EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

seyda

Tubi,
baska seyler ver pütürlü ve tek tek belki onlari yer. mesela kahvaltida yumurta peynir gibi. bence bebek biskivüsi yada grissini gibi seyler verebilirsin eline, tabi kemirmeyi ögrenmesi lazim  :k06: ama tabi yaninda bulun ki ne kadar isirdigini koparttigini falan görebilesin.

tubi79

merhabalar,
arkadaslar bişey sorcam diş cıkarırken iştahsızlık oluyormu? bende bir öğün inek sütü vermeyi düşünüyorum.gecen gün tvde dinledim hicbir zararı yok en azından alışması için bir ögününde devam sütü yerine kullanmayı düşünüyorum.

Tebessüm :)

27 Mayıs , 2007, 17:10:32 #6407 Son düzenlenme: 27 Mayıs , 2007, 20:01:20 ayşegül
tuğba(79) evet diş çıkarma döneminde iştahsızlık oluyor genelde.. sütü de her gün olmasa da arada bir sulandırarak vermeyi düşünüyorum ben de. muhallebisine filan katmayı düşünüyorum. bazı prof lar da, verilebilir, hiçbir sakıncası yok diyolar. yıllardır bebeklere verilen inek sütünü öcü ilan etmeye gerek yok diye düşünüyorum.

tuğba hoşgeldin, laraya da maşallah :nazar: ... demir damlaları kabızlık yapıyo ama yeşil kaka ondan olabilir mi bilmiyorum. yağız zaten arada yapıyo doğduğundan beri yeşil kaka. :dontknow: yoğurdu da, eğer sebze çorbasına et katıyosan çorbayla birlikte verme, kalsiyum demirin emilimini azaltarak kansızlığa yol açıyo. ama eğer et katmıyosan sebze çorbasıyla vermende bir sakınca yok. ben sebze çorbasından sonraki öğün olarak meyveli yoğurt veriyorum.yerse.... :laughing7:

pütürlü gıda vermeye cesarat edemiyorum ben de. geçen gün pütürlü meyveli yoğurt verince kustu çünkü. aslında ne kadar  erken alışsa o kadar iyi ama...

emine teşekkür ederiz.

aslıcım dr un inek sütüyle ilgili bi yorum yaptı mı? ben onu öğrenmek istiyorum. ???




aslio

Ayşegülcüm yarın doktor kontrolümüz var soracağım şu süt meselesini bakalım ne diyecek ...Bendede şimdiden stres başladı yarın hem aşısı var hemde kan alınacak. :sad1:

desree (Özlem)

Kızlar diğer siteden bir link buldum;
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/3921495.asp?yazarid=12&gid=61 Prof. Hilal Mocan ın yazısı (Çocuk eğitiminde doğrular yanlışlar) hani tv de bebek programlarına çıkan bir dr varya o inek sütü ile ilgili kısmını alıntılayım dedim;

Çocuğa 1 yaşına kadar inek sütü verilmemelidir... DOĞRU.
Eskiden bir aylıkken başlanabiliyordu. Ama şimdi içindeki bir maddenin alerji yapabileceği biliniyor. O yüzden verilmiyor. İkincisi inek sütü, bağırsaklarda gizli kanama ve kansızlığa yol açabiliyor. Üçüncüsü içinde omega 3 ve omega 6 metabolitleri yok, onun için beyin hücreleri, sinir sistemi ve görmeyi sağlayan retina tabakası iyi gelişemiyor. Son olarak, yağ bileşimi anne sütüne göre farklı ve hazmı zor. Ve inek sütü, iyot ve çinkodan fakir, bu durum zihinsel gelişmeyi negatif etkileyebilir ve çinko azlığı nedeniyle bağışıklık sistemi desteklenemez.


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

Almiş'inAnniş'i


zeytince

hafta sonu bakiyorum da kimsecikler yok forumda... :D

ben de Caner uyurken bi bakayim dedim.... resim icin yorum yapan teyzelerimize cok tesekkur ederiz... :opucuk:
cam rende olayi icin de simdilik hersey yolunda.. herhalde kakamizdan cikmistir... kakamiz da acik renk degil ki bakalim var mi yok mu?  :pottytrain5: Caner dun aksam 8:30 banyosunu yaptiii, annesinin sagdigi sutunu ictiiii ve yatti.. annesi yatmadan once 24:00 mamasini icirdi yatirdi, yatti...  :sleepy1: veeeeeeeeee Caner sabah 6:30 a kadar hic uyanmadiiiiiii :occasion14: :occasion5: :muzz: :hello2: keske bundan sonra da boyle devam etse..  :amin: :amin:

berilcim aklim sizde.. ne yaptiniz?... nasil gecti esinin ameliyati? sen nasilsin? Melis nasil? insallah hersey yolundadir, Melis kuzusu da annesini hic uzmemistir... :amin:

GOZDEEEEEEEEE.... :director: nerede bu kiz yaaaaaaaaaaa????  :icon_scratch: :icon_scratch: tatile falan mi gittiler? ama bize haber verirdi gitmeden onceee..... ::)

neyse siz simdi uyanacaksiniz....sizlere simdiden gunaydiiiiiiiiiiinnnnnnnnnn :icon_sunny:


berilce

meraba ben geldim,ameliyatimiz oldu,bakalim carsamba gunu kontrol var ama artik iki haftada bir gidecegiz , karman corman bisey...

valla nasil gecti bilmiyorum,zordu aslinda daha cok eism icin, alerjik reaksiyon gostermis ben melisden dolayi ameliyat oncesi odaya giremedim o esnada ilaci vrmisler,alerji gostermis,nefes alamamis kizarmis felan,ilac kimyasini bildigi icin hemen hemsireyi cagirip biseyler soylemis falan fistan,sonra ameliyat oldu bende bekleme odasinda bekledim ,ameliyattan cikinca doktor geldi konustuk,simdilik iyi bakalim nolacak, melis beni uzdu dersem yalan olur, 1-2 saat uyudu sonra biraz hastanede dolastirdim,hastanede eglence merkezi gibi zaten :) kendimekahve aldim nasil bi kahve soylemissem gecede uyuyamadim,sabahon 5inde kalkmistik ya uykumu acsin diye aldim bir acti pir acti,hala ne kahvesiydi diye merak ediyorum :) ben onu oictim melisede hastaneyi dolastirdim hastaneye radyo istasyonunu kurmuslardi o gunluk icin biraz ona baktim sonra piyano calan vardi oraya zipladim felan vakit gecti,ameliyattan sonra esimin yanina cagirdilar,ilk defa aglarken gordum sarildi felan,yalnizligimiza agladi yazik,ne ana ne baba, cocukla ameliyat halletmeye calisiyoz iste, neyse geldi gecti, hemsirede acidi halime galiba benle daha cok ilgilendi  :icon_thumright:    yani bole gecti iste....

gulaycim burdayim eski sayfalara gozgezdirdim bi caner e masallah,canim pek tatli cikmis  :hungry: cama gelince zannetmiyorum yuttugunu,lakin yutsa acitirdi canini bogazindan gecerken felan,suana kadar biseyde cikmas=diysa ve yuttuysa kesin cikarmistir onu merak etme :aferin: ama aklinda olsun ben kullanmadan once kontrole diyorum dis eksikmi diye,kullandiktan sonra hemens uya tutup gene kontrole diyorum hani ilkinde dis eksik degildi ya yaptiktan sonra dis eksik cikarsa rendeledigimi kullanmam diye....
ecrinde oyle annesi,he buaraa annenler gelmis hayirli olsun  :icon_thumright:

simdi sorularima geleyim  ;D
1. seftali vereniniz oldu mu? ben bugun verdim cok sevdi,seftali veriliyodu di mi?
2. gulay ozellikle sana soruyorum doktor balik ver felan dedi mi? ben yarin tuna baligi vermeyi dusunuyorum,icinizde balik veren var mi? yoksa once kiymayla mi basliyayim?
3.oyun oynamayi beceremiyorum artik aklima gelmiyo,siz ne oynuyosunuz?
4. her yiyecei organik mki aliyosunuz? ben hepsini organik aliyorum...
5. yumurta hergun mu veriliyo? bilemedim hergun agir gelmez mi? iki gunde bir versek mi acep?
6 simdiden tesekkurler,,,6.soruyu bulamadim  ;D

ben kacayim.melisi 3 gundur aglatiyorum bugun uyumasi daha az surdu,ama hem onun hem benim iyiligimiz icin,aglayinca daha uzun uyuyo masallah... 2 sata kadar  :toothy10:  ama demin bi gittim bakisi icimi cok acitti ama mecburum ya ,okadar boluk porcuk uykusu varki duzelmesi lazim cocuk icin uyku cok onemli  :(


ponçik

28 Mayıs , 2007, 10:02:48 #6413 Son düzenlenme: 28 Mayıs , 2007, 10:06:54 g10ca
günaydııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnn  :hello2: ,

ben geeeeeeeeeeeeeeldiiiiiiiimmmmmmmmmmmm  :hieyt:
[/b][/color]

maaşallah bir haftada tam 18 sayfa ilerlemişiz nasıl okuyacağım Allah bilir  :cildir:
kahvaltımı yapayım da kendime geleyim biraz  :hungry:

kızımla bir hafta başbaşa harika vakit geçirdik ama şimdi onu çoooooooook özledim  :love3:

[eklenti yönetici tarafından silindi]



esra_yesiloz

BERİLCE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CNM ALLAH KONTROLLERİNİNDE HAYIRLI GEÇMESİNİ NASİP ETSİN. AİLELERDEN UZAKTA OTURUYORSUNUZ SANIRIM KİMSE YOKTU YAZMIŞIN GÖZLER YAKIN Bİ DOST ARIYO CNM ANLIYORUM SENİ AMA OLSUN ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN. MELİSİ ÇOK ÖP BİZİM İÇİN Bİ SORUN OLUNCA ÇOCUKLARIN DA UYKU DÜZENİ PARÇALANIYO OLSUN CNM YOLUNA KOYARSIN DERT ETME

puysal

berilce geçmiş olsun... Allah şifa versin eşine..

Bende izine ayrıldım anneme geldim... kızım hava değişikliinden kafaı yedi.. ne zamanında yiyiyor nede uyuyor.. nemde bir teriyer köpeğimiz var.. önce ondan korkt.. sonra alıştı kızım.. şimdi köpeğimizi kovalıyor.. o nereye giderse bizde peşinden gidioruz.. sanırım yakında kızım kuruğundan yakaladığı gibi canına okuyacak köpeğin..

dün doğru dürüst yemek yemedi kızım.. sonra biz yemek yerken benim yemğimi yedi.. yoğurt ve pilav.. baktım yiyiyor bende yedirdim :)) Aç kalmasında kızım başka birşey istemiyorum.. bu günde kıymalı şehriye çorbası yapmış ananesi sabahın köründe kalkmış kadıncağız yemeği yapmış sonrada işe gitmiş:)Hiç kıyamıyor ananesi kızına..

Tekirdağda hava çok güzel. kızım uyansın yemeğini yedireceğim sonrada dışarı çıkarıcağım..şöyle sitede bir iki turlasak yeter kızıma:)

Bu arada toysrus daki 49 ytl lik baston pusetlere baktım. bence çok uyduruklardı. almaya planlayan varsa o pusetler 2 yaş bebekleri için daha güvenli bence.. Bizim kuzularımzız onlarda hiç rahat edemezler..

Hepinize iyi günler bayanlar.. kızım uyanmadan bende kendime bir çeki düzen vereyim.. Kadınlıktan çıktım yaw :ehi:

Lily Wonka

28 Mayıs , 2007, 12:02:45 #6416 Son düzenlenme: 28 Mayıs , 2007, 13:43:10 Gözde
Gülay, Jbdun, Özlem, Aslı ve tüm diğer merak edenler,

Biz iyi sayılırız, son 1-2 gündür yaşadığımız ishal-kusma-iştahsızlık-pişik problemlerini saymazsak!..::) (Hira'nın genel durumu şu an için iyi ama, merak etmeyin..;)) Uzun uzun yazmak istediğim için girmiyorum, zira iki satırla özetlemek malum benim tarzım değil..:k06: Görenleriniz oluyordur; genellikle online ım, ama inanın Hira'dan fırsat bulup çoğu kez okuyamıyorum bile..:dontknow:
Tahlil sonucumuzu kendi doktorumuza değil ama başka bir uzman doktora gösterdik (kendi doktorumuz o gün için başka serviste görevliydi..:-\) TSH ve Ft4 değerleri tutarlı olmadığı için tekrarını istedi (halbuki Acıbadem'de yaptırmıştık; ziyadesiyle güvenilir bir hastanede yani..) Neyse, onun dışında tiroid ultrasonu ve tam kan tahlili de istedi.. Bu hafta haldır haldır bu işlerin peşinde koşturucaz.. 1-2 gün sonra 8. ay kontrolümüz de var.. Ve Salı akşamı da benim diş randevum.. İçimiz dışımız hastane olacak yani :ehi: Bu koşuşturmacada bana yardım etmek için dedemiz geliyor Gökçeada'dan bugün, sağolsun.. (aslında asıl geliş sebebi torun aşkı ya neyse..:D)

Kaçırdığım bi ton şey var biliyorum ama ipin ucu bu sefer fena kaçtı dostlar, yakalamam mümkün değil..:'(

Hasta olanlara topluca acil şifalar diliyor :flowers:,
Ay dönümlerini tek tek tebrik ediyor :opucuk:
ve -şimdilik- kaçıyorum..:wave:



ponçik

Alıntı yapılan: berilce - 28 Mayıs , 2007, 06:30:23
meraba ben geldim,ameliyatimiz oldu,bakalim carsamba gunu kontrol var ama artik iki haftada bir gidecegiz , karman corman bisey...simdi sorularima geleyim  ;D ...........................
1. seftali vereniniz oldu mu? ben bugun verdim cok sevdi,seftali veriliyodu di mi?
2. gulay ozellikle sana soruyorum doktor balik ver felan dedi mi? ben yarin tuna baligi vermeyi dusunuyorum,icinizde balik veren var mi? yoksa once kiymayla mi basliyayim?
3.oyun oynamayi beceremiyorum artik aklima gelmiyo,siz ne oynuyosunuz?
4. her yiyecei organik mki aliyosunuz? ben hepsini organik aliyorum...
5. yumurta hergun mu veriliyo? bilemedim hergun agir gelmez mi? iki gunde bir versek mi acep?
6 simdiden tesekkurler,,,6.soruyu bulamadim  ;D


Berilcim çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin
sorularına gelince
1-ben kayısı verdim ama milupa ve diğer kavanoz mamalarda şeftali elma karışımları 4.aydan sonra var..bence verebilirsin ama dikkat et kabız yapabilir
2-önce tavuk,sonra kıyma,en son balık verdim ben..balık mutlaka günlük olmalı donduruşmuş olmamalı ve çipura ile başlamak gerekirmiş
3-mesela park yatagın kenarındaki filelerinden ellerimizle çak yapıyoruz,birbirimize dokunuyoruz,ceeee yapıyoruz
  sonra aynaları çok seviyor, birde kurdele yemeğe bayılıyor ama mutlaka yanında oluyorum maazallah yutar fılan Allah korusun
4-valla organik morganik değil ne bulursam onu alıyorum  :tongue3: ama mevsiminde olmasına özen gösteriyorum
5-yumurta gün aşırı ve 1/8 oranında sarısı ile başlıyorsun
6-  :laughing7: umarım yeterli olmuştur cevaplarım  :icon_thumright:


Gözdecim çok geçmiş olsun inşallah o koşturmacanın içinde olumlu ve güzel neticeler alırsınız , baban da geliyormuş hadi gözün aydın
kaçırdıkların konusuna gelince bende 1 ahftada çok şey kaçırmışımda yavaş yavaş okuyorum işte müşteri gelmedikçe  8)



ponçik

yahu ben geldimde kimse yok burda  :icon_scratch:
:director: bi hoşgeldin diyen bileeeee yok yahu  :crybaby2:



seyda

Gözdecim,
Hira kuzusuna üzüldüm, gelmis gecmis olsun insallah. bu arada hemen bi soru sorucam hangi acibadem hastanesine gidiyosunuz? ben biliyosun bi doktor ariyorum ya zira hem verem asisi hem 9. ay kontrolü Istanbulda yapilacak insallah.

Berilcim,
size de cok gecmis olsun.

ha Tr deki arkadaslar :director:
hangi marka oto koltugu kullaniyosunuz? ben de alicam sanirim kuzenimin teklif ettigi 9-13 kg arsi olanmis :'(