EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

Merhaba arkadaşlar ben deprem falan hissetmedim 2.30 da kalktığım için uyuyordum saat 3 ü geçiyor ceylin hala uyanmadı.Gece 4 te uyudu tüm kemiklerim sızlıyor çok kötüyüm.Hah şimdi sesi geldi doyurayım bebişimi.Şu gece meselesini nasıl halledicem bilmiyorum bi yerden sabh erken uyandırmaya başlamam lazım kendim uyanmıyorum offf offf gecem gündüzüm tersine döndü.Kendi odasına ayırınca uyuması güçleşti.
Zehracım geçmiş olsun.Umarım geçmez kızına..
Gonca yoğurdu nasıl yaptın anlatsana hangi marka yoğurt ve sütle..
Gözdecim hangi ikondan bahsetiğini anlamadım bazılarını değiştirmiştim am çok oldu daha yazan yere tıkla bakalım oradamı senin smile :)


ponçik

saat 1'de olmuş emine 3,2 şiddetinde  :sleepy1:  hafif olduğu için hissetmemişsin aslında iyikide hissetmemişsin canım  ::)

yogurdu sütaşın pastörize sütü ve çoban yoğurtla yaptım
1/2 litrelik süt bulamadığım için 1 lt.lik sütün yarısını önce kaynattım , sonra bir kasenin içine koyup ılımasını bekledim (ayarını annem hep şöyle yapardı :serce parmağını içine sok parmağını ısırmazsa ılınmıştır" derdi ) sonra 1 çorba kaşığının 3/4 oranında yoğurdu bir fincana koydum , ılık olan sütle yogurdu fincanda karıştırıp kasenin içine döktüm ve üzerini battaniye ile örttüm . ortalama 3 - 4 saatte oluyor  :hello2:



Filiz

Merhabaa arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrrrrr en sonunda istanbul da kar yağdığını gördüm gerçi nerdeeeeeeeeee o lapa lapa yağan karlar ama bunada şükür keşke şöyle bir yağsada mikroplar ölse :)))))))))

Ayşegül cüm canım deprem mi oldu korkma yaaa inşallah bişe olmaz sonuçta bilimadamları hep diyor ya türkiye deprem bölgesi diye hazırlıklı olmak lazım ama depremde insanların tam unuttuğu zaman kendini hatırlatıyor :( Allah birdaha yaşatmasın 7,4 lük depremde  ranzanın üst katında beşik gibi sallanmıştım :((

Zehra cım geçmiş olsun herkes grip bizde ana-oğul gribiz birbirimize bakıp duruyoruz :(((((((( artık olan oldu geçen geçti valla :(( dün geçe biraz uyudumda bugün daha iyi gibiyim uyku +dinlenmek iyi geliyor insana valla sabahtan beri hiç bir iş yapmadım yapmayacağım yarın yaparım daha kötü hasta olmak istemiyorum... bol bol ıhlamur rezene sıcak birşeyler iç..

Gonca cım ooooooo yoğurdu tutturdun demek heee ver bakalım şunun yönteminide masaüstümüzde biryerde tarifini saklayalım ek gıdalara geçince lazım olur belki :))))) ya emre anne sütü alıyor ama dediğim gibi bu kadar kısa zamanda bu kilo fazla dr 5,5 aylık bebek kilosunda dedi. biraz korktum ama dr filiz 6.aydan sonra kilo alımı çok yavaşlıyacak o zaman bebeğim kilo almıyor diye dert yanıcaksın dedi.. o yüzden biraz rahatladım.

Emine cim maşallah ceylin çok düzenli uyuyordu neden bozuldu gündüz uykularımı çoğaldı? çok zor biliyorum ben ilk 2 ay hep gece 3-4 lerde yatıyordum saat başı kalkmakta cabasıydı Allah yardımcın olsun inşallah geçici bir dönemdir.

Ayşennnnnnn papucu yarımmmmmmmmmm çık dışarıyaa oynayalımmmmm :)

Mubiiiiiii papucu yarım çık dışarıyaaaaaaaa oynayalımmmmm :)


Birde benim velet in dondolinosu oturma odasında tv karşısındaydı baby tv yi açmadığımız zamanlardada tv ye dalıp gidiyoduu dondolinosunu tv yi göremeyecek şekilde ayarladım ama altını açmak için çekyata yatırdığımda kafasını ters çevirip tv izliyor napıcam yaaa hee bide reklamlara bayılıyor iyi değil ama engel olamıyorum :(((


Ben oğluşuma uğur bebe den çok güzel oyuncaklar aldım bakınn resmini koyayım sizee yarın gelicek umarım emrenin hoşuna gider




[eklenti yönetici tarafından silindi]

dilek hira

MERHABA ARKADAŞLAR HASTA OLAN HERKESE GEÇMİŞ OLSUN. BEN FORUMA ÇOK

Filiz

yukarıdakiler çıngırakli patikler

Budaaaaaa çıngıldak zürafası :))



[eklenti yönetici tarafından silindi]

ayşen

çıktım filizcim oynayalım hadiiii  :k06:

ay kızlar sormayın ben de kaç gündür çok yorgunum. aşıdan sonra ilk kez ateşle tanıştık, koltuk altından 38 e kadar çıktı, cmt olmuştu o gece 4 e kadar kociş nöbetteydi sonra da ben, sürekli iniyo çıkıyo iniyo çıkıyo, en son bi ara 37 ye sabitlendi sonra da yavaş yavaş düştü. ama grip üstüne aşı üstüne ateş tuna acaip huysuzlaştı. sanırım iştahsızlık da var. önceleri sol memeyi arasıra isteiyodu, şimdi 2-3 emziirmedn biiri işgenceye dönüşüyor çünkü ikisini de almıyor. 11 de emdi sabah, 2 olmuştu saat ve emmemek için direndi, ağlamaktan katılacaktı nerdeyse, yatagına yatırıp müzik açtım ve anında sızdı. 45 dk uyudu uyandı gülückler saçıyordu. emzirdim sonunda, ilaç verdim (grip ilacının son günü şükür  :muzz: ), sonra ayağımda sallayıp uyuttum. 2-3 gündür böyle, 3-4 saatte bir emmeye başladı. acaba normal mi? bi anda deişti gene çocuk, cmt 4 ayını doldurdu tam. önceleri 45 dk da saatte bir emerken şimdi 3 saatte zorla emiyo bazen.  :crybaby2: böyle işte. dün de babası hep ona baktı, hiç durmadı rahat. ben de iş yaptım bütün gün. cmt gecesi 2 kere uyanmıştı dün allahtan hiç uyanmadı ama çok huzursuz uyudu :( şimdi uyuyo ama aklım çıkıyo uyancak diye, çok huzursuzlanıyo çünkü. hastalık nasıl yoruyorsa çocuğu...

burnu sürekli tıkalı gibi, aspiratörle çekiyorum ama diptekiler kalıyo, onları nasıl temizliyorsunuz???

ay ayşegül deprem mii??? allahtan duymadım ya  :icon_pale: ay allahım araba da yok , olsa bişey naparız, sokakta donar çocuk, artık hemen annemlere falan gideriz  ::)

filizim çok geçmiş olsun. biz de ailecek yeni yeni atlatıyoruz işte gribi. ya dışarı çıksam canım yanmıycak, balkonda çamaşır asarken yedim soğuğu öyle hasta oldum :( sonra da tunaya ve kocişe geçti. ıhlamur nane limon ne bulursak içiyoruz valla. bol bol da meyva yiyoruz. ancak öyle toparlandık. yalnız hamilelikten önce gribi ilaçla 1 haftada ancak atlatırdım , ve 2-3 gün yatardım. gecen sene haişken ve bu sene ilaçsız 1 gün yatarak ve 3-4 günde geçirdim  :aferin:  :hello2:  emremin oyuncakları da çok güselll, ben de almak istiyorum ama gidemedik arabasızlıktan, aybaşı geldi araba gitti  ::)  ::)

goncacım tarifini en kısa zamanda uygulayacağım. gerçi bizim doktor daha ek gıda yok dedi olsun ben bi tattırırım  :laughing7:  :laughing7:


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

gülyağmuru

aysen,

  oglusunla sana da gecmıs olsun janem benım...dıkkat edın kendınıze yaws...inşallah en kısa zamanda ıyılesırsınız...

:flowers: :flowers: :flowers: bu çiçekler tum hasta olan anne ve babişlerımıze...kendınıze dıkkat edın janlarım benım..

g10ca,

haklısın ben bıraz erken anne oldum..  ama cokda erken degıl 21 yasında dogum yaptım işte....bu sene de 22 olucam...ama evlenelı de üç buçuk sene oldu yaws... :suclu:

ama iyi ki varım , iyiki anneyim..... :occasion14: :muzz: ve de çok mutluyummm

Filiz

valla bende  çokhastayım ayşen gribim üffffffff bide deminden beri akşama ne yemek yapıcağımı düşünüyorum sıkıldım düşünmekten :(((((((((( hastalık bebeklerin huyunu değiştiriyor yada bunlar büyüme atakları bilmiyorum bizimkide kudurmuş durumda :( gücüm yokyaa..
ayşen bu oyuncaklarıda internetten aldım. uzun araştırmalarım sonucu bunlara karar verdim :))

bak burada bir link var orada anneler playskool oyuncaklarına yorum yapıyorlar bu arada hiçbir internet sitesinde kalmamış çıngıldak zürafayı bi tek uğurbebe de buldum.. inşallah işe yarar :))

http://www.playskoolanneleri.com/ListExperiences.aspx

Tebessüm :)

gülyağmuru Allahtan ben 17 ağustos depreminde ist.da değildim yazlıktaydım,olsaydım halim haraptı.
emine ceylinin yatış kalkış saatleri gittikçe daha geçe kayıyor,dediğin gibi daha erken uyandırman lazım ama çok zorlancaksın.geç uyu erken kalk falan.Allah yardımcın osun.benimki de erken yatıyo sabah 6da ayakta. ben de bundan çok şikayetçiyim. kısır döngü.napcam bilmiyorum. kanal d de alışveriş programı başladı yeni. orda yoğurt yapma mak. tanıttılar sinbonun 28 ytl.o programda duydum on ölçü süte 1 ölçü yoğurt koyuluyormuş.niye tutmuyo senin yoğurt anlamdım. ben de endişeleniyorum senden duydukça. napcaz bakalım.
filizcim sana da geçmiş olsun. ya herkes dökülüyo.bu küresel ısınma canımıza okumaya başladı bile 10 ila 20 yıl sonra cidi kıtlık baş göstercekmiş.Allah hepimizin yardımcısı olsun....
ayrıca bütün hastalara Allahtan acil şifalar diliyorum.
ayşen dipte kalanları kulak temizleme çöpünü inceltio burnuna sokuyorum dikkatlice.
gonca yoğurdun tutmuş ;)tebrik ederim ellerine sağlık canım.afiyet bal şeker olsun bebişe...

dilek hira

MERHABA ARKADAŞLAR SABAHTAN BERİ MESAJ GÖNDERMEYE ÇALIŞIYORUM .BİR TÜRLÜ GİTMİYOOOOOR.
YAZIYORUM SİLİNİYOR BU NE BİÇİM İŞ.

SİZLERE HABERİM VAR.MENENJİT AŞISI SAĞLIK OCAKLARINDA YAPILIYOR BEN BUGÜN HİRA' YA YAPTIRDIM. ÜSTELİK İTHAL AŞIYMIŞ. SAĞLIK BAKANLIĞININ RÖPORTAJINDA OKUDUM SABAH GAZETESİ.YANİ BOŞ YERE, ÖZELLERE PARA DÖKMEYE GEREK YOK.

ATEŞİ ÇIKMADI DAHA .BÜNYE MESELESİ DEDİ HEMŞİRE.DİĞER AŞIDADA ATEŞ OLMAMIŞTI.BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İLE ALAKALI İMİŞ.AZICIK BİR SÜTÜM VAR O KORUYOR HERHALDE.MAŞAALLAH.

EMİNE CEYLİN'İN PEMBE TOKALI FOTOĞRAFINI KALDIR. NEKADAR TATLI ÇIKMIŞ ÖYLE.AMAN NAZAR DEĞMESİN.MAŞAALLAH.


ŞİMDİİİİİİİ BU YOĞURTLARINIZLA İLGİLİ BİRŞEY.KUSURA BAKMAYIN AMA BEN SAĞLIKLA İLGİLİ VE BESLENME İLE İLGİLİ ŞEYLERİ BİRAZ FAZLA BİLİRİM.ARAŞTIRIRIM YANİ.

SİZ BU YOĞURTLARI PASTORİZE SÜT VE PASTORİZE YOĞURTLA HAZIRLIYORSUNUZ.AYNI HAZIR YOĞURT OLUR. MAYALAMAYIN.YOĞURDUN KENDİSİNİ VERİN. BİRDEEEE PASTORİZE OLDUĞU İÇİN PREBİYOTİK ÖZELLİĞİNİ KAYBEDİYOR.


PREBİYOTİK NEDİR ?

Kalın bağırsakta yaşayan faydalı bakterilerin büyüme ve gelişmelerine katkıda bulunan sindirilemeyen karbonhidratlara prebiyotik lif denir.Bir maddenin prebiyotik kabul edilebilmesi için şu özellikleri taşıması gerekmektedir.

Mide ve ince bağırsaklarda hidrolize olmamalı veya absorbe olmamalıdır.
Kolonda yaşayan yararlı mikroorganizmalar için seçici olmalı ve onların çoğalmalarını artırmalıdır.
Bağırsak florasını sağlıklı bir kompozisyon oluşturacak şekilde değiştirmeli ve yaşadığı konakçıda yararlı sistemik etkiler yapmalıdır.

YANİ EMİN BİR YERDEN TAZE İNEK SÜTÜ ALIP 10 DAKİKA SAVURARAK KAYNATIN.ILIYINCA MAYALAYIN. ÜSTÜNÜ ÖRTÜP 3-4 SAAT BEKLETİN .BEN BÖYLE YAPIYORUM.HİÇ BİRŞEY OLMAZ. KORKMAYIN.HER ZAMAN DOĞAL OLANDAN YANA DEĞİLMİYİZ ARKADAŞLAR?

Almiş'inAnniş'i

ay evet bunu bende geçenlerde derya baykalın programına katılan bir uzmandan duydum. dedi ki "en son yoğurdunuzun ne zaman ekişidiğini hatırlıyor musnuz?" gerçekten de artık yoğurtlar ekşimiyor. bu normal değil dedi. probiyotiklerden bahsetti. asıl faydalı olan onlar ve pastörizenin içinde bu yok. ya valla arada kaldım napsak acaba?

Alıntı yapılan: dilek hira - 05 Şubat , 2007, 18:04:03
MERHABA ARKADAŞLAR SABAHTAN BERİ MESAJ GÖNDERMEYE ÇALIŞIYORUM .BİR TÜRLÜ GİTMİYOOOOOR.
YAZIYORUM SİLİNİYOR BU NE BİÇİM İŞ.

SİZLERE HABERİM VAR.MENENJİT AŞISI SAĞLIK OCAKLARINDA YAPILIYOR BEN BUGÜN HİRA' YA YAPTIRDIM. ÜSTELİK İTHAL AŞIYMIŞ. SAĞLIK BAKANLIĞININ RÖPORTAJINDA OKUDUM SABAH GAZETESİ.YANİ BOŞ YERE, ÖZELLERE PARA DÖKMEYE GEREK YOK.

ATEŞİ ÇIKMADI DAHA .BÜNYE MESELESİ DEDİ HEMŞİRE.DİĞER AŞIDADA ATEŞ OLMAMIŞTI.BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İLE ALAKALI İMİŞ.AZICIK BİR SÜTÜM VAR O KORUYOR HERHALDE.MAŞAALLAH.

EMİNE CEYLİN'İN PEMBE TOKALI FOTOĞRAFINI KALDIR. NEKADAR TATLI ÇIKMIŞ ÖYLE.AMAN NAZAR DEĞMESİN.MAŞAALLAH.


ŞİMDİİİİİİİ BU YOĞURTLARINIZLA İLGİLİ BİRŞEY.KUSURA BAKMAYIN AMA BEN SAĞLIKLA İLGİLİ VE BESLENME İLE İLGİLİ ŞEYLERİ BİRAZ FAZLA BİLİRİM.ARAŞTIRIRIM YANİ.

SİZ BU YOĞURTLARI PASTORİZE SÜT VE PASTORİZE YOĞURTLA HAZIRLIYORSUNUZ.AYNI HAZIR YOĞURT OLUR. MAYALAMAYIN.YOĞURDUN KENDİSİNİ VERİN. BİRDEEEE PASTORİZE OLDUĞU İÇİN PREBİYOTİK ÖZELLİĞİNİ KAYBEDİYOR.


PREBİYOTİK NEDİR ?

Kalın bağırsakta yaşayan faydalı bakterilerin büyüme ve gelişmelerine katkıda bulunan sindirilemeyen karbonhidratlara prebiyotik lif denir.Bir maddenin prebiyotik kabul edilebilmesi için şu özellikleri taşıması gerekmektedir.

Mide ve ince bağırsaklarda hidrolize olmamalı veya absorbe olmamalıdır.
Kolonda yaşayan yararlı mikroorganizmalar için seçici olmalı ve onların çoğalmalarını artırmalıdır.
Bağırsak florasını sağlıklı bir kompozisyon oluşturacak şekilde değiştirmeli ve yaşadığı konakçıda yararlı sistemik etkiler yapmalıdır.

YANİ EMİN BİR YERDEN TAZE İNEK SÜTÜ ALIP 10 DAKİKA SAVURARAK KAYNATIN.ILIYINCA MAYALAYIN. ÜSTÜNÜ ÖRTÜP 3-4 SAAT BEKLETİN .BEN BÖYLE YAPIYORUM.HİÇ BİRŞEY OLMAZ. KORKMAYIN.HER ZAMAN DOĞAL OLANDAN YANA DEĞİLMİYİZ ARKADAŞLAR?


Tebessüm :)

yine deprem oldu. ayşen emine hissettiniz mi acaba???öğlenkinden sonra 2 tane oldu.birini hissetmedik ikeadaydık. yağız efendi kök söktrdü dayanamadım kendimizi dışarı attık. 3. de az önce oldu. dua edin nolur. 3.2 filan oluyo ama baya hissediliyo,öncü olmasından korkuyorum. :(
yoğurt koonusunda kafam karıştı.ilk mayayı hazır yoğurtla yaptıktan sonra diğerlerini ev yoğurduyla mayalasak tamamen ev yoğurdu haline gelir ama bi de işin pastörize süt boyutu var.dışardan süt almak da hiç içime sinmiyo.gerçi güvendiğimiz bir yer var ama....

Almiş'inAnniş'i

ya nasıl güvenicez adam sağarken başında durup acaba ineğin memelerini temizliyor mu sağmadan önce, yada sağım yaptığı kap temiz mi? ineğin bulunduğu yer hijenik mi bunları kontrol etme şansımız yok. adam babamızın oğlu değil. kaldı ki köydeki akrabalarıma desem ki temzi sağın bana gönderin "hadi ordan ne varmış mis gibi süt işte!" derler :D

puysal

herkese iyi gecelerrr..

c.tesi kızımı doktora götürdüm ya yeni doktorumuz (prof. dr. İsmail Göçmen) normalde bu kadar küçük bebeklere su vermeyiz ama balgamını atması için bol miktarda su ver dedi. kaynatılmış soğutulmuş şekersiz su. Gerçektende işe yarıyor. Mukotik diye bir şurup ve bol su tabi birde serum fiz. burun damlası:)

Kızım bayağı toparladı... HAsta olan annelere geçmiş olsun.. güzel ve derin bir uyku uyumanızı tavsiye ederim ve ne kadar erken olursa  antibiyotiğe başlayın. min 48 saat kullanım sonrasında hastalık etkisini kaybediyor. Agumentin en düşük dozlu antibiyotik.. tabi öncelikle doktorunuza danışmalısınız ama ilaçsız geçmiyor yalnızca herkese bulaştırıyorsunuz..

bebişlerin hastalığı çok zorrrr.. Allah hepimize kolaylık versin...


puysal

yaaa yoğurtlarımızı prebiyotik yoğurtlarla yapsak nolur yada sütleri ile:)

sütaşın günlük sütleride olabilir..

ben sokaktan süt almam yaaa.. Maslak da çlışıyorum.. orada inaklari olan bir teyze var.. sütlerini sağıp satıyormuş.. inakler ilaç fabrikasının çöplüğünden besleniyor..

doğru düzgün otla beslenen temiz inakler büyük şehirde ne arasın..

prebiyotik yoğurtlar sütler mantıklı esasında..

bir bilene danışmak lazım.. :icon_thumright: