EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun

kızlar iyi gecelerrrr , ben çok kaldım bugün :wave:
burada olanlara ve gelecek olanlara iyi sohbetler diliyorum :)

aslı




tubi

armut olayina giremedim asli cunku temin edemedim,organik  kalmamisti.Zeytinyagi ile yumusatmayi basardim gibi.Bugun aksam aldim armutlari yarin oglen verecegim bakalim..
Bu arada tabii bizim burada organik cok secenegimiz var .Sizler dikkat ediyor musunuz sebze meyve alisverisi yaparken,var midir  organik tarim yapan ciftlikler?Izmire gittigimde bende ne varsa onu alicam canim kipamdan.Aslinda genelde Ozderede olacagim icin,koy pazarini kullanacagim dolayisiyla nispeten mevsim seb-meyvede icim rahat olacak ? mi  olmali mi acaba?

anita

merhabalar
şeyda walla alması gereken sütü (mamayı) alamıyo Kayra.. bu ara çok iştahsız gene. şu minadeks bayaa iyi geliyomuş demekki iştahı  düzelmişti. onu kestik gene eski Kayra oldu.. mamayı sadece sabah kahvaltınıniçinde 90cc olarak yiyo.. ZORLA.
türkiyedeki bebe bisküvilerinde de demirli vitaminli 7 mineralli filan yazıyo. ama bizim doktor hem besleyici değil hemde gereksiz yere bebeği tok tutar dediği için ben koymuyorum kahvaltıya..zaten hep tok.. :ehi:

Bizim tembel Kayra hala gel gel yapmayı, alkış yapmayı ve kucağa atılmayı öğrenmedi yahu..Bizim durumumuzda olan varmı yahu ??
diş te yok emekleme girişimi de yok..



esra(azra)

iyi geceler kızlarrrrrrrr

ancak gelebildim 10sayfaya kadar yazmışımız maşallah yani :nazar: okuyamadım tabi azra uyanık bugün bi mız mız sormayın hatta akşam üstü biraz gaz sorunu yaşadık :( neyse dün ananemizi hele şükür görmeye gittik bi eğlendik bi eğlendik sormayın ananemiz azrayı kucağından indiremedi çok özlemiş  :y25: dönüşte kociş ben kızımız gezindik sahilde oturduk bana çok iyi geldi enerji depoladım resmen  :hieyt: bugünde biraz iş güç akşama yatılı müsafir ağırladım bide yatmadan bi bakayım dedim sizlerde ne var ne yok .. bu arada azra 3,dişi çıkartıyor baana artık anormal gelmeye başladı noluyoruzz yaaa neden bukadar ard arda çıkıyor anlamadım huysuzluk diz boyu ağladı zaman götümü dişimi anlamıyorum napıcamı şaşırdım.

anita sabret canım ama uzansın die eline ilgisini çekecek bişiler al hatta sen kollarını uzattır ona denemissindir kesin bunları ama olsun.

tuba maşallah kızına dişleri hayırlı olsun  :nazar:

jbduncum
ecrinin formu herzamanki gibi yerinde canım yemelik o yemelikkk  :hungry:

ayşegüllllllllllllll mutilyum bulabildinmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bulamadıysan haberim olsun olurmu canım

bizde dünden resim koyalım  :nazar:



[eklenti yönetici tarafından silindi]

seyda

Jbduncum,
Ecrine  :nazar: tam ham yapmalik cimcime :hungry:

Tubacim,
gidicem sanirim biletlere bi göz attim bugün, valla kesinlikle cok iyi gelir.

Anitacim,
sana ne desemki... bizim kahvalti mamasi 80 den 60 cc ye düstü, sebze corbasi malum. bi meyve suyu iciyo bide aksam baaaaaaaazen meyveli kasik mamasi yiyo. ha bide yogurt. bir tek yogurda sapur supur yapiyo vede dedigim gibi gece yatmadan ve öglen gibi bir ögün mutlaka süt istiyo, baska sey verirsen protesto edip yemiyo. gerci protesto genelde hep var da :ehi: :toothy10: Sali günü asimiz ve doktor kontrolümüz var cok merak ediyorum kac kilo oldu. pek sanmiyorum kilo almis olsun ama Allah kerim ne diyelim :'(
ha Melis Alara da yataktan kaldirirken falan elini uzatiyo öööyle bütün vücutla bi atilma yok. emekleme de yok henüz. Kayra döndümü ki? dönmeden emekleyemez sanirim cünki dönücek ve hatta yanlarda dirseklerinin üzerinde falan dayanabilecekki dengesini bulsun ve el ve diz üzerinde durabilsin. yanlis mi biliyorum :icon_scratch: alkis bizde de yok, bol bol tirmik ve tokat var nereye rastgelirse :toothy10: :ehi: yarin artik insallah hediyenizi postaliycam :suclu:

jbdun

günaydın kızlar ve iyi haftasonları,
esra ve şeyda teyzeleri tşk ederiz :flowers:
esracım nihayet gidebildin annene,ne güzel hasret gidermişsiniz (darısı 2hafta sonra benim başıma inşallah). Azra hanıma da maaşallah :nazar: 3.diş mi dedin?bu ne hız yaw :icon_scratch:
şeydacım salı günü kontrolünüz iyi geçer inşallah canım ;)

ponçik

05 Mayıs , 2007, 10:08:15 #5497 Son düzenlenme: 05 Mayıs , 2007, 10:12:15 g10ca
günaydın güzel anneler  :hieyt: ne güzeeeeel bir cumartesi sabahı bugün  :hello2:

Alıntı yapılan: jbdun - 04 Mayıs , 2007, 18:43:30
razicim ben bişey dudum ve ondan sonra bu göz renginin ne zaman değişeceğine dair bi yorum yapmıyorum, o da bi akrabanın çocuğunun göz rengi 14 yaşında değişmiş :caca: ::)
Jbdun inan gözlerime inanamadım bu yazdıgını okuyunca  :honk: Allahın işi işte ...
Ecrinin resimlerine bayıldım bayıldım hele saçlarına kocaaaaaaaman maaşallah  :nazar: Eylüşüme taktığım tokalar eeeeen fazla 3 dk.başında duruyor  :laughing7: sonra tutup biyere fırlatıyor bi daha bulamıyorum ..sanırım tokaya allerjisi var  :k06:

Esra aman aman maaşalalh Azranın incilerine ..sabah bende baktım Eylüşümün alt damakları renkli toplu iğneler vardır ya hani onların başları gibi 2 tane minnacık kabartı oluşmuş  :dontknow: sanırım 1-2 güne kadar tırtıkları gelecek gibi  :love9:

Aslııııııııııı   :muzz: çok sevmişmi senin kuzu salıncağı ne yapmış tepkisi ne olmuş ayyy çok merak ettim  :suclu:
bi de resmini çekseydi keşke annen  ::)

Pınaaaaaaaaar hani sen Nehiri göz doktoruna götürmüştün ya
bana o doktorun bilgilerini verebilirmisin canım 



Eylül genelde oyuncaklarıyla oynarken emeklerken hep maaaaam maaaaaam diyordu
2 gündür bizim birşey yediğimizi gördüğünde yada biberonunu gördüğünde maaam maaaaam diye elini uzatmaya başladı
dün akşam yemeğinde babannesinin salatasına ortak oldu domateslerin içlerini hüüüp yaptı
hınnneeee kelimesinin de yavaş yavaş dogrusunu öğrenip hannnne şekline dönüştürmeye başladı  :nazar: k.validem trakyalı onlar "H" harflerini bazen söylemiyor bizim kız da inadına HHHHHaaaannneeee diyor  :toothy10: BEN İSTANBULLUYUM der gibi  :ehi:
bide BABA dese babamız çok mutlu olacak
gerçi bu sabah babamız uyurken baaabba gibi bişey dedi ama bende uyku sersemi mama'mı yoksa baba'mı dediğini tam anlamadım  ::)


bugun güzel bir gün olsun foruma giren herkesten güzel haberler geeeelsin
  :wav:



jbdun

amin goncacım,inşallah,
göz rengi konusunda ben de şok olmuştum :ehi: ecrinim için de tşk ederiz,sadece tokayı takarken zorlanıyorum biraz çünkü hep tokaya bakmaktan saçına tutturamıyorum ama ondan sonra da çekiştirmek aklına gelmio :toothy10: 
pınara göz doktorunu sormuşsun ya hayırdır gonccaım? eylülle mi ilgili
eylüle de maaşallah,domatesi hüpletti demekki :nazar:

ponçik

evet Jbdun Eylülün gözleri dogdugundan beri hep çapaklı
ama hani böyle komple kirpik çapaklanması şeklinde değilde
gözünün dibinde böyle minicik top gibi ve gözleri renkli olduğu için benim gibi alerjisi varmış
dr.umuz 8.aydan sonra da geçmezse göz doktoruna baktıralım demişti
ama artık aklı erdiği için o çapakları sildirmiyor ve kuruyor gözünde  :(
sonra da silerken o tazecik göz kapakları hafiften kızarıyor ve zedelenecek diye korkuyorum  :(
işte bu yüzden iyi bir göz doktoru arıyorum özellikle bebeklerle ilgili ...........  :'(



jbdun

haklısın canım,kıyamam o tazecik gözkapaklarının kızarmasına :sad1:
geçmiş olsun minişe, inşallah istediğin gibi bi dr bulursunuz :opucuk:

ponçik

sağol jbdun inşallah
bizim bebek doktorumuz da kongrede olduğu için cebi kapalı ulaşamadım
tekrar deneyeceğim akşam , o bizi yönledirecekti ama ben yinede araştırmak istiyorum
malum hata affedilmeyen tek konu SAĞLIK  :muzz:



jbdun

haklısın canım,herşeyin başı sağlık :icon_thumright:

tubi

Gunaydinlar,
alcak kocam gitti tatile bizi birakip..Neyse bizde kafa dinleriz biraz,hazir yemeklerden de doldurdum buzdolabini.Yemek yapma derdi de yok,oh valla yan gelip yatacagim Lara izin verdikce tabii.
Goncaaa bizimde ilk dogdugunda iki gozde de surekli capaklanma vardi.Meger gozyasi kanalimiz tikaliymis.Birisi 3.ayda acildi digerinde hala capaklanma devam etmekte.Masajimiz var onu yapiyoruz.1 yasina kadar gecmeli gecmezse minik bir operasyonla acicaklar.Sari-yesil capaklanma oldugunda ve eger iki gunu gectiyse mutlaka dr. gormeliymis ,enf. riski var ve ant. damla kullanmak gerekli.Biz surekli ilik suyla siliyoruz(kaynatilmis) birkac gundur iyi gibi belkide acildi.

şerife Berat

 günaydın kızlar nasılsınız bugün :flowers:

jbduncum maşşallah ecrine dilimi ısırdım fotosunu görünce ama diğer fotoğraflarınızı bulamadım hangi sayfada yazarmısın canım? :nazar:

tubicim inciniz hayırlı olsun , oğlum bu konuda çoook tembel henüz bizde bişi yok kabartılar hariç tabii.Lara yı bizim için öp annesi

esra yerim ben o azrayı pek de şeker çıkmış maşşallah :nazar:

 emine canım ya mamayı içmek istemiyor tadımı garip geliyor ne anlamadım yani mulupanın mılumıl 2 yı kullanıyorduk begenmeyınce bebelac aldım ama fayda yok onuda içmiyor emm emmm diye meme istiyor dün gece 11,5 da uyandırdım pirinç unlu mama hazırladım muhallebı kıvamında tatadı da çok guzeldı ama onuda yemedi çıldırdım sabaha kadar yat kalk nöbet tutturdu bana
 bide çok erken uyumak istiyor.uyutmayınca yapması gereken butun yaramazlıkları yapıyor çığlıklar atıyor  :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:
 ha birde unutmadan yazayım annelerinize ne lacaksınız hediye?