EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

seyda

al bendende o kadar Aysegül. yemegi firina kyoiccim de benim kocisin tel mesgul, yani hala büroda :'( simdi ciksa en erken 40 dakkada evde olur. ki öyle olmiycak. aciktiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmm :hungry:

seyda

Eminecim,
aklima geldi yazdiklarini okurken tüylerim ürperdi. su salak doktorun Ceylin den önce de yanilmis olmasi ihtimali seni de yemis bitirmistir heralde. nasil böyle dikkatsiz olunur ya, nasil ödiycekler oynadiklari canin veballerini acaba :violent1: ya inansaydin yine :violent1: :violent1: :violent1:

berilce

valla bende acim ama benimd urum farkli melis sagolsun  :caca: yiyemedim birazdan yiyecem kahvaltiyi,satte12 yani...
aman ne ilerlemis forum ,okuyamadim sons ayfayla idare ediyorum  ;D ama resimleri gordum gozde ,he he he masallah hiraya ne masum bakmis oyle  :nazar:  emeklemeyede baslamis artik hadi hayirlisi ....

simdi ben soru sorcem cikcam sonra,aksamada okurum ancak yazilanlari yani insallah  :caca: 

1. bir kase corbaya ne kadar kiyma koyuyosunuz? ben bir ceviz kadar koyduma ma bir kaseye degil , 3 gunluk corbaya az mi geldi...ayrica benimkiz sebzeyi yemiyo naptiysam kasar bile koydum ,hicbisey olmadi  :cildir:3-5 kasik yiyiyo bende birakiyorum napayim zorlamiyorum.... yogurt corbasina falan gececem artik napayim  :dontknow: 

2.  gordunmu ikinci soruyu unuttum gene....tuh ya onemliydi ,neyse aklima gelir sonra devam ederim ..neydi yaaaa ::) neyse gorusruz gene...

seyda

Berilcim,
forumda Ceylin den baska sebze seven bebis yok galiba. :nazar: akilli Ceyline :k06:

ben 2 günlük corbaya 50-60 gr kadar et koyuyorum (tavuk yada dana)

kizlar, Melis Alara nin atagi 2 günde bitmezse ben ucakta naparim bilmiyorum :icon_scratch: kucakta gezerken bile sinirini alamayip bagiriyo :cildir:

Tebessüm :)

berilcim 1-  bize dr porsiyon başına 50gr kıyma ekleyin demişti. senin eklediğin miktar az geldi bana.hiç değilse 100gr ekle. amaaaaan sanki yiye yiye bi hal oluyolar da... ben yapıp yapıp çöpe döküyorum,normal yemeği bile canım istemiyoken bulamaç gibi sebze çobasını hiç yiyemiyorum. yazık günah yaaaa. miletin çocuğu bulup da yiyemiyo bizimkiler ona buna burun kıvırıyo. :y25:
2- aklına gelince cevaplarız. ;)

goncacım eylüşün ayakta durması da hayırlı olsun. sırada tıpış tıpış yürümek var, haberleri bekliyoruz. :nazar:

Alıntı yapılan: Gözde - 06 Haziran , 2007, 16:43:28
Alıntı yapılan: ayşegül - 06 Haziran , 2007, 16:37:09
sen kendi adına konuş gözdecim, zira benim çocuğum her gün bir tencere sebze çorbası, bir kazan yoğurt ve bir paket gogly ile hazırlanmış muhallebinin yanısıra 3 kilo elma, 5 tane çikita muz, 2 kilo kayısı ve yaklaşık 10 kg malta eriğini bana mısın demeden hüpletiyo. zaten yakında obezite tedavisine başlıycaz :ehi: :toothy10:

Vayy hain vayyyyy! :cussing: Arkadaşlarrrr :director: Bu düpedüz ihanettirrrrr! Aramızda bir obez annesi varrr!!! İştahsız bebek anneleriiiii! Size sesleniyorummm! Gün bugündüüüüürrrr!!! Artık birleşeliiiiimmm!!! Ve bu alçağa haddini bildireliiiimmmm!!!!!! Hücuuuuuuuuuuuuuummmmm :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca:

:ehi: :toothy10: :ehi: :toothy10:
hooooppp noluyo kardeşim, teker teker gelin.  :caca:  :k06:

şeydacım melis alara nın acıyan başından öpüyorum. keşke hiç düşmeseler, öyle üzülüyorumki... :-\ atağı da geçer inşallah siz yola çıkmadan. mekan değişimi iyi gelir inşallah çok uslu durur ve seni şaşırtır kuzucuk. :opucuk:

Zara82

forumu costurmusunuz kizlar....kacirmisim ben...Gözde ve Aysegül....cok güldüm ayyy..ALlah sizide güldürsün......bilgisayarin basinda Aysegül ün yazdigina kahkaha atiyorum esimde...ne oluyoooooo diyooo.... :ehi:

Gözde, valla islak sacin sinüzit yapacagi hic aklima gelmezdi...kimsede uyarmadi beni...Ben kendimi bildim bileli saclarimi hic kurutmam...kirilmasin diye..artik baslasam iyi olur..

Aysegül, Yagiz kafasindan  :opucuk: Zaten cirkindi simdi dahada cirkinlesmistir... :tongue3: Yarin iyi haberlerinizi bekliyoruz ve dua ediyoruz canim...
Haaa bu arada benim kizda etiket hastasi...

Gonca, gecmis olsun dilegin icin tskler..... Vayyyyy demek Eylül tayy tayy yapiyor.....KOcaman  :nazar: hizli cikti Eylül hanim...1 ay sonrada cisini söyler  :ehi: Yavvvv benim kiz hala oturamiyoooo....offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Melis e de gecmis olsun Seydacigim...Yolculuk kacta??


Ayyy bende bugün bi yoruldum sabahtan beri temizlik yaptim sonmra biraz ütü..sonra esim geldi Ravza ya bati bende hasta halimle alisverise gittim.....eve geldigimde yine cok kötü oldum...RAvza da cok mizmizdi....oofff sonra yemekti...alisverisi yerlestir ...camasir as derken yeni kicimin üstüne oturdum....YAaaa benim kiz niye böyle oldu???? öyleee yaninda olayim istiyor....ahhh diyorum bi otursa..belki  o zaman degisir... YArinda burda tatil günü...esimde evde...biraz dinlenecegim...



Zara82

Gonca ....eylül e bu sabah yaptigin türlüyü bitarif edermisin....bende yarindan itibaren baslayacagim tavuga....tabii yerse....

BU arada MEltem nerelerde acep??????????????????????????? :director: :director: :director:



cocuksa

selam kızlar.ben devamlı giriyorum ama yazmaya fırsat bırakmıyo benim kız.kızlar bende siz gibi üzülüyodum yemiyo diye ama şimdi benimki bizim yediğimiz yemekleri yiyo.haklıda çocuk öbür sebzeler bulama gibi ağzının tadını biliyo yani.sizde deneyin bence.ben çok sebze çorbalarını çöpe döktüm.ama şimdi rahatım.sabah benimle kahvaltı yapıyo.öğünleri benimle bir yiyo.aralarda sadece meyva veriyorum ve emziriyoru.deneyin sizde bulama gibi o sebze çorbalarını biz yiyimeyiz yazık çocuklar nasıl yesin.neyse hepinize ii günler.fırsat buldukça yazıcam.benim kızım 11 ekim doğumlu.2 tane dişi çıktı.oturabiliyo ve tay tay durabiliyo 1 haftadır :nazar:hadi by.

ponçik

günaydın herkeslere  :sunny: güneşli bir gün olsun istiyordum ama bu sabah gök gürültüsü ve şimşekler eşliğinde yağan şıkırtılarla uyandım  :laughing7:
yine de güzel bir gün olur inşallah  :hello2:

Alıntı yapılan: cocuksa - 07 Haziran , 2007, 08:38:22
selam kızlar.ben devamlı giriyorum ama yazmaya fırsat bırakmıyo benim kız.kızlar bende siz gibi üzülüyodum yemiyo diye ama şimdi benimki bizim yediğimiz yemekleri yiyo.haklıda çocuk öbür sebzeler bulama gibi ağzının tadını biliyo yani.sizde deneyin bence.ben çok sebze çorbalarını çöpe döktüm.ama şimdi rahatım.sabah benimle kahvaltı yapıyo.öğünleri benimle bir yiyo.aralarda sadece meyva veriyorum ve emziriyoru.deneyin sizde bulama gibi o sebze çorbalarını biz yiyimeyiz yazık çocuklar nasıl yesin.neyse hepinize ii günler.fırsat buldukça yazıcam.benim kızım 11 ekim doğumlu.2 tane dişi çıktı.oturabiliyo ve tay tay durabiliyo 1 haftadır :nazar:hadi by.
maaşallah kuzucuğa  :nazar: yemek konusunda haklısın gerçekten , ben kızıma yemeklerini blenderdan geçirmek yerine yutabileceği kadar büyüklükte çatala ezerek vermeye başladım , hem pütürlere de alışmış oluyor böylece ... peki sizin yemeklerden veriyorsun da salça tuz yağ  ??? bunları nasıl ayarlıyorsun  :dontknow:

Alıntı yapılan: Zara82 - 07 Haziran , 2007, 01:48:39
Gonca ....eylül e bu sabah yaptigin türlüyü bitarif edermisin....bende yarindan itibaren baslayacagim tavuga....tabii yerse....
Zehracım iiiiinşallaaaaaaaah yer diyerek tarif ediyorum  ;)
tavuk göğsü (gram olarak bilmiyorumda sanırım bir çay tabağının yarısı kadar  :laughing7: )
1 patates, yarım kabak,  1 domates  hepsini pişirip zeytinyağını ekledim 
istersen biraz pirinç yada tel şehriye ekleyebilirsin  :hungry: oof acıktım sabah sabah  :k06:

ben kahvaltı yapıp geleyim en iyisi  :suclu:



ponçik

Aslı , Ayşegül,Gözde,Zehra maaşallahlar için teşekkür ederim size

Aslıcım gerçekten malum olmuş heralde sana  ;D demek sizin çocukların psikolojisi bozulacak  :icon_scratch:  :caca: eee sizde çocuklarla pc başına oturup herşeyi anlatmayın kaaaaardeşim  :toothy10:

Beril ben 2 günlük çorbaya 1 cevizden biraz büyük kıyma koyuyorum , ama benim cadı kıymadan çok tavuğu seviyor  :laughing7:

Şeydaaaaa şafak 2 bugün dimi  :hello2: heyecan varmı heyecaaaaan  ;D
sanırım heyecandan çok Melis Alaranın tepkilerini merak ediyorsun dimi
inşallah atak durumları da biran önce biter de annesini uçakta mahçup etmez  :opucuk:

ya arkadaşlar Eylül şimdi yeni uyuma stili geliştirdi
daha dogrusu ben alıştırdım (hani 1 hafta evdeyken bi deneyeyim demiştim  :suclu: )
biberonun içine mamayı koyup eline veriyorum yatagına yatırıyorum bende yanında bekliyorum
müzik kutusunu da açıyorum
içerken içerken içerken gözleri kapanıyor uyuyor , bu arada mama bitiyor ve iyice dalana kadar
bazen 15-20 dk geçiyor ve boş biberonu emmeye devam ediyor cuuuk cuuuk cuuuk
hey Allahım emzik emmeyen çocuk biberonun emziğini emerek uyuyor naapcam ben  :dontknow:
bu aylarda artık gaz sorunu olmaz heralde dimi  ;D bazen üst üste pırt pırt halinde dolaştıgı zamanlar oluyor  ;D

benim eşim 2 günlüğüne Konyaya gidiyor , yaw ne bitmez tükenmez seyahat bunlar kaaaardeşim  :(
Allahım işi gücü dışarlarda olan, gurbette, yollarda ömür tüketen , evinden sevdiklerinden uzakta olanları koru  :amin: onları hayırlısıyla kavuştur  :amin:




ponçik

ay unuttum  :suclu:
ben bugun çok yorgunum
dün camlarımızı değiştirdik pimapen  + demir
tadilat olayına girdik anlayacağınız  :-\
akşam 5 buçuktan 7 ye kadar temizlik
7 den 10 a kadar misafir ağırladık
10 dan 11:30 a kadar yarım kalan temizliğe devam
sonra sıcacık bir duş ve uyku  :sleepy1:
tabi Eylül kuzusunun 4-5 kere rüyasında ağlaması ama uyanmaması benim yataktan kalkıp kalkıp üzerini açmışmı, niye ağladı vs.vs. kontrollerim 
ANLAYACAĞINIZ BUGÜN ÇOOOOOK YORGUNUM ÇOOOOOOOK  :sad1:
bir de tadilatın devamı var , balkonları kırıp odaları büyüteceğiz  :(  :(  :(
ama onun temizliğiyle ben uğraşamayacağım  :caca:
zaten k.valideme de söyledim kadın tutarız diye  :director: biz nasıl baş ediciiiz o toz topraklaaaaa  :BangHead:



Tebessüm :)

günaydın kızlar..
goncacım senin aksine ben yazın hava kapalı, yağmurlu olunca daha çok seviniyorum. malum izmir cayır cayır yandığı için, bir gün kapalı olsa kardır benim için.tadilat işleriniz için Allah kolaylık versin canım.

zehracım kendini yorma bu aralar zaten ağrı çekiyosun, mümkün olduğunca dinlen.yağı çok çirkin oldu gerçekten, sokak çocukları gibi mor mor her tarafı.ravza diş çıkardığı için veya dediğin gibi artık yatmaktan sıkıldığı için huysuzlanıyo olabilir. dışarı çıkarınca arabasında duruyo mu peki? etrafı seyretmek hoşuna gidiyodur tahminim.olmazsa çıkın arada bir,sana da ravzaya da iyi gelir açık havada dolaşmak. :opucuk:

seyda

Gözdecim,
unutmusum yav iltifatlarina tesekkür etmeyi. genclik resimlerim iste  :toothy10: :ehi:

Goncacim,
valla heyecan dorukta. dün aksam artik bavulu cikarttim bodrumdan, bugün Melis Alara nin camasirlarini yikiycam yarin da son posta onlari ütülerim. artik toplansam iyi olur. zaten baktimki benim yazlik kiyafetlerim yok, e tabi gecen yaz hamis olunca.... bu arada umuyorum atak Cumartesiye biter diye zira durum felaket. kollarimda deman yok artik dün yazmistim kanguruda tasidim 9 kilo cocugu elimi bile yikamaya gidemiyorum yoksa. bu sabah da 7 de kalkti genelde sütünü icer 10a kadar uyur, ne mümkün yarim saat yanimda uyuydu sonra cin :cildir: sakin oturtabilmenin bir yolunu buldum. eline bi bebe biskivüsi veriyorum onu kemiriyo ama tabi 3 bilemedin 5 dakika :k06:
tabi maksimum da 2 bisküvi :k06:

Aysegülcüm,
umarim doktor kontrolünden bir sürprizle dönersiniz :amin: belli mi olur.

ay aklima bisey geldi. Melis Alara nin agzi eskiden uykudan uyaninca böle süt süt kokardi artik neredeyse yetiskin gibi agiz kokusu var. siz de farkediyomusunuz böyle bisey? tabi bilmiyorum benim gibi bebeisin agzinin icine girip kokluyomusunuz :toothy10: :ehi: eskiden bayilirdim da o süt kokusuna ondan koklardim. ha bide emzik kullananlar kaucuklarda degil ama silikon emziklerde de koku oluyomus, sizinkilerde varmi?

anita

MERHABA
annem birkaç güne kadar ameliyat olucak.. şimdilik beklemedeyiz..
Kayram alttan iki diş birden çıkardı.. iştahı düzeldi biraz Allahtan.
Hemen yazıyorum.
DAHİ BEBEK CD leri var ya onlardan buldum bi arkadaştan.. hayatımı kurtardılar şimdilik.. yemeği onla yiyor ve huysuzlandığı zamanlarda izletiyorum birazz nefes alıyorum.. şiddetle tavsiye ederim.



cocuksa

selam gonca.ben kendi yediklerimizle aynı veriyorum yani salçası tuzu yağı  normal yemeğin nasılsa öyle.ayrı değil yani.şimdi eti felan eline veriyorum somuruyo.pütürlerede alışıyo böylece.görüşürüz