EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

tubi

Emine bocek olayi kotu gitmis valla.Ton baligi bence verme ,yagli balik vermende fayda var.Dil baligi somon gibi.Bunlarda omega6 var,ton baligi metal iceriyor hatirlarsan hamileliktede yememiz gerekiyordu,
pazardan almak en dogrusu sanirim.Tesekkurler cevabin icin..

Tebessüm :)

unutmuşum, inşallah böceğin yarısını ceylin yememiştir, düşünmek bile istemiyorum, kıyamam ben ona. :opucuk:

tubi

seyda bizde kusma olmadi,sadece huysuzdu ve durgundu.bide yemek yemedi dis patlama sirasinda..

tubi

Hakkaten Emnine napicaz bu haserat bortu bocek olaylarini yazin bilemiyorum.Ben arabasina takilan cibinlik aldim, birde bileklik gibi birsey sivrisinekleri uzak tutmasi icin . Bilekligide arabaya takicam.Yatagi icinde cibinlik var.Ama yinede ozderede biraz somurulucez gibi geliyor bana..

Emine

Hmm sağolun arkadaşlar ben en iyisi balıksız vereyim doktora gidince sorarım balığın çeşidini zaten haftaya gidicez kontrol günümüz yaklaştı.O zamana kadar kıyma, tavuk veririm.
Ceylin diş çıkarmadı delirecem 4 gün sonra 8 aylık olacak çocuk hala en ufak iz yok.4 aylık Azranın bile 3 dişi var yaw

Emine

07 Mayıs , 2007, 16:09:10 #5615 Son düzenlenme: 07 Mayıs , 2007, 16:16:25 Emine
Bu arada Özdilekte yarışma varmış afişlerini gördüm annesinin kopyası fotoğraf yarışması.Katılmak isteyen olursa haber vereyim dedim.
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/05/ege/ege19.html

Jbdun şimdi gördüm yaw o dergi gelmedi hala  :-\

Emine

Şunu sorayım birde diş çıkaran bebeklerin anneleri hala yoğun birşekilde emziriyorlarmı acaba emzirme olayı azalınca mı çıkıyor dişler.Ceylinin ondanmı çıkmıyo acaba.Allah bana kıyamıyormu  :k06:

ponçik

EMİNE bende şimdi doktorla konuştum balık olayını bu arada da bi baktım sitede balıktan bahsediliyo  :ehi:
bukadar denk gelir yani  :laughing7:
:director: dondurulmuş balık vermeyin mutlaka taze olmalı dedi  ::)



jbdun

emine sıcak suya oturtmam da işe yaramadı ve yeni bi tane yaptım tukaş reçel kavanozunda :ehi: yarın 3e kadar açmıycam bakalım tutcak mı :icon_scratch: kamera çekimine artık son çare başvururuz :toothy10:
kipada organik varmıymış,onu bilmiyodum ama dediğin gibi mevsimindeki sebze-meyveyi aldıktan sonra sorun olmaz bence de
evet o baştan yarat programı acaip bişey :D
yarım böcek mi dedin?nasıl yemiş olabilir ki yarısını :icon_scratch:maaşallah ceyline tavuğu da yemiş,balık konusunda bi bilgim yok,malum biz baya bi geriden takip ediyoruz ama yoğurt-balık aynı günverilmiyodur herhalde dimi?bi sorun olur mu?
o bahsettiğin yarışma da tam bizlik yani (hani ecrin benim kopyam ya o sebepten söylüyorum 8))

şeydacım melis alaranın 8.ayı ve ilk dişi hayırlı olsun canım :flowers: yarınki kontrolünüz iyi geçer inşallah :icon_thumright:

esra(azra)

azraaaaaa döndüüüüüüüüüü kızlarrrrrrr emekleme alıştırması yapıyordukkkk yere yatırdım cebim çaldı telle konuşa konuşa odaya geldim bi baktım dönmeye çalışıyo ve birden döndü nasıl kıkırdadııııı anlatamam bende teli falan bıraktım sarıldım öptüm canım kızımı  :aferin: bu arada kabız oldu ::(:(:(
emineeeee bizim 4 dişimizde patlamak üzreeeee  beyazlığı görünüyor ama daha tam çıkmadı :director:  :ehi:
canım sabırlı ol elbet çıkar bende emziriyorum hala zor oluyo kaşıklada beslediğim için kafası karışıyo memeyide çiğnemeye çalışıyo  :ehi: buarada inşallah böceği yememiştir ceylin canım yaa :sad1:

AYŞEGÜLLLLLLLLLL  :director: MUTİLYUM BULDUNMUUUUUUUUUUUUU

ya kızlar azraya ek gıdaya başlamalımıyım bana örnek bi menü yazarmısınız bu konuda kafam çok karışıkkk  :icon_scratch:

şeydacım melis alaranın 8.ayı ve ilk dişi hayırlı olsun canım  :flowers:

seyda

kutlama yapan teyzelerimize cok tesekkürlerrrrrrrrrr...

Jbduncum,
artik kendimi tutamadim yazicam yani. bak arkadasim ben su klasik 250 ml lik su bardaklari varya onlara kayantip ilittigim sütü koyuyorum (pastörize sütün kaynamasina gerek yok ama ben biraz pirpirikliyim de) sonra parmagimi sokup icinde 1-2saniye durup sicagi hissedinceye kadar sogumaya birakiyorum ve bir tatli kasigi mayayi ayni Emine nin dedigi gibi sulandirirarak kyouyorum. iyice karistir mayayi koyduktan sonra sütü. hic tutmadigi olmadi. sütün daha az veya daha fazla sicak olmasina bagli olarak kivami degisiyo ama hep tutuyo. kavanoz ariycam diye cildirma yani  :suclu:

ponçik

Alıntı yapılan: Emine - 07 Mayıs , 2007, 16:09:10
Bu arada Özdilekte yarışma varmış afişlerini gördüm annesinin kopyası fotoğraf yarışması.Katılmak isteyen olursa haber vereyim dedim.
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/05/ege/ege19.html

Jbdun şimdi gördüm yaw o dergi gelmedi hala  :-\

EMİNE keşke bende izmirde olsaydım Eylül=Gonca  ;D

ESRA hadi gözün aydın kıpır kıpır bir kızın oldu artık , bundan sonrasında Allah booool sabır versin  :laughing7:



Tebessüm :)

ay gonca çok komiksin, günün adamı he  :toothy10: beybabam annemin babası, bizde annenin babasına beybaba, babanın babasına da dede denir.anneannem 93 de vefat etti, sonra beybabam tekrar evlendi işte, önüm arkam sağım solum üvey anlıycaan, kafayı yedirtcekler sonunda bana. :cildir:

tuğba ben de tursıyorum sinek böcek olayından, bi de kene mi, bişey vardı geçen sene.Allah korusun yavrularımızı.

emine niye bu kadar taktınki diş olayına :icon_scratch: boşvey yaa canı ne zaman istiyosa o zaman çıksın, nasılsa diş çıktıktan sonar ömrünün gerisini dişli geçircek. ;D

meltemk

Esra sen emziriyor muydun? Niye acele ediyorsun? Daha 4 ayi bile tamamlamadi. Bari en az 5'a kadar bekle. Hem en dogrusu doktorunla karar vermek tabii. Azranin donusu hayirli olsun. Masallah. Illa baslayacaksan zaten yavas yavas tek tek baslaman en iyisi. Ornegin ilk 3 gun oglen havuc puresi, ikindi de meyve puresi. bu ogunler sutle tamamlanmali. Sonra ki 3 gun patates puresi, sonra kabak 3 gun. Sonra bunlarin karisimi yavas yavas. 2-3 hafta sonra belki kahvalti. Aksamlari da kasik mamasi. Doktor gibi bilmis bilmis gibi konustum. Ama bu sadece benim fikrim ve uyguladigim yontem. Gerci benim findik kurdu forumun en zayiflarindan. Ben sadece incecik genc kiz olabilir belki umudundayim ;)

Emine valla bocek olayina sastim. Oluyor boyle seyler. Yok canim yutmamistir Ceylin Olur mu oyle sey. dislere de uzulme. Biliyorsun 6-9 arasi ilk disler deniyor. Hem gec cikaranlarin daha guclu disleri oldugunu duydum. Ben 3,5 aylik dis cikarmisim ve dunyanin dort bir yaninda disciler verdigim paranin haddi hesabi yok yani. Hic saglikli degil dislerim. Emzirmeyi kesmekle hic alakasi oldugunu zannetmiyorum :-\





Tebessüm :)

esracım o dedğin bizim yağızın mide ilacı canım,hamilelikte ve laktasyonda güvenilirliği kanıtlanmamış.sen çok kullandın mı?

emine hani siz elma suyu veriyodunuz ya, ne kadar elmaya ne kadar su katıyosun?ben de yapıcam da şimdi. :help:

kızlar öğlende yağızın sebze çorbasını yetiştiremedim, milupanın tavuklu bahar sebzelerini almıştım onu veriyim çorba pişene kadar azcık dedim, iğrenç bişey ve yağız azcık yemişti, üstüne sebze çorbasını yedirdim, şimdi kusuyo hep azar azar. aman siz almayın o mamadan, bilgi olsun diye yazıyım dedim. ben bi daha meyvesinden başka bişey almam kavanoz olarak. :'(

bana şimdi banana bread gelcek amerikadan, karnım aç, heyecanla bekliyorum ;D :hungry: