EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

sema_aksu

OH OH MAŞALLAH! :nazar: HEM BEBEKLERLE UĞRAŞIN DURUN HEM DE SAYFALARI BU KADAR İLERLETİN, VALLAHİ KENDİMİ AYIPLADIM ŞİMDİ. :-[ BEN SABAHTAN BERİ OĞLUMUN YEMEĞİYDİ, UYKUSUYDU, OYUNUYDU, BALKON SEFASIYDI DERKEN DAHA YENİ BULAŞIKLARI MAKİNEYE DİZİP PC'NİN BAŞINA GEÇEBİLDİM. KIZLAR VARSA BİR FORMÜLÜ BANA DA ÖĞRETİN. :help:

HOŞGELDİN DİYEN DEMEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM, ZATEN DEMESEYDİNİZ BİLE GELDİM. ;D(YÜZSÜZLÜK İKONU YOK MU? :tongue3:)

öNCE AKLIMDA KALAN BAZI ŞEYLERİ YAZAYIM, SONRA DÖNÜP BAKACAĞIM.

Jbdun, Ben 2 poşet granül sabun bitirdikten sonra normal deterjana geçtim. Yumuşatıcıyı daha yeni yeni kullanmaya başladım. Barış çok kusan bir bebek olduğu için granül sabun yeterli temizlemedi. Yumuşatıcı kullanmadığım sürece de kıyafetleri çok yıprandı, o yüzden şimdilerde kullanıyorum. Barış alerjik bir bebek olmadığı için sorun olmadı ama madem yıkamışsın denersin, eğer sorun olursa kullanmazsın. Ama hiç sanmıyorum.

Özlem, sanırım senin de bebeklerin ilklerinde sayfan vardı, yanılıyor muyum yoksa? Nick'ini iyi biliyorum çünkü. Ne güzel demek bizi ziyaret ederdin, ama niye hiç yazmadın? :crybaby2: Neyse, buraya kısmetmiş. Eğer tecrübelerim işe yararsa ne mutlu bana. :)

Ayşen, ne güzel demek dişiniz çıktı? :) Hayırlı olsun, çok sıkıntı yapmamış herhalde tesadüfen fark ettiğine göre. İnşallah sonrakiler de sorunsuz çıkar. Bizim dişlerimiz Nisan ayının ortasında çıktı, 2 tane aynı anda. Ama aynı dönem ROTA olduğumuz ve hastanede yattığımız için güzelliğini bile yaşayamadık. :crybaby2:

Gonca, evlilik yıldönümünüz kutlu olsun, nice 24, 34 yılara çocuklarınızla beraber. Doktorun söylediklerini ben de duymuştum. Hatta ben oğlumun şaşı baktığını sanıp 40 kez falan sorduysam da bana hep ilk yaşından önce genelde böyle olur demişti. O bulanıklaştıran göz damlasını ben ne yazık ki çok kullandım ve ne illet bir şey olduğunu bilirim. Ama fazla uzun sürmez, tekrar geçmiş olsun.


Bu arada az önce bir dergide tuhaf bir şey okudum. Bolu'da bir firma çocuklara ücretsiz keçi sütü dağıtıyormuş. Çünkü anne sütüne en yakın süt keçi sütüymüş ve inek sütü gibi alerjik durum oluşturmuyormuş. Tedavi gören birçok çocuk, keçi sütüyle şifa bulmuş, zihinsel gelişimleri çok ilerlemiş vs. Ay ben deneyemem sanki böyle bir şeyi, ne bileyim tıbbi bir bilgi olmayınca. ???







jbdun

maaşallah çoktatlı çıkmmış eylülcüm,eee ondan daha güzel bi hediye de olamaz doğrusu,
gonca ve aslı tşk ederim :flowers:
gonca biz 10mayısı hep es geçtiğimiz için ondan hatırlayamadım :ehi: sen söyleyince aklıma geldi yaw napıyım :suclu:
semacım sağol canım, ecrinde de şimdilik alerjik bişey yok ama görces :dontknow: oğluşuna da geçmiş olsun bu rota virüsü kendini epey bi duyurdu :cussing: keçi sütünü ben de duydum hem keçi peyniri öneriyolardı tvde geçenlerde çocuklara.

kızlar bu yoğurda alışmamız zaman alcak galiba :toothy10: pek iştahlı yediği söylenemez ecrin hanımın. Bi de yedikten bi süre sonra kusuyo, neden ki acaba? gün içinde kusmuyo,sadece yoğurdu yedikten sonra  :icon_scratch:

Tebessüm :)

jbdun midesinin anne sütünden farklı gıdalar alışması zaman alıyo, yoğurt en masum ek gıda, telaşlancak bişey yok. asayiş berkemal :tongue3: nişan yıldönümünüzü kutlarım,  emine gelsin size bi de pasta ikram eder. :k06:

ben duymadım keçi sütünün dediğiniz özelliklerini, e egede de bol bol keçi vaaar, faydalansak mı yaw. :icon_scratch:

eylüş çok tatlı çıkmış yeşil yeşil, melek gibi uyuyo yavrum. :opucuk:

benim evlilik yıldönümü ve anneler günü hediyem süt sağma mak. olcak sanırım :( bugün sipariş verdik kirazbaby den. :( :( :( ama bi sürpriz de gelebilir tabii. :muzz:

ayşen tunanın incisi hayırlı olsun. :flowers: pek huysuzluk filan yapmadı her halde dimi? inşallah bizimkiler de sorunsuz çıkar.çok korkuyorum, bundan daha da huysuz olursa :director: gözde sözleştiğimiz yerde seni bekliyor oliciiim. :cildir:

kızlar hani ben dalinin bebek deterjanı ve yumuşatıcısını denemiştim ya, gerçekten çok güzel bi ürün, öyle hafif ve tatlı kokuyoki, ve güzel de temizliyo. ben alcam fırsat bulunca.size de tavsiye ederim.

gerçekten, zehra nerde?hiç bu kadar habersiz kalmamıştık. :icon_scratch:


aslio

Sema-aksu hoşgeldin canım....
Biz bugün nihayet Arzu teyzemizin gönderdiği kıyafetleri giyip resim çekindik.. Hemen teyzelerimizle paylaşalım istedik.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Meltemce

Selam arkadaşlar uzun aradan sonra tekrar girdim nete. Taşınmış sayfamız. Vallaha ben bıraktığımda 200 lü sayfalardaydı. Maşallah yani.

ponçik

sağol Aslıcım  :love7: ece hanıma da kocaman maaşallah cicileri de pek yakışmış  :nazar:

FİLİZ TEYZEMİZİN HEDİYESİ DE GELDİ KENDİSİNE TEŞEKKÜR ETTİK AMA BURADAN DA YAZALIM  ::) sağol FİLİZ teyzemiz en kısa zamanda cicişleri giyip resmimizi koyacağız teyzeleri

Sema sana da teşekkür ederim ve ayrıca hoşgeldin  :flowers:
insan çocuğunun herşeyi için kendinden bile vazgeçebilyor dimi ama gerçektende fazla pimpirik olmamak lazım
eşim benden beter valla iyiki o anne değil , yanmıştık yoksa  :laughing7:

keçi sütü gerçektende anne sütüne en yakın sütmüş benim bir arkadaşımın bebeği de inek sütüne allerjisi olduğu için keçi sütü vermişti doktoru...hatta Boludan getiren (libadiye caddesinde ) bir firmadan aldılar  :tongue3: belki de o firmadır....
geçen gün Eylüşüme peynir alırken markette reyondaki amcamız 1 yaşından sonra mümkünse keçi peyniri yedirin daha sağlıklı dedi

Ayşeeeeeeeeeeen Tunanın dişimi çıktı  :hello2: ayyy yerim onu ben hayırlı olsun
istanbula mı geliyosunuz bakiiiiiiiiiiiim yoksa geldinizmi  :icon_scratch:

Meltemhoşgeldin şeker  :wave:



Meltemce

Hoşbulduk gonca'cım.
Şirkette işlerimiz çok yoğundu. Kaç aydır deli gibi çalışıyoruz. Bugünlerde biraz azaldı. Ohhhh ya.
Ayşegülcüm minik yağız nasıl? Üzüyor mu seni.
Benim bebişim annanesiyle yazlığa gitti. Nasıl özledim süt kuzumu. Cumartesiye kadar yok.

ponçik

OOOYYY KIYAMAM KUZUYA
ANNESİ O DA SENİ ÖZLEMİŞTİR
ALLAH KAVUŞTURSUN  :hello:



Emine

Şeyda Ceylinde de aşıdan sonra oluyor sertlik canım geçiyor bir iki günde.
Sema hoşgeldin Ceylin, Berat ve Eylül forumun en büyükleriydi bir abi gelmesi iyi oldu  :)
Pınarcım Nehire maşallah gözlük ve başörtüsü çok yakışmış  :opucuk:  :D
Anitacım ben yürüteç kullanmıyorum kullanmayı da düşünmüyorum.Ben kendim ellerinden tutup yürütüyorum şimdilik beni yürüteç olarak kullanıyor yani  :love2:
Fundacım yapılacak başka birşey yok herşeyi yapıyormuşsun zaten havalar sıcak bakalım inşallah kuzucuklarımız daha ağır pişik olmazlar.
Ayşencim fotoğrtaftaki arka fondaki adamlar bile nasıl tebessümle bakıyorlar Tunaya. :D Küçük kartalın dişi de hayırlı olsun  :aferin:
Goncacım evlilik yıldönümünüz Jbduncum sizin de nişan yıldönümünüz kutlu olsun nice senelere inşallah  :flowers:
Ayşegül ne güzel ya şenliklere falan gitmişsiniz ben evde tıkılıp kaldım çıldırmak üzereyim  :cildir: Pazar gelse de dışarı çıksak biz de.Gerçi Tolga pazarları 3 te geliyor annelere anneannelere gideceğiz akşam olacak hemen ama olsun şu evden çıkayım da.
Asliocum Ece Denize maşallah çok yakışmış Arzu teyzesinin aldığı ciciler maşallah  :nazar:

Ben hala hacışakir kullanıyorum bitmediği için.Bitince Ayşegül sen memnun kaldın madem ben de dalin alayım.Ben kendi çamaşırlarımızla birlikte yıkamayı düşünmüyorum.Belki bir zararı olmaz ama cildi hassas zaten Ceylinin riske girmek istemem.Bu arada Ceylinin arka ve yanlarında yok ama bıngıldağının olduğu yer ve etrafında kafa derisini sarı bir kabuk bağladı.Yıkasamda çıkmıyordu artık akşam tarakla kazıdım neredeyse kafasını bıngıldağı zorlamadan kabuklar soyuldu fırça ile taradım ama çıkaramadıklarımda var böyle birşey yaşayan oldu mu ne yaptınız?



ponçik

Eminecim o Ceylinin başındaki şey konak .... ben eski insanlardan çok duyardım ama Allaha şükür Eylüşümde olmadı
Ceylinin de en kısa zamanda geçer inşallah
internetten araştırabilirsin  :opucuk:

Başta Konak:
Bebeklerde aşırı miktarda üretilen yağsı maddelerin birikimi sonucu kuru cilt kabukları halinde, şapka gibi kafa derisini kaplayan beyaz, ya da sarımsı-kahverengi tabaka oluşur. Yumuşak tutulduğu ve zorlanarak taranmadığı sürece bebeğe acı vermez. İyi bir bakım konak probleminin tedaviye gerek kalmadan kaybolmasını sağlayacaktır. Bunun için, hergün banyodan önce bebe yağı ile masaj yapılarak konakların yumuşatılması, sonra da bebe şampuanı ile yıkanması ve yumuşak hareketlerle saçın fırçalanması yeterli olacaktır.



Tebessüm :)

eminecim, yağızda da olmuştu, bayodan önce bebeyağını kafasına güzel ce sürüp bi on dk kadar bekletip ince tarakla taramıştık, bu işlemi 2 defa yapına geçmişti. evet dün benim için de çok iyi oldu, siz de pazar günü çıkıp rahatlarsınız inşallah.ceylini öpüyorum. :opucuk:

meltemcim yağız beni çıldırtmakla meşgul, sürekli bir ıııh ııııh hali var. dilan da iyidir inşallah. :opucuk:


meltemk

Gonca, cok tebrik ediyorum. Eylul'e, en guzel meyvenize kocaman masallah. INsallah yeni meyveleriniz, mutlu huzurlu saglikli nice kutlamalar yaparsiniz.





Emine

Gonca ve Ayşegül teşekkür ederim. Bugün yağlayıp öyle yıkayayım bakalım  :opucuk:

ponçik

Alıntı yapılan: meltemk - 10 Mayıs , 2007, 16:47:44
Gonca, cok tebrik ediyorum. Eylul'e, en guzel meyvenize kocaman masallah. INsallah yeni meyveleriniz, mutlu huzurlu saglikli nice kutlamalar yaparsiniz.

teşekkürler taze anne ve anne adayı
nasıl gidiyor hamişlik  :flowers:
az önce Resmiye annemi aradım küçük meyvemizi uyutmuş babaannesi
inşallah uykusunu alır da öyle uyanır  :aferin:



seyda

Kizlaaaaaaaaaarrrrr :occasion14: :occasion5: :muzz: :muzz:
biletlerimizi aldimmmmmmmm :hieyt: :hello2: :hello2: Melis Alara ve bendeniz 9 haziran itibariyle insaAllah Zürih semalarindan Istanbul a dogru süzülüyor oluciiz :muzz: :muzz: :muzz: artik baslicam cizikleri atmaya takvime hehehe..

Goncacim,
nice mutlu senelere esin ve kizinla. Eylül böcegi coooooook tatli cikmis cok :nazar: gözüne de sevindim icine su serpilmistir.

Aslicim,
Defne de öyle :nazar:

Anitacim,
bu arada sizin hediye de Pazartesi yada Sali elinizde olmaliymis burdakilerin söyledigine göre.

Eminecim,
Sali günü asi oldu Melis Alara ben de dün farkettim ama bugün hala bayagi sert ya. hem de öyle kücük bi sertlik degil biraz yaygin bi alanda. Ceylin inki nasil oluyodu? sadece ignenein battigi yer mi sert oluyodu yoksa etrafi da oluyomuydu ??? yarin bi ariycam doktoru gecmezse :dontknow: ha bide söylemis Gonca ve Aysegül ama banyodan önce bebe yagi sürüp banyoda tarayinca iyi geliyomus. ben genelde Melis Alara yi banyodan sonra yaglayip elimde kalan yagi da basina sürdügüm icin  :suclu:hic olmadi. sadece esim diyodu kafasi Paki ler gibi kokuyo diye :ehi: :toothy10: mis gibi bebek yagi oysakine töbe töbee :caca:

Aysencim,
hediyemiz gelmis cok saol. annem msn de gösterdi sabah ben dayanamayip actirdim da paketi :suclu: biz resim koyamiycaz ama kizim elbisesini cok begendi haberin olsun 8)