EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

berilce

aysegulcum dogru yaban mersini yani ingilizcesi CRANBERRY bizim evde hamileligim boyunca bulundu hergun 2 -3 bardak ictim,benim hamileligim tehlikeliydi cok bahsetmemistim forumda, bi ktapta okumustum idrar yollari enfeksiyonlari icin ideal bi besin, melis temiz cikti ,tabi ben bide dogum oncesi 5-6 saat ve dogum esnasinda  surekli damardan antibiotik aldim ,melise bulasmamasi icin,  burda cranberry bolca var , salataalra yemeklere kullaniyolar ayrica bol miktarda meyve suyu var...

gulaycim bende sana sey soracaktim hosgeldin .takilmazsin diye sormadim forumda,ama madem burdasin sorayim, ben ucakta yanima ne alcam ya yemek olarak,hazirmi alcam hepsini,sen napacan? hayirli olsun ayaga kalkmaniz,melisde 2-3 haftadir kalkiyo ve birsuru kaza yaptik,paso kafayi carpiyo,sandalye ustune dusuyo,tutamiyorumda sipayi,durmuyoki yerinde...

zeytince

 aysegulcum insallah ise yarar canim... :amin:  ben de dogum yaptigimdan beri adi gecen meyvanin suyunu iciyorum... hastanede surekli getiriyorlardi icmem icin...meyva suyu sute de yariyor ya.. o bakimdan... ;)

berilcim ben de bilmiyorum ki ne goturulecek.. :dontknow: gecen gittigimizde 3 ayliktik emerek gittik, hersey kolaydi.. simdi de yanima biberon mamasi alicam, bir de yine gerberden meyva, kavanoz mamasi falan... zaten giderken gece ucusu almak istiyorum sayet bilet alim isini bize birakirlarsa... :amin: en azindan hem uyur, hemde gece mama falan aramiyor emiyor... benim icin de kolay olur... bir yerde okudum ucustan 1 hafta once ucacagin sirkete 6 ayliktan buyuk bebegin oldugunu soyluyormussun onlar bebeklere mama sagliyorlarmis... ne tur mama onu bilemicem ama sormak da fayda var.. senin ucus ne zamandi?  :icon_scratch: kac saat sizin oradan Tr... nerede aktarma yapacaksiniz... biz de 2 aktarma gidicez... NY veya Chicago insallah aktarma suresi fazla degildir... bu kudurukla napariz havaalaninda... :honk:
masallah gelinime... :nazar: sorma canim, kalkiyor dengeyi kaybedip hooop yere guuummmm.... :sad1: caktirmiyorum ama icim gidiyor kafasi zonkluyordur kuzumun.. e her dakika da yaninda olamiyorum ki... arkami donmemle Caner olmadik yerlerde... :-\ kazasiz belasiz buyutsek su sipalari... :amin:

ozlemcim sen de mezun olmussun gozun aydin...  :hello2:
eminecim Ceylin artik koca kiz oldu baksana.. kendi kendine yiyiyor artik mamalarini... :k06: :nazar:  bisikletini de gule gule kullansin.. altinda paralansin bizdigin... :laughing7:
jbdun senin de gidis gunun yaklasti iyice...  :muzz:



puysal

ayşegül yaa senin sıpanın iştahsızlığı beni çok üzüyor.. Benimkide malum doğru dürüst bir şey yemiyor ama yağız bey artık açlık grevine girmiş  :crybaby2:
Tatlı mı seviyor tuzlu mu? hiç buna dikkat ettin mi? Ne bileyim belki muhallebi yemeyi sever ??? Geçenlerde tv de bir bayan doktor izledim çocuklarda beslenme uzmanıymış bebeğinizin yemeğine koyacağınız bir tatlı kaşığı margarin bile kilo alımını arttırır diyordu.. Sen yağızın çorbalarına tereyağı kullan bence..Kemik suyuna yap çorbaları.. şimdi kilo kaybı yok ama böyle giderse Allah korusun kilo kaybı olacak.. benimde en korktuğum bu..

Bende gece son öğününde muhallebi vermeye başladım.. başka türlü olmuyor.. şimdi uyandığında yalnız su içiyor sanırım açlık hissi fazla duymuyor.. Eskiden biberon aldığına ne kadar rahat mışız..

Benim sıpa kızımında üstten iki dişi en sonunda patladı:) Yakında 6 dişli bir canavar olacak:) yemek yemiyor ama eline bir meyve verelim yada bir bisküvi onları kemiriyor.. :laughing7:

Yarın doktor kontrolümüz var bakalım doktor muhallebi olayına ne diyecek...Kilo alımınında olduğuna dair bir belirtimiz yok. Böyle olduğunda kendimi çok suçlu hissediyorum... Sanki benim bir hagtamdan dolayı yemiyor kilo almıyor gibi oluyor:(

Aaa birde ayşegül benim kız yaptığım sebze çorbalarını tek başına yemiyor bende rondodan çektikten sonra tereyağında irmik kavurup çorbaya katıyorum hem çorbanın yoğunluğunu sağlamış oluyorum hem doyurucu oluyor  kızım onun tadını seviyor. İstersen sende bir dene.. Farklı tatlar belki dikkatini çeker ne dersin?
Kusmasına gelince doktor kusması için bir şey soylemiyor mu? Artık kusmaması lazım bence.. Koca adam oldu. mide kapağında bir problem olabilir miki? benim bebekken varmış sürekli oluk gibi kusuyormuşum.10 aylık olunca fark edilmiş..

Aklım Yağız beye takıldığı için bir sürü soru sormuşum:) Allah sana sabır oğlunada iştah ve sağlık versin:)))

berilce

aysegul insallah duzelir ya ne diyeyim,ama cranberry i tavsiye ederim benim niye daha once aklima gelmedi soylemek  :caca: melisde sabahtan beri bi kahvaltiyla duruyo oglen ve sonrasi sicak oluyo ya ondan bisey yemiyo galiba, aksam 4 oldu saat hala kahvaltiyla duruyo  :-\

valla gulay burdan chicagoya bi saat suruyo, ama chicagoda cok beklicez ya:( yani sabah 10.30 dan aksam 5.30 a kadar havaalaninda napcaz ya ? benide aldi bi telas hemde melisle  :honk:  chicagodan turkiyeye 11 saat suruyo iste,cumartesi cikiyoz pazar ordayiz, donuste iyi oluyo ama,cumartesi sabah cikiyoz gene cumartesi oglende burda oluyoz ama 11 saat yol gelmis oluyoz ,bu zaman farki bazen iyi oluyo  :laughing7:  benim tek korkum hadi biz neysede bu kiz jet lag olursa napacam,zaten huysuz ,iyice huysuzlanicak,valla hic anlamam annemlere veririm uzaktan gazel okumasi kolaydi,baksinlar simdi  ;D 
ay bende slklntldan cekirdek citliyom, benim huylu kizim uyudumu azicik nefes aliyorum :occasion5:

zeytince

Alıntı yapılan: Zara82 - 25 Haziran , 2007, 21:08:31
Gülay, ayyyyyyyyyyy cok sevindim sizin adiniza canim.....Bana yaklastin bak  :occasion5: Beyin ne is yapacak Irlandada? Insaallah hersey istediginiz gibi gelisir canim...Caner inde fotosuna bayildim...cok yakisikli cikmis  :nazar: ...Birde hint arkadasa gittik yazmissinya....söyle gözümün önünde bir anda canlandi anlattigin seyler....niye bilmiyorum... :dontknow: sanirim benimde en iyi arkadasim hint oldugu icin..


sagol canim ben de cok seviniyorum gittigimize... :occasion14: hehe sen Alamanya`nin niresindensin bacim... :k06: benim esim otel de calisiyor canim.. calistigi sirketin irlanda`da ki otleine gecicek... ;) oglusum icin soylediklerine de tesekkur ederim... yakisiklidir kerata... :k06:


Tebessüm :)

can-ı gönülden amin diyorum pınarcım. görünürde severek yediği bişey yok ama meyveli yoğurdu seviyodu önceden. şu sıralar ağzına bir kaşık bişey almak istemiyo asla.denemediğim şey kalmadı, bazen milupa kavanoz meyveyi suyla karıştırıp meyve suyu yapıyorum, susarsa bir iki yudum alıyo o kadar.kendim meyveleri rendeleyip süzüp meyve suyu yapıyorum, içmiyo. bebeklerde sıcaklardan ötürü bir iştah kaybı var genelde ama bizimki öyle böyle değil.kusma yemek istememesinden ve reflüden kaynaklanıyo. dr ilk başlarda gaviscon infant vermişti, çok zorlandık içirmekte, vermedim sonra. dr şimdi tekrar verdi hem de yemeklerden sonra vercekmişim, hangi yemekten sonra ve nasıl?! diyelimki yemek yedi üstüne veriyim, verirken şarr diye boşaltıyo ne varsa. geçen gün yarım krem karamel kasesi yoğurt yedi zorrrla, sonra calpol verirken çıkardı yoğurdu.önceden muhallebi de yapıyodum yarısını ancak yiyodu. evelsi gün yine yaptım yemedi. bilmiyorum yaa, el elin eşşeğini türkü çağırarak ararmış, dr öyle rahat söylüyoki şunu şöyle ver bunu böyle ver. birçok vakayla karşılaştıkları için herşeye alışmışlar, kanıksamışlar, herşey olağan geliyo.

zeytince

 oo baya bekleyecekmissiniz siz yaa.... insallah huysuzluk etmez Melis hanim... :amin: dedigin gibi verirsin annannesine babannesine ilgilensinler... ;D aaa Melis bugun 8 ayini bitirmiiiiiiiisssssssss.... :basardim: :flowers:


zeytince

 aysegulcum insallah bugunler de gececek... ama sen de Yagiz da cok yiprandiniz...  :'(umarim tum bu yasadiklariniz gerilerde kalacak ve Yagiz adi gibi yagiz bir delikanli olacak...  :amin: ben buna inaniyorum... ;)

benim velet uyandi... yarim saat uyudu yaaaaaaaaaaaa... ben ne zaman dinleniceeeeeeeeemmmmmmmm.... :cildir:

bizim de pzts. kontrolumuz var... bakalim bizim son durum ne?
gorusuruz kizlarrrr... :wave:


aslio

Ayşegülcüm gerçekten çok zor Allah kolaylık ve sabır versin bizlere diyorum.İnşallah bu sıkıntılı dönemleride atlatacağız...
Bizim kontrolde yarın bakalım bizim doktor neler söyleyecek hepinize iyi geceler diliyorum..

desree (Özlem)

Ayşegül off valla o dr ları dövesim geliyor :caca: verdikleri ilaçlar hiç mi işe yaramıyor bi bırakmadı çocuğun yakasını şu enfeksiyon iştahsızlığı da ondan değil mi? yabanmersini özellikle Amerika da çok sanırım ben burda görmedim dediğin gibi hero baby nin püresinde var inşallah şifasını görürsünüz :amin: anlamadığım hastalık iyileşip tekrarlıyor mu? yoksa bünyesi atlatamıyor mu? idrar yolları enfeksiyonuna karşı dr lar sünnet öneriyorlar bize dr Selim 6 aylık olduğunda yaptırın demişti idrar yolları enfeksiyonunu da engelliyor demişti
Pınar sende kendini üzme iştah konusunda sende Ayşegül de elinizden geleni yapıyorsunuz Nehir in bir rahatsızlığı da yok sanırım iştahsızlığı dişlerden galiba hayırlı olsun incileri :-[ üsten diş çıkarmaları çok zormuş geçecek bugünlerde
Bende gece her gece olduğu gibi sadece body le yatırdım Selim i, gece de kalkmadı sabah 6 da kalktı bi baktım hava serin kollar bacaklar buz gibi burun tıkalı hemen giydirdik inşallah hasta olmaz kuzum :amin: dün evin içinde kaybolma macerası da atlattık annem balkondaydı ben burada annem geldi Selim yanında mı? yok senin yanında değil miydi? her yere bakıyoruz yok Allahım elim ayağıma dolaştı aklımdan ne senaryolar geçiyor sen git tv dolabıyla koltuğun arasına otur hiç ses de vermiyor :caca: biz şapşal şapşal onu arıyoruz beyfendi bizi izliyor :ehi: artık huysuzluklarını yaramazlıklarına mani olduğumuz için yapıyor aklımıza gelmeyen yerlere girip çıkıyor iki gündür eliyle del del yapıyor dedesinin peşine ağlıyor odaya gidip göremeyince dede diye ağlıyor tam bir dede hastası iki dedesini de çok seviyor içten içe kıskanıyorum bu durumu :laughing7: bugünde evimize dönüyoruz malum olaylardan dolayı hiç ayağım çekmiyor :sad1:


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

jbdun

ayşegül inşallah yaban mersini iyi gelir yağıza :sad1: bir ara sanki yağızın şarr diye kusmaları hemen hemen yok denecek kadar azalmıştı dimi? şimdilerde yine başladı galiba, allahım tez zamanda şifa versin inşallah :amin: her gün inan yağızı ve seni düşünür oldum, acaba yağız bişeyler yedi mi? bugün nasıl diye :sad1:

pınarcım nehirin de iştahsızlığı diştendir  ;)  yarınki kontrolünüzden iyi haberlerle dönersiniz inşallah :amin:

aslıcım yarınki kontrolünüz iyi geçer inşallah :amin:

gülaycım geçmiş olsun canım canere, ecrin bugün de karyolasında ayağa kalktı üstünden de bize bakıyo :toothy10: ay acaip yaramaz bişey oldu, ama benim çok hoşuma gidiyo, hep boğuşuyorum kızımla, aklı fikri oyun cadının :love7: evet canım gitmemize çok az kaldı, annemle artık son hazırlıkları yapıyoruz :) sizin de ptesi günkü kontrolünüz iyi geçer inşallah canım :amin:

özlemcim selime baksana sizinle dalga bile geçiyor :k06: inşallah hasta olmaz canım, aman dikkat edin :amin:

jbdun

bebişle uçak yolculuğu yapmış veya yapacak olan arkadaşlar  :director:


bebek arabasını kiloya dahil ediyorlar mı? bebekleri bebek arabasında uçağa kadar götürebiliyor muyuz?

Almiş'inAnniş'i

bende ana kucağına koymayı düşünüyordum    :dontknow:

aslio

Doktor kontrolünden geldik ve moral diye birşey kalmadı. Bu ay 150 gram almışız önceden 400 gram alınca üzülüyordum az alıyor diye..bugün öğlen 12 den saat neredeyse altı oldu bu zamana kadar hiçbirşey yemedi. Öğlen çorba içti bir daha ne mümkün ağzını kilitliyor sinir sistemim alt üst oldu bu kadar uğraşmama itina göstermeme rağmen offf offf. Dr yemek vermemi söyledi aralarda kaşık maması verebilirsin dedi bir kez verem aşımız tutmamış onun için test yapacağız tekrar yenileyeceğiz kafam darmadağın yazdıklarımı toparlıyamıyorum görüşürüz kızlar...

jbdun

razicim ana kucağında mı uçağa bindircen? ben de az önce bi arkla konuştum, uçağa kadar bebek arabasıyla gidiyorsun, orda da arabayı katlayıp uçağa alıyorlar dedi,kilodan sayılmıyormuş yani :)

aslıcım 150gr o kadar da kötü değil gibi, e peki dr ne dedi kilo alımına? toplam kilosu iyidir ama dimi ece denizin? bir de yemek derken kendi yediklerinizden mi vermeni söyledi dr? verem aşısı benim de en korktuğum şey, daha doğrusu tutup tutmadığı  :sad1: