EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun

ekle istersen şerife, ayşegül sormuştu :icon_thumright:

Tebessüm :)

aferin dünürcüm, hallet  işte benim yerime işleri, yorma beni. :aferin: :toothy10:

jbdun

yapabileceğim başka bişey varsa hemencecik söle şekerim :basardim:

desree (Özlem)

Gonca Eylül ün üst dişleri hayırlı olsun :k06:
Gözde çit için marangoza yaptırtalım dedim eşime bende, kullandığı malzeme boya cila bebeklere uygun olmayabilir dedi, ben oto koltuğu için Haşim İşcan a gideceğim ordanda araştıracağım bakalım hangimiz önce alırsa birbirimizi haberdar edelim canım :opucuk: Hira yada maşallah :nazar: küçük tokayla tutturduğun bir tutam saçına bittim :k06:
Jbdun Selim in kafası geçmiş bugün belkide ben çok abartıyorum ama en hassas yerlerinden biri bebeklerin düşmelerde kafasını vurmamaları gerekiyor her ne kadar imkansız görünsede
Şerife ne işle meşgulsün, memur musun?
Ayşegül Selim daha 1 haftadır yiyor sebze çorbasını yaylaya geçmedim ama sana tavsiyem yumurta katmassın nanesini çok az katabilirsin ben bizim çorbamıza bir çimdik nane ve kimyon (araştırdım bebeklere verilebiliyor) katıyorum naneden mi bilmiyorum ama Selim sebze çorbasını kusuyordu bir kısmını artık kusmuyor kimyonda gaza iyi geliyor hem de lezzetli oluyor sende bi dene istersen şimdi aklıma geldi diğer forumda okumuştum besledikten hemen sonra bir kaç çay kaşığı nane çayı vererek kusmaları engelleyenler vardı hemde zekaya çok iyi geldiği yazıyordu kimisi dr una sorup veriyordu bilmem ki sende denesen bir yararı olur mu acaba :dontknow:


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

jbdun

özlem haklısın kafaları çok önemli, neyse geçmiş ya, inşallah da bi daha olmaz...

Tebessüm :)

özlemcim yumurta katmıycam zaten canım. bakalım tarif gelsin de deniycem. oyun parkını da ham masiften yapıtırın yaptıracaksanız, üzerinde  boya, cila vs bebeğe zararı olacak hiçbir madde olmuyo.naneyi de, bizimki nane molla biliyosun, nasıl veririm bilmem.

jbduncum şimdilik yok bişey, olunca haber veririm. :k06:(gerçi biraz ütü var amaaa...) yok yok neyse. :k06:

jbdun

Alıntı yapılan: ayşegül - 16 Mayıs , 2007, 16:30:34
jbduncum şimdilik yok bişey, olunca haber veririm. :k06:(gerçi biraz ütü var amaaa...) yok yok neyse. :k06:

yakın olsaydık yapardım canım,ütünün lafı mı olur hiiiççç, ben benimkileri dün bitirdim nasıl olsa  :muzz: :hieyt:

ponçik

Alıntı yapılan: ayşegül - 16 Mayıs , 2007, 15:18:14

gonca doğru mu anladık? üst dişler mi çıkmış?  :occasion14: süper öyleyse... öpüyorum eylüşü :opucuk:

EVET dogru anlamışsınız Yagız beyin annesi teşekkürler  :flowers:

Şeyda,Özlem  ve Jbdun teyzelerimize de teşekkür edip öpücük yolluyoruz  :opucuk:,ya bu süt izni olayı canımı sıktı şimdi  :sad1: ben de bir yıl sanıyordum meğer 1 yaşına kadarmış
yani 4 ay kalmış  :(  

ben hemen çıkıyorum o zaman vakit nakittir , her gün 1 dk.nın bile hesabını yapayım ben bari  :toothy10:

yazılanları yine okuyamadan çıkıyorum
ama Hiranın resimlerini gördüm çok tatlı maaşallah , çitler de çok pahalı geldi bana
hoş Eylülü onun içinde HAYATTA tutamam ben

yayla çorbasını ben daha yapmadım ama taze nane koymayı düşünüyorum hem daha iyi olur yeşillik niyetine (benim fikrim)

hepinizi öpüyoruz teyzeleri yarın görüşmek üzere  :wave:



jbdun

kimseler uğramamış sayfaya yahuuu :icon_scratch:

kızlar size sorum var;
köyden babaannem yoğurt gönderdi de ama ekşidi çok fazla. Onunla lor peyniri / kesik  yapılıyor. Nasıl yapıldığını bilen varsa tarifini verebilir mi?

puysal

bir süt izni daha bittii.. eve doğru dürüst bir şey yapamadım.. malum parmak hala alçıda.. ee kızımlada hasret giderdik :)))

Ammaann işler bir şekilde hallolur .. ben kızımın keyfine baktım vallahi:)

Yaa kızlar bugün kızımın kakasında ne buldum tahmin edemezsiniz.

YUMURTA KABUĞUUUU.. HEMDE BAŞ PARMAĞIMIN TIRNAĞI KADARR..

Allah ım kızım sana emanet.. Babaannesi nasıl yedirmiş bu kıza bu kabuğu anlayamadım.. hadi gözler görmüyor diyorum ama bu kadarıda fazla ya:(((

Vallahi bebeğine kendi bakan anneler çok şanslı.. Bakalım daha nelerle karşılacağız..

Off yaa aklıma geldikçe sinirlerim zıplıyor:(

Bu arada süt izni 42 iş günüdür. İş yerine bağlı olarak istenildiği gibi kullanılabilir. Yalnızca toplam 42 iş günü olmalı. Bebek 1 yaşına gelene kadar kullanılmalı sonrasına kalanlar yanıyor..
Ben bebek bir yaşına gelene kadar 1 gün olarak kullanıyorum.. fazladan sarkan günlerim var 5 gün falan.. onuda müdürüme bağlı olarak bu yaz kullanmayı talep ettim.. artık nasıl uygun görürlerse o şekilde kullanacağız bakalım..

Hepinize iyi gecelr.. yarın giyilecekleri ütülemem lazım.. Offf yaa.. iş bitmeden ömrüm bitecek vallahi:(

berilce

jbtuncum benim bildigim kaynatarak yapiypsun,kaynarken o kesiliyo ve suzgecten gecirince keiskler ustte kaliyo ve peynir olarak kaliyo ...yani snairim oyleben daha once yapmistim yogurttan...ama tutmaz felan sonra ustume kalmasin ;D

jbdun

neee yumurta kabuğu muuuuu pınarrr, hem de başparmağının tırnağı kadar öyle mii :icon_scratch: nasıl oluyo o yaa,o kadarını nasıl yedi nehir :icon_scratch: ay çok şaşırdım :sad1: ne diyeceğimi bilemiyorum... söyledin mi peki annene veya eşine?

berill tşkler canım,  ben de öyle duymuştum ama bakalım başka arkadaşlardan da cevap gelcek mi :k06:

Tebessüm :)

jbdun tv de bir diyetisyen söylemişti, ama onun dediği süt ile yapılıyodu, sütü kaynatıp biraz limon sıkılıyo, süt kesiliyo limonu damlatınca. sonra suyunu süzüp kullanıyosun.sen bu işlemi yoğurtla yapabilirsin sanırım.

jbdun

tşkler ayşegülcüm,
o zaman ben o yoğurdu kaynatıyım (limon sıkıcammı peki?)  süzüp kullanıyım.
Zaten yarın yaparım da bu saatten sonra olmas, bekliyim belki bikaç cevap daha gelir sabaha kadar ::)

zeytince

 goncaaa Eylul`un yeni incisi cikmis... gozunuz aydin... :D minigim halasinin gazabina ugramis.. :tongue3: kiyamam yaaa... :sad1: gecmis olsun...  :'(
berilcim evet vitamini de sordum.. (ay taksit taksit soyluyorum ben de herseyi.. :suclu: ) dr. aslinda aramis beni ama o da bana ulasamamis... neyse... dedi ki olur verebilirsin ama biz vitamini genellikle zenci bebeklere veriyoruz dedi...  :laughing7: cunku onlarin derilerinin icine gunes isini girmezmis yada cok az girermis... bizim bebeklerin de direk degil endirek olsa bile gunesten vitamini karsiladiklarini soyledi.. ama kullanmanda bir sakinca yok dedi... ben de hala tri-visol u kullaniyorum.. o bitsin digerine gecicem... ;) demek senin bizdik patitis yiyo... :laughing7: ben her isittigim sebzenin icine az bisi koyuyorum zeytin yagi.. zaten yavrumun kakasi kivam degistirdi, kabiz yapmiyim kuzumu bir de... ::)
jbdun canim ben de buhar makinasi kullanmiyorum... soruna cevap veremicem... :dontknow:
pinar yeni evinde gule gule otur...
aysegulcum demek dis ve enfeksiyon huysuzlugu ikiye katladi... umarim SIKINTIlari cabucak gecer de sen de bir nefes alirsin... :amin:
zehracim basiniz sagolsun... Ravza sebze yemiyor diye uzulme... alismalari elbet zaman alacak... Caner de cok yemiyor, hepten sogutmamak icin ben de fazla ustelemiyorum. ... :)
emine Ceylin de dusmus..  :'( gecmis olsun... gecen gun Caner yanimda yatarken birden yanimdan kayip gittigini hissettim.. gozumu actigimda Caner yerdeydi... :-\ neyse ki alcacik yerdeydik, noldugunu anlamadi bile... :laughing7: artik 2 kat dikkat istiyor veletler... :binkybaby:
serife Beret da mi dusmus... offf gecmis olsun... :'(
seydacim citiniz hayirli olsun... ne zamandi sizin Tr yolculugu?
ozlem evet artik hicbir sekilde durmuyorlar.. benimki de kipir kipir... su cit guzel de farzedelim ayaga kalkmaya calisiyo cocuk o cit devrilmez mi cocukla beraber?  :icon_scratch: ??? :dontknow:
gozdecim insallah sonuclardaki farklilik iyi yondedir.. resminiz de cok guzel... :nazar: Hira kilo almis sanki... :nazar: