EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

tubi

Dogru soyluyorsun Aysegul bencede  genlerin etkisi var.Hepimizin cocuklari 3 asagi 5 yukari ayni gelisimi gosteriyorlar.
Meltem bende 4-5 saatte bir emziriyordum Larayi,ama kendileri dogduklarindan beri aclar  ;D  Babasi kilikli iste..Bende biraz engel koymaya calisiyorum,versem herseyi goturur.Obezite korkusu var bizdede dert bir degil ki ..

tubi

Benim kizimi disipline etmem gerek arkadaslar.Birkac gundur isirmayada basladik.Anlar mi bu disiplin olayindan onuda bilmiyorum.
Hayirin hayir oldugunu biliyor ama baka baka yapiyor yapacagini.Cocuklara engel koymayin ozgur birakin diyorlar da nasil olacak bilemedim.Birde herseye zir zir agliyoruz adha dogrusu istedigi sey olmayinca.Yolda gelirken arkadasim soka girdi Laranin arabasindaki bagirmalarina,oglu sadece yemek icmek istediginde aglarmis o kadar.Ha birde yer degistirmek istediginde emekleyemiyor ya  :) Dedi resmen terrible two  olayina girmissiniz siz  :-ooo Distendir deyip geciyorum ama huy kalacak diye de kormuyor degilim

tubi

Ozlem atlamisim hayatim bende depresyonun kenarlarinda yuzuyorum.Ama giremiyorum girersem cok feci olur diye bekliyorum.Annemlerin gelme plani var gelsinler sonra giricem kismetse.  ;D Bende oyle yalnizim ki surada, tamam arkadaslarim var ama olurmu 15  yillik dost gibi..Bazen kiz uyudugunda, patlatiyorum bir Sezen takiliyorum oyle  :k06:
Esimlede tartismiyoruz artik cunku pek karsilasamiyoruz  ;D O genelde mutfak topluyor ben kizimi uyuturken sonrada utusu oluyor  :hello2: benimde zaten halim kalmiyor 9-9.30 yatiyorum.Malum bizde gece mesai devam ediyor.Iletisim olmayinca kavgada olamiyor tabi   :aferin: Kokten cozum.
Inanmayacaksiniz cuma cumartesi ve dun gece 1 filmi bitirmeyi basaramadim..Basliyorum uyuyakaliyorum,9.30 seansi ile basladim,cumartesi 8 seansi ile devam ettim.Dunde tekrar gosterimdeydi 7de yakaladim ama yine seyredemedim..O kadar acikli durumum yani.. :ehi:

Tebessüm :)

Alıntı yapılan: tubi - 23 Ağustos , 2007, 23:25:33
Ozlem atlamisim hayatim bende depresyonun kenarlarinda yuzuyorum.Ama giremiyorum girersem cok feci olur diye bekliyorum.Annemlerin gelme plani var gelsinler sonra giricem kismetse.  ;D

:toothy10: tuba çok alemsin yaaa. :ehi: senin üslubuna bayılıyorum, yazdıklarını yüzümde koca bir gülümsemeyle okuyorum çoğu zaman. :opucuk: ha bir de baharın kaynana olayına kopuyorum :toothy10: siz çok yaşayın e mi.

bence bebeklerin iştah durumu doğuştan gelen bişey. bi bebeğin yiyeceği varsa yer herşeyi, ama iştahsız bir bebekse yapacak fazla bişey yok.bir arkadaşımın iki çocuğu var, büyük olan iştahsız, yemekle arası yok hiç. ama küçük olan seni beni yer, o derece iştahlı.bunun tam tersi olan durumlar da var. ilk çocuk iştahlı ikincisi iştahsız gibi. yapacak fazla bişey yok  ::)

office

özlemcim aynı durum bende de var canım. bir ara psikolojim acayip bozulmuştu. ama malesef bazılarına kapris gibi geliyor(herşeyi var şımarıklık yapıyor) diyorlar veya kendileriyle kıyaslıyorlar (ben bilmem kaç tane büyüttüm böyle olmadım) diye. tam bunları atlattım diyordum ki çok yakın bir arkadaşımla aramıza soğukluk girdi. ben hem ev hem bebek derken kendisiyle hiç görüşmediğimi falan söyledi halbuki ben evlenene kadar hiçbir sorun yokken şimdi yılda bir bile görüşmüyoruz. bence bu durumda arkadaşların biraz anlayışlı olmaları gerekiyor. off neyse ben çok doluyum bu konuda uzatmiyim :BangHead:
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



meltemk

Tuba valla Aysegul'un dedigi gibi beni guldurdun sabah sabah :flowers: Allah da seni guldursun arkadasim ;)

haklisiniz bu istah olayi dogustan ama yine de ben bizlerin yaptigi seylerin biraz alakasi olabilecegini dusunuyorum. Bazen Resmiye Teyzenin kasigi yan yan tutup vermesinden benim dik dik vermemden bile kaynaklaniyor diye bile dusunuyorum :tongue3:

Tuba cok haklisin anlattigin manzaralar zor ama herkese benzer seyler yasiyor. Ben calistigim icin o yuzden sansliyim. Bilmiyorum evde olsam kizim acisindan coook cook daha iyi olup farkedermiydi ama ben sanirim bunalirdim. Bak su buyuk eve cikinca sizde TRden bir yardimci olayina girebilirsiniz. Ingiltere kosullarina gore oldukca uygun fiyatlar. Hemde hayat kaliten birden cok degisir. Hem esinle iliskin, hem senin hayatin. Gerci ben calismasan herhalde esim kadin istemezdi ama yine de neden olmasin bir dusun istersen ::) Ben evdeyken kesinlikle Belemir'in yemeginden, altindan kiyafetinden, oyunundan herseyiyle ben ilgileniyorum. Ama Resmiye Teyze eve bakiyor, bana yardim ediyor. O da yetiyor tabii....

Ben sabah doktora gittim. Yine pansuman yapti. Daha iyi dedi. Pazartesi yine gorecek. TR donusu de bir cerraha gosterecegiz. Doguma kadar birseye gerek olmaz herhalde ama yinede gosterelim dedi. Aciyor ama yani :sad1:

Ben de su sunnet isini arastirmaya basladim. Dogumdan sonra hastaneden cikmadan yaptiracaktik ama burada cok sik yapilan birsey olmadigi icin beceremezler diye korktuk. Sekil 1a benim popom :tongue3: Allah kismet ederse bebisimiz olduktan bir 2 ay sonra gideriz TRye o zaman yaptiririz diyorum. Siz ne yapacaksiniz Aysegul sunnet isini??

Ayy Tuba aklima sey takildi. Hani sen dedin ya erkek bebekler daha cok stres yapiyormus diye ??? Dogru mu acaba? Ben Belemir'de ne oyle dogum oncesi ne de dogum sonrasi pek bir bunalim olaylarina girmedim, ama bunda daha sikintili gibiyim :y25:

Tubacim bence de disiplin onemli ve zamanidir diye dusunuyorum. Bu da cocugun karakteri ile ilgili bir sey. Belemir hayir'i anliyor ve genelde hayir deyince yapmiyor. Hayir deyince yapacak gibi yapip yapmiyor bunu da oyun saniyor. ben de dedigin ikilemde cok kaliyorum. Cocugun herbir seyini kisitlamak istemiyorum ama ayni zamanda disiplinin de sart oldugunu dusunuyorum. Bizimki de istedigi olmadi cirkin cirkin aglamaya basliyor. Babasi genelde mudahale edip dikkatini dagitmaya calisiyor, ben birak aglasin diyorum. Ama tabii her zaman dayanamiyorum. Ornegin ben eve gidince kucagimdan inmek istemiyor. NOrmalde emekleyip ksoturan cocuk yere koyunca ih ih ih basliyor. Diyorum Belemir yapma boyle simarik kizlar gibi :director: Ama zormus bu isler. Arkadaslar sizler simdi biraz cocuk disiplini yasi hakkinda arastirma yapip okursunuz, sonra bizlerle de paylasirsiniz burada :hello2: Nasil fikir :suclu:





ponçik

24 Ağustos , 2007, 11:19:21 #8541 Son düzenlenme: 24 Ağustos , 2007, 11:22:27 g10c@
oooh forum coşmuş  :occasion14:  :occasion14: süper yaaa  :occasion5:
hatta yanıt göndere basınca yeni mesaj geldi diye uyarı verdi  :ehi:
özlemişim valla  ;D

Emine çok geçmiş olsun Ceylin'e bence de Ayşegülün dediği gibi o ekstrem bir durum , sonuçta bizimkiler daha minik ve büyük insanlardan daha çabuk atlatıyorlar herşeyi , için rahat olsun canım  :icon_thumright: davetiyenizde çok şık bende buna benzer birşey hazırlayıp e-mail atacağım (zaten en fazla 4-5 yakın arkadaşımız eşiyle beraber gelir KISMETSE İNŞALLAH)

Meltem inşallah gece ağrısız ve rahat uyumuşsundur  :flowers:  ben göndermeden senin yeni mesajın gelmiş dur bunu gönderiyimde hemen okuyayım senin yazdığını  :suclu:

Tuba Allah kolaylık versin gerçekten işiniz zormuş, ne emlakçıymış kardeşim onlar da  :caca: Türkleri geçmişler desene  :ehi: arkadaşlarının çocuklarına da hayran kaldım Eylülün 9,5 aylıkken yürüdüğünü duysalar şaka yapıyorum sanırlar  :toothy10:

Ayşegül aaa iğneden korkulurmu hiç  :D  iğnenin lafı da mı korkutuyor dedin  :D neeee iğnemi , birisi iğne mi dedi  :ehi:  (ay çok kötüyüm ben yaaa  ;D  )

Özlem hakikaten şiir gibi olmuş  :hello2:  evet ne yazikki Eylül çok babacı ama babası da kızı olmadan aslaaaaaa  :ehi:
naapcam ben bu aşıklarla bilmem yani  :toothy10:

Rana hoşgeldin yoktun sen ne zamandır Ranaydı dimi ismin (office)  unutturuyosun kendini  :laughing7:
evet arkadaşın bencillik yapmış biraz, bu durumlarda neden anlayış göstermezler ki  :dontknow:

biz dün akşam misafirliğe gittik, Eylül giderken takside babasının kucagında mışıl mışıl uyurken yatırınca uyandı sohbete eeeh,eeeeh diyerek eşlik etti  :D sonra yine uyumak istedi , biberonu içerken (mamasını daha dogrusu) mayıştı sağa sola döndü tam uyuyacakken biranda kalabalık bir yerde olduğumuzu hatırladı galiba  ;D
sonra 22:30 da hala ayakta ama uykusuzluktan geberik vaziyette kalktık ,
dönerken babasının kucagında sızdı  :sleepy1:
sabah a kada r uyudu maşallah  :nazar:



office

evet rana goncacım hoşbulduk :) foruma giriyorum ama yazmaya zaman kalmadı, bizimki emekliyor ve hep tehlikeli şeyler ilgisini çekiyor (fişler, kablolar, çekmeceler) :) o yüzden bırakamıyorum bugün annanesinde beyefendi de ben de buradayım :) çok özledim sizleri  :)

maşallah gonca eylül minik bir fıstık olmuş allah nazardan saklasın :)
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



ponçik

Alıntı yapılan: office - 24 Ağustos , 2007, 11:24:31
evet rana goncacım hoşbulduk :) foruma giriyorum ama yazmaya zaman kalmadı, bizimki emekliyor ve hep tehlikeli şeyler ilgisini çekiyor (fişler, kablolar, çekmeceler) :) o yüzden bırakamıyorum bugün annanesinde beyefendi de ben de buradayım :) çok özledim sizleri  :)

maşallah gonca eylül minik bir fıstık olmuş allah nazardan saklasın :)
Teşekkür ederiz Rana teyzesi  :flowers:
iyi bari sende fırsattan istifade yaramazın yanında yokken biraz kendine zaman ayırırsın , foruma takılırsın ne güzel  :hello2:

Alıntı yapılan: meltemk - 24 Ağustos , 2007, 10:37:35
Belemir hayir'i anliyor ve genelde hayir deyince yapmiyor. Hayir deyince yapacak gibi yapip yapmiyor bunu da oyun saniyor. ben de dedigin ikilemde cok kaliyorum. Cocugun herbir seyini kisitlamak istemiyorum ama ayni zamanda disiplinin de sart oldugunu dusunuyorum. Bizimki de istedigi olmadi cirkin cirkin aglamaya basliyor. Babasi genelde mudahale edip dikkatini dagitmaya calisiyor, ben birak aglasin diyorum. Ama tabii her zaman dayanamiyorum. Ornegin ben eve gidince kucagimdan inmek istemiyor. NOrmalde emekleyip ksoturan cocuk yere koyunca ih ih ih basliyor. Diyorum Belemir yapma boyle simarik kizlar gibi
Meltem bu yazdıların bana çok tanıdık geldi , snaki bizim evde de var böyle bir şımarık kız müsvettesi  :D
sünnet olayını bence de Türkiyeye geldiğinizde yaptırırsınız  :icon_thumright: ama şu erkek bebek hamileliği olayına epey bi kafam takıldı
ya benim ikincisi de (Tabi Allah izin verirse ve yapmaya karar verirsek  :D ) erkek olursa, ya bende strese girersem, ya bunalım takılırsam  :-ooo  ayyy şimdiden sıkıntı bastı



tubi

Gunaydin arkadaslar,
kahvaltimizi ettik geldik,biraz oyun oynayip sonrada alisverise gitmemiz gerek.
Aysegul,Meltem egleniyorsunuz yanee  :D Iyi yazmaya devam edeyim ben o zaman ..bende diyorum belki abuk sabuk yaziyorum ondan kacti millet  :k06: Jbdun ne neoldu yaa..Bir tel filan etseydiniz sanirim teknik bir problem var  ???
:suclu:
Meltem bende cok dusunuyorum su bakici olayini .Benim iki arkadasimin yatili Moldovyalisi var acaip memnunlar .Gittim bizzat gordumde, harikaydi valla  :hello2: .Ama tabii  bizim oyle bir sansimiz yok vize sorunumuz olacaktir..Vize problemi olmayanlarin ise fiyatlari cok yuksek..Bir ara bana senin sirketin bilgilerini gonderir misin bir konusayim onlarla?Iste oyle bir olay olursa da nerde bu yogurdun bollugu hesabi calismam gerekecektir,ki yillardir hayalini kurdugum seyi basaramamis hissedicem o zaman.Sanirim daha cok ev icin haftada birkac gun birkac saat birini ayarlayacagim yeni eve gectigimizde.Bulabilirsek tabii evi..
Yemek yerken oyun oynuyor musunuz?Bizde muzikli oyunlu genelde yemek saatleri..Ilk birkac kasikda gerek olmuyor ama sonrasinda mutlaka biseyle dikkat  cekiyorum..Ama 20 dak  ile sinirladim yedi yedi yani yoksa toparliyorum.Benim doktorum dediki hicbir bebek agzini acip beklemez yemek veresin diye -ingiliz bebekler haric  ;D -
Disiplin olayini arastirayim bulduklarimi yazarim merak etmeyin,calistir bakalim Meltem bizi oh valla..Bak beni ise alican diye hazirlanicam ona gore,gerci baksana senin yerde pek saglam degil artik  ::) :k06:

tubi

Arkadaslar mama nasil biberondan iciliyor,sulu muhalebi mikine mama  dediginiz?


meltemk

Tubaa evet bende biraz is delege ediyorum gibi hissetmistim ama olsun nasilsa evdesiniz siz :tongue3: Biraz kizdirayim sizi :hieyt: UK Avrupa birligi oldugu icin Bulgaristan pasaportlu birini rahatlikla goturursunuz. Resmiye Hanim gibi. Ben memnunum. En azindan Turk, ve ayni dili kulturu konusuyoruz. Nazar degmesin :nazar: O kadar pahali da degil gibi. Ben sana ozelden atarim ajansin detaylarini. Sen merak etme ben yeni isimde seni alacagim yanima :icon_thumright: Hatta belki diyorum soyle bir is kursak forum anneleri olarak. Her memlekette, her sehirde bir eleman var. Evden calisabilecegimiz, internetten satis yapabilecegimiz birseyler dusunsek. Siz simdi evde oturan anneler olarak bu konuyu da bir dusunun bakalim :suclu:

Goncaaa hosgeldin. Hadi arkadasim bekliyorum ikinci bebisi. Icimde bir his var ilk sen katilacaksin bana. Allah insallah istedigin zaman gonlune gore verir. Eylul'e masallah sabaha kadar uyumus bak yavru kus.

Tuba oyun yapiyoruz tabii ki yemek yerken. ilk baslarda diyordum oyuncak kesinlikle yasak. Aslinda bir 3 ay falan oyle idare ettik. Kayinvalidem falan oyuncak verdiginde istemiyordum. Ama baktim cocuk kaplumbaga hizi ile kilo aliyor dedim hersey mubah :D Ne yaparsaniz yapin :dontknow: Simdi de oldukca yavas yediriyoruz biz. Oyle ardi ardina verince kasiklari sindiremiyor gibi hissediyorum. Bir de Belemir ne yerse yesin epey bir gegiriyor acaba bir sindirme problemi mi varda cocuk yemek yemiyor ???Turkiye de doktora gotureyim diyorum ama orada da 3 gun doktorlarda surunup can sikintisi yaratmak istemiyorum. Neydi su unlu beslenme uzmani doktorun adi Tuba?????

Rana hosgeldin. Yaz arada bir. Forumda insanin modu degisiyor.

Tuba bence mama dedikleri devam mamasi Aptamil 3. Biz hic biberondan vermedik muhallebi. Arada bir cereal karistiriyordum o bile epey yogun oluyordu ve icmiyordu bizim sifir beden!!!





office

evet meltemcim haklısın sadece akşama kadar vaktim var ama olsun bugün internet benimmmmmmm :basardim: belim tutulana kadar burdayım  :hieyt: :occasion5: :occasion14:
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



Tebessüm :)


meltemk

Arkadaslar haftaya aldim Benal Buyukgebiz'den randevu. Oydu di mi bahsettiginiz doktor??? Bakalim bir gorsun bizim sifir bedeni ;) Ayni zamanda bir kontrolde yapsin, alerjisiymis oymus buymus.