EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun

kızlar günaydın, hepinize iyi haftasonları :hello:
ecrinimin meyvesini hazırlayıp,yedirip geliciiimmmm ;)

ponçik

kızlar günaydın
şirketimiz taşındı 2 gündür masları dolapları yerleştirmekten bütün bayanların imanı gevredi  :BangHead:
şuanda da nete bağlı bir PC buldum da , kaçıp iki dakika yazayım dedim  :k06:

Eylüşüm artık iyi sadece iştahı yok, yedikleri 2 kaşık çorba 10 cc meyve suyu 100-120 cc devam sütü  :sad1:
huyları çok değişti, mızmız, inatçı ...vs.v.s..
vakit bulunca yine yazarım
çok özledim hepinizi
şimdilik hoşçakalın  :hello:
8 sayfa ilerlemiş okuyamadım hiçbirini  :suclu:



Tebessüm :)

28 Temmuz , 2007, 12:21:08 #7907 Son düzenlenme: 28 Temmuz , 2007, 21:18:50 ayşegül
goncacım eylüşün iyi olmasına sevindim canım. :nazar:

gözde maşaAllah hirama. çok şükür toparladı artık. :nazar: tahlillerinizin güzel çıkmasında çok sevindim canım.

jbdun ben öğlende gitmiştim geçen hafta pazara, yağızın meyvesi bitmişti çünkü mrcbur öyle gitmek zorunda kaldım canım, ama çok pişmen olmuştum. bugün eşim erken gelirse akşamüstü gidicez.

biz de dün gittik yeni drumuza. anlattık hikayemizi, dosyamızı gösterdik. böbreklerdeki reflüyle ilgili, birkaç sene içinde kendiğinden geçer, cerrahi müdaheleye gerek kalmaz dedi.kusma için, zorluyo musun yemek istemediği zaman diye sordu, zorlamıyorum ama ısrarcı oluyorum dedim. yemeğin hemen sonrasında veya yemek sırasında dediğiniz şekilde kusuyosa, zorlamadandır dedi. yemek istemediği zaman ısrar etmeyin, her çocuk zaman zaman iştahsız olabilir dedi, dişten olabilir, sıcaktan olabilir, hafif bir üşütme geçiriyor olabilir dedi. zaten 2. dişimiz bayağı bir kabardı, ha bugün ha yarın çıkacak, şu anki durumu buna bağladı. kapsamlı kan tahlili istedi ve bir de gaita tahlili. gaita tahliliyle, yedikleri istenilen şekilde emiliniyomu ona bakılıcak. her öğünde birkaç seçenek sun dedi, hangisini istiyosa onu yesin dedi, sevdiği şeyleri yapmaya gayret et dedi. kendinize yaptığınız salçasız ve çok az tuzlu yemeklerden verebilirsin dedi, tuzu ona yaptıüın yemeklere de çok az kat dedi, hem tadı gelir, hem damak zevki gelişir dedi. zaten hamileliğimden beri yemekleri çok az tuzla yapıyorum. inek sütü, bal, sakatat, yumurta beyazı ve katkı maddeli gıdalar hariç herşeyi verebilirsin dedi. yemeklerine haftada iki gün balık, iki gün tavuk ve 3 gün de et kat dedi.flor damlası verdi ve vitaminimizi minadex ferle değiştirdi. dediklerini uygulayıp 2 ay sonra tekrar gidicez. bir de en kısa zamanda sünnet yaptırıcaz. bu arada yaklaşık 500gr almış ve 7600 e yaklaşmış yağızım. boyu da 73 cm olmuş. başı da 45 cm olmuş.  günde toplam 5 öğünümüz olcak, ben de o şekilde yapıyorum zaten. sabah, öğle  akşam ana öğünler, ikindide ara öğün, ve bir de gece devam sütü şeklinde...işte böyleeee, aklıma gelen bişey olursa yazarım yine. haa bir de boğazında kızarıklık varmış yağızımın, muhtemelen dişten dolayı olmuş, ilaca gerek yomuş, ıhlamur vs verebilirsin dedi,benim cadı ağzına sürer mi hiç ıhlamuru. dünden beri moralim öyle bozukki... sol kolum uyuşuk akşamdan beri. bu çocuk beni böyle yavaş yavaş götürcek öbür tarafa. ne kadar dayanıcam, nasıl dayanıcam bilmiyorum.

jbdun

slm tekrar,
goncacım hoşgeldin canım, taşınmışsınız hayırlı olsun, eylüşüm de iyiymiş allaha şükür, iştahı da yavaş yavaş yerine gelir inşallah canım :amin:

gözdecim maaşallah hiraya :nazar: kontrolünüzden iyi haberlerle gelmenize çok sevindim canım ve fatmanın,zehranın da dediği gibi ben de senin yazılarının hayranlarındanım ;D

şeydacım allah kavuştursun canım :-*

fatmacım resimler çok güzel, ezgi anna arkadaşlarıyla ne de güzel poz vermiş :nazar: ana-kız da çok tatlı çıkmışsınız canım :nazar:
balığa neden başlamadım bilmiyorum, ha bugün ha yarın alırız derken bu zaman oldu işte, taze bulsam alıcam,yakındır ;)

zehracım çok sevindim hediyenin elinize ulaşmasına  :hello2: , ravzacım güle güle giyinsin :-* valla benim de pestilim çıkmıştı senin yaptığın işleri yapcak olsaydım :suclu: tebrik ederim arkadaşım :icon_thumright: evet evet ben de istiyorum kızımızın şalvarlı resmini :muzz:

aslıhan hoşgeldin canım :-*

ayşegül haklısın canım, mecbur olunca zaman pek önemli olmuyor :laughing7:  drunuz anladığım kadarıyla iyi, sen nasıl ilk intiba memnun kaldın mı canım?  ne kadar zamanda 500gr aldı yağız? inşallah tahliller sonucu iyi olur canım, ne zaman yaptıracaksınız? cerrahi müdaheleye gerek yok demesi de iyi haber, allahın izniyle en kısa zamanda geçer inşallah reflü :amin:


ya bişey sorucam meyveleri ısırarak yiyen bebişlerin annelerine;
ben blendırdan geçirince daha rahat oluyo diye öyle veriyorum, güzelce yiyo ama ısırarak yese o kadar yer mi ki?
ben genelde 1muz + 1portakal + yarım şeftali + 1kayısı   veriyorum, bazen birini çıkartıp başka bi meyve de koyuyorum. Ama ısırarak verecek olsam bunların hangi birini yiycek kızım  :icon_scratch:  bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim kızlar :flowers:

ღ°cerenay.♥.

hoşbulduk canım .
meyveleri sürekli bu şekilde verirsen daha sonra tek tek ve ısırarak yemeyi istemeyebilir...
belki daha az yer ama bir öğün muz , birkaç saat sonra şeftali....gibi aralıklarla yedirebilirsin.
hem tatlarına alışır hemde kabuklu yemeye alışır hemde herşeyi püre şeklinde yeme gibi bir riski kaldırırsın...
nasıl anlattım ama :tongue3:
biraz karışık oldu galiba.... :k06: :k06:

jbdun

yok yok çok güzel anlattın aslıhancım, tşk ederim canım :opucuk:

Tebessüm :)

şeydacım Allah kavuştursun canım. çocukta kansızlık belirtileri yoksa burdaki drlar istemiyo genelde kan sayımı. demir damlasını da, olası demir eksikliğini önlemek için bütün bebeklere veriyolar. sabah 6 da verdiğin süt de pek gece sütü olmuyo gibi geldi bana. olsa olsa seher vakti sütü olur :laughing7:

jbdun f1 vardı geçen hafta o saatte, ondan eşim onu seyretti ben pazar yollarında helak olurken :sad1: :tongue3: nasıl acındırıyorum ama. :laughing7: yağız 1 ayda almış canım 500gr a yakın.bi rara güzel yemişti, o ara aldı herhalde. dr iyiydi, memnunuz yani şimdilik. inşaAllah da hep memnun oluruz, yoksa daha başka dr arayamıycam. tahlileri yarın veya öbür gün,  kakasını denk getirebildiğimiz zaman yaptırcaz, dra fakslıycaz, o arıycak bizi. ;) meyveleri de ecrin yiyemez o şekilde hepsini, yani henüz yiyemez, aralarda ver eline istersen kemirmesi için, böylece yavaş yavaş alışmış olur. :icon_thumright:

jbdun

ayşegülll öncelikle yeni tickerınıza bayıldım yaw :nazar: :nazar: maaşallah zeytin gözlü yakışıklıya  :nazar: şimdiki hali mi yağızın?
maaşallah aldığı kiloya da :nazar: :nazar:
:aferin: yağızıma inşallah hep böyle güzel güzel kilolar alır :amin:
drdan da inşallah hep memnun olursunuz canım :amin:

meyve konusunda da yarın başlıyım diyorum dediğin şekilde aralarda veriyim, yavaş yavaş artıkın :laughing7:

Tebessüm :)

eee napıcaksın, yavaş yavaş alışır artıkın. :laughing7: teşekkür ederiz jbdun teyzesi.bu çiçekler yağızımdan sana. :flowers:
resim yakından çekildiği için toplu gibi çıkmış yağız, bir ay önce filan çekilmişti o resim sanırım.zaten yüzünde en büyük alanı gözleri kaplıyo :D :nazar:

jbdun

sen de yağızımı öp benim yerime ayşegülcüm :opucuk:
gözlerine 41 kere maaşallah  :nazar: :nazar: :nazar:

Tebessüm :)

Alıntı yapılan: jbdun - 28 Temmuz , 2007, 17:13:35
sen de yağızımı öp benim yerime ayşegülcüm :opucuk:
gözlerine 41 kere maaşallah  :nazar: :nazar: :nazar:

:icon_thumright:

jbdun


Tebessüm :)

evet :laughing7: biz de pazara gittik geldik ailecek, hava çoookkk sıcak. yağızın suyunu evde unutmuşum, koştura koştura geldik eve. :icon_pale:

jbdun

en önemli şeyi unutmuşsunuuuzz  :caca:

buralar da sıcak, esiyo ama sıcacık :honk:

jbdun

kızlar kimsede eminenin cebi yok mu bi arayıp sorsak, merak ettim, gece hiç olmazsa girerdi  :icon_scratch: