EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Lily Wonka

10 Mayıs , 2007, 00:48:48 #5790 Son düzenlenme: 10 Mayıs , 2007, 00:53:40 Gözde
Sema, hoşgeldiniz! Başımızın üstünde yeriniz var, ne demek.. Barış Tuna çokkk güzel bir bebek, maaşallah :nazar: Forumda bi Ege Tuna'mız vardı artık bir de Barış Tuna'mız oldu.. İkisi de birbirinden tatlı..:love7:

Şeyda'cım, sana da Allah kolaylık versin güzelim, zor yaw.... Belki diş huysuzluğudur dediğin gibi.. keşke bizimki de dişten olsa..:-\ Ama doktor muayenede baktı ve üst katta herhangi bi hareketlilik yok dedi.. Demek ki dişten değil.. Yaa şu diş konusu açılmışken,

Emine'cim, benim kız kardeşim de ilk dişini 10 aylıkken çıkardı ve sonrasında da hep geriden takip etti.. Ama 4-5 aylıkken koltuk kenarına tutunup ayakta duruyordu ve 8 aylıkken yürüdü.. Bu işler hiiiiç belli olmuyor yani, ki dediğin gibi büyük olasılıkla sana çekmiş senin kuzucuk..



Lily Wonka




Lily Wonka

Şeyda'cım, atlamışım, bizim aşı yerimizde hiç şişlik olmadı ama olabildiğini biliyorum, doktor söylemişti..

Özlem, Hira da artık eskisi kadar uyumuyor aslında.. O güne özel bi 4-5 saatti o.. Çoook yorgun olduğu için.. Yoksa bizim de günlük 2-2.5 saati pek geçmiyor normalde. Ha tabii tıpkı beslenmesi gibi bu alışkanlığı da değişir mi değişir!?.. Az yiyen ve çok uyuyan bir bebek olabilir pekala..:k06:

Pınar'cım, Nehir çok sevimli çıkmış! :D Maaşallah güzel böcüğe..:nazar:



jbdun

kızlar günaydın :hello:

emine tşk ederm kutlama için ve ecrinimin yoğurt yemesiyle ilgili söylediklerin için :opucuk:
şeyda, aşıdan sonra şişlik olmasının normal olduğunu duymuştum ben de :icon_thumright:
aslı (aslio) kutlama için tşkler canım :opucuk: Ece denize de maaşallah hiç üzmemiş annesini hanım hanımcık dolaşmış gelmiş :k06:
gülaycım kutlama ve yoğurtlu ecrin ( :ehi: yoğurtlu kebap gibi mi oldu ne ) için tşk ederim  :opucuk:  sen de yukarı çık türkçe say nasıl olsa anlamıycaklarından rahat rahat söylersin ağzına geleni :toothy10:
anitacım herşeyin yolunda olmasına çok sevindim :-* kayra daha iyidir dimi? yürüteciniz hayırlı olsun,ben ecrini koymayı düşünmüyorum canım , yoğurt konusunda da yoğurdun durduğu oda zaten 30derece veya üzerinde ve de üstünde hem battaniye hem de yünlü bi mont var hani sıcakla ilgisi yoktur diye düşünüyorum ama neyse tuttu yani sonunda :laughing7: yine de tşkler canım :flowers: ecrini dışarı çıkartırken altına çorapsız ayaklı alt ve üstüne de bazen  sadece kısa kollu body ya da kısa kollunun üstüne bi penye giyindiriyorum (eğer ecrinin arabasıyla çıkıyosak bi de üstüne ince bi pike)
ayşegül ne güzel festivale gitmişsiniz,güle güle büyüt fesleğenlerini, yağız nasıldı durdu mu?
sema burdan da hoşgeldiniz diyim tatlı oğluşuna ve sana ;)
özlemcim üzüldüm ya selim efendi yine mi başladı huysuzluklarına :sad1: ama baksana öyle böyle 7ayı geride bıraktınız , biraz daha sabret daha ne kadar böyle huysuzluğu devam edebilir ki? görüştüğün arkadaşların falan yok mu?selimi bıraksan annenlere ya da eşine biraz laflasan onlarla iyi gelir bence,moralini bozma canım geçicek bu günler de :opucuk: kutlama için tşk ederim ayrıca :flowers:
pınarcım maaşallah nehir hanıma,çok tatlı çıkmış resimlerde, gözlük de çok yakışmış :love7:
şeydacım melis alaranın 2.dişi şimdiden hayırlı olsun :hello2: biletini aldın mııııııııııııııııı?
gözdecim merakla bekliyorus beyaz güvercinin cicileriyle resmilerini :love7:

jbdun

kızlar bebişlerin çamaşırlarını hala bebek deterjanlarıyla mı yıkıyorsunuz?
ben bugün normal deterjan ve yumuşatıcıyla yıkıyorum, şu an yıkanıyo

fundagüler

SLM dün tekrar giremedim hepinize tşk ederim allah hepimizin bebişlerini nazardan korusun. pazar gününden bahsedeyim biraz öğleden sonra ayfere gittik cihanla. bizimki yolda uyumuştu orda da bi süre uyudu. bu arada ben şevvali rahat rahat sevdim öptüm maşallah o da cihan gibi çok sevecen hiç yabancılık çekmiyor, hep neşeli maşallah.
neyse bizim canavar uyandı ikisini de yere oturttuk, cihan öksürür gibi bi ses çıkarıyor oyun yapıyor şevval kahkahalarla gülüyor şevval cihanı tutmaya çalışıyor cihan korkup ağlıyor çok güldük onlara. sebze çorbası meyve püresi yediler biz de çay içtik canım arkadaşım çok güzel kısır yaptı saat 7 ye kadar ordaydık. bebişlerimiz ne kadar şanslı, bilinçli akıllı büyüyorlar inşallah hepsi hayırlı evlat olurlar.
bu arada cihanın cildinde isilik gibi kabarcıklar çıktı sıcaktan, sık yıkıyorum bu günlerde bi de bepanten sürüyorum iyi geldi başka önerisi olan varmı? benim forumu tek tek okumaya vaktim olmuyor işimin yoğunluğundan dolayı tek tek cvp yazamıyorum öptüm herkesi

Tebessüm :)

funda, maşallah şevvalle, cihana. :nazar: isilik için senin de yaptığın gibi sık sık ılık suyla banyo yaptırmak iyi geliyor.

jbdun yağız giderken uyudu kucağımda( akşam üstü tartıştık da biraz oğlumla, gönlünü alıyım diye yol boyu kucağımdan indirmedim yavrumu.)arabadan inice gözler açıldı kocaman, sonra dönüşte uyudu.genel itibarıyla uslu sayılabilirdi yanii.
ecrini çamaşırlarını normal deterjamla yıkayabilirsin bence bişey olmaz. çoğu insan ayrı detrjan almıyo bebek giysileri için, duygusal nedenlerle. ;) yoğurt yerken yağız da öyle yüzünü ekşitiyo, bayılıyorum o hallerine. :opucuk:

özlemcim keşke yardımım dokunsa ama aynısı benim başımda da var biliyosun, dün akşama doğru atlıycaktım nerdeyse balkondan.napalım, uslanmaları için dua etmekten başka bi çare görünmüyor bize. :-\

semacım hoşgeldin tekrar.( bu 3. oldu sanırım :k06:) evet canım her cümleye uygun ikonumuz mevcut Allah ımıza bin şükür. :muzz:  ;)

gözdecim hediyeyi beğenmenize sevindim, azcık büyük gibi aldımki , yaz boyu giyebilsin prensesim.bir de kitap eklemek istiyordum ama yağız durmadı. yaramaz yağızın hatırası olsun bu da, güle güle giysin pamuk prensesim. :opucuk:

ayşen

kızlarrrrrr dişimiz patladıııı :D bu sabah itibariyle elime keskin bişiler geldi bir de baktım kiii yarılmış dişetimizzz :D  :muzz: :muzz:

dün maç da çok güzeldi, uslu uslu durdu ve hatta 1 saat uyudu kuzuşum o gürültüde  :toothy10:

gene geleceğimmmmm öptüm hepinisiiiii  :flowers: :opucuk:


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

Lily Wonka

Jbdun'cum, ben de artık bizim deterjana (Ariel) geçicem.. Ama yumuşatıcı olarak Vernel-sensitive kullanmaya devam ederim heralde (6. aydan sonra başlamıştım ona da..) Ya zaten bin kez duruluyor makine, dolayısıyla ben çamaşırlarda herhangi bir deterjan kalıntısı olacağına pek ihtimal vermiyorum..

Ayşegül'cüm, Yağız'ımızın hediyesini kızımın kızına kadar özenle saklıycaz..:love9: (1 yaşına kadar rahatça giyecektir..;))
Gördün mü bak annesi, benim akıllı oğluş isterse nasıl uslu duruyor..:aferin:

Funda'cım, isilik için benim de tavsiyem ılık banyo ve arada da ıslak bez/pamukla silip kurulaman şeklinde olacak (terli kalmasın diye..)

Ayşen'cim, hayırlı olsun inci taneniiiiiiiiiiz!..:hello2: Maç fotoları yok mu???



ayşen

var gözdecim var yeni yükledim blg a :)

jbdun ben hala hacı şakir kullanıyorum ama en son aldıgım paket bitmediği için, bitince ben de geçerim heralde normal deterjana, baya da var zaten şimdilik. yumuşatıcı kullanmıyorum, kaldırdım raftan, makinanın içinde simsiyah kalıntıları oluyo yumusatıcı gözünde, en iyisinden de kullansam...  tenimize neler geliyo kimbilir. o nedenle kullanmıyorum, kocişin haberi yok mesela ama sert gelse, farklı gelse söylerdi mutlaka.

fundacım maşallah cihana da şevvale de, oyun arkadaşı olmuşlar :) isilik bizde sürekli oluyo ne yazık ki, sıcaklar bastıralı incecik de giydiriyorum ama gene de oluyo. her gün ve SABUNSUZ ılık duş çok iyi geliyor, vücuduna isilik varsa sabun ya da şampuan süürmemen gerekiyor. zaten hemen geçiyo banyodan sonra, bi dahakine yaparsın sabunu ;)

sema hoşgeldin aramıza, merak etme biz de hep uzun uzun yazıyoruz :D


veee maçtan resimler...

[eklenti yönetici tarafından silindi]


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

ayşen

1 tane daha...

[eklenti yönetici tarafından silindi]


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

Almiş'inAnniş'i

çift durulama yapacaksın dimi jbdun  ???
Alıntı yapılan: jbdun - 10 Mayıs , 2007, 10:22:16
kızlar bebişlerin çamaşırlarını hala bebek deterjanlarıyla mı yıkıyorsunuz?
ben bugün normal deterjan ve yumuşatıcıyla yıkıyorum, şu an yıkanıyo


Almiş'inAnniş'i

way be ayşen doğuştan fanatik diye buna deniyo herhalde  :k06:

jbdun

normal bizimkiler gibi yıkadım razi,çift değil :icon_scratch:

desree (Özlem)

Jbdun daha erken değil mi normal deterjan için, en az 1 yaşına kadar sabun tozu ile yıkanması gerekiyor diye biliyorum bana bile dokunuyor normal deterjan şimdi yaz da geldi pişik isilik daha çok yapmaz mı?
Ayşen her ne kadar ailecek fenerli de olsak tuna ya çok yakışmış beşiktaş kıyafetleri ;) incileriniz hayırlı olsun bi benim oğlum dişsiz kaldı galiba ;D
Funda biz de de var isilik ben 2 gün peynir vermiştim ondan oldu galiba peyniri kestim geçiyor gibi,
Sema hoşgeldin oğlun çok tatlı maşallah :nazar: ben bebek.com da ilkler sayfanızı ziyaret ediyordum ara ara, tecrübelerine ihtiyacımız olacak ;)



Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver