EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ponçik

Alıntı yapılan: Emine - 03 Şubat , 2010, 14:20:09
Ceylin de artık ağlamaya üşeniyormudur nedir birşey olsun hemen dudak bükülüyor

Emine Allah iyiliğini versin çok güldüm akşam akşam  :ehi:
profil resminiz çok güzelmiş maaşallah kuzuya , facebook kapattıgım için bakamadım resimlere , artık bi kıyak yapıp mail atarsın arkadaşına dimi  ;D  yada sayfamıza kocaman maaşallahlarla koyarsın Miray kuzusunun resmini

Anita maaşallah Kayra 'ya , inan yazdıklırını okuyunca kendi kızım yemiş gibi sevindim  :hello2:
umarım hep böyle devam eder, oğluşun iyi olmasına da sevindim  :opucuk:



Emine

Canım arkadaşım seni mi kırıcam Bebeğim Doğdu bölümüne ekledim fotoğraflardan bir demet  :icon_thumright:

ponçik

Alıntı yapılan: Emine - 05 Şubat , 2010, 18:59:03
Canım arkadaşım seni mi kırıcam Bebeğim Doğdu bölümüne ekledim fotoğraflardan bir demet  :icon_thumright:
:opucuk:  Teşekkürler , çok harika olmuş resimler , Allah acılarını göstermesin  :amin:

başım dertte arkadaşlar
benim yumurcak burnunu karıştırıp sonra bi güzel ağzına atıyoooo  :-ooo  :-ooo   :-ooo  :igrenc:
naapcam bilmiyorum, dün o kadar sinirlendim ki eline vurdum bi daha görmiyim diye bağırdım, bölylemi yapamalıyım , ne yapmalıyım , çıkmazdayım  :cildir:  :crybaby2:



anita

Gonca
Ben olsam şöyle derim: "eğer burnunu karıştırıp ağzına sokarsan burnundaki pis sümükler böcek olurlar sonra da karnın ağrır". Ne kadar doğru bilemiyorum ama benim kızda böyle şeyler işe yarıyor. bir dene istersen.

Emine
Miray Su ile olan resmine bayıldım. Doğum yapan ünlüler gazetelerde poz veriyorlar ya onlar gibi çıkmışsınız. çok güzel  :)
Bir de bebeğinin resimlerine nerden bakabiliriz bana tam olarak yerini yazabilirmisin? yada linkini koy buraya tıklayıp bakayım, o daha kolay olur :laughing7:



Angel

goncacim eline vurma ,bagirma canim anlat deki   " annecigim  burnumuzun icerisinde pislikler var ve peceteyle silmemiz lazim eger agzimiza koyarsak

butun pislikler agzimiza girer ve hasta oluruz karnimizda cok agrir "  belki anlar ve meraktan dolayi  bir bakmistir .

ponçik

08 Şubat , 2010, 15:24:44 #12920 Son düzenlenme: 08 Şubat , 2010, 15:26:56 g10ca
sağolun arkadaşlar , normalde böyle birşey yapmam zaten , hani diğer arkadaşlarda bilirler, hep sabırlıyımdır, mantıklı cevaplarla yaklaşmaya çalışırım , dün akşam demekki nasıl sabrım taştıysa öyle yapıverdim birden
regl de oldum , heralde onun stresinden  ::)
eşimde hep o şekilde söylüyor  ;) mikroplar pisliklerle birlikte karnına gider ve karnın çok ağrır
hatta geçen hafta, ilaçlar mikroplara karşı , diye bir tiyatro oyununa gitmiştik
mikroplardan bahsedince , hemen, tiyatrodaki gibi hasta ederler , dimi , diye soruyor  ;D
bi de bahanesi de hazır , yanımda mendil yoktu diyor  :caca:  :cildir:  :cildir:


Anitacım buradaki linkten bakabilirsin
http://www.bebegimonline.com/forum/index.php/topic,10513.0.html



Emine

Goncacım teşekkür ederim. Ceylinlerin okulundaki cinsel eğitim seminerinde psikolog demişti ki 3 yaşında çocuğu olup burnunu karıştırmıyor oraya buraya sürmüyor diyen yalan söyler dedi. Bu çok normal bir davranış dedi. Ceylinde arasıra burnunu karıştırıyor ben hemen mendil al annecim diyorum ve sonra ellerini yıkamasını söylüyorum. Burnunu mendille temizlemezsen ellerine bulaşan mikroplar seni hasta eder diyorum ki Ceylin mikroptan çok korkuyor zaten. Her seferinde söylemem gerekse de tekrarlıyorum. İstemsiz olarak eli burnuna gidiyor arada sanırım bazen de strese girince. Hatırlatıyorum hemen mendille silmesi gerektiğini.

Anitacım teşekkür ederim Gonca linki vermiş oradan bakabilirsin fotoğraflara  ;)

ponçik

KONUYLA İLGİLİ Bİ YAZI BULDUM  ;)

ALINTI

Çocuklarda Burun karıştırma....
« : 05 Temmuz 2008, 00:04:51 » 

--------------------------------------------------------------------------------

Parmaklarını emmek, saçını çekmek, burnunu karıştırmak...Neredeyse bütün çocuklar korkularını yenmek, can sıkıntılarını gidermek ya da rahatlamak için kendilerine bu gibi yollar bulurlar. Çocukların bu gibi alışkanlıklar edinmelerinin birçok nedeni vardır. Bazıları çevrelerindeki yetişkinleri taklit ederken, bazıları da zevk aldıkları ya da rahatladıkları bir şeyi keşfedip bunu gerginliklerin i yatıştırmak için bir yol haline getirinceye kadar tekrarlarlar. 

İyi niyetli ve anlayışlı aileler bile toplumda "kötü alışkanlık" olarak algılanan bu davranışlar yüzünden sinirlenip, çocuklarını vazgeçirmek için onları azarlama veya cezalandırma yoluna giderler. Fakat bu davranışlar üzerine çok fazla odaklanmak ters tepip, sadece çocuğunuzu daha inatçı yapabilir. Daha da kötüsü, çocuğunuza bu konuda rahat vermemek ve ona sataşmak, onunla bu yüzden alay etmek, kendini cesareti kırılmış ve mutsuz hissetmesine neden olabilir.
Aslında bilinmesi gereken bu gibi çocukluk alışkanlıklarının genellikle zararsız olduğu ve özellikle üzerine düşülmediği takdirde çocukların kendiliğinden bu alışkanlıklardan vazgeçtiğidir. Eğer çocuğunuza yardımcı olmak istiyorsanız onu eleştirmek yerine evde ve okuldaki stres ve gerginliğinin olası nedenlerini araştırıp, ona kendini daha güvenli ve rahat hissedeceği bir ortam sağlamalısınız.

BURUN KARIŞTIRMA

Neredeyse bütün çocuklar ara sıra parmaklarını burunlarına sokup, içindekileri çıkartırlar ve çıkarttıklarını ya yerler ya da yakınlarında bulunan bir nesneye sürerler. Böyle bir davranışın toplum içinde yapılması kabul görmeyeceğinden ebeveynler de doğal olarak bu davranışa karşı kayıtsız kalmayıp hemen tepkilerini gösterirler. Bu alışkanlığın tam olarak önüne geçemeseniz de çocuğunuza (genellikle 4-5 yaşlarında) toplum içerisinde burnunu karıştırmaması gerektiğini ve burnunu kağıt mendile silmesinin doğru olduğunu öğretebilirsiniz.

Sağlık sorunları
Burun karıştırmak önemsiz burun kanamalarına sebebiyet verebileceği gibi, solunum yolları virüsleri genellikle elden buruna geçtiği için soğuk algınlığı riskini yükseltir. Şayet çocuğunuz burnunu karıştırdıktan sonra gözünü ovuşturursa, mikropların göze geçerek konjüktivit ve bu gibi enfeksiyonlar oluşturmasına sebep olabilir. Çok sık burun karıştırmak, burunun içinde yara ve kabuklar oluşmasına sebep olabilir. Bu da çocuğunuzun burnunu karıştırma dürtüsünü arttırır.

Ne yapmamalı?
Çocuğunuzu burnunu karıştırırken gördüğünüzde, "iğrenç" ya da "pis" gibi kelimeler kullanmayın. Küçük çocuklar, onların davranışlarından ve bedensel hareketlerinde n iğrendiğinize inanırlarsa, sizin kendisini reddettiğinizi düşünebilirler. Öte yandan özellikle okul öncesi çağındaki çocuklara gereğinden fazla tepki göstermek, onlara sizi sinirlendirebi lmek için yeni bir ipucu verdiğinden, daha fazla burun karıştırmalarına neden olabilir.

Ne yapmalı?
Çocuğunuza toplum içerisinde burnunu karıştırmaması gerektiğini gerçekçi örnekler vererek öğretin. Ona kağıt mendil kullanmasını önerin ve sık sık ellerini yıkayın. Enfeksiyonları önlemek için de tırnaklarını sık sık kesin. Eğer bu alışkanlığı yüzünden burnunun içi çok fazla tahriş olmuşsa kabukların iyileşmesi ve yumuşaması için odasında nemlendirici cihaz ya da buhar makinası çalıştırabilirsiniz. Ayrıca her gün pamuklu bir çubukla burnun iç kısmına vazelin sürün. Çocuğunuz bu alışkanlığından vazgeçmeyi kendisi de istiyorsa parmağına bir bandaj sarmayı deneyebilirsin iz. Böylece parmağını burnuna sokmaması gerektiğini hatırlayacaktır.



ponçik

nerede bizim EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 anneleri  :dontknow:
sayfaya Emine, Anita ve benden başka gelen yok  :y25:



anita

Gonca bende bugün onu düşündüm, Ayşegül, Jbudun, Şeyda ve diğer dostlar nerelerdeler acaba??



ertl

çok şükür melikede böyle bir sorun yok

inş olmazda :-\

meltemk

Arkadaslar selamm. Uzun zamandan sonra bir gireyim bakayim neler oluyor dedim. Inanin hicc vaktim olmuyor. Ayni kosturmaca yogunluk devam ediyor. Bizden haberlere gecmeden guzel anneleri, yeni bebekleri kocaman opuyorum.

Emine cok cok tebrik ediyorum. Hayirlisi ile saglikla kavusmussuna guzel yavruna. Butun aileyi tebrik ediyorum ve Miray'a saglikli mutlu bir hayat diliyorum. Ceylini tabii ayrica tebrik ediyorum. Hayatinin en guzel seyinin basina geldigini farkinda degil ama goreceksin onlari 2 sene sonra. ;)

Anita darisi senin basina. INsallah saglikla kavusacaksin sende yavruna. Kayra ile yasadiklarini anliyorum. Bir ara Belemir'de epey zorluklar yasatiyordu. Ama sanirim cocuklar bizim yansimamiz. Ben ne kadar sabirli olursam isler yoluna giriyor. Biliyorum cok standard bir soylem ama inan bana cok ise yariyor. Agirdan al, yavasdan al, yumusakca anlat ve gerekirse ustune gitme. Goreceksin Kayrada sakinlesecek. Yemek konusunda hele bence ne onu, ne kendini uz. Birak yerse istedigi kadar yesin. Ben Belemirde hic ustune gitmedim hatirlarsaniz. Simdilerde de Baraya gore daha az yiyiyor ama bence saglikli olmasi yeterli. Bir de az az ama herseyden yemesine ozen gosteriyorum. Meyve, sebze az az da olsa mutlaka yer. Az yemek yer, sonra oturur yarim kilo uzum yer.. Damak tadinin o yonde gelismesini istiyorum zaten. Ilerde tereyagli pilav pesinde kosacagina sebze ve salata ile doyan bir yetiskin olsa daha iyi olur. Okul meselesini de biraz dusun bakalim. Okuldakilerle konus. Eminim yoluna sokarsin.  :icon_thumright:

Gonca forumun en aktive uyesi olarak devam.. Bravo. Umarim Eylul iyilesmistir. Cok gecmis olsun.  :icon_thumright:

Aklimda kalanlar bu kadar. Sanirim cok fazla gelen giden yok artikk. :dontknow:

Bizde hayat ayni kosturmaca gidiyor. Baray Aralikda ikiyi doldurdu. Belemirle tam can ciger kuzu sarmasi seklindeler. Kucuk bir adam oldu. Devamli birlikte oynuyorlar. Legolar, play mobiller en sevdikleri oyuncaklar. Bugunlerde evcilige basladilar. Baray Belemirin babasi olup onu havuza goturuyormus. cok guldum :toothy10: Belemir boya yapiyor, ders kitaplari var  :) 3 yas cocuklari icin. Sunu yapistir, bunu ciz. Aksamlari yarim saat onlari yapiyoruz birlikte. Anne hadi ders yapalim diyorlar. Baray gerci sonuna dogru sikilip yan ciziyor ama Belemir cok keyifle yapiyor o alistirma kitaplarini. TRde de vardir eminim. Tabii bol bolda didisiyorlar. Telefonu ben acicam, o oyuncakla ben oynayacagim. O yapti bende yapacamfalan var, ama oyle kiskanclik seklinde degil pek. Yani ben hayatimda tek iyi bir is yapmisim, o da bu bidiklari yapmak olmus. Bebek kokusu gibisi yok o ayri.. Ama su an buyudukce hayatimiz degisiyor ve kolaylasiyor o yuzden sanirim 3.ye cesaret edemem. Arada konusuyoruz esimle. Elimde olsa 5 tane yaparim, ama tam onlarla rahat rahat geziyoruz, hersey cok keyifli olmaya basladi, bu dengeleri bozmaya cesaret edemiyorum. Hem evde bir anne bir baba var. O yuzden 3 zor bir rakam. Simdi yemekte tatilde en kotu biri biri ile ilgileniyor halleliyor. Kismet demek lazim. ;)

Kayaga basladilar. Baray icin cok erken 2 yas ama tabii Belemir yapinca o kalmaz. Belemir epey beceriyor. Baray da yasina gore benim bacaklarimin arasinda kayabiliyor. TRde oldugu gibi burada da kisa doyduk. Her daim karlarin icindeyiz bu sene.

Belemir yarim gun okulda. Ben birakiyorum. Babasi aliyor.

Evdeki teyze trafigi biraz sakinledi :) En son Eylul Aralik surecini Resmiye Hanimin esiyle ve Esma Hanimla birlikte 3 kisi ile gecirmistik. ben bir ara Otele tasinmayi dusunmustum :-\ Esi pek bir ise yaramadi ve bizde cok hoslanmamaya basladik. Resmiye Hanimin kalmasini istememe ragmen onlar toplanip evlerine donduler. Cok da isabet ettiler. hatirlarsaniz Esma Hanimla da hic gecinemiyorlardi. Son 1 seneyi tartismalarla gecirmistik. Isler ikimize kaldi ama biraz huzur bulduk. Ben ayni yogunlukta calismaya devam. Esma Hanim da sagolsun elinden geleni yapti. Ben de gece yarilari mercimek corbasi, ispanak, dolma seklinde mutfaga daldim. bu aksam izinliyim. Dun gece 1 e kadar mutfakta idim. Bisekil idare ettik. Annem de babaanneme bakiyor gelemiyor bu sene. Velhasil oyle boyle derken ben Subat sonu artik isten ayriliyorum. Eylulden beri ayrilmaya calisiyorum. Nihayet..... Sanirim Esma Hanim donecek cunku ev ona agir geliyor. Ben cocuklarla ilgilenecegim ev icin de birine bakacam. Belemiri okula birak al, oyun, uyku derken is hayatindan yine bir anac doneme geciyorum. Ikisini idare etmekten cok yorulmustum. Heryeri herkesi organize etmek kafami dagitti iyice. Umarim biraz rahatlarim. Bir sure sonra sikilacagima eminim ama su an oyle guzel yaslari ve her acidan benimle olduklarinda o kadar farkli oluyor ki biraz bende bu yaslarin tadini cikarmak istiyorum. Cocuklarini alan birakan, dogumgunlerine tasiyan annelere ozeniyorum..

Onumuzdeki iki hafta is icin Istanbula gidiyorum. Kuzularda geliyor tabii benimle. Sonra donup yeni duzenimizi oturtacagiz. Yazinda 2 ay trde olmayi planliyorum. Bir de Esma Hanim kalsa ya da kafamiza uygun birini bulsam iyi olacak insallahhh.

Neyse isin asli ben calisiyordum. Kaytardim foruma girdim. Yarin gitmeyecegim ise o yuzden biraz toparlamam lazim. Yeniden tum anneleri, ablalari opuyorum. Sut kokulu kuzulari da kocamannnn kokluyorum. Yine konusmak uzere.





meltemk

Aklimda ikinci cocuklarla ilgili birsey vardi. Onu atlamisim. Oncelikle Emine ve Anitaya tabii.

Geriye donup baktigimda Belemirde hic ya da biz hic anlamadik kiskanclik olmadigini goruyorum. Aralarinda 14 ay vardi. Tabii ki cok kucuktu Ceyline ve Kayraya gore. Yine de en onemli sebep benim ilk 6 ayi TRde cok kalabalik bir ortamda gecirmem ve herkesin Belemirle ilgilenmesi diye dusunuyorum. Basta annemler olmak uzere evimiz devamli doluydu, ve devamli bir aktivite yapiyorduk. hatirlarsaniz baray 1 aylikti Istanbula gelmistim ve artik alisveris merkezlerinde emzirmekten helak olmustum. Gerci yeni ablalar buyuk, okula gidiyorlar ama devamli onlarla ilgilenen bir ortam yaratirsaniz hicbirsey anlamazlar. Bizim eve gelenler hep Belemirle ilgileniyordu. Eh tabii Barayin fiziksel bakima ihtiyaci oldugu icin bir tek ben onla idim. Ama Belemirin keyfi yerindeydi ve hic bir sey anlamadi. Birde kucuk bebekle aktivite yapmak zor olsa bile aktivite buyuk cocugun ilgisini dagitiyor ve devamli evde bebegin huzuru ustune kurulu bir ortamda kalmiyor.

Bir de sunu diyeyim. Ne yaparsaniz yapin rahat olun ve kendinizi sikmayin. O kadar cabuk gececek ve onlar 2 sene sonra oyle yakin olacaklarki bugun A ya da B seklinde davranmis olmaniz hicbirseyi degistirmeyecek. Onemli olan herkesin sevildigini hissetmesi. Ama bebegin size ihtiyaci oldugu icin babalara ya da ailelere cok is dusuyor. Babanim buyuk cocukla ilgilenmesi, biseyler yapmasi, ya da ayni sekilde anneanne babaannenin.

Tabii ki ablanin anneye yardimci olmasi, olayin bir parcasi gibi hissetmesi cok onemli. Dislanip baska seyler yapmasi cok hos degil. Ama bu yardim cok limitli olacagi icin geri kalan zamanlar babanin yalniz onunla ilgilenmesi epey etkili diye dusunuyorum.

Eminim ikiniz icinde hersey cok iyi gidecek...





Emine

Gonca paylaşımın için teşekkürler canım bu konuda yanlış birşey yapmadığıma sevindim  :)

Meltemcim yazdıklarını okuyunca içim açıldı  :-* Hep iki çocukla zor ne yapacaksın vs diyenler çoğunlukta etrafta iki çocuk annesi biri olarak senden bunları duymak rahatlattı beni. İnşallah senin kuzular gibi iyi anlaşırlar bizimkilerde  :amin: İşi bırakmakla isabetli bir karar vermişsin bence. Zorunluluk olmadıkça yapılacak en doğru şey onların her anına ortak olmak. Eksisi artısı vardır elbette ama ben de kendi adıma böyle daha huzurluyum. Tavsiyelerin için çok teşekkürler katılıyorum her dediğine. Umarım bu birkaç seneyi sorunsuz atlatır ve onları birlikte oynarken izleyebilirim bende  :love9: Miray doğmadan önce başka bir çocuğu Ceylin kadar sevebilirmiyim diye düşünürdüm ara ara karnımdayken de güzel bir histi ama onu kucaklayıp, koklayıp masum masum bakan gözlerini izleyince bambaşka hislerle doldum. İyi ki doğurmuşum Miray'ı . İkisini de canımdan çok seviyorum  :love9:

ღ♥ Nilda♥ღ

slm eminecim bende iki tane büyüttüm zorlukları vardı  tabiiii aralarında 3 yaş var ama allahtan olum kıskanç diildi ve inan bana seneler o kadar çabuk geçiyoki nasıl büyüdüünü bile anlamazsın şimdi olum benim boyumu geçiyoo kızım nerdeyse benim kadar iyiki dogurmuşum iyiki onlara sahibim ayrıca sevgileri faketmiyoo herbiri ayrı seviliyoo  öyleki şimdi 3. düşünüoz kısmetse hayırlısı sanada allah sağlıkla sıhatle büyütmeyi nasıp eder inş. :amin: :amin: :amin: :amin:hiç gözünü korkutmaa :D :D
.