmemelidirler. Çocuk anne-babasından hayali arkadaşı ile oynamalarını isterse anne-baba oynamalıdır, ancak liderlik çocuğa bırakılmalı ve oyunu çocuk yönlendirmelidir. Anne-baba çocuğun kendi yaptığı şeyler için hayali arkadaşını suçlamasına izin vermemelidir.

Endişe etmek gerekir mi?

Genel olarak hayali arkadaş yaşadığı dünya ile karşılıklı etkileşime geçen çocuğun karşılaştığı konularla baş etmeye çalıştığını gösterir. Küçük çocuk gelişiminin normal ve doğal bir parçası olup, endişe etmeyi gerektiren bir durum değildir.

Okul öncesi çocuklar için taklit-canlandırma oyunları son derece gerçektir. Bu yaşlarda gerçeklik ve fantezi arasındaki sınır çok belirgin değildir, ancak çocuklar doğal gelişim süreçleri içerisinde bu farkı anlayacaklardır. Çocuk büyüdükçe gerçek dünyanın ağırlığı artar ve okula başladığında da hayali arkadaşlar çoğunlukla ortadan kaybolur.

Çocuk hayali arkadaşıyla oynamasının yanında, diğer arkadaşlarıyla da oynuyorsa çoğunlukla sorun da yok demektir.

Ancak çocuk gerçek dünyada bir şeyler yapmak yerine sürekli hayali arkadaşını tercih ediyorsa bu bir sorun olduğunun göstergesi olabilir.

Başka çocuklarla anlamlı ilişkilere girmekten kaçınan ve çoğunlukla hayali arkadaşı ile oynamayı tercih eden bir çocuk duygusal stres yaşıyor olabilir.

Çocukların çoğu beş yaş civarında hayali arkadaşlarını bırakırlar. Eğer çocuk bu yaştan sonra da hayali arkadaşına odaklanmaya devam ediyorsa anne baba çocuğun yaşıyor olabileceği endişe ve kaygıları belirlemek üzere çocuk ruh sağlığı hekiminden yardım almayı düşünmelidirler.


alıntıdır



aslı

GONCACIM GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. İNŞALLAH TAHLİLLERDE BİRŞEY ÇIKMAZ  :amin:  . YAZI İÇİNDE TEŞEKKÜR EDERİM.

İNATÇILIK MI DEDİN  :cildir:  . AKLINA NE GELİRSE YAPIYOR. DURDAN HAYIRDAN ANLADIĞI YOK. BAZEN EŞİMLE NE YAPMALIYIZ DİYE BAKIP DURUYORUZ VALLA. BAZEN KIZINCA SİNİRLİ SİNİRLİ BAKIYORUM ODA BANA ÖYLE BAKIYOR SONRA YAVAŞ YAVAŞ GÜLÜMSEYİP( FIRLAMA GÜLÜMSEMESİ) BÜTÜN OTORİTEYİ BİTİRİYOR. NASIL DAVRANMALI BUNLARA BİLMİYORUM.  AYY OKULA BAŞLAYINCAYA KADAR DEFNE YEMEKLERİNİ KENDİ YERDİ OKULDA YEMEYEN ÇOCUKLARA ÖĞRETMEN YEDİRİYOR GALİBA ŞİMDİ EVDE ANNE SEN YEDİRLER BAŞLADI AMA BEN ÖĞRETMEN OLUP YEDİRİYORUM.

ANİTA SENİNDE AZ KALMIŞ ALLAH SAĞLIKLA KURTARSIN. EV İŞİDE KÖTÜ OLMUŞ. 2-3 AY DAHA BEKLESELERDİ YAA. DÜŞÜNCESİZLER.



ertl

merhaba hanımlar
kızım 3.5 yaşında
kızımı kreşe gönderiyorum ama içim hiçde rahat değil
kızıma haksızlık yapıyomuşum gibi hissediyorum
çünkü  ben çalışmıyorum ev hanımıyım
evde tüm gün oğlumlayım oğlum 10 aylık
daha okul çağı değil çalışsam neysade ev hanımı olunca sanki göndermemem daha mı iyi olur diyorum
yaşı kraş için küçük mü acaba 5 yaşında mı göndersem



lütfen fikir verin bana



ponçik

11 Mart , 2010, 09:32:43 #12970 Son düzenlenme: 11 Mart , 2010, 09:34:51 g10ca
Alıntı yapılan: aslı - 10 Mart , 2010, 18:45:32
BAZEN KIZINCA SİNİRLİ SİNİRLİ BAKIYORUM ODA BANA ÖYLE BAKIYOR SONRA YAVAŞ YAVAŞ GÜLÜMSEYİP( FIRLAMA GÜLÜMSEMESİ) BÜTÜN OTORİTEYİ BİTİRİYOR. NASIL DAVRANMALI BUNLARA BİLMİYORUM. 

heh işte Aslıcım   bizde de aynen böyle , ya da tam tersi , o şekilde sinirli bakışlarla birbirimizi keserken , bizim fırlama tiyatrocu , hemen gözünden yaşları akıtarak demogojik ağlamalara başlıyor  :cildir:  :cildir:  :cildir:
Allah sabır versin cümlemize  :amin:

Tuğbacım kesinlikle böyle düşünme , sonuçta Rananın tam oyun çağı şuanda , kardeşi daha çok küçük , istedigi oyunları onunla oynayıp onunla paylaşması biraz zor olur , bunları öğrenmesi , sosyalleşmesi için göndermen kızının yararına olur ...
peki tam gün mü gidiyor  ::) hani için rahat değilse yarım gün ya da haftada üç gün gönderebilirsin , ben kızımı haftada 3 tam gün gönderiyorum  :icon_thumright:

Eylül bugün daha iyi , gribi yavaş yavaş geçti , 3 gündür sabahları geç kalkıyordu, sanırım hem ilacın etkisi , hem de hastalığın verdiği rehavetten dolayı.
bu sabah daha biz evden çıkmadan uyandı , benimle oyunlar oynadı , ama ne zaman ben evden çıkmak için hazırlanmaya başladım , hemen tripler başladı , saçlarımı taramak için banyoya girdim , banyonun ışıklarını kapatıp odasına kaçtı , sorularıma cevap vermedi  :-\  neyseki babaannesini görünce keyfi tekrar yerine geldi , beni öperek işe uğurladı , çok bitirim bu zamane çocukları yaaaa  :love9:

dün akşam pastaneye gittim , artık ahbap oldugumuz abinin çocuğu olmuş ama hiç sevinemedik dedi, doğumda çocugun omzunu çıkarmışlar   :-ooo  :-ooo  :-ooo
şimdi sarılıymış , minicik şey yaaa  :sad1: neyseki kemikleri daha süt gibi , çabucak kaynarmış (inşallah)  :amin: Allah kimseye dermansız dert vermesin


HERKESE GUZEL BIR GUN DILIYORUM







anita

Merhaba,,
Doktor kontrolü iyi geçti. Herşey yolunda çok şükür.
ev konusunda ise henüz bi gelişme yok haberimiz de yok. Ev satılırsa içinde bizim oturmamıza izin vericeklerse tabi ki sorun olmaz. Ama alacak olan kişi çıkın biz oturucaz yada çocuklarım oturucak derse nolucak. Neyse düşünmüyorum bunları artık. Allaha havale ediyorum bana tüm bunları yaşatanları. Ve dua ediyorum hayırlısı ne ise o olsun diye.
Kayranın da hayali arkadaşı sünger bob. onunla ilgili hikayeler anlattırıyor bana. bize gelmiş oyun oynamışlar falan filan.. :))



anita

Tuğba Rana,
Kayram da 3.5 yaşında.yuvaya gidiyor. bende çalışmıyorum ama onun iyiliği için gönderiyorum. Ben yarım gün yolluyorum. 2 de alıyorum yuvadan akşama kadar beraberiz. bana da doymuş oluyor zaten günün geri kalan kısmında..

1. Orada hem oyalanıyor, hem sosyal yönden gelişiyor, hem de yeni faaliyetler öğreniyor.
2. Enerjisini boşaltıyor eve geldiğinde daha huzurlu oluyor.
3. Bütün gün evde birlikte olsam kızımla tahammülüm belli bir noktadan sonra azalacağı için onu daha çok üzerim daha fazla bağırırım ve psikolojisi olumsuz etkilenir diye düşünüyorum.
4. Artık çağ değişti. Eskiden çocuklar kalabalık ailelerde büyüyorlardı bir sürü çocuk oluyordu etraflarında. ama artık çekirdek aileler var pek fazla arkadaşlık kurulmuyor.kimse kimseyi çekemiyor. çocuklar da evde tv karşısında büyüyorlar. o nedenle yuvaların faydalı olduğunu düşünüyorum.
5. Pedagoglar bile çocuların  3 yaşından itibaren yuvaya gitmeleri gerektiğini savunuyorlar.





ponçik

Anita kontrolün güzel geçmesine ve herşeyin yolunda olmasına çok sevindim
inşallah oğlunu sağsalim kucağınıza alacaksınız  :hello2:
Ev için de dediğin gibi herşeyi oluruna bırakmak ve Allaha havale etmek en iyisi olmuş  :love9:
Anaokulları için yazdıklarına aynen katılıyorum

Eylül dün akşam artık okulunu çok özlediğini söyledi , c.tesi-pazarı da sayarsak bugun tam 7 gün oldu okuldan uzak kalması  :'(
en çok neyi özledin dedim "arkadaşlarımı,öğretmenlerimi, okuldaki oyuncaklarımı" dedi  :y25:
bi yandan üzüldüm ama babaannesi de 1 haftadır zaten gitmiyor, 1 gün için gitmesine değmez dedi, iyileşti de zaten  :dontknow: p.tesiyi iple çekiyoruz şimdi
bu sabah uyandığında "anne bak öksürmüyorum beni okula gönderecekmisin " dedi
ne diyim ki ben şimdi bu cimcimeye , zaten yarın anneyle baba evde olacak , merak etme , çabucak p.tesi gelecek ve okula gideceksin , dedim  ::)

kızkardeşim de 3lü testini yaptırdı, herşey yolunda çok şükür, renkli ultrasonda bebeğini görmüş , ağzı burnu minicik çok sevimliymiş  :love3: inşallah sağsalim gelir o da
teyze olmama 4 ay kaldı  :hello2:



anita

Teşekkürler Goncacım :)
Kardeşinin bebeğinin iyi olmasına çok sevindim. Allah tamamına erdirsin :)