EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

meltemk

Goncacim evet bekliyorum hadi ikinci bebisleri... :suclu: :suclu: Bu arada bence cook iyi dusunmussun kres olayini. Eger gonderme imkanin varsa Eylul icin super olur. Ben cocuklarin yavas yavas az sureli de olsa yasitlari ile olmalari gerektigini dusunuyorum. Dun bahsetmistim ben de Belemir'i hatta yani bebisi bile part time seneye gondermeyi dusunuyorum. Gerci burada kresler inanilmaz pahali. Bilemiyorum nasil olur, ama Agustos 7den sonra gidip konusacagiz esimle su kreslerle. 

Hadi sana kolay gelsin. Sen de cabucak isleri bitir kos Eylul kuzuna.... Bak bugun cuma, 2 gun kuzularla olacagiz...





ponçik

Alıntı yapılan: meltemk - 03 Ağustos , 2007, 11:08:14
Goncacim evet bekliyorum hadi ikinci bebisleri... :suclu: :suclu: Bu arada bence cook iyi dusunmussun kres olayini. Eger gonderme imkanin varsa Eylul icin super olur. Ben cocuklarin yavas yavas az sureli de olsa yasitlari ile olmalari gerektigini dusunuyorum. Dun bahsetmistim ben de Belemir'i hatta yani bebisi bile part time seneye gondermeyi dusunuyorum. Gerci burada kresler inanilmaz pahali. Bilemiyorum nasil olur, ama Agustos 7den sonra gidip konusacagiz esimle su kreslerle. 

Hadi sana kolay gelsin. Sen de cabucak isleri bitir kos Eylul kuzuna.... Bak bugun cuma, 2 gun kuzularla olacagiz...

ben yarında çalışıyorum  :(  :(  :( maalesef
neyse şunun şurasında 5 saat sonra mesaim bitiyor
:wav:



bahar_tuğra

Günaydın bayanlar
Ben hızınıza yetişemiyorum. Tam şöyle uzun msj yazıyorum bişi çıkıyo gitmek zorunda kalıyorum. sonrada nereden başlıcamı bilemiyorum
Hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ediyorum.
Ben özet geçiyorum napayım ;D
Fatma sini çok tebirk ediyorum süper güzel bi olay. bence söylemen daha doğru çünkü biçok insana örnek teşkil ediceksin  :flowers:
Gonca yav valla sizi hep okuyorumda yazmaya fırsatım olmuyor. Eylülüme geçmiş olsun. :opucuk:
bi mani vardı başını hatılamıyorum sonu 'daha yazacaktım ama klavyemi yediler' :toothy10:

Tebessüm :)

03 Ağustos , 2007, 12:06:26 #8073 Son düzenlenme: 03 Ağustos , 2007, 12:08:18 ayşegül
gözdecim, çok geçmiş olsun anneannene :sad1: inşaAllah kısa zamanda eski sağlığına kavuşur, sizin de içiniz rahat eder. tahlil yaptırdığımız gün hızır gibi yetiştin gerçekten, Allah razı olsun. :opucuk:

ayşen hoşgeldin, tunacığıma çok geçmiş olsun :sad1: neyseki bi hasar olmamış çok şükür.Allah korusun kuzuyu. dişleri de hayrılı olsun. :nazar: ben tunayı babasına bezetiyorum  resimlerden gördüğüm kadarıyla :dontknow: maşaAllah boncuk gözlüye. :nazar:

esincim sen de hoşgeldin, hiç gelmisyosun sayfamıza, daha sık bekliyorum. :opucuk:

zehracım güzel kilo almış ravzam, endişelenecek bişey yok canım :icon_thumright: :nazar:

ftamacım alt değiştirme mücadelesi bizde de var, kan ter içinde kalıyorum her alt değştirmemizde. :icon_pale:

meltem mik+emzik lafına bayıldım. :ehi: çok güzle bir betimleme olmuş. canım Allahım sana merhamet etsin de, belemir melekleriyle mışıl mışıl uyusun sabaha kadar.

goncacım valla öyle, bizimki tam bir keçi.. dün keçi sürüsünün arkasında sürüye yetişmeye çalışan minik bir keçi vardı, zıplaya zıplaya koşuyodu yetişmek için, çok tatlıydı, adını yağız koyduk. :toothy10: kreş fikrini iyi düşünmüşsün, sosyalleşmesine de çok katkısı olur.  :icon_thumright:

eşime geçmiş olsun dileğinde bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. :opucuk: antibiyotik kullanıyo, şimdi daha iyi çok şükür.

kızlar bikaç sorum olcak: 1- bebişlere verdiğiniz suyu kaynatarak mı veriyosunuz hala?
2- bebeğinize hazırladığınız yemeği hazır suyla mı yapıyosunuz?
3- unuttum  :laughing7:

benim cevaplarım, suyu hala kaynatıyorum, ve yemeklerini hazır suyla yapıyorum.

bahar_tuğra

Ayşegülcüm hala yemek suyunu bile önceden kaynatıyorum bi sürahiye koyup soğuyunca kullanıyorum. Zaten hazır su ama napım içime sinmiyo kimbilir o damacanada nekardar kalıyo öyle değilmi yani.Eşimde kızıyo yav ona kalsa çeşme suyuda sağlıklı. DEVLET BİZİ ZAHİRLERMİ HİÇ :violent1:

aslio

Bikinili fotomuza iltifat eden bütün teyzelerimize teşekkür ederiz :flowers:

Gözdecim annaneciğine çok büyük geçmiş olsun canım en kısa sürede toparlar kendini inşallah.

Ayşencim hoşgeldin canım. Tunanın iyi olmasına çok sevindim.Resimleride çok tatlı çıkmış nazar::Kazayı neyseki hafif atlatmışsınız geçmiş olsun.

Ayşegülcüm içme suyunu hala kaynatarak veriyorum yemeklerine ve mamasınada mutlaka şişe suyu kullanıyorum.

Bizde durumlar aynı iştahsızlık aynen devam 10 gün sonra kontrole çağırdı doktorumuz amakilo alacağını hiç tahmin etmiyorum Ayşegülcüm bi ara senin yaşadığın durumların aynısını yaşıyorum kafayı  :cildir: sıyırmak üzereyim. Değişik tatlar denesin diyorum hiçbirini almıyor daha öncede istemiştim ama kızlar menülerinizi gönderirseniz sevinirim neler yediriyorsunuz artık kendimi suçlamaya başladım...

estim

ayşencim tuna sehpa olayına geçmiş olsun canım, Allah beterinden sakınsın  :amin: , benim oğluşumda hep oyunla yiyor, bir iki kaşığı kendisi istiyerek alıyor sonrasında hep uğraş, dikkatini nasıl dağıtsamda yedirsem, artık ben bu konuda uzmanlaştım diyorum  :laughing7: öğününü muhakkak yediyorum  ;D

meltem belemirin resimleri çok güzel, bizden belemire bir  :opucuk: ve bir  :nazar:

goncacım eylül hanıma geçmiş olsun beneklenmiş, beneklerde yakışmış  yani güzele ne yakışmaz  :love9:, eylülün sosyalleşmesi açısından yuva çok güzel olacaktır. umarım istediğiniz gibi bir yer bulursunuz  :muzz: kayınvaldenede Allahtan şifalar dilerim an kısa zamanda  :amin: ikinci istanbul buluşmasımı yapıyoruz  ???

ah ah şu alt değiştirme olayı olmasa ne güzel olur dimi, artık bizim için tam bir işkence halina geldi. altını açmak kolayda , kapaması çok zor işte  :sad1:


[eklenti yönetici tarafından silindi]

Tebessüm :)

aslıcım kendini hiç suçlama, senin çok iyi bir anne olduğunu hissedebiliyorum. bence ece diş çıkaracak, ondan yapıyo bu iştahsızlığı.ben bi kahvaltı tarifi vermiştim, yine yazıyım: bir domatesin kabuğunu soyup rendeleyip tel süzgeçten geçiriyorum, içine yarım bebek ekmeği, yarım yumurta sarısı, bir buçuk paket minik labne peyniri ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum, güzelce eziyorum kaşıkla, serin serin iyi oluyo sabahları. çorba olarak, kıymalı domatesli şehriye, tavuklu domatesli şehriye,  kıymalı/ tavuklu/ balıklı sebze çorbası, kıymalı tarhana çorbası, yayla çorbası şimdilik aklıma gelenler.sen zaten yapıyosundur  bu çorbaları. eceye yemek yedirdiğin kaşığı tabağı değiştirsen? yağıza önceden milupanon hediyesi olan kaşıkla yediriyodum, iştahsızlık olunca normal tatlı kaşığıyla yedirdim, biraz yemeye başlamıştı. meyveli yoğurt verebilirsin, diş ise problem, serin serin iyi gelir. bizim dr iştahsızlık döneminde her öğünde birkaç alternatif sunacaksın dedi, yesin de ne yerse yesin, tabi verilmeyecek şeyler belli, onların haricinde ne yerse yesin. sevdiği bişey varsa 5 öğün onu yemek isterse bırak onu yesin. yeni şeyler deneme bu aralar istersen. bildiği sevdiği şeyleri yedirmeye çalış. keşke yardımım dokunsa... yağız da aynı ece gibi ,dün de doğru düzgün bişey yemedi. inşaAllah bu dönemler de geçecek canım. sen demirini ve diğer vitaminlerini hiç aksatma özellikle bu dönemde.Allah yavrularımıza yemek yeme isteği versin inşaAllah. bir de milupanın organik sütlacı var, denemişmiydin? genelde seviyomuş bebekler onu, yine milupanın meyveli kaşık maması var, aroması çok güzel, onu denedin mi? çocuklar onu da seviyolarmış.

baharcım ben yemeklerine kaynatmadan ekliyorum hazır suyu :icon_scratch: kaynatsam mı acaba ???

meltemk

Aysegulcum, ben ofiste oldugum su gunler Jbdun'un gorevini devraldim ve forumun bekcisi seklindeyim :tongue3: :tongue3: Hemen cevap yaziyorum seker, sorularina.....

Ben yaklasik 3 aydir falan kaynatmiyorum Belemir'in suyunu. Hem icme hem mama normal sise su ile. Burada musluk suyu icilebiliyor ve doktor normal musluk suyu ver herseyine diyor, ama babamiz hala sise suyunda israrci....Sebzesini, etini musluk suyu ile pisiriyorum canim. Bence bu hijyen olayini cok uzatmamak lazim cunku sonucta bir sekil alismasi lazim.

Ben disarda falan biraz mikrop kapsinda vucudu alissin istiyorum. Allah buyuk bir dert vermesin ama :amin: Kadin gittigimiz heryerde mama sandalyesini temizlemey calisiyor. Diyorum "Resmiye Hanim krese gidince orada da pesinden gider temizlersiniz artik :D. Biraz alismasi lazim yoksa krese okula gidince cok hasta olur".

Neyse canim sana kolay gelsin. Erkeklerin hastaligi zordur valla. Insallah esin hemen atlatir dis sorununu  :k06:





Tebessüm :)

ahh sorma meltem biri birinden nazlı. :cildir: yağız da son günlerde hep kucağımda olmak istiyo,belim koptu hafif olduğu halde.yaw ikeaya filan gidince bizde babasıyla hemen mama sandalyesi hijyeni operasyonuna girişiyoruz, herhes bize bakıyo :toothy10: :ehi: :ehi:  benim çekincem görevlilerin masaları silmek için kullandığı bez detetjanlı olabilir, ondan korkuyorum. hemen ıslak mendillerle silip peçeteyle kuruluyoruz biz de.valla ben burdaki musluk suyuna çok da güvenmiyorum, keşke temiz olduğuna inansam da suyu musluktan içsek. :honk:

Lily Wonka

03 Ağustos , 2007, 13:05:24 #8080 Son düzenlenme: 03 Ağustos , 2007, 14:00:18 Gözde
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim.. İlk fırsatta ileticem anneanneciğime, inşaAllah..

Meltem'cim, öncelikle,

Alıntı yapılan: meltemk - 03 Ağustos , 2007, 09:53:34
Senin tatli dilin sabah sabah ise gelince icimi acti Gozde.... :opucuk:

emin ol karşılıklı..:love9:

Belemir'in uykusunun daha iyi olmasına sevindim. Ama sana şunu söyliim, soğuk buhar makineleri inanılmaz işe yarıyor!.. Hira'nın da burnu kışın devamlı tıkanır ve geceleri ağlayarak uyanmasına neden olurdu. Ne zaman ki aldık bu aleti, tak diye kesildi çocuğun uyanmaları..

Şu son 2-3 gündür Hira da zırt pırt deliler gibi ağlayarak uyanıyor geceleri.. Sebebini anlayabilmiş değilim..:dontknow: Önce su teklif ediyorum, iki fırt çekip itiyor. Emziriyorum, huzursuz bir şekilde iki mık mık yapıp uykuya dalıyor. Derin uykuya geçer geçmez yatağına götürüyorum. Daha başı değer değmez uyanıp basıyor yaygarayı! Poposunu pat patlayarak zorrrrla uyutuyorum, haydiiiii 2 saat sonra tekrar aynı seramoni yaşanıyor!.. Gündüz zaten güve sokmuş dana gibi; nereye nasıl saldıracağını bilemiyor! Bi taraftan duvara tırmanırken, bi taraftan kapı eşiğinden geçen telefon kablolarını çekiştiriyor!.. Bir eliyle saçıma olanca gücüyle asılırken boşta kalan diğer elinin tersiyle masadaki eşyaları aşağıya indiriyor!!! Değme yaramaz erkek çocuklarına taş çıkartır.. Dişten değil biliyorum, e hasta da değil, geriye bir tek atak ihtimali kalıyor bunca huysuzluğu, hırçınlığı açıklayabilecek..:'( Tükenmiş durumdayım vesselam..

Fatma'cım, bez değiştirmeyle ilgili sorunun cevabı yukarıdaki paragrafın ta kendisidir! :ehi:
Aromalı sütleri ben de pek vermekten yana değilim.. Naturel olmayan şeyleri mümkünse hiç yemesini/içmesini istemiyorum Hira'nın.. Biz 11. ayın sonuna doğru inek sütüne geçiyoruz zaten. % 50 sulandırarak başlıycaz.. Yavaş yavaş su oranını azaltıp saf inek sütü vericez.. Ben SEK'in günlük şişe sütlerinden almayı düşünüyorum, uzun ömürlü kutu sütü değil..

Gonca'cım, sen yanlış hatırlamıyorsam yoğurdu pekmezli verip vermediğimi + sütlü kahvaltı karışımına pekmez katıp katmadığımı sormuşsun, demir emilimi açısından.. Ben yoğurdu çooook uzun zamandır sade veriyorum Hira'ya. Yoğurdu ilk denediğimiz zamanlar (6 aylıkken falan) hoşlanmıyordu tadından, ben de biraz pekmez katıyordum evet. Ama öyle bile pek yemiyordu zaten.. Kahvaltısına da katmıyorum bir süredir. Kahvaltıdan yarım saat/1 saat sonra ayrı veriyorum 1 tatlı kaşığı, hatta kabızlık çektiğimiz için üzerine de 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı.. zira yoğurt + süt + şeftali + muz + demir şurubu mahvetti bizi..
Bir de şu vajina yapışması ile ilgili, yazdıkların doğru; ıslak mendil + pişik kremi/diğer kremler + bezin sıkı bağlanması, v.s. bu duruma sebep oluyor. Diğer yandan böyle bir riske karşı alınacak en güvenli tedbir her alt değişiminde bol su ile yıkamak, sürekli suyun girdiği/değdiği yerde böyle bir yapışmanın olması pek mümkün değil dedi bizim doktor..

Jbdun'cum, balığı ayrı haşlaman daha güvenli (tel süzgeçten geçirebilmek için) zira fileto bile olsa (ben de fileto almıştım) birsürü kılçık çıkıyor! Öbür türlü yemeği mındar edinceye kadar didiklemen gerekiyor kılçık ayıklamak için, ki gene de çokkk riskli!..

Gülay'cım, Hira normalde akşam 9-10 gibi yatar sabah 8 e kadar melekler gibi uyur. Nadiren uyanıp emmek ister (genelde bir sıkıntısı varsa..) Ama şu aralar tanıyamaz oldum çocuğumu, başkasının çocuğuna bakıyor gibiyim..:k06: Benim fikrimi soracak olursan, eğer yalnızca bir kez uyanıyorsa emmek için bırak emsin yavrum.. Sebebi ne olursa olsun, bu geri çevrilebilecek türden bir talep değil.. Belki sadece senin kokunu duymak içindir emmek istemesi.. Bundan mahrum bırakılmak için daha çok minikler.... Haa, gece 3-4 kez uyanıp hem kendisi uykusuz kalıyor hem seni uykusuz bırakıyorsa o zaman başka tabii..

Ayşegül'cüm, biz sanırım şu anda 5. (demir)şişemizi kullanıyoruz..:icon_scratch: 8 aylıkken başlamıştık..

Şeyda'cım, (geç oldu affet) doğum günün kutlu olsun canım arkadaşım.. Güzel kızın ve biricik eşinle neşeyle kutlamak nasip olsun senelerce inşaAllah..:flowers:



Tebessüm :)

gözdecim biz ferrumu 6.aydan beri günde önceleri 4, sonradan 7 damla olarak kullandık ( kilosu düşük olduğu için damla sayısı az) 2 gündür de minadex fere başaladık, günde bir tatlı kaşığı olaraktan. siz sanırım birkaç kez değiştirdiniz demir damlasını?? atak haftasını jbduna sorcam ben de, yağız mümkün olsa hiç inmeyecek kucaktan.yere bıraktığım an başlıyo mızmızlığa. :sad1:

ponçik

Alıntı yapılan: ayşegül - 03 Ağustos , 2007, 12:06:26

kızlar bikaç sorum olcak: 1- bebişlere verdiğiniz suyu kaynatarak mı veriyosunuz hala?
2- bebeğinize hazırladığınız yemeği hazır suyla mı yapıyosunuz?
3- unuttum  :laughing7:

benim cevaplarım, suyu hala kaynatıyorum, ve yemeklerini hazır suyla yapıyorum.


1-kendi içtiğimiz damacana suyu veriyoruz . ama Yağızın durumu biraz hassas , bizim doktor erikli su verin demişti
2-kaynamış çeşme suyuyla yada dmacana suyla yapıyorum, ama valide neyle yapıyo bilmiyorum  ;D
3-tebrik ederim arkadaşım  :alkış:  Yağız gene başarmış annesinin beynini yemeyi  :hungry:

Esin teşekkürler  :-[ bende beneklerin bu kadar yakışacağını tahmin etmiyordum ama neredeyse geçti bile  :suclu:
Timur bu resimde sana çok benziyor  :hello2: bakalım akşam yuvayla bi konuşayım da yarın yazarım

Aslı  :caca: kendini suçlayacak ne var bunda  :caca: çocuk bu , hergün  heran ,her saniye aynı olmazlar
belki dişlerinden yapıyordur, Eylülde diş zamanı çok iştahsızlaştı bide siz tatile gittiniz, sıcak da etkiledi yavrıyı  ::)
merak etme olumlu düşün bak eski iştahı yerine gelecek  :icon_thumright:
ben geçen hastayken pirinç çorbası yapmıştım çok sevdi ve yedi
pirinç , havuç rendesi,maydonoz hepsini güzelce bol suda pişirdim, içine piştikten sonra çok az tereyağı ve çoook az tuz attım (hani belki tadı hoşuna gider diye )
sonra yedirirkende biraz yogurt koydum
istersen bi dene , tadına baktım ben bile çok beğendim  :laughing7:


Alıntı yapılan: meltemk - 03 Ağustos , 2007, 12:40:32
Ben disarda falan biraz mikrop kapsinda vucudu alissin istiyorum. Allah buyuk bir dert vermesin ama :amin: Kadin gittigimiz heryerde mama sandalyesini temizlemey calisiyor. Diyorum "Resmiye Hanim krese gidince orada da pesinden gider temizlersiniz artik :D. Biraz alismasi lazim yoksa krese okula gidince cok hasta olur".
:ehi:  :ehi: alemsin Meltem , bende aynı şekilde evde peşinden bezle dolaşırdım, şimdi ayaklandığı için yerlerde pek sürünmüyor, ama elleri yere değince de hemen yıkamıyorum, hafifçe süpürüp üfleyip "toz olmuş kızım" diyorum bana bakıyor hadi yıkayalım diyorum , tabi kız alışık elleri pis olunca ıslak mendille silinmeye  :D

Gözde bi ara Eylülde gece uykusunda bağırarak uyanıyordu , bende "pis kabus git kızımın başından , melekler gelsin güzel rüyalar getirsin" diyordum
o günlerde apartmanda tadilat işleri ve sürekli matkap ve tık tık sesleri vardı
sanırım onlar rüyasına giriyordu acaba son günlerde çok gürültülü bi olay yaşadınızmı  :dontknow: hani belki öyle bişey olabilir , birde diş sancısı genelde hep o saatlerde vuruyor  :sad1:
pişik olayında da validemin söylediği bişey var , bizim kadar temiz bakan varmı diye (gerçi tartışılır da  ;D herkes kendine göre temiz bakar ,temizlik anlayışları farklıdır)
biz 3 aylıktan beridir hep lavaboda sıcak suyla yıkarız , mendil bile anca dışarıda kullanırız, ama işte iki gün ateş 38in altına düşmediği için, sıcaktan pişik olmuş yavrum  :honk: çok şükür ilacımız bugün bitiyor  :hello2:
herşey hayırlısıyla yoluna girecek  :love9:  :amin:  :love9:



ponçik

Alıntı yapılan: ayşegül - 03 Ağustos , 2007, 13:15:18
gözdecim biz ferrumu 6.aydan beri günde önceleri 4, sonradan 7 damla olarak kullandık ( kilosu düşük olduğu için damla sayısı az) 2 gündür de minadex fere başaladık, günde bir tatlı kaşığı olaraktan. siz sanırım birkaç kez değiştirdiniz demir damlasını?? atak haftasını jbduna sorcam ben de, yağız mümkün olsa hiç inmeyecek kucaktan.yere bıraktığım an başlıyo mızmızlığa. :sad1:
ferrumumuz bitti
evde ferro sanal vardı
doktorumuz o da olur , aç karnına 18 damla dedi
ferro sanol kullananlar siz nasıl veriyorsunuz  ???



Lily Wonka

Meltem'cim, çokkk güzel bu fotolar da.. Derin bakışlı, güzel gülüşlü kızım benim..:nazar: (ama hala benim gözümü doyuracak kadar büyük değil fotolar, üzgünüm..:dontknow:)

Ayşegül'cüm, 6. aylıkken kaynatma olayını bitirdik biz.. Tabak, çanak, bardak, biberon, v.s. hiçbirşeyini kaynatmıyorum.. Hastalığa davetiye çıkarmaktan başka hiçbir işe yaramaz artık çünkü.. Çocuk gitmiş orda terliğin altını yalıyor, sen gidip kaynatılmış, el değmemiş biberona mama hazırlıyorsun, komik bence!.. 5-6 aylık oluncaya kadar bence o hijyen muhabbeti.. Yine 6 aylık olduğundan beri iyi içme suyu (Erikli tercihen..) içiriyorum.. Yemeklerinde ise normal musluk suyu kullanıyorum..

Alıntı yapılan: g10cA - 03 Ağustos , 2007, 13:21:00
pişik olayında da validemin söylediği bişey var , bizim kadar temiz bakan varmı diye (gerçi tartışılır da  ;D herkes kendine göre temiz bakar ,temizlik anlayışları farklıdır)

Gonca'cım, yanlış anladın sanırım, temizliğe vurgu yapmamıştım ben bunu yazarken.. Islak mendille de pırıl pırıl yapabilirsin bir bebeği, ki artık çeşit çeşit kaliteli temizlik ürünleri var bebekler için.. Amma ve lakin su temizliğin ötesinde bu tip ya da başka türlü cilt sorunları için de birebir bir doğal ürün, ayrıştırma özelliği açısından.. Doktorun kastettiği de buydu zaten, ben onu ifade etmeye çalıştım, beceremedim sanırım.. Dediğin gibi herkes kendine göre temiz bakar, ama inan benim öyle bile bir iddiam yok şahsen..::) Neyse, önemli olan öyle ya da böyle kuzumuzun iyileşmesi ve bir daha da böyle birşeyi hiç yaşamaması.. Gerisi külliyen laf salatası..;)