EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

βαlκιz

bende bu sayfanın takipçilerindenim..
deneyimli annelerden bişeyler ögrenmek çok güzel..benimkiler sizinkilerin yaşına gelince inş. zorluk çekmem.. :flowers:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

Emine

:) Allah bağışlasın Nilda. Sen de şanslı annelerdensin. Ben 3. için kararsızım şunu da bir büyütelim ama büyük ihtimal 2 de kalırız biz :)

Emine

İkiz annesi olmak çok güzel bence ikisi birarada büyüyor herşeyi baştan yaşamaya göre daha kolay ama ikisinin aynı anda bakımı daha zordur elbette. Allah kolaylık versin Balkız

βαlκιz

Alıntı yapılan: Emine - 10 Şubat , 2010, 16:58:12
İkiz annesi olmak çok güzel bence ikisi birarada büyüyor herşeyi baştan yaşamaya göre daha kolay ama ikisinin aynı anda bakımı daha zordur elbette. Allah kolaylık versin Balkız
teşekkür ederim..sağol  :flowers:
:love3: güηвє güη вüуü∂üηüz ιçιм∂є,güηвє güη вüуüуσяѕυηυz şιм∂ι gözüмüη öηüη∂є  :love3:

ღ♥ Nilda♥ღ

Alıntı yapılan: Emine - 10 Şubat , 2010, 16:56:16
:) Allah bağışlasın Nilda. Sen de şanslı annelerdensin. Ben 3. için kararsızım şunu da bir büyütelim ama büyük ihtimal 2 de kalırız biz :)

valla bende asla benmi diodum ama şuan nedense bir özlem içindeyim sanki onları doğuran büyüten ben diilim sanki  ilk olacak gibi ama çok gençtim o zamanlar belki ondan bişi anlamamışım şimdi olursa sanki ilk bebeğim olacak gibi heyecanlanıyorum bu ara test yapcam zaten yeni anne adayı gibi heyecan taşıyorum  :k06: :k06: :k06: :k06: :k06: :k06:
hiç büyük konuşmamak lazımmm bigün lazım oluveriyooo :suclu: :suclu: :suclu: :suclu: :suclu: :suclu:
.   

anita

Merhaba,,
Meltemcim yazdığın tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Bizde şöyle olucak Allah izin verirse, annem 40 gün kalıcak zaten benim yanımda. O dönemde ben yada annem dönüşümlü olarak sürekli Kayra ile ilglenicez. oğlum üç aylık olduğunda inşallah adaya gidecez ve orada da annem bizimle olucak babam da gelicek yani cümbür cemaat yazlıkta olucaz tabi Allahın izniyle. o zaman zaten senin dediğin gibi bir ortam oluşmuş oluyor. Evde zaten babası sürekli Kayra ile oynar tabi doğumdan sonra bu durum aynen devam edicek. Yani bunlar tabi planlarım benim.. Allah utandırmasın..
Aslında benim en büyük korkum Kayranın sık hastalanması ve buna bağlı olarak; bebeğe bulaşma riski, bir de ben hastanede kalırken Kayranın hastalanması ateşlenmesi falan. Nedense bir haftadır buna taktım kafayı.



ponçik

  :hello2:  :hello2:  :hello2:  :hieyt:  :hieyt:  :hieyt:  :hello2:

ooooh sayfa canlanmaya başlamış , illa bi sopa gösterecez yani ondan sonra yazacaksınız dimi  :caca:  :ehi:

Meltemcim senin adına çok sevindim, çocuklarla zaman geçirip her anını paylaşmak harika bir duygu , biz çalışan anneler -senin de dediğin gibi-  çocuklarımızın herşeyine şahit olmak için evde oturmayı dört gözle bekleyip, sonrasında  asosyal oldugumuzu düşündüğümüzden midir bilmem, yeniden çalışma özlemiyle yanıp tutuşuruz  ::)  inşallah hakkında hayırlısı olur
ev işleriyle ilgili uygun, kafana göre birini bulursun dilerim  :icon_thumright:
Belemirle Barayın evcilik oyunlarını tahmin edebiliyorum, Doruk bize geldiği zaman, Eylül de onun annesi oluyor, onu doktora götürüyor vs...
ya da evde kendi başına oyun oynarken bütün oyuncaklarını yanyana dizip okuldaki ensevdiği arkadaşlarının isimlerini vererek onları uyutuyor veya onlarla puzzle yapıyor vs..
3.cocuk için hayırlısını dilerim, vallahi çok cesursun diyorum başka da bişey demiyorum  :D  :opucuk:
çocuklarla yaşanılacak durumları da çok güzel özetlemişsin eline sağlık  :icon_thumright:

Eminecim başka bir çocugu sevebilme durumuyla ilgili soru işaretleri bende de var, tahmin ediyorum ki isteyerek ve bilinçli  bir şekilde dünyaya bir bebek daha getirirsek eminim çok severim , hoş, kazayla da olsa eminim çok sevilir, ikisini de ayıramaz insan , ama , sanıyorum , kazayla belirsizlikler içinde doğacak bir bebeğe karşı duyulan sevgi daha farklı olur gibime geliyor. Bilmem anlatabildim mi  :tongue3:  :toothy10:  :laughing7:  :suclu:

Balkız ve Nilda  :flowers: Rabbim sizin de yavrularınızı size bağışlasın, onların acılarıyla bizi sınamasın  :amin:

Anitacım bence bu hastalık , ateş vs.. durumlarını şimdiden düşünüp kendini strese sokma, herşeyi oluruna bırak , sakin ve  stressiz olmaya çalış.
Yazın biz adaya sıklıkla gidiyoruz , belki bu yaz görüşüp Kayrayla Eylülü tanıştırabiliriz  :love3:

dün akşam anaokulunda Çocuklarda Disiplin konulu bir seminere katıldım , inatlaşıp kendini yerden yere atan çocuklarla ilgili daha çok örneklemeler yapıldı, üzerinde en çok durulan konu : Onlara karşı çok hoşgörülü olmayın, çok da sıkmayın, ikisinin arasını bulup kendinize uygun kurallar oluşturun . Sonuçta okulda hep kurallarla günlerini geçiriyorlar , tabiki evde serbest olmalılar , fakat, ev içinde de kurallar oldugunu bilmeliler...
Bir dahaki seminere baba ve babaannesini de götürmeyi düşünüyorum,zira  bir tek benle olmuyor  ;)



anita

Gonca, çok sevinirim. çok isterim Kayra ve Eylülün tanışmasını.
İnşallah böyle bir ortam yaratabiliriz.. :hello2:

bu arada sana bişey sorucam; Sen ikinciyi düşünmüyorsun galiba?



ponçik

Alıntı yapılan: anita - 14 Şubat , 2010, 14:19:54

bu arada sana bişey sorucam; Sen ikinciyi düşünmüyorsun galiba?

:suclu:  aslını istersen düşünüyoruz ama benim işten çıkmam gerekiyor , k.validem ikinci bir çocuga bakacak kadar kendini sabırlı ve sağlıklı hissetmiyor.
emeklilik günümün dolmasına 5 yılım var, bir yandan onu düşünüyorum , bir yandan herşey olacağına varır diyorum, ama işte bişeyler yoluna girmeden de bu hengamenin içinde doğru kararı verememekten biraz korkuyorum  :dontknow:  bilmem anlatabildim mi  ;D



meltemk

Gonca disardan sigortali olmani saglayacak serbest calisan falan bir tanidiginiz yok mu? En azindan prim odeyip belki sigortani devamm ettirebilirsin. Ya da tam gun krese verirsin. Oyle yapan cok anne var. Cok da kotu bir secenek degil belki. Tabii cok ince eleyip sik dokumayacaksin ama belki en azindan bir cozum olur.
Belki biraz tatiller, raporlar, sut izinleri falan evde uzun vakit gecirebilirsin. Herseyin hayirlisi diyelim..

Anita hastaliklari takma. Ciddi sorunlar olmadiktan sonra cocuklarin hepsi hastalaniyor. Hem boylece oglun mikroplarla daha cabuk tanisip bagisiklik sistemi giclu olacak. Genelde ikinci cocuklar hem daha guclu hem daha kolay oluyorlar. Bak biz de Cumartesi istanbula geldik. Hava bizim oralara gore cok sicak. Soyunduk dokunduk hooop Belemir aksam salya sumuk kivamina geldi. Bugun ne yaptilar bilmiyorum.

Istanbulda olmak guzel. Cumartesi aksami anneneler babaneler yemek yedik. Dun yine kahvalti. Ogleden sonra esimin kuzeninin kizinin dogumgunu vardi. Ona gttik. Aileyle cocuklarin kuzenleriyle olmasi cok guzel. Gerci epey yadirgayip sasiriyorlar. Insallah daha sik gelip gidersem artik daha iyi olur bakalim. Aksamdan ben gorumcem ve esi ile sevgililer gunu kutlamasi yaptim. Komikti. Keyifli bir aksamdi.

Sabah doktora gittim. Gozume lazer ameliyati olmak istiyordum. bir suru ilac tetkik, gozumun uygun olmadigi cikti. Sasirdim ve uzuldum biraz. Hic beklemiyordum. Duymamistim hic gozu uygun olmayan :'( Doktor 40 yasindan sonra dedi. Ilk kez bir an once yaslanmak istiyorum. :toothy10: Simdi de isteyim. Gerci gozlerim zor goruyor ya..






ponçik

Meltemcim evet, bir bakıma doğru söylüyorsun , ama işte şuan benim çalışmamla eve ekstra bir gelir geliyor, eğer bir çocuk daha olup işten çıkarsam , hem eksik gelir , hemde bir boğaz fazla olacak , bu durumda da sigortamı dışarıdan ödemek vs.. hepsi birer hayal olur heralde  :dontknow:  neyin ne zaman ne şekilde gelişecegini bilemiyoruz ki işte, eskiden daha mı kaderciydim, yoksa şimdi mi öyleyim bilemiyorum , herşey olacagına varır deyip işin içinden çıkmak istiyorum  ;D
İstanbuldaymışsın hoşgeldin  :hello: bızdıkları öp benim yerime

14 şubatta Maslakta "mother africa" isimli bir gösteriye gittik , o günün sevgililer günü olması sebebiyle kuzuyu babaannesiyle bırakıp eşim ve arkadaşlarımızla beraber güzel bir gün geçirdik , sonrasında güzel bir yemek yiyip eve döndük
fakat , Eylülün "bende sevgililer gününü görmek (!) istiyorum" nidaları ve ağalamalarıyla üst baş değişitirip doğru  ikeaya gittik  :laughing7: top havuzunda epey bir eğlendikten sonra, yorgun vücutlarla evimize döndük  :k06:
2 gündür ben de çok yorgun halsiz ve uykusuzum , havalardan mıdır nedir bilmiyorum , yatsam yatamıyorum kalksam kalkamıyorum, öyle acayip bi durumdayım
bu haftasonu da Eylül ve Nehirin birbirini çok özlemesi dolayısıyla Pınarlarla bir brunch yapacağız gibime geliyor  :D

Şerife , bak bu sabah aklıma sen geldin, hamilemisin acaba , beni öyle bir düşünce aldı  ::)



anita

Merhabalar,
Emine sana ve diğer annelere sormak istiyorum.
Bebeğini nasıl giydiriyorsun? Detaylı yazarmısın lütfen. Mesela bady leri kısa kollumu, tulumlar penyemi, üstüne yelek vs giydiriyomusun? Banyo yaptıktan sonra sapka takıyomusun? ayaklarına sadece çorap mı? bi de gündüz ve gece uyurken üstünü ne ile örtüyorsun?
Dışarı çıkarken ne giydiriyorsun?
Ben Kayrada çok sıkı giydirip çocuğu sıcağa alıştırdığım için bünyesi zayıf belki de.. Aynı hataları yapmak istemiyorum. Rica etsem yazarmısınız?
Tşk.



Emine

19 Şubat , 2010, 18:01:55 #12942 Son düzenlenme: 19 Şubat , 2010, 18:05:08 Emine
Meltemcim çok geçmiş olsunn . :flowers: Başka bir doktora daha görün belki farklı bir yorumda bulunurlar  :dontknow:

Goncacım çok güzel bir sevgililer günü geçirmişsin ne güzel. En kötü gününüz böle olsun  :)  :-*

Anitacım ben Ceylini çok kalın giydirmeye ve sıcağa alıştırmadım o nedenle bünyesi sağlam diye düşünüyorum. Bu evin ısısına da bağlı bir durum . Bizim ev doğalgazlı kaloriferli bütün odalar. Fazla sıcak ısıda tutmuyorum evi. 22 derece civarı oluyor ev ortalama. Sadece banyo yaptıracağım zaman küçük bir odada ayrıca elektrikli soba çalıştırıyorum. Banyosunu banyoda yaptırıyorum artık ve o banyo yapmadan önce Ceylini yıkıyoruzki banyo ısınsın diye. Banyodan sonra ısınmış olan o küçük odaya alıyorum hemen orada rahatça giydiriyorum. Sobayı kapatıyorum sonra. Banyodan çıkınca ağlıyor hemen üzerini giydirip emziriyorum 20 dakika kadar o sırada saçları da kurumuş oluyor. Hemen şapka takarsan saçları kurumaz ve hasta olabilir bence. En fazla yarım saat o odada kalıp sonra kapıyı açıyorum oda evin ısısına eşitlensin diye. Sonra başka odalara geçiyoruz. Evde hiç şapka takmıyorum. Sadece fotoğraf çekilirken bazılarında keltoş çıkmasın diye takıyorum  :) Sadece dışarı çıkarken şapka takıyoruz. Evde eldivende kullanmıyorum çorapta kullanmıyorum. Zaten ayağında tutmuyor sürte sürte çıkarıyor. Altında sadece ayaklı penyelerden oluyor. Üzerine uzun kollu bir body giydirirsem bir yelek giydiriyorum. Kısa kollu body giydirirsem uzun kollu penye bir tişört tarzı birşey giydiriyorum. Ya da kısa kollu body üzerine tulum giydiriyorum ayaklı. Bütün bodyler alttan çıtçıtlı.Yatarken delikli ince bir battaniye örtüyorum, yüzünü vs örterse gece nefes alabilsin diye. Dışarı çıkarken de üzerine panço sadece baştan geçip tüm vücudu örten, ayaklarına yün patik ellerine eldiven giydirip taşınabilir araba koltukları var ya ona yatırıyorum üzerine battaniye örtüyorum ve rüzgarı kesmesi için başlığı var araba koltuğunun onu açıyorum. Arabaya oturunca battaniyeyi kaldırıp sadece panço ile kalıyor. Arabadan inerken örtüyorum yine battaniye ile eve girerken de pançoyu eldiven ve patikleri çıkarıyoruz.

ertl

ben çok sıcagı sevmiyorum ama çocukları öyle bir giydirirmişim ki arkadaşların giydirdiklerini görünce anlıyorum  :tongue3:
benim evimde kaloriferli ama hep uzun kollu giydiriyorum ve bazen yelek türü şeylerde giydirdiğim oluyodu  :tongue3: :tongue3: :tongue3:
ama ne yapim içim rahat etmiyo sanki üşüyolarmış gibi geliyo  :'(
tabiki böyle yapınca terleyp soğuyolar
bu da hastalığa davetiye çıkarmak oluyo  :-\ :-\ :-\ :-\
onun içinde öksürükleri burun akıntıları hiç geçmiyo   :-[ :-[ :-[ :-[

ve ben hala akıllanmıyorum  :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:

Emine

Şimdi aklıma geldi doktor şöyle söyledi. Çocuğun elleri ve ayaklarına bakarak karar vermeyin . Vücut ısısına bakacaksınız bir de sizin üzerinizde ne varsa onun bir kat fazlası olacak bebekte. Ben evde hep askılı giyiyorum mesela Miraya da dediğim şekilde giydiriyorum işte.