EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Tebessüm :)

şerifecim, berat yeterince anne sütü alıyo mu peki? kesinlikle mama vermeyin, ne demek. sütün yetmiyorsa ki çalışıyosun, sağdığın miktar yeterli mi değil mi bilmiyorum, mama tabiki vericeksin.bu aylarda 300- 500 ml süt/ mama ihtiyaçları var bebeklerin. d vit i de aksatmadan verin.bi düşün ona göre mamayı arttırırsın.resimlerde öyle pamuk çocuk gibi de görünmüyo ama.. tabi yakından görmek lazım. özel muayeneye götürüyo musunuz? gitmiyosanız götürün istersen bi özel dr.a. belki takviye vitamin filan verir, veya beslenme prıogarmınıza başka öneriler getirir.  :dontknow:

gözde sorma canım, içim çok rahatladı iyi bi dr bulunca. sen de memnundun endokrincinizden ama gitti dimi?şimdi nereye götürüyosunuz?

goncacım yağızın tompiş olacağı günleri sabırsızlıklla bekliyorum, sağlıkla tabii. ;)

jbdun hanım aydının altını üstüne getirdiniz, ne bu gezmek böyle yaw :k06:

fatmacım resimleri bir hafta bekletsek bile sen ayda yılda bir giriyosun foruma, daha sık gelki kaçırma şekerim ;) eşine de maşallah :nazar: eşlerin mutfağa yatkın olmaları nasıl da işe yarıyo dimi...ezgiye de maşallah :nazar: balkon güzel, olmuş :k06:

anitacım inşallah öyle olur. kayra hanımın cd leri hayırlı olsun, nasıl da rahatlamışsındır. incileriniz de hayırlı olsun canım :nazar:

kızlar dr un  söylediği bir iki şey daha aklıma gelmişken yazıyım, köpüklü banyoyu haftada 2, en fazla 3 kere yaptırın  dedi, köpüksüz olarak da istediğiniz kadar yıkayabilirsiniz dedi. bir de pütürlü gıdalara alıştırma konusunda, her bebeğin alışkın olduğu bir pütür kıvamı var, gerek blendırdan gerekse süzgeçten geçirince belli bir pütür oluyo. bebeğiniz acıktığında vereceğiniz ilk bir iki kaşık alışkın olduğundan daha pütürlü olsun, onu yiyecektir dedi, açlık sofuluğu bozarmış :k06: sonra alışık olduğu pütürle devam edin dedi. böyle böyle çok pütürlü yemeye alışırmış. ben deniyciiim. çünkü yemeğin ortasında az bi pütür tanesi gelse yağızım öğürüyo. aç olunca öğürmez, culump yutuverir, öğürse de boş mideden ne kusucak. ;)

dün kipadan tarhana aldım, bugün onu pişircem kıymalı. bakalım ne yapcak yağız efendi.ay inşallah yer, ömrümden ömür gidiyo bu çocuk böyle yaptıkça. :sad1:

Tebessüm :)

jbduuuuuuuun bişey istiycez senden arazisin be kardeşim

seyda

valla Jbdun tam arazisin ha...... bu ne hiz be kardesim :toothy10: benim toplanma durunmlari sadece bavul evin ortasinda duruyo :ehi: :toothy10: simdi Melis Alara nin son posta ütülerini yapip bayliycam artik bismillah diyip :suclu: Jbdun, bide baby einsteinlari amazondanmi aldin yoksa bu forumdaki download larmi? dün gelen komsum 1 seneden sonra seyrettiriliyo dedi pek anlamadim. varmi öyle bisey :icon_scratch:

Fatmaaaaaaa,
o meyve tabaginda spargel lerin isi ne ki :icon_scratch: yoksam yanlis mi görüyürum :icon_scratch:

Anitacim,
bugün dimi annenin ameliyati? dilerim rabbimden cok iyi gecer ve gögsünü almaya bile gerek kalmaz. arkadasimin annesinde de lenf olarak baslamisti, gögsünü alabiliriz diye kagit falan imzalatip almislardi ameliyata, sonra gerek kalmadi. hem öyle bile olsa yeterki sagligina kavussun :amin: Kayra nin da incileri hayirli olsun, gecmis olsun vede gözün aydin istahi konusunda  :nazar: yanliz cok fazla seyrettirmemeye dikkat et, ne kadar seyrettiyorusun bi günde?

Serifecim,
bence de güvendigin bi doktora götür göster. hem nerden anlamis hemsire kemiklerini MR mi cekmis yani saglik ocaginda?

Emine

08 Haziran , 2007, 14:23:39 #6903 Son düzenlenme: 08 Haziran , 2007, 14:33:09 Emine
Fatmacım slayt olayını beğenmene sevindim bir yazmışsın pir yazmışsın yani  :D her zaman vakit bulup bu kadar yazabilsen keşke .Resim konusunda da ne kadar çok koyarsan o kadar memnun oluruz hayatım.Eşinin doğum günü de kutlu olsun.Meyve tabağı da ne güzel olmuş öyle yıldızlar falan..Ezgi Annaya da maşallah Allah nazarlardan saklasın  :opucuk:
Ayşegülcüm alınganım espritüelim  :k06: doktordan memnun kalmanıza çok sevindim.Hala böyle doktorların olması sevindirici.Ben her gün köpüklü yıkıyordum bundan sonra sırf su dökeyim bari arada.Saçını da mı  yıkamayın dedi hergün?
Anitacım Kayra ya geçmiş olsun.Bizim baby tv açık oluyor hergün o canı istedikçe seyrediyor zaten fonda hep öyle bebek müzikleri baby einstein da çıkıyor orada, ayrıca dinletmeyi bıraktım artık.Ama zamanında çok faydasını görmüştüm ben de.Ceylininde iştahı hergün farklı sebze çorbasıyla muhallebisini tam bitiriyor meyvesini yoğurdunu ve kahvaltısını bazı günler tam bitiriyor bazen bırakıyor yarısında inşallah diştendir çıksın artık yaw yürüyecek neredeyse  :D
cocuksa ben emzirdiğim için suyu yemeklerden sonra teklif ediyorum susamışsa içiyor günde toplam yarım çay bardağı içiyordur.Ama banyoda yuttuğu suları da katarsak ne kadar oluyor bilmem  :D
Gonca geçmiş olsun Eylülcüğüme de az önce Ceylinde duvar yanında oynuyordu geriye bir düştü kalorifer borularına geldi kafası o da çok ağladı off yarabbim yavrularımızı koru sen  :amin:
Jbduncum ben baştan beri hep süzgeçten geçirdim çünkü iri parçalar kalabiliyor blenderda ama artık Ceylin iri pütürlü parçaları da yutabildiği için blendera başladım.Eline kavun,muz veriyorum ısıra ısıra yiyor yani dişsiz haliyle  :k06:
Seydacım ütülerde sana kolay gelsin.Şimdiden iyi yolculuklar  :opucuk:
Şerife bunu söyleyen doktormu hemşiremiymiş yani bazen laf olsun diye konuşabilirler.Sen kafana takma ama içinde şüphe olduysa bir doktora götürmende fayda var.
Aslıcım teşekkür ederim resim için maşallah çok güzelsin canım.Artık 1 km öteden tanırım  ;)


aslı

Anitacım Kayra'ya geçmiş olsun.

Goncacım Eylüşüme de geçmiş olsun. Kıyamam ben onu uff olan yerinden öp benim için. Arkadaşımın ingiliz eşi ve arkadaşalrı beni cathjerine zeta jones'a benzetirlerdi ama o zamanlar zayıftım şimdi pek benzettiklerin sanmıyorum  :k06:

Gözdecim teşekkür ederim evet genelde kaşını gözünü bana benzetiyorlar.  :icon_thumright: 

Şeydacım şimdiden iyi ve rahat yolculuklar sana.

jbduncum tekrar teşekkür ederim.

Emine zaten bu halimle 1 km tanımazsan  :caca:  :k06: . Ceylinede bu arada geçmiş olsun öpüyorum güzel kızımı  :opucuk:



Lily Wonka

Şerife'cim, bu hemşireler bi alem hayatım, takma kafana.. Ha tabii sen tedbiren doktora da bi götür, göster, için rahat etsin ama şunu bil ki; bu hemşire milleti kafalarına göre teşhis koymayı pek severler.. Doktorların bile tetkik yapılmadan konuşmaya cesaret edemeyecekleri konularda hadlerineymiş gibi bi araba dolusu laf ederler.. Bizim de başımıza şöyle bir durum geldi; Cerrahpaşa'da ki iki hemşire Hira'da şaşılık olduğunu söylediler, değme en iyi göz doktorlarına taş çıkartacak bir özgüvenle üstelik..:k06: Neyse, ben telaşlandım tabii.. Önce kendi doktorumuza sonra da bu en son gittiğimiz çocuk doktoruna (endokrinoloji uzmanı olan) gösterdik, her ikisi de Hira'nın çok çekik gözlü bir kız olduğunu (geniş burun kökü + gömük ve içe çekik göz pınarları) ve bu yorumun ancak rölatif bir yanılgı kaynaklı olabileceğini söylediler.. Zaten böyle birşey olsa biz çoktaaaaan farkederdik bugüne kadar, çünkü kayma/şaşılık problemi olan bebeklerde belirgin bir odaklama sorunu vardır ve aile tarafından çok net gözlenir!.. Velhasıl, kızımın gözlerinde hiçbirşey yokmuş. Ha şimdilik tabii, ilerde ne olur bilemem.. Diyeceğim o ki Şeyda'nın da dediği gibi; bakarak, mıncıklayarak MR mı çektin çocuğa??? Nerden biliyoonnnn??? Sen git iğne mi yapçan, tansiyon mu ölççen ne yapçaksan yap ama kendi işin olsun! doktorluğa soyunma!!!
Peki Berat'ın yere basması, oturması, genel hareketleri falan nasıl tatlım? Güçlü mü?!

Fatma'cım, maaşallah Ezgi Anna'ya, fotoların daha büyük halini görebilmek isterdim ama olsun, buna da şükür..:-[ Eşin de pek marifetliymiş gerçekten, şanslı hatunsun vesselam.. Maaşallah lar ve güzel sözler için de çok teşekkür ederiz teyzesi..:opucuk: :binkybaby:

Ayşegül'cüm, bizim asıl end. doktorumuz SSK'ya geri döndü ve onun polikliniğine denk getirmek çok zor olduğu için yine bizzat kendisinin bir zamanlar (biz fellik fellik çocuk doktoru ararken) "Beni yetiştiren doktordur, şiddetle tavsiye ederim.." sözü üzerine başka bir uzman doktorun özel muayenanesine gittik. Evet adam tavsiye edildiği üzere, son derece bilgili ve tecrübeli.. Gel gör ki, ben adamın karakterinden, yaklaşımından, kurduğu (aslında kuramadığı) diyalogtan hiiiiç mi hiç haz etmedim. Bir daha gideceğimi sanmıyorum. Neticede başka endokrin uzmanları da var bu koca şehirde, elbet denk gelicez doğru dürüst birine.. Şu an için önemli olan, çocuğuma ehil biri tarafından doğru müdahalenin yapılmış olması..

Anita'cım, sen daha önce sormuştun sanırım..:icon_scratch: Hira'da doğumsal hipotiroidi var. Tiroid bezi büyük olasılıkla hiç yok, yada bi ihtimal var ama çok az gelişmiş; ilerde sintigrafi çekilecek ve kesinlik kazanacak..

Jbdun'cum, umarım iyi vakit geçirebildiğiniz yerlere gidiyorsunuzdur, hani bi de çaktırmadan saatin kollandığı misafirlikler vardır :k06:, umarım öylesinden değildir sizin gezmeler..?!

Emine'cim, geçmiş olsun Ceylin'ime..:-\ Bugünkü kazanızı da böylelikle savdınız heralde..:-[



aslı

Yarın kızıma diş buğdayı yapıyorum .  Hepinizi beklerim arkadaşlar. Özellikle emine ve ayşegül müsait olursanız buyrun gelin.  Özellikle emine ve ayşegül yazdım çünkü izmir'deler o yüzden başka bir sebebi yok . hepinizi görmekten mutluluk duyarım. 



Tebessüm :)

aslıcım çok naziksin, davetin için teşekkür ederim, gelebilmeyi çok isterim ama yağızın bu yememe ve kusma sorunu malum... :-\ sizin tadınızı da kaçırmak istemem. başka bir gün inşallah... :)

eminecim başını yıkarken vücudu köpük olmuyosa yıkayabilirsin sanırım. kız çocuklarda köpük temizliği daha zor ve riskli, aman dikkat edin.bol köpüklü banyo da iye yi tetikleyen bir etken.


Lily Wonka

Ayy ne güzel Aslı'cım..:occasion5: Siz şimdi bissürü fotoğraf çekersiniiiz, kameraya falan alırsınız kuzuyuuuu.. Ben de henüz yapmadım diş buğdayı, tatil dönüşü düşünüyorum aslında ama bakalım..::) Yani yaklaşık 1 ay sonra..:k06: Gerçi o zaman tam 4 dişi olacak kızımın ve malum, diş buğdayı ilk diş çıktığında yapılıyor.. Amaaaaannn, noolcek canııım, öyle bi kanun mu var ki? 20 yaşında bile yaparım istersem valla, kızdırmasınlar kafamı..:ehi:

Fatma'cım, gece uykusu konusunda "nasıl başardın?" diye sormuşsun; hiçbirşey yapmadım desem yeridir.. Benim kuzu maaşallah suphanallah, doğduğundan beri çok güzel uyur gece uykularını, arada minik düzensizlikler olsa da (dişe, hastalığa, atağa bağlı..) genel olarak saatlerine sadık, düzeni olan bir bebektir Hira.. Bu konuda gerçekten şanslıyım yani..::)



aslı

Ayşegülcüm olmadı "tadnızı kaçırmayayım kısmı"  :nono: . Seni de yağızı da görmekten mutlu oluruz kızımla  :flowers:

Gözde olmadı Hirayı evlendiriken düğünde yaparız diş buğdayını  :ehi: .



Emine

08 Haziran , 2007, 19:01:41 #6910 Son düzenlenme: 08 Haziran , 2007, 19:04:00 Emine
Aslıcım davetin için çok teşekkür ederim inan çok isterdim ama yarın kardeşimin çeyizleri gidiyor.1 aydan az kaldı evlenmesine.Yarın yerleştirebildiğimiz kadar yerleştireceğiz evine.Haftaya pazarda çeyiz serilecek.Bol bol fotoğraf çek gelmiş kadar olalım bakarken.Detayları merakla bekliyorum nasıl olacak neler yapılıyor sizde.Nerede oturuyorsunuz bu arada?

Bizde kızımla parka gittik geldik.Daha öncekilerde arabayla etrafında tur atardık ilk defa oyuncaklara bindirdim çok sevdi.Parkta bir sürü anneanne babaanne hiç genç yok.Etrafımızı çocuklar sardı 1 saat kadar oynadılar beraber geldik.

Fatma-Ezgi Anna

08 Haziran , 2007, 19:24:27 #6911 Son düzenlenme: 08 Haziran , 2007, 19:32:32 Fatma-Ezgi Anna
Goncacm evet cok uzun olmus bende sonradan farkettim  :suclu: ee ne yapayim sIk girmeyince böyle döktürüyo insan  :k06: eylülede gecmis olsun canim :opucuk:

aysegülcüm evet sIk giremiyorum ama bak firsat buldukca da yaziyorum ve takipediyorum devamli, siz yinede 1 hafta silmeyin,ben eninde sonunda görürüm  :k06:

anitacim Kayraya da cok gecmis olsun..Ezgi annam daha düsme falan yasamadi sükür  :nazar: ama bi gün babsi az kalsin düsürüyormus hemen yakalamis ama cok korkmustu adam ya korkudan titriyodu,o günden beri cok dikkat ediyo...annende bugün ameliyat olacakti sanirim..umarim hersey yolunda gider de cabucak iylasir annecigin  :amin:

Jbdun bigünde evde otur kiz,sonra ecrini eve sokamayacaksin ilerde  :k06: Meyve tabaginda olanlar: kivi,muz,cilek receli,beyaz ve kakaolu cikolata,üzerinde ki uzun beyazli kahverengili olan dondurma,krema ve misget gibi sari olan meyve japonyadan gelen bir meyve ama adini unuttum,ayrica yildiz gibi olan meyvede afrikadan bir meyve ve onunda adini nuttum  :-\ böyle  iste kalorisi yüksek yani ama ikimizde zayif ve kilo almada basarili olmadigimiz icin yiyoruz bol bol  :k06:

serifecim arkadaslarinda dedigi gibi icini rahat tut doktora sor o daha iyi bilir,nerden anlamislar hemen kemiklerinin zayif oldugunuzaten simdi hepimizin bebislerinin kemikleri yumusak lastik gibiler resmen

Ay Seydaaaa nerden cikarin kiz spargeli  ne isi var kuskonmazin meyve tabaginda  :k06: o gördügün muz,uzun olarak kesiyo esim onu tabak daha sIk dursun diye  :D Sana da kolay gelsin,yolculugun sevmedigim yönü valiz toplamak ve dönüste yerlestirmek..iskence geliyo bana resmen...ah ahh ne güzel gidiyosun istanbula,ben beklemek zorundayim daha 2 ay neyse hayirlisiyla gidelim de

Eminecim cok tesekkür ederim esimin adina;dogum gününü ktladigin icin cok düsüncelisin canim benim.Bir tek sen dikkat etmisiin zaten. Aynen bir yazdim pir yazdim ama sonra farkettim okadar uzun oldugunu  cok gevezeyimdir zaten  :ehi: formda dis cikarmayan bi Ezgi Anna`yla bir Ceylin var dimi ?? tembel cikti bizim kizlar  :k06: gec ciksinda saglam olsunlar bari,dis sorunu icin dis doktoruna hic ugramazlar umarim (bütün bebislerimiz) :amin:

Gözdecim Ezgi Annaninda sol gözü ice bakiyodu cogu zaman,bende korkuyodum salik var diye ama doktoruna sormustum yok öyle bisey cok saglilikli gözleri o düzelir demisti,gercektende 6.ayindan sonra düzeldi normal Allaha sükür simdi..evet esim konusunda cok sansliyim.ilk basta cok ugrastirdim adami ama o pes etmedi sükür bi bakmisim bende askindan ölüyorum ve evlendik,simdi hergün rabbime sükrediyorum beni ona yazdigi icin,dünyadaki en sansli kadinlardan biriyim.. :nazar: Askimin dünyada bir benzeri daha yok,bitanedir o bir tanee  :love9: :love9: :love7: :love3:

Alıntı yapılan: ayşegül - 08 Haziran , 2007, 16:08:00

eminecim başını yıkarken vücudu köpük olmuyosa yıkayabilirsin sanırım. kız çocuklarda köpük temizliği daha zor ve riskli, aman dikkat edin.bol köpüklü banyo da iye yi tetikleyen bir etken.



aysegül EYI ne ki ben anlamdim canim yaa ???

Aslicim biz Gözdeyle beraber yapcaz dis bugdayini :k06: Ay isallah Agustosta cikarirda da dis ben de türkiyadeykenanemle yaparim,cünkü anlamam  ki ben dis bugdayi nasil yapilir  :'(

Bir sorum var arkadaslar (haydi sor sor  :ehi: :ehi:) benim kiz her kasikla yiyisinde püskürtüyo (ama oyun yapiyo ,gülüyo her yapisinda cünkü,yemek istemediginden degil yani) ve benim saclar yüz göz batiyo tab.Her öglen ve aksam sac kiyamaktan biktim.Tabagi azna dogru tutuyorum gelmesin diye ama bazen kacamak yapiyo..ne yapabilirim yaaa








Fatma-Ezgi Anna

kardesine mutluluklar diliyorum Eminecim,hayirli olsun,benim yerimede bol bol oyna emi  :D



Fatma-Ezgi Anna




puysal

merhaba bayanlarrr.. ofyaa ne haftaydı canım çıktı desem yeridir. Yazılanların çoğunu kaçırdım tabi:(

Umarım herkes iyidir.. Gonca cım üzülme canım yaa düşe kalka büyüyecekler... ne kadar üzülsekte kaşla göz arasıda oluyor ev kazaları..

Ben hala bir ecza dolabı yapamadım.. Sürekli hatırlatıyorum kendima ama sürekli de unutuyorum.. En kısa sürede hallatmem lazım... ;D

Benimde annem geliyor hafta sonuna.. Torununu çok özlemiş...

Yarın 20 günlük bir bebeği ziyaret etmeye gideceğim .. şimdi ne kadar küçük gelecek bana.. EEE deneyimli bir anne olarak birazda öğüt veririrm  :toothy10:
Haftada 3 günden ne kadar deneyimli olunuyorsa... Kızımın herşeyini kaçırıyorum.. Bir bakmışım bi akşam eve geldiğimde kızım yürüyor..Off yaa umarım ilk adımlarını haftasonu atar kızım  :love8:

Kızlar yaa benim cadı yine yemek yemeği kesti.. Kesin kilo alımı az olacak zaten en son kontrolde az çıkmıştı.. Biliyorum sağlığı yerinde olması önemli ama şöyle iştahla kızımı beslemeyi o kadar çok istiyorum ki.. Bazen hayal kuruyorum ona uzattığım he kaşığı güzel güzel yese.. yada koca bir biberon mamayi afiyetle midesine indirse.. Ama nerde.. Dün gece aç açına uyudu.. Biberonuda kabul etmedi.. bende biraz ısrar edince ağlattım kızımı.. Sonra üzüldüm ama yemediği zaman çok üzülüyorum..  :'(

şimdi kızım uyanır.. arada girip bir iki satır bir şey yazayım demiştim..

Hepinize mutlu ve sağlıklı hafta sonlarııı