EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

ponçik

13 Ağustos , 2009, 10:30:52 #12570 Son düzenlenme: 02 Ekim , 2009, 13:33:47 g10ca
Şerifecim çok geçmiş olsun arkadaşım , gerçekten ucuz atlatmışsınız , bi fakire sadaka filan verin bari , Allah beterinden korusun , yavrularımızla bizi sınamasın  :amin:
iş olayın için de her zaman dediğim gibi hayırlısı ne ise o olsun, 2.cocuk için de aynı şekilde diliyorum...
İnşallah bundan sonra daha sık girmeye çalışırsın, çoook öpüyorum Berat'ı ve seni

Jbduncuğum  hoş geldin , cee yapıp kaçmışsın , hamiş hamiş anca toparlanıyorsundur sanırım , Ecrin kuzusu karaböcek oldu mu Didimde  :D sen de yüzdün mü , iyi gelmiştir yüzmek , doğum iznin başladımı , ne kadar izinlisin , bebiş ne zaman geliyor  :director: amma soru sordum dimi  :k06: eeee hadi gel de yaz artık  :hello:

Ranacım minik oğluşuna kavuştun mu , lütfen müsait olunca haberdar et bizi  :opucuk:

Meltemcim aynen dediğin gibi becerikli bi hatunum vesselam  :ehi: bi buluşmayı daha başarıyla gerçekleştirdik
sen yine kuzucuklardan ayrısın demek , insan nasıl bir özlem duyuyor ben izmirde dah iyi anladım
hele ki
Eylül 2 gün telefonlarıma çıkmadı , benimle konuşmadı, nasıl zoruma gitti anlatamam  :y25:
senin eşin de maaşallah iyi sabırlıymış Meltem , bence Belemir babasının sabırla ona birşeyleri anlatmasından dolayı , sakinliğinden dolayı ve tabi rüşvetten dolayı onu istemiş olabilir
anne olarak , biz ne kadar sevgi şefkat göstersek de , şu, sinirlerimizi zıplatan noktaya denk gelince kendimizi tutamıyoruz  :suclu:
soruna gelince , ben eğer havamdaysam bişeylerin olması gerektiğini sabırla anlatıyorum , ben evdekilere göre daha sakin ve sabırlıyım çünkü , ama bazen öyle çileden çıkıyorum ki , maalesef, ne kadar yanlış bulsamda rüşvete başvuruyorum , aslında rüşvet sayılmaz da  , biraz cezalandırma gibi , hani , böyle olmazsa parka gitmeyeceğiz , çikolata yemeyeceğiz, ya da bunu yaparsan şekerler seni bekliyor vs.vs...
bilmiyorum , valla , büyüdükçe herşey daha bi zor oluyor  :dontknow:

bizi soracak olursanız  :k06:
odamıza ve okulumuza iyice alıştık  :hello2:
gündüzleri bezlenmiyoruz ama gece yatarken devam ediyoruz , benim için sakıncası yok, gittiği yere kadar  :suclu:
bazen öye cümleler kuruyor ki, kendimi tutamayıp güldüğüm zamanlar oluyor
mesela dün akşam babası "ben bakkala gidiyorum geliyormusun " diye sordu , bizimki önce gitmek istemedi sonra babasına dönüp "pardon pardon gelmek istiyorum yanlışlık oldu " dedi  :ehi:

güncellendi  :icon_thumright:



ponçik

Alıntı yapılan: g10ca - 13 Ağustos , 2009, 10:30:52

Ranacım minik oğluşuna kavuştun mu , lütfen müsait olunca haberdar et bizi  :opucuk:



Ranacım ayın 14'ünde sezeryan olacaktın sanırım ben atlamışım galiba  :suclu:
değişiklik var mı  :love9:



aslio

Hemen bir cee yapıp kaçıyorum yoğunluktan...

Eminecim süremizin dolduğunu farketmemişim canım. İnceliğin için çokkk teşekkür ederim canım arkadaşım :flowers:

Goncacım resimler süper... Üçünüzede maşallah


Hemen son dakika haberimizi verip kaçıyorum Ece Eylülün 1 inde kreşe başlıyacaktı bugün tesadüf eseri kreşin pazartesi günü başlıyacağını öğrendim.. Çok şaşkınım duyduğum andan itibaren kalbimin atışı değişti... gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim:)

Tebessüm :)

Goncacım eklemişsin resimleri teşşekürler şeker :opucuk: Güzel çıkmışız üçümüz de ;D Aslının cimcime bi resmi de bende var, saçları çok şeker olmuş dimi :D Bilmiş eylüşü yirim beeen :nazar: son fotolarından buraya da eklesene, burdan da göreyim genç kızımız eylüşü :opucuk: :nazar: İyiki geldin arkadaşım, ben de çok memnun oldum tanışmamıza :opucuk:

Aslıcım pzt okula başlıyor demek ece deniz, sakin oll, relaxx.. okullu bi cimcime annesi oluyorsun ne güzel :nazar: :opucuk:

Rana doğum yapmıştır herhalde, ya da eli kulağındadır, haber verir herhalde bize..

Meltemcim Allah kavuştursun kuzulara, ne zaman dönüyorsun?Babası sabır gösterip herşeyi teferruatlı anlatıyorsa bırak anlatsın ne güzel işte, en fazla bir sene daha bu kadar çok  soru sorarlar zannımca,4 yaşına geldiklerinde daha rahat ederiz bu bakımdan da diye düşünüyorum. Ben sabır durumuma ve yağızın kaçıncı sorusu olmasına bağlı olarak teferruatlı veya yuvarlak cevap veriyorum  ;D Babası  da aynı benim gibi yapıyor  ;D Yeni fotoları yok mu çocukların? bi görseydik ;)kocaman olmuşlardır.

Kızlar bişi sorcam  imageshacktan buraya resim yüklemek için de küçültmek gerekiyor mu?ona göre ben de ekliyim yeni yağız fotolarından.

Emine siz ne yaptınız?belli oldu mu cinsiyet?

meltemk

Hanimlar, resimleriniz cok guzel cikmisss.  :nazar: Genc anneler cumartesi bulusmasinda...

Asli valla tam surpriz olmuss. Kolay gelsin. Haberleri bekliyoruz. Bence bu okullar sayesinde bir cok sey paylasacagiz. Cocuklarin gelisimi acisindan sakin bir doneme gormistik. O yuzden pek ugramiyorduk buralara. Ama simdi yuvaydi, cisti derken yine basladi bizim "seker sizde nasil??" "Yok valla biz de soyle" durumlari

Aysegul koyarim resimleride bu yeni image shack olayi ile tanismadim hala. Bir de is bilgisayarimda yok yeni resimler. Bir ara evden denerim. Olmadi simdi bir deneyeyim, ne varsa burada.

Ben insallah Sali gunu donuyorum. Yani ancak Carsamba sabah Cenevrede olacagim. Ofise gitmem lazim once. Sonra eve ve kuzularima. Sonra da Persembe hep beraber Bodruma gidecegiz insallah.

Yaa bu sabirla anlatma olayina ben cok katilmadigimin icin yapmak istemiyorum. Bir kitap okuyordum. Cocuklarin sinirlarini ne olursa olsun denemek istediklerini ve ne kadar cok anlatip ikna edilmeye calisirlarsa sinirlarin esnemeye musahit olduklarini dusunurler diye. O yuzden bazi seylerde bu budur diye sinirlari belirleyip onlarla konu ile ilgili cok derin konusmaya girmemek kararlilik acisindan onemliymis. Zaten aciklama dedigim ogretici konularda degil. Gunluk hayatimizin aktiviteleri ile ilgili .Dedigim gibi dis fircalamak, yatmak, el yikamak vs vs. Bir de ebeveynler bu tarz aciklamalarla cok vakit harcayip sabirlarini kullaninca gunluk birlikte aktivitelere (oyun, kitap okuma vs vs ) sabirlari kalmiyor ve cocuklarla gecirilen zaman kalitesini yitiriyormus. Ki bu benim icin cok dogru. Enerjimi sacma sapan pazarliklara harcamak yerine ona kitap okumayi (ki ikimizde bayiliyoruz bu zamana) oyun oynamaya, kosmaya hoplamaya harcasak hepimiz icin daha olur. Uzun lafi kisasi ben disiplin pesindeyim. Ama bakalim nasil olacak hayatimiz., Bildigim tek bir sey varki baba ile annenin ayni terbiye anlayisinda olmasi herseyin basi. Yoksa hersey hikaye. Ya da terbiyeden bir kisi sorumlu olacak ki. O da bizim evde imkansiz. pek dogru da degil zaten.

Neyse gene cok konustum. Yatsam iyi olacak.

Iyi geceler  :hello: :sleepy1:





Emine

Öncelikle Gonca , Aslı ve Ayşegüle kocaman bir maşallah yapıştırıp başlayayım  :nazar: Çok güzel görünüyorsunuz kızlar nazar değmesin.

Meltemcim bu konuları açıklama olayını ben şöyle yapıyorum.İlk kez soruyorsa detaylı anlatıyorum ama sonunda ama neden ama neden ama neden diye her soruya tekrar bir soru soruyor bazen bir kaç ama nedene de cevap verip öyle olması gerekiyor diyorum ondan sonraki her soruşunda.Okula giderken psikoloğa bu konuyu sormuştum o da çocuğu tatmin edene kadar cevaplayın ama bir yerde durmak lazım dedi.Meraktan sorduğu şeyler dışında bir de yapılmaması gereken bir şey oluyor mesela merdivenden tek başına ya da tutunmadan çıkmasını istemiyoruz yazlıkta mermer yerler.O ısrarla bir bahane uydurup çıkmaya çalışıyor yani dediğimi dinlemediği zaman annecim biz nasıl anlaşmıştık diyorum.2. ye hamile kalmadan önce daha sabırsızdım.Sesimin yükseldiği anlar hatta popoya şaplaklar oluyordu sabrımı çok taşırırsa.Şimdi Allah beni imtihan ediyor sanırım diyorum 1 çocuğa yetemezsem 2 tane olunca hiç sabır gösteremem diye frenliyorum kendimi derin nefes alıyorum ve sabırlı davranmaya çalışıyorum.

Ayşegülcüm imageshack kendisi ayarlıyor zaten boyutu sen direk oraya yükleyebilirsin.Bekliyorum Yağızın fotolarını  :opucuk: Cinsiyet için 2 hafta sonra gideceğiz doktora bakalım hayırlısı.

Aslıcım rica ederim.Okulu hayırlı uğurlu olsun minik hanımın.Nasıl geçtiğini yazarsın.

Biz hala Ayvalıktayız.Anneannemler Umreye gidecek pazartesi hafta sonu döneceğiz artık evimize..


ponçik

15 Ağustos , 2009, 14:49:31 #12576 Son düzenlenme: 02 Ekim , 2009, 13:34:25 g10ca
Alıntı yapılan: aslio - 13 Ağustos , 2009, 14:21:11
Hemen son dakika haberimizi verip kaçıyorum Ece Eylülün 1 inde kreşe başlıyacaktı bugün tesadüf eseri kreşin pazartesi günü başlıyacağını öğrendim.. Çok şaşkınım duyduğum andan itibaren kalbimin atışı değişti... gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim:)

Aslıcım hayırlı olsun , inşallah EceDeniz okulunu çok sever ve güle oynaya gider her sabah  :hello2:
ilk gün ağlarsa (ki kuvvetle muhtemel) ikiniz için de zor olacak ama günler geçtikçe alışacaksınız , bizi habersiz bırakma  :opucuk:

Alıntı yapılan: meltemk - 14 Ağustos , 2009, 17:01:26
Bildigim tek bir sey varki baba ile annenin ayni terbiye anlayisinda olmasi herseyin basi. Yoksa hersey hikaye. Ya da terbiyeden bir kisi sorumlu olacak ki. O da bizim evde imkansiz. pek dogru da degil zaten.

Meltemcim bu yazdıklarına katılıyorum , üstelik sizde iki cocuk var , biri kız, biri erkek , Allah yardımcınız olsun ,
şu bahsettiğin kitabın yazarı ve ismini verebilir misin, bu tarz kitaplar hepimizin ihtiyacı olan şeyler
ben geçenlerde Anne Ben Nerden Geldim isimli bir kitap okudum , belki de yazmıştım , o da çok hoş  :)

Ayşegülcüm Eminenin dediği gibi imageshack kendi ayarlıyor, mail de atmıştım sana,
biran evvel bekliyoruz Yağız yakışıklısının resimlerini  :opucuk:


Eminecim anneannenler Umreye gidecekmiş , şimdiden Allah kabul etsin , Allah kavuştrsun
sabır konusuna ne kadar dayanabilirsin bilmiyorum ama , 2 çocukla bunu başarabilirsen helal olsun sana  :love9:
bu arada sıcaklarda hamilelik nasıl geçiyor , ayyy ben bu aylarda 37 no olan ayaklarıma 39-40 ayakkabı giyiyordum , Allah yardımcın olsun , bebişini sağsalim kucagına alırsın inşallah  :amin:

biz de bugun gelin kaynana hamama gidiyoruz  ;D
bu sıcakta çekilir mi bilmem ama , Ramazan gelmeden son bi kez (hava güzel olursa kısmetse) yarın havuza gideceğiz, gitmeden bi kirlerden kurtulalım dedik  :k06:
herkese iyi haftasonları dilerim  :hello:




Emine

Aman da boncuk gözlü kızıma ne kadar da büyümüş Eylülcümm..Allah nazarlardan saklasın.  :nazar:
Gonca hamammı dediiiiinnnnnn bu sıcakta ne işiniz var kız hamamdaa ay adını bile duyunca fenalık bastı  :k06: Denize gir çık napalım işte idare ediyoruz sıcaklarda eve dönünce de klima altında otururum herhalde doğuma kadar  :D Anneannemlerle ilgili dileklerin için de teşekkür ederim canım.İnşallah domuz gribi tehlikeli insanlarla karşılaşmazlar  :amin:

Tebessüm :)

15 Ağustos , 2009, 21:31:51 #12578 Son düzenlenme: 16 Ağustos , 2009, 09:00:59 Tebessüm :)
Goncacım teşekkür ederim fotoları göndermişsin, ben de göndereym diycem ama, aynı resimler hep.Gökçe ile olan var bi tane, onu yollarım ben de bir ara ;) Ben o eylülü de yerim yeriiim, söylemiş miydim daha önce? maşallah yaa, süper bir genç kız olmuş :nazar: Senin telde gördüğüm resim de çok güzeldi ;) :nazar:  Ayrıcaa size iyi keselenmeler :D

Emine ben de haberlerde görüyorum bazı ülkeler yasak koymuşlar galiba tedbir olarak, umre yasağı.İnş.ananenler de sağ selamet giderler gelirler, şimdiden Allah kabul etsin :)Hadi bakalım az kalmış cinsiyet öğrenmeye, sağlıkla gelsin, bakalım prens mi prenses mi olacak.Forumda gördüm de şu ikili taramadaki değere göre kız/erkek bilinebiliyormuş ya, çok ilginç.Bizim zamanımızda varmıydı böyle bişey?İlk defa duyuyorum ben.

edit:eee resim yüklemiştim nereye gitti acaba :icon_scratch: unutmuşum ben bu işleri  :-\
edit: site çok yoğun sanırım bağlanmadı, sonra denerim..

Tebessüm :)

16 Ağustos , 2009, 08:43:20 #12579 Son düzenlenme: 21 Ağustos , 2009, 15:29:40 Tebessüm :)
 .fotoğrafları sildim

Tebessüm :)

16 Ağustos , 2009, 08:53:14 #12580 Son düzenlenme: 21 Ağustos , 2009, 15:30:08 Tebessüm :)
fotoğrafları sildim

şerife Berat

merhabalar kızlar goncacım aysegulcum ve aslıcım resimlerınız cok guzel maşşallah :nazar:

aslı okulunuz hayırlı olsun canım yarın gunun gecmısını ozet geçersin dimi?

gonca eylul sana çok benziyor maşşallah boncuk gozlume

ayşegul yagızda çok buyumuş delıkanlı olmus annesi yeme sorununuz hala devam edıyor mu?

meltem soyledıklerıne katılıyorum canım goncada sormus gercı ama kıtabın adını :) bızde alıp faydalanalım

bıze gelınce alı berat cuma  gunu kusmaya basladı cumartesıye kadar devam ettı ıstahımız hıc yok sanırım mıdesını usuttu  :honk: dun gece devlet hastanesının acılıne gıttık doktor karnını acıp baktı sadece kantahlılı ıstedı ates ve ıahal olmadıgı ıcın rahatsızlıgında gecenın o saatınde yaptırmadık kan tahlılını iimi yaptık bılmıyorum...bugunde sabah kahvaltısından sonra akşam ustu 6,30 da bır bıberon sut ıctı sadece yemek ıcın uyandırdım ama nafıle yemeden yattı gene yarında boyle devam ederse doktora gıderız artık tekrar .bugun annemlere ramazan ekmegı yaptık baya yorulmusum erkenden yatmayı dusunuyorum çok uykum var çoook :sleepy1:

Tebessüm :)

Şerifecim hoşgeldin, ben atlamışım şimdi baktım da beratın popusu yanmış :sad1: kıyamam yavrum yanık ne zordur ne canı acımıştır, ben de geçtiğimiz haftalarda yandım, eşimin yeni  yaptığı kahvesi üstüme döküldü bileğim göğsüm yandı, ilk iki saat ne çektim bir ben bilirim bir Allah.yavrularımızın canı ne kadarki,kıyamam hiç.Allah korusun bütün yavrularımızı.Kusması da belki de dediğin gibi üşütmedendir başka bir belirti yoksa,çok geçmiş olsun,haberdar et bizi :opucuk: maşallahlar için de teşekkür ederiz..

Emine

17 Ağustos , 2009, 17:13:57 #12583 Son düzenlenme: 17 Ağustos , 2009, 17:18:48 Emine
Ayşegülcüm maşallah 41 kere Yağıza tam yağız bir delikanlı olmuş  :D  :nazar: Şu tabağındakileri bitirdi mi merak ettim kaldıysa bana gönderin  :k06: Anneannemler için ben de endişeliyim maske dağıtmışlar, aşı gelmemiş henüz hac zamanına kadar gelecekmiş hacca gidecekler için  defalarca tembih ettim dikkatli olun diye.İnşallah bir sorun çıkmaz  :amin: 2li test sonucuna göre cinsiyet tahminini ben de bizim zamanımızda duymamıştım hiç yeni öğrendim.Bakalım tutacak mı bizde de.Hala erkek ismi bulamadık daha doğrusu babamıza beğendiremedik bulduğumuz isimleri, bakalım cinsiyet bir belli olsun da başına ekşirim daha fazla.  8)

Şerifecim Berata nazar mı değiyordur nedir çocuğun başından eksik olmadı kazalar hastalıklar şu ara.Çok geçmiş olsun arada okuyun bari yavrucağıza.Sana iyi dinlenmeler canım elinize sağlık.

office

kızlar çok şükür ben doğumumu yaptım, oğlumla eve geldik  :flowers: sezeryanım iyi geçti belki de kesilen yer tekrar kesildi diye daha az acı hissettim. bilg. başında çok uzun oturamıyorum malum inşallah yakında okuyup daha uzun yazarım. bütün teyzelerimizi öpüyoruz  :love9:
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!