EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

17 Temmuz , 2009, 10:57:29 #12525 Son düzenlenme: 17 Temmuz , 2009, 11:04:44 Emine
Beril hoşgeldin canım teşekkür ederimm.Melise de geçmiş olsun inşallah bir daha hasta olmaz ve antibiyotik kullanmak zorunda kalmaz.Dediğin gibi her doktor farklı birşey söylüyor içine sinen bir tanesine karar verip devam edeceksin canım.Bizde Ceylinin doğumundan itibaren ilk birkaç ay 3 doktor değiştirdik sonunda antibiyotiğe karşı çok iyi birine denk geldik Allahtan..

Ranacım teşekkür ederimm.Bez olayını keşke daha önceden halledebilseydin kardeşi de olunca daha bir zorlanırsın gibi geliyor ya da kardeşin bebek altına yapıyor sen abi oldun artık bizim gibi tuvalete gitmelisin vs dersen belki işe yarar. Zor geçiyormuş hastalığın için de geçmiş olsun canım.Doğumuna da 1 aydan az kaldı inşallah doğumdan sonra daha rahat edersin.

Goncacım Allah sabır versin sana,ben öyle durumlar olsa çıldırırım herhalde.Ceylin'in ağlama nedenleri diğer çocuklara göre biraz farklı. Mesela dün akşam babasına söylemek istediği bir şarkı varmış neydi o neydi o diye diye deli oldu hatırlayamadığı için şu mu kızım diyorum hayır o değil diyor en sonunda katıla katıla ağlamaya başladı hatırlayamadığı için olsun annecim başka şarkı söyleyelim desem de yok en sonunda hatırladık çok şükür ortalık sakinleşti. Ya da yemek yerken ilk önce tabağını o bitirmek istiyor ondan önce ben bitirirsem ben kazanamadım diye ağlayacak gibi oluyor hep dibinde bir kaşık bırakıp onun bitirmesini bekliyoruz  :) Ya da şeker diyarı vs birlikte oynadığımız oyunlarda hep o kazanmak istiyor. Bir de kimsenin yüzü asık olmayacak evde hep sırıtacağız arada yoruluyorum ya da babasına darılıyorum birşey için annecim mutsuz musun diyor hayır annecim diyorum ama gülmüyorsun diyor gülüyorum hayır hayır birşey olmuş sen mutsuzsun diyor.Hemen anlıyor psikolojimi.Her gün en çok sorduğu soru annecim mutlu musun..Hep güleryüzlü olmaya çalışmak bazen yorucu oluyor  :)
Babanıza maşallah diyorum tek başına 1 hafta da olsa Eylüle bakabildiği için her erkek başaramaz  :nazar: 

Meltemcim çok teşekkür ederim.Kız ve erkek kardeşin birlikte oyun oynayabilmeleri çok güzel inşallah hayat boyu iyi anlaşırlar. Sana da işlerinde kolay gelsin

Anitacım teşekkür ederim.Allah senin de gönlüne göre versin kısa zamanda bebiş haberlerini bekliyoruz.

Seydacım bebeğini sağ salim kucağına almışsın çok şükür.Minik prenses analı babalı büyüsün bahtı güzel olsun inşallah  :hello2:  :flowers:  :nazar:

Ben de geçen gün kontrole gittim bebeğimiz iyi çok şükür poposunun üstünde zıplıyordu 11 hafta 1 günlüktü tam olması gereken gününde.Haftaya 2 li test ve ense kalınlığı ölçümleri yapılacak.%51 erkeğe benziyor dedi.Babasının yüzünde bir gülümseme belirdi hiç farketmez sağlıklı olsun diyor ama içten içe erkek istiyor sanırım..Sağlıklı olsun ama doktor erkeğe benziyor deyince içim bir hoş oldu benim de.İçime erkek gibi doğuyor.Ceylin de kız kardeş istiyorum ben diyor.Bakalım 1 ay sonra netleşir sanırım.İsim olarak ta erkek olursa en son Batu diye düşünüyoruz farklı bir isim bulamazsak.Üstün gelen, gücü yeten, galip anlamı varmış.Dua edin 2 li test sonuçlarım da iyi çıksın  :amin:





zeytince

17 Temmuz , 2009, 19:21:23 #12526 Son düzenlenme: 17 Temmuz , 2009, 19:37:02 zeytince
 aslicim Ece`ye masallah... :nazar: nasil da buyuduler...  :)

jbdun bizim evde fazla ses yukselmez, baba-ogul iyi anlasirlar, genelde ben biraz sesimi yukseltirim Caner`in itirazlarindan SIKILIrsam, o zaman da babamiz bana mudahale eder kizma cocuga diye... tabi gun boyu Caner ve istekleriyle cebellesen o degil...  :violent1: sonucta eminenin de dedigi gibi sen bir ogretmen olarak arayi bulacaksin...  ;)

eminecim kontrolunuz guzel gecmis  :nazar: insallah hep boyle devam eder... babalar her ne kadar cinsiyet farketmez dese de ileride maca beraber gidecekleri bir ogullari olsun isterler mutlaka... :laughing7: hmm Ceylin`in durumlari daha farkliymis hep kazanan, galip gelen olmak istiyor.. kiyamammm anne-babasini uzgun gormek istemiyor demek... cok da duygusaliz...  :laughing7: :nazar:

  bericim hosgeldin, uzuuun ara versen de yazmaya, seni unutur muyuz hic!!  :opucuk: her turlu hayata yeniden baslamak zor olsa gerek canim.. yeni bir ev, yeni is, yeni bir ortam... Melis`in okul durumlari da seni yormus anlasilan... saglik acisindan da zor gunler gecirmissin... bez olayini da cok dusunme, zamani gelince O da alisacaktir elbet... melis okula basladigi icin SIK hasta olmustur... bircok kisiyle temas halinde, boyle olunca hastalik da kacinilmaz oluyor tabi... 2 cocuk icin sen de ben gibi karasizlar takimindan misin?  :laughing7: canim herseyden onemlisi senin psikolojin... ev, okul, Melis, Melis`in okulu derken baya yipranmissin...  insallah hersey gonlunce olur canim... arayi cok acma tamam mi?? :-*

sagol Ranacim cok sukur artik bez bizim icin de tarihe karisti.. darisi basiniza diyeyim... :amin:  sana da gecmis olsun canim.. migren agrisi yasamadim ama annecim bir donem cok cekti bu migren illetinden... allah sifa versin arkadasim... :amin:


zeytince

17 Temmuz , 2009, 19:35:08 #12527 Son düzenlenme: 18 Temmuz , 2009, 10:42:12 zeytince
 yazdiklarim zayi olmasin parca parca gondereyim... :k06: nerede kalmistimm.. :laughing7:

goncacim vallahi billahi masallahhh senin kocaya... :nazar: :nazar: :nazar: benim esim Caner`le markete gitmeye cekiniyor durmazsa diye, 1 hafta Canerle ilgilenecek...  :-ooo :-ooo :-ooo regl de olmussun gozunaydin mi diyeyim, tuh mu diyeyim bilemedim... :k06: hakkinizda hayirlisi olsun canim...

meltemcim hosgeldin.. ozlemissindir tabi kuzulari ozlenmez mi? abla kardesin iyi gecinmelerine de cok sevindim.. insallah hayatlari boyunca hep birbirlerine destek olurlar.. :amin:

seydacimmm tebrik ederim... 4 kisilik yeni hayatinizda da mutluluklar dilerim...

anita senin de hamis haberini aliriz insallah yakinda... :amin:

  bizden haberlere gelince de,

3 gundur Caner alistirma turlari icin krese gidiyor.. ama coook zorrr...

1. gun biraz yaninda durdum sonra ciktim beni goremeyince basladi bogurmeye... ama nasilll agliyor... girdim yanina tekrar, biraz sakinlesti gene ciktim, yine basladi aglamaya.. 1 saat sinifina alissin diye ben yaninda o oyuncaklarda gecistirdik..

2. gun yine ayni tablo.. bu kez 2. cikisimda arkamdan aglarken sinirden kusmusssss... ben yanina girdim, tabi yine, bana bir sariliyordu kii... Allah`immm dedim icimden baslicam okuluna.. neyse bu kez 2 saati yaninda gecirdik beyimizin..

ve bugun.. yine sinifa gulerek girdik... 4-5 dk. yaninda durdum ve ciktim.. benim cikmamla yine basladi aglamaya... nenneeeee nenneeeeee.... (anne oluyor bu :D) ben gozetleme camindan bakiyorum tabi.. bu kez beni orada gordu mu, camin dibine geldi kollarini aciyor onu alacakmisim... :(((((  oradaki bir egitmen geldi, sizi gormesin yoksa alisamaz, en fazla 20 dk. sonra susar dedi... bizimkisi 1,5 saat kah cam onunde, kah kapi onunde anne diye sayiklayarak gecirdi.. :((( sonra parka indiler de kafasi dagildi oynadi falan.. tabi beni gormuyor yine... neyse gunu bitirdik, gider ayak bizimkisi oturmus boya yapiyor.. :)) Caner diye seslendim beni gorup bir kosmasi var nenneeeeee diye iciniz erirrr... :(( 3 saat orada Caner`i bekledim, birakip da eve gelemedim.. benim icin de cok zor olacak.. ilk kez oglumdan bu kadar uzak kalacagim... :(( pazartesi tam anlamiyla baslayacagiz... bu kez benim gidisimi gorecek oyle sinifa girecekmis.. bakalim nasil olacak...

oysa ki okul icin nasil da hevesliydi.. kadis kadis diye sayikliyordu gitmeden once... ne kadar onceden de alistirsak o kadar baglilar ki bize, surekli birlikte oldugumuz icin... cok zor bir donem,.. diger cocuklar alisiklar tabi besikten kreslerde buyumeye anneler kapiya birakiyor arkalarina bile bakmadan gidiyorlar.. biz mi cok duygusaliz acaba... :((

2. cocuk konusunda da bu islem icin guvenecegimiz 3-4 hastaneye mail gonderdim durumumuzu anlatan, yapilacak islemlerin ne olacagini da sordum... iclerinden enn guvenilir olabilecek hastanenin birinden cevap geldi, haftaya ABD den aldigimiz genetik raporlari bu hastaneye gonderecegiz.. ciddi anlamda bu ise de el atmaya karar verdik Cihan`la.. insallah hakkimizda hayirlisi olur...  :amin: :amin: :amin: :amin:


simdilik bizden haberler bu kadar... herkese  :wave: :wave:


meltemk

Selam arkadaslar. Uzakta olunca evden sanirim 2 laf etmek istiyorum devamli.

Ben hala gurbet ellerde. Annem geldi bugun. Neyse cok sevindim, rahatladim. Ben gunde 15 saat calismaca devam. Haftasonu da calisacagiz. Belki Pazar bos olurum.

Gulay okul icin cok kolay gelsin. Belemir de Eylul 1 basluyor bu sene insallah. Bakalim nasil olacak. Zor olacagina eminim. Belemir yabancilara cabuk alisan sosyallesen bir cocuk degil simdilik. Baray daha farkli. Gecenlerde TRye tatile gittik. Baray heryerin eglencesi oldu. Konusmalari halleri cok daha sosyal. Bele - kendisine boyle dedigi icin bizde oyle diyoruz - babasina, Baray bana benziyor daha cok. Ne yapalim bi sekil alisacaklar. Bizde Baraya zor olacak valla. Evde tek basina kalacak. Gulay insalla ikinci bebis hayirlsi ile yolunda gider. Sagligin izin verirse hic dusunme. Ben bile bebek kokusunu oyle ozledim ki. Gerci cocuklarimin kokusunu da ozledim yaa bu aralar. Cis egitimizi hayirli olsun. Biz hala uykularda koyuyoruz. Doktor yavas yavas yapin dediydi. Bu yaz hallederiz insallah.

Emine kontrolunuze sevindim. Insallah hayirlisi ile kucagina alirsin.

Ben kaciyorum. Bu kadar ara yeter.





Emine

18 Temmuz , 2009, 17:36:02 #12529 Son düzenlenme: 18 Temmuz , 2009, 17:45:18 Emine
Gülaycım okul alıştırmalarında başarılar.Ceylin 1 yıl aynı okula gittikten sonra bu yıl okul değiştireceği için yeni okulu için biraz heyecanlıyım ama bu işte tecrübeme dayanarak söylüyorum yapacağın şey şu. Öncelikle Canerin öğretmeninin Canerin güvenini kazanmak için gerekiyorsa başbaşa biraz oyun oynalamaları Canerin öğretmenini sevmesi gerekiyor.Senin yapacağın şey de alıp karşına diyeceksin annecim sen burada öğretmenin ve arkadaşlarınla kalacaksın çok güzel oyunlar oynayacaksın ben alışverişe ya da eve nereye gideceksen söyleyeceksin.Senin oyunun bitince şu kadar saat sonra seni gelip alacağım.Eğer bir sorun olursa çişin gelirse bir arkadaşınla sorun olursa istediğin birşey olursa öğretmenine söyleyeceksin.Sana iyi oyunlar.Ben mutlaka geleceğim.Öpüp hoşçakal deyip çıkacaksın.Ona o saatin sonuna kadar görünmeyeceksin.Seni görürse daha da beter olur baştan nasıl alışırsa öyle devam eder.Ceylin okula başladığında ben kendimi göstermeden uzaktan izledim onu o da ortama güven kazanmak için.Çocuklara nasıl davranılıyor neler yapılıyor vs.Hatta öğretmene fotoğraf makinası verdim ben yokken çekin neler yaptığını göreyim diye.Öğretmenlerini okul müdürünü hoşuma gitmeyen konularda uyardım.Ceyline nasıl davranılmasını istediğimi karakter özelliklerini vs anlamalarını sağladım.Kızımın üzerine ne kadar titrediğimi her konuda ne kadar hassas olduğumu en ufak sorunda rahatsız olacağımı bilmelerini sağladım.Bir süre sonra güvenim oluşunca kapıdan bıraktım kapıdan aldım.Ama annelerinin bırakamadığı hep annelerini gören çocuklar alışamadı ve okulu bıraktılar çoğu.1 gün ağlar 2 gün ağlar alışır.Ceylin okula başladığında 2 yaşındaydı.Günde 3 saat kaldı okulda haftada 2-3 gün.Hiç zorluk çekmedi.Sadece 1 gün 6 saat bıraktım nasıl alışabilecekmi diye o zaman ağlamış anne diye.Caner şu an daha büyük uyum sağlamaması için bir neden yok.Yeterki sen kararlı olduğunu ona hissettir.Bunu da çiş olayındaki gibi başaracağınıza eminim.  :icon_thumright:

Meltemcim teşekkür ederim  :-*

ponçik

21 Temmuz , 2009, 11:21:52 #12530 Son düzenlenme: 21 Temmuz , 2009, 11:26:58 g10ca
Merhaba arkadaşlar   :hello:


Meltem seni burada görmek ne güzel , geçen hafta bi arkadaşım doğum yaptı, faceten konuştuk, aklıma sen geldin, Barayın doğumunda hastaneden havadisler vermiştin bize  :D içimden dedim ki Meltem artık uğramaz oldu , sabah PC açtım , foruma girdim , bi baktım Meltem  :k06: düşünce gücüm epey etkili olmuş dedim kendi kendime hehehe  ;D
iyi olmanıza çok sevindim , yavrularını nasıl da özlemişsindir, tahmin etmek zor değil tabiki  ::)  annen gelmiş gözün aydın  :love9:
anne-oğul ilişkisine değinince nedense birden bi oğlum mu olsa acaba diye geçirdim içimden ya neyse  :suclu:

Şeyda çoook çoook tebrik ederim sizi , inşallah herşey yolundadır, geçmiş olsun , Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah
darısı Rana,Jbdun ve Emineye inşallah  :amin:

Gülay hadi hayırlısı bakalım Caner de okullu oldu, Eminenin yazdıklarına aynen katılıyorum, yavaş yavaş daha uzun aralıklarla yalnız bırakırsan Caner için senden ayrı kalmak daha kolay olur sanırım.
2.bebişi artık ikinizde çok istediginize göre , inşallah hastanelerden de güzel ve hayırlar haberler alırsınız  :amin: Rabbim gönlünüze göre versin inşallah
demek sizin baba markete bile gitmez oğluşuyla , bizim ki türünün son örneği galiba , hazır bulmuşken 2.yi de yapayım ben dimi  :toothy10:

Emine kontrolünüz güzel geçmiş , inşallah 2li test ve ense kalınlığı testlerinin sonuçları tertemiz ve güzel çıkar  :amin: yeniden aynı heyecanları yaşamak çok güzel olsa gerek  :love9:
Ceylinin sürekli galip gelmek istemesi ve o şekilde yönlendirmeniz ileride problem yaratır mı acaba, pedegogla konuştun mu  :dontknow: hani ben şöyle düşündüm
ileride okul hayatında sınavda ondan daha başarılı olan biri olursa , yada kendisi başarılı olamazsa psikolojisini etkiler gibi geliyor, umarım hep hayatında birinci ve başarılı bir çocuk olur
Ceylin gibi Eylül de çok hassas ve duygusal , ben eve gidince hemen sarılıp annecim seni çok özledim işteyken , der, yanaklarımı sever, biraz üzgün olsam çok mu yorgunsun, hastamısın diye sorar, babaannesi hasta olsa hemen dudaklarını büzüp sana surup veririm hemen geçer der   :aferin:


bize gelince   ::)
Eylül perşembe günü okula başladı   :hello2:
hafta da üç tam gün gidiyor, şimdilik çok mutlu ve keyifli , sadece yemek problemimiz var
sabah kahvaltısını yapıyor fakat öğle yemeğini yemiyor, süt içip uyuduktan sonra ikindi kahvaltısının hepsini yiyormuş  :dontknow: zamanla alışır dedi öğretmeni
diğer konularda hiç şikayet gelmedi şimdilik  :suclu:
veeee en önemlisi 3 gündür uyurken bez bağlamıyoruz   :hieyt:  :basardim:  :hello2:
ilk akşam saati kurup uyuduktan sonra 2 kez wc.ye götürdüm
sabah ben işe gitmek için hazırlanırken ağlayarak uyandı , meğer yatağa işemiş
olsun bişey yok, temizleriz diyerek sakinleştirdim
aynı gün , öğlen babasına bezini bağlattırmış, akşam da bağlatmak istedi zorlamadım tamam dedim, ertesi akşam yine bez istedi yatarken ,
artık büyüdüğü için okula gittigini, bezlerin popusuna küçük geldigi için sıktığını, bacaklarının kenarlarını acıttıgını vs..söyledim , ikna oldu, uyurken wc.ye gideceğimizi , kendisini uyandıracağımı da söyleyince gayet keyifle uyudu  :aferin:
şimdilik bi kaçağımız yok, dün okulda da bağlatmamış altını  :nazar:
galiba biz de kurtulacağız bu hafta için de , aman aman tahtaya vurayım  :amin:

bizim,  ikinci çocuğa karışan diğer anneler hiç gelmiyor ne zamandır, Gözde, Zehra , Fatma sizin miniklerle aranız nasıl
Ayşegül, Özlem, Aslılar siz nerelerdesiniz bakalım



Emine

Goncacım hayırlı olsun bakalım tam gün okullu olmuş Eylülcüm. :-* Okulda bezden tamamen kurtarırlar diğer arkadaşları da var utanma duygusu vs kesin o olay hallolur bence. Ceylinin sürekli galip gelmek istemesi konusunda da her zaman izin vermiyoruz oyunlarda yani kim gerçekten kazanırsa o kazanıyor ben kazanırsam bozuluyor ama bir dahaki sefere sen kazanırsın herzaman aynı kişi kazanamaz diyorum.Sadece yemek konusunda hep onun kazanmasına izin veriyorum ben önce bitireceğim dediğinde.Bütün tabağını bitirmek istemesi işime geliyor.İlk önce ben bitirirsem bazen kalan yemeğini bırakıyor çünkü.Biraz karakter olarak bu konuda bana benzemiş sanırım bütün sınavlarda her zaman en yüksek notu ben almak isterdim biri 100 alsın ben 98 alsam sevinemezdim mesela illaki en yüksek notu ben alıcam.O konuda bana benzemez inşallah.Gideceği okulda psikolog var.Yine ona da danışacağım okulları açılınca bir de kardeş gelecek zaten bu konuda da konuşacağım.Şimdi iyi ama bebek gelince psikolojisi kötü yönde etkilenmez inşallah.  :amin:

ponçik

hmmm anladım canım  ;D
yemek konusunda hepimiz hemen hemen aynı durumdayız anlaşılan

Ceylin maaşallah akıllı bir çocuk , kardeşi gelince psikolojisi etkilenir muhakkak ama , sen de bilinçli bir annesin
kardeşini ona sevdirecek sözler ve hareketlerde bulunduğun sürece , kardeşini hep sevecek kollayacaktır eminim  :icon_thumright:

ben de az önce kızımın okuluna gittim , müdürle tanıştım, oldukça bilinçli bir kadına benziyor
sorularıma hep mantıklı ve tatmin edecek cevaplar aldım
Eylülden de memnunlar şimdilik, inşallah sonuna kadar böyle devam ederiz  :love9:



Emine

İnşallah canım..
Okullar Eylülde başlıyor ya normalde Eylül yaz okuluna mı başladı ? Sınıfları kaç kişi ? Ceylinin önceki okulunda sınıflar en fazla 6 kişiydi gelmeyen vs oluyordu en son zaten 3 kişi kaldılar 3 öğretmene 3 çocuk sınıfta :) Şimdi gideceği okulda sınıflar 15 kişi civarında oluyormuş.Ceylin birden kalabalık sınıfa girerse zorluk yaşarmı bilmiyorum çünkü önceki okulunda öğretmeninin elini bırakmıyormuş hiç başkası kapacak diye.Şimdi bu kalabalıkta kıskançlığı daha fazla olabilir.Bende kalabalık değilken şimdiden mi başlatsam vardır herhalde yazdan başlayan.Bu seferde öğretmeniyle başbaşa kalmaya alışınca Eylülde sınıf dolunca öğretmen daha fazla kişiye bölünününce kıskançlığı daha mı çok olur diyorum.Ne yapsam bilemedim  :icon_scratch:

ponçik

evet işin o boyutu da var tabi , şimdi farklı bir okul ve biranda kalabalık bir sınıfla karşılaşınca ilk başta zorlanabilir ama alışır, eğer şimdi başlatırsan da , yine az olan sınıf birden kalabalıklaşınca da değişik bir tavır alabilir, istersen gideceği okulla bu konuyu bir konuş  :dontknow: onlar tecrübeli oldugu için daha iyi aydınlatırlar seni

tahmin ettiğin gibi evet , Eylül şuanda yaz okuluna gidiyor , şuan 3-4 kişiler 2006 doğumlular , aslında biz de yeni dönemde başlatacaktık , fakat babaannemizin sağlık problemi olunca biraz erkene aldık , ben araştırma yapıyordum , benim işyerime çok yakın bir okul , sabahları benim servisimle geliyor, akşam da geçerken alıyorum, iyi oldu , servisle gidip gelse aklım kalırdı açıkcası . Neyse , araştırırken pek çok okulda erken kayıt indirimleri oldugunu öğrenince ve biran evvel başlasın düşüncesiyle verdik bakalım, hakkımızda hayırlısı , inşallah Ceylin için ve tüm okula başlayacaklar için hayırlı bir yıl olur.  :love9:



meltemk

Gonca / Emine, iyiki yazdiniz valla. Ben de ne zaman ben yazsam baska kimse yazmiyor diye kompleks yapmistim ::)

Okul icin kolay gelsin hepimize. Sanirim bu teker teker atladigimiz onemli cakil taslarindan biri :) Dusunsenize hamile kaldigimizdan beri bulmaca cozer gibi cozuyoruz birer birer.. 2li test, 3lu test, dogum, kolik, gaz, emzirme, ek besin, cis / bez, kres / bakici, ana okulu... ilkokul, ilk arkadaslar, ilk dogumgunu partisi - ya davet edimezse, ya arkadas edinmezse -, ilk sinavlar, kiyafetler / makyaj, ilk erkek arkadas... Burada duruyorum. cunku sonrasi cook zor gozukuyor.

Emine bence yazdan baslat sanki daha iyi olacakmis gibi geliyor. Digerleri baslayana kadar alisir rutine, sonrasi daha kolay olur.

Gonca Eylul okullu oldu desene. Ayni okul bebekleri almiyor mu?? Ikinciyi yaparsan o da ablasi ile gider. Anladigim kadari ile kayinvalidenin sagligi ikinci de zorlanir belki. Ben de cok ciddi mevzulara girdim di mi :y25:

Ben boyle uzakta olunca daha cok yazacak vakit buluyorum, bir de yazmak istiyorum. Tam 10 gundur Amerikadayim. Butun gun calisiyorum. Aksamlari Aksam magaza gezip odaya gidiyorum. Sikildim otel odasinda uyumaktan. Ve yavrularimi cok ozledimmmmm :crybaby2: Artik her seslerini duydugumda aglamaya basliyorum. Belosumu beni aglarken duymasin diye de ugrasiyorum. Buraya gelirken 1 hafta diye gelmistim. Son dakika 2 hafta kalmam gerekti. Ama insallah bir daha bu kadar uzun seyahat etmem cunku hic hoslanmadim. Bu sabah esime donunce ayrilayim dedim. ama baska bir is de yok ortalikta. Su anda sistem degistiriyoruz. o yuzden yine seyahatlerim olabillir ve ben hiiiic istemiyorum. Bakalim hayirlisi olsun.

Valla size Belemirle Barayi anlatirdim, ama onlardan bahsedince cok huzunleniyorum. O yuzden onu ancak donunce yapacagim.. Eger vakit bulabilirsem.

Neyse bu kadar kahve molasi yeter. Isimin basina doneyim.....  :wave:





aslio

Meltemcim seni çok iyi anlıyorum canım. Ece annanesiyle dayısın yanına gittiğinde 40 gün ayrı kaldık. Sadece bir kez gidip görebildim bu sürede.. Her akşam eve girdiğimde ağlardım..böyle olunca kendimizi daha yıpratıyoruz. onlara kavuşacağın anı düşün canım..
Çocuklarla geçirdiğimiz süreci ne güzel anlatmışsın.

Eminecim Ceylinin sayfasında resimlerine baktım, ne çabuk büyüdüler diye iç geçirdim valla..Tabii büyütene kadar yaşadığımız zorluklarda ayrı ya...Test sonuçlarınız iyi çıkar inşallah canım.

Goncacım gece bez olayındanda kurtulmuşsunuz.Hayırlı olsun canım. Okulunuzda ayrıca. Bizde 1 Eylül itibirayle okulluyuz.





ponçik

25 Temmuz , 2009, 09:43:58 #12537 Son düzenlenme: 25 Temmuz , 2009, 09:45:35 g10ca
Alıntı yapılan: meltemk - 21 Temmuz , 2009, 20:57:57
Gonca Eylul okullu oldu desene. Ayni okul bebekleri almiyor mu?? Ikinciyi yaparsan o da ablasi ile gider. Anladigim kadari ile kayinvalidenin sagligi ikinci de zorlanir belki. Ben de cok ciddi mevzulara girdim di mi :y25:


 :laughing7: aşkolsun Meltem , ciddi mevzulara girsen ne olur ki , 3 yıldır neler paylaştık  :opucuk:  evet 2.yi de bakacak birini bulamazsak kreşe vermemiz kaçınılmaz olacak, ama şuan için eşimin işiyle ilgili sürüncemede kalan bir-iki durum var. o netleşince biz de koyvercez ikinciyi  :ehi:  neyse kısmet diyelim  :suclu:

Aslıcım   Ece Deniz de okulda çok mutlu olacak , ben kendiminkinin mutlu oldugunu gördükçe , hepsinin aynı olacağına inanıyorum, artık herşeyin farkındalar, akılları herşeye eriyor maaşallah  :nazar:

gece bez olayımız da hala tereddütle uyudugum için gece 2 kez kaldırıyorum
zaten biberonla süt içerek uyudugu için en az 2 saat sonra kesin çişi geliyor. Mesela geçen akşam ben uyuya kalıp 2,5 saat sonra yanına gittiğimde yatak çiş gölü olmuştu bile  :k06: , ama dün gece 3 saat sonra kaldırdığımda cişimizi yaptık, sonrasında 8 saat tuttu  :nazar: ben her ne kadar saatte bir uyanıp hadi kızım tuvalete kalkıyoruz desemde, her seferinde "çişim yok anne" diyip diğer tarafına döndü
velhasıl gece biberonunu da bırakırsak rahat rahat kuru geceler geçirecek  :amin:  :love9:



ponçik

slm arkadaşlar nerelerdesiniz yine

ben bu haftasonu %90 İzmirde olacağım  :suclu:  :D
:director:  İzmirli arkadaşlara duyurulur



meltemk

Selam arkadaslar... Dedim ya ben ne zaman foruma ugrasam kimse kalmiyor... Helloooo neredesiniz

Nihayet cocuklarima hayirlisi ile kavustum. Pazar sabahi itibari ile evdeydim. Tabii annem burada. Bu haftasonu gidiyor. Cko alisiyorum onun burada olmasina gidince uzuluyorum valla. Zaten kadincagiz son 3 senenin 2 senesini bizde gecirmistir. Allah razi olsun valla ne diyeyim...Insallah ben de cocuklarima bu kadar zardimci olabilirim. allah izin vere o zamana kadar calisma derdimiz biterse. Ben de evde oturur cocuklarimla oynayamadigim oyunlari torunlarimla oynarim :amin:

Bu hafta isi hafiften aliyorum. Yarin gun calisip cikiyorum. Gerci isler cok ama ne yapabilirim. Hava inanilmaz guzel. Cocuklari plaja, parka, havuza goturuyorum. Neredyse niyeti bozup isten ayrilmaya kalkisacagim valla. Yaz cok guzel geciyor.

Izmirliler bulusmasi mi olacak yani haftasonu? Esimde gecen gun donsek mi acaba TRye dedi. Ben de ne isimiz var Istanbulda dedim. O da Istanbula donmeyiz Bodruma falan doneriz. ben de cocuklarla olmaz bari Izmiri dusunelim dedim. geyik yapiyordum iste, ama kismet bu isler belli olmaz valla.

Neyse ben kactim. Gonca sen yaz bari... Zaten ben de iste acik ofis olarak calisiyoruz. Yani herkes ekranimi goruyor. Oyle sik sik forum ekrani olmaz. Byeee