EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

anita

Emine çok teşekkürler tavsiyelerine tamamen uyacağıma emin olabilrisin cnm..
Kayraya giydirdiklerimi resimlerden ve videolardan görüyorum da aman Allahım diyorum kendi kendime. Patlamıştır çocuk o kadar kalın giydirmişim ki..  Ama şimdi akıllandım ve ince giydirmeye alıştırıcam. Bir arkadaşım kışın ortasında 13 aylık oğluyla gelmişti geçen sene. Çocuğun üzerinde uzun kollu bady ve üstünde mont sadece. çocuk öyle alışmış kazak falan giymiyor zaten hemen çıkarıyormuş üstünden ve bu sene yuvaya da gidiyor ama kolay kolay da hasta olmuyor.

Benim de oğlumun doğumuna az kaldı . doktor en geç 18 martta sezeryan ile doğumumu gerçekleştirecek Allahın izniyle. Oğlumuzun adı Lukas Cemil olacak. Şimdiden evin içi eşyalrı ile doldu anakucağı, eşyalar, beşik vs.. hepsi eltimden geri geldi bana hemde üztüne birsürü kıyafet eklenerek :))




ponçik

Anita, şuan en taze anne Emine olduğu için onun önerilerine kulak vermen daha iyi oalcak sanırım  ;)
ben çok fazla hatırlamıyorum ama Eylülün içine zıbın, üzerine uzun kollu body , onun üzerine de penye hırka giydiriyordum, yada yelek -diye hatırlıyorum -
genellikle üzerine ince bir battaniye örterdim uyurken
torba şeklinde uyku tulumlarından almıştım , onlarla hem üstü açılmıyor hemde sıcacık oluyordu, dışarı çıkarken de içi kürklü torba şeklinde bir şey vardı, onun içine sokup pusete koyardık  ::) anca bu kadar hatırlayabildim

dün kız kardeşime gittik, onunda 4,5 ayı kaldı , karnını o kadar sevdim ama teyzesine bi tekme atmadı yaramaz  ;D



ponçik

Günaydın arkadaşlar, yine sayfamızı ihmal etmeler başladı , naapsam bilmiyorum
:caca: oklava da işe yaramıyor artık  :ehi:

dün akşam Eylül yemek yemeden uyudu, okuldan alırken elinde 4-5 tane çubuk kraker vardı, eve gelince hemen ağzına tatlı sakız attı, sonra Calliou yu seyretmeye daldı, biz sebze yemeği yerken , hanımefendi uzun(!) makarna yiyceeeem diye tutturdu
bende tv izlerken çaktırmadan yedirmeye çalışacağımı düşündüm ama ağlayıp mutfak dolabından makarna poşetini aldı, bundan istiyorum diye daha cok ağladı
kimsenin müdahale etmesine izin vermedim "çocuklar her istediginde istedigi yemeği yiyemez , benimde canım cubuk makarna istiyor ama babaannen karnıbahar yapmış ,biz bunu yiyoruz sen de yiyeceksin " dedim , ağlaması devam ederken poşetten 3-4 tane cubuk çıkardım , hadi gel bunlarla faaliyet yapalım dedim  ;)
çubukların ucuna uhu sürüp üçgen elişi kağıdı yapıştırarak bayrak yaptık
sonra "halim yok, çok yorgunum" diyerek uyumak istedi, sütünü içti, iki tane hikaye okudum, benim annem güzel annem şarkısına eşlik ederken uyudu  :aferin:
sabah ben işe gelirken , küçük hanım halâ uyuyordu  :love9:
açlığını bugun telafi eder sanırım  ::)



anita

Merhaba,
Dün akşam Kayra da beni delirtti. Yemek yemek istemedi. Bende sinirliyim zaten son zamanlarda. Patladım. Zaten herşeye küsüyor sinirleniyor hiç konuşulmuyor onunla.. kavga ettik. sonra babası geldi beni şikayet etti. annemle çorba yüzünden kavga ettik annem bana kızdı ceza verdi. ben artık anneanneme taşınıcam bu evden gidiyorum dedi. çok üzüldüm. zaten o kadar sinirlendiğim için üzülmüştüm üstüne bu lafları duyunca daha da üzüldüm. bugün de yuvada, ben anneme kızdım çok, öğlen yemek yemicem annem üzülsün demiş. üç haftam kaldı günler geçmiyor çok zorlanıyorum artık sinir de kalmadı bende.. kızımı da üzüyorum. sonra da oturup ağlıyorum  :crybaby2:



ponçik

Anitacım seni çok iyi anlıyorum, sabır diye birşey kalmıyor insanda , biz de çocuklarımızdan büyük bir insan gibi davranmalarını istiyoruz ve istedigimiz olmayınca sabır mabır kalmıyor  :cildir:
ama ne oluyor, hem kalbimiz kırılıyor, hem pişman oluyoruz hem yavrularımızı üzüyoruz
inşallah hayırlısıyla oğluna kavuşursun ve stresli günler biraz geride kalır , onunla ilgilenirken zaman cabucak geçer yaz gelir ve adada biraz daha huzurlu olur Kayra kuzusu da  :opucuk:



nazalpin

MERHABA ARKADASLAR ONLINE OLAN WARMI BENİM DE 3 ELL DOGUMLU KIZIM WR ADI NAZ EYLL SİZLERLE TANISMAK İSTERM BU SİTEYE YENİ ÜYE OLDM

ponçik

Alıntı yapılan: nazalpin - 28 Şubat , 2010, 16:40:00
MERHABA ARKADASLAR ONLINE OLAN WARMI BENİM DE 3 ELL DOGUMLU KIZIM WR ADI NAZ EYLL SİZLERLE TANISMAK İSTERM BU SİTEYE YENİ ÜYE OLDM
hoşgeldin canım , aşağıdaki linkte senin kızının yaş grubu anneleri de bulabilirsin  :hello:
güzel paylaşımlar dileriz

http://www.bebegimonline.com/forum/index.php/topic,5590.0.html



ponçik




anita

Merhaba,
Teşekkür ederim Gooncacım.
Hoşgeldin Nazlıcan.
Biz de bugün kontrole gittik. Herşey yolunda çok şükür. Bu arada , daha önce yazdımmı bilmiyorum ama oğlumun adı Lukas Cemil olucak.. Allah izin verirse iki hafta sonra 18 mart günü için gün verdi doktor. O zaman 38 hafta 3 günlük oluyorum.

kimseler uğramıyor foruma artık. nerdeki bu kızlar yahu?? :icon_scratch:



ponçik

 :hello2: Anita 2 hafta kaldı , inanamıyorum , yavrunla tanışmanıza sayılı günler var , herşeyin yolunda olmasına da çok sevindim  :love9:

inşallah doğduktan sonra da herşey yolunda gider
ismiyle yaşasın Lucas Cemil kuzusu , daha çok hangi ismi kullanacaksınız, yoksa iki ismi beraber mi söyleyeceksiniz, Kayra beğendimi kardeşinin ismini  ::)
Kayranın da iki ismimi vardı , genelde hep Kayra diye bahsettiğin için hatırlayamadım  ::)

bu aralar Eylül yine inatçılık dönemine girdi galiba, herşeye (istediği zaman yapmadığmız şeylere ) ağlıyor, akşam yemek saatinde illa tv izlemek veya tv karşısında yemek yemek istiyor , yemek seçiyor , durmadan makarna yemek istiyor  :cildir:   :cildir:
bi yandan da oyun oynadığımız zamanlarda çok mutlu , sürekli benimle oynamak , benimle beraber olmak istiyor , ya okuldaki arkadaşlarının ismiyle hitap ediyor bana, yada öğretmen oluyorum , ya da kendisi öğretmen oluyor bize ödev veriyor  :D
boyama ve resim yapmayı çok seviyor , çizgi şeklindeki şekilleri tamamlıyor , kendi adını yazıyor   ama E , Y , Ü , ters L şeklinde  :D :D
bu yaşta harfleri rakamları öğrenmesini hiç istemiyorum aslında,
komşumuzun kızı  bu sene okula başladı , öğretmen bilmeyen çocuklarla ilgilenirken herşeyi bilen çocuklar bekliyormuş  :dontknow:
ne yapsam bilemiyorum, öğretsek bi türlü , öğretmesek bi türlü 
gerçi biz öğretmek için özel bir çaba göstermiyoruz ama Eylül gördüğü her harfi , her rakamı soruyor, mecburen söylüyor , hafızasına yerleştiriyor hemen  :nazar:

sayfamız hiç ilerlemiyo arkadaşlar , yeni yeni şeyler oluyor çocuklarımızın hayatlarında ama biz paylaşamıyoruz  :sad1:  en azından ben paylaşıyorum umarım yakında gelirsiniz  :'(



anita

Merhaba,
Arkadaşlar cnm cok sıkkın. Bizim şu an oturduğumuz eve taşınalı 10 ay oldu mal sahibimiz vefat etmiş kardeşlerinden biri evi satıp parasını almak istiyor.
o kadar moralim bozukki anlatamam. diğer kardeş evin parasından payını verip evi kendi üzerine almak istiyor ama evin değerini ölçmek için evi emlakçıya vericekler. ben şu doğum arifesinde bi de müşterilere evimi mi gezdiricem? Ayrıca evi çok seviyorum içine de masraf yapmıştık kendimiz. ona mı üzüleyim neye üzüleyim bilemiyorum :'( :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:



°ღ♥ღ°AşK-ı DeRuN°ღ♥ღ°

bence üzülmelilisin çünkü herşeyde bir hayır vardır canım doğum arifesinde daha sakin olman gerekir diye düşünüyorum ben :flowers:

ponçik

 :sad1: Anitaaa lütfen kendini üzme bak bebeğin gelmesine çok az bir süre kaldı
o insanlar da ne kadar anlayışsızmış yaaa  :caca:
en azından bebek doğana kadar , biraz ele avuca gelene kadar müsaade edemezler mi , sonuşta daha bir sene bile olmamış , biraz insaflı davransınlar

peki üzerine alacak olan kişi , evi başkasına mı kiraya verecek yoksa yine siz mi oturacaksınız içinde , eğer siz oturacaksanız en fazla iki emlakçı çağırıp ona göre eve değer biçebilirler  :dontknow:

kendini sıkma lütfen, her şerde bi hayır vardır derler , herşey yoluna girer merak etme canım  :opucuk:
bu arada mal sahibinize de Allah rahmet etsin  :amin:



aslı

MERHABA GÜZEL ANNELER,

UZUN SÜREDİR ORTALARDA YOKTUK. HOŞ HAYATIMIZDA HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YOK. DEFNEYLE UĞRAŞMAYA DEVAM EDİYORUZ.  KIYAFET BEĞENMEME BAŞLADI. ANNE ŞUNU GİYMEK İSTİYORUM DİYOR ARTIK. AZALMA GÖSTERSEDE KÜSME HUYUMUZ DEVAM EDİYOR. KONUŞULAN KONULARA DAHA FAZLA DAHİL OLMAYA BAŞLADI. KONUŞULAN HERŞEYİ MERAK EDİYOR. NEDEN NİÇİN NASIL SORULARIMIZ BİTİP TÜKENMEK BİLMİYOR. HAZIR CEVAPLILIK GİDEREK ARTIYOR  :D . ŞU SIRALAR HAYALİ KARDEŞİ VAR. ÖNCE ASANSÖRE KARDEŞİ BİNİYOR. ANNE KARDEŞİMİN AYAĞINA BASTIN FALAN DİYOR. ARABAYA BİNERKEN VE İNERKEN ÖNCE KARDEŞİNE SIRA VERİYOR. HATTA ARABADAN İNERKEN ÖNCE ONU KENARA ÇEKMEMİ BEKLİYOR SONRA İNİYOR. AYY DUYAN DA KARDEŞ GELİYOR SANACAK  :k06:  . RESİM YAPMAYI ÇOK SEVİYOR ÖZELLİKLE SULU BOYA FAVORİMİZ. O ANNE BEN ÇOCUK BABA YADA ANNANEMİZ BABA OLUYOR YADA  O ÖĞRETMEN OLUYOR BİZE BİRŞEYLER ÖĞRETİYOR. 

BİZDEN HABERLER BÖYLE. KENDİNİZE İYİ BAKIN KUZUCUKLARINIZI DA ÖPÜYORUM



ponçik

Nihayet kaçak annelerden biri kendini göstermiş  :toothy10:
nerdesin bakiim Aslı   :caca:  :caca:
bak İzmire gelirsem annemden oklavayı alıp gelcem ona göre  :ehi:

Defneye bak sen , annesine kardeşle ilgili gizliden gizliden istek yapıyor sanki  ;D
eeee düşünmüyor musunuz  ::)
aile bireyi oldu çıktı artık bunlar , büyümüş de küçülmüşler hepsi zamane çocugu valla
ciddi ciddi konuşurken bi laf söylerler, insanı gülme krizine sokarlar  :laughing7:

Eylül de örtü, kağıt parçası , oyuncağın kırılan parçası vs... buludugu şeylere ip bağlayıp köpek yapıyor , onu gezdiriyor
bazen bebeklerine "bu benim kardeşim, adı gül " diyor
yatagına yatırıp gece lambasını açıyor üstünü örtüyor vs.vs.
ama biz düşünmüyoruz, yani en azından uzuuuun bir süre  ::)
Rabbim bu kuzularımıza sağlıklı ömürler versin  :amin: