EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Almiş'inAnniş'i

kızlar bişi sorcam ya bebeişlerin göz rengi ne zaman tam belli oluyo???

Tebessüm :)

günaydın kızlar ::) şöle bi göz attım;
gözde teyzesi teşekkür ederiz. :flowers:
zehracım tamam eşime söyliyim de sorsun postaneye,sorunsuz gideceğini bilsem yine alıp yollarım canım. bi soralım da ne diycekler acaba.
yanlış hatırlamıyosam berile annesi göndermişti, kaç günde gitti acaba?
jbduncum teşekkür ederim. bu gece hiç uyuyamadım, yağız da huzursuz. :(
mak. alıp sağsam sütüm artar mı acaba, hiç değilse birkaç ay daha emzirebilseydim. :(

Zara82

Günaydinlar...forumun güzel anneleri,

Gööössssssssssdeeeeeeeee  :ehi:, demek Armutlu ya gidiyon.....tarihler uysaydi olurdu sekerim ama biz taaa Agustos da gelecegiz... Hira nin ve senin iyi olmaniza sevindim....Hira ya da  :nazar: yani, annesi kizi ne yapmisin 900 gramm..... :nazar:  emeklerine degiyor...Iyi gezmeler size..

Gülay, kontrülünüzün iyi gecmesine sevindim...Sizinde  yari yasiniz kutlu olsun  :muzz: :hello2:

Jbdun, umarim yogurdun tutar...haber edersin....SAnada iyi gezmeler...

Goncacigim, öncelikle foto cok güzel cikmis...ne kadar büyümüs maasallah....CAnim arabayi ben kullandigimda yan koltufga bagliyorum.....air bag i de kapatiyorum....sayet babasi kullanirsa ikimizde arkaya...büüleee iste



seyda

Kizlar,
dün gece sormak istedigim sey aklima geldi :suclu: hani bebe bisküvisiyle ilgili Asliya ve sanirim bir kisiye daha doktor gereksiz vitaminsiz falan demisiti ya, benim burda aldigimin üstünde b1 ve b 12 vitaminli ve demir katkili yaziyo. türkiyedekilerde (ben bi tek Cici bebe yi biliyorum) de böyle bi yazi varmi? yani öyle yazmasina ragmen mi yararsiz yoksa burdaki farklimi :icon_scratch:

dün aksam esime sen Amerikaya giderken bende Istanbul a gitsem nasil olur dedim. ne dedi sizce tabi yii olur ben de Temmuz da gelirim dedi :ehi: :toothy10: yav ben 1 - 2 haftayi kastetmistim bizimki 2 aylik yolladi bizi :ehi: :toothy10: cok yorulmus sanirim. aslinda ikimiz icin de iyi olur valla rahatlariz biraz. cünkü iyice abartti isi artik. sabah 6 da Melis Alara bi aglamaya basladi ama krizde yani ben de mama yapmaya calisiyorum icerden Seyda diye seleniyo ben de efendim dedim. kapiyi kapatirmisin demezmi bana :cildir: yani kizimiz aglamaktan katiliyo ben mama yapmaya calisiyorum ve esim benden kapiyi kapatmami rica ediyo uykuya devam edebilsin diye  :caca: ben de kapiyi kapatmadim ama Melis Alara yi sakinlestirmesi icin yanina götürdüm :ehi: :toothy10: ay iste böyle baska varmi kocisler mevzuunda icini dökmek isteyeeeen :director: :ehi: :toothy10:

Meltem ve Tuba,
siz ucak yolculugu yaptiniz ya bebislerle nasil gecti? hele Tuba sen yakinda döndün galiba uyudumu Lara naapti ucakta? inis kalkislarda emzirdinmi naaptin? rahatsiz oldumu basinctan falan? bikac tip verseniz sevinirim lakin kara kara düsünüyorum nasil olur diye. tamam 2,5 saat yol gerci ama yinede yanliz olucam ya ondan biraz cekiniyorum.

puysal

Selam kızlar ..

dün gece amatörce bir web sitesi hazırladım kızım için:)

Eğer ziyaret etmek isterseniz tıklayın bakalım :) Daha keşvediyorum.. iyice öğreneyim daha neler yapıcağım kızma hihihihih

http://nehiruysal2006.sitemynet.com/nehiruysal/

Kolay gelsin..

meltemk

Pinar sayfaniz cok guzel olmus. Nehir'e kocaman masallah :nazar:

Gozde size cook gecmis olsun yaa. Insallah daha iyisindir artik.

Seyda ben kahvaltisina 2 tane bebe biskuvisi koyuyorum. Nasilsa Belemir oyle cok cok kilolu degil bir zarari olmaz diye dusundum.

Evet biz ucakla gitmistik. Ama kuzum daha kucuktu o zaman 2 aylikti. O zaman devamli memede yari uyuyarak gitmisti. Simdi tabii biraz daha zor olur. Daha hareketlendi. O kadar saat kucakta tutmak zor. Biz de Haziranda gidecegiz bakalim.

Gonca Eylul'e de masallah. Cok tatli cikmis.

Bizim ki yine babaannesiyle. Genelde iyi geciyor, ama bizim ki cok uyumuyor. Ben onu yineee cok ozluyorum.





ayşen

merhabalar herkese....

sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum. çalıştığım şirketin merkez ofisine(ist) dün haciz gelmiş, ofisteki herşey gitimş tabii, ofis de kapanmış. bana bişey diyen yok başka bir arkadaştan duydum :( ben de sabahtır msnde niye kimse yok diyorum şirketten. öffff 2 aydır maaşları alamamıştık. sürekli bugün yarın deyip duruyorlardı. 1 senedir zaten düzensizdi hep ödemeler flan. 100-200 alabiliyoduk maaşları, azar azar... üzerimden yük kalktı, boşa çalışıyorum diyip duruyordum, çok sıkılıyordum, çalış çalış , gece gündüz, tunayı bırakıp oyun halısına habire çizim yapıyodum gündüzleri, geceleri 1lere 2lere kadar da... ama bu kadar fedakarlığa karşı gelen giden yoktu. bu açıdan sevindim yani en azından artık bu olmayacak, zaten şirketten ayrılan başka bir arkadaşa çizimyapıyorum, ordan 3-5 gelecek bişeyler, bir başka firmaya da aynı şek,ilde dışarıdan çalışıcam. ama emeklerimin yandıgına mı, paramın yandıgına mı, şirketin bittiğine mi yanayım bilmiyorum :( allah bilir ama hak etmedi değiller.... savurdular resmen parayı......

oyyyyy içim daralıyoooooooooooooo  :cildir: :cildir:

cevapları sonra yazıcam kızlar, kızmayın nolur, kendime gelmem lazım önce  :cildir:


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

ponçik

teşekkürler Zehra ve Meltem teyzeleri  :opucuk:

Razicim normalde 5 aylıkken tam netleşir gibioluyor gözrenkleri
benim kardeşimin 8 ay yeşilmiş, sonra bir sabah annem uyandıgında kardeşimin gözleri ela oluvermiş  ;D

Ayşegül hiç moralini bozma bak biliyorsun bende dolu dolu anca 5 ay emzirdim araya ameliyat girdi 15 gün sütüm gitti
sonra 1 ay içinde 1 gün emdi 2 gün emmedi 3 gün  emdi şeklinde devam etti 6.ayda da hepten bıraktı
pompayla sağdığın zaman eğer sütün az gelirse de moralin bozulabilir, ama hiç olmazsa pompayla çektiğinde sütün gelmeye devam eder, denemende yarar var ama moralini bozma ne olur   :sad1:

Şeyda vallaben çok sevindim İstanbula geleceğine (hani İstanbuldayım ya ondan heralde  :laughing7: )
bizim cici bebenin üzerinde de yazıyor ben veriyorum yani dr.ver dedi hem zararı olsa senelerdir piyasada olmazlardı dimi  :dontknow: Eşine de çok güldüm Allah iyiliğinizi versin

Pınar siteniz hayırlı olsun iyi keşifler sana :icon_thumright:

Meltem yaaa özlemek dedin de şimdi bende Eylülle oynamak istedim  :( neyse 1,5 saat sonra mesaim bitiyor  :hieyt:

Ayşencim hayırlısı olsun canım ne diyelim, ucu sanada dokuncak tabi ama belki dışardan iş yapmak daha kazançlı ve daha az yorucu olur senin için  :suclu:




tubi

Merhaba arkadaslar,
ilk disimiz patladi,zaten iki gun evvel farketmistim ama bu sabah emin oldum .Tirtik tirtik bisey,ne kadar surede uzar ki acaba:)Ates filan olmadi ama kesinlikle daha az istahli,hele iki gun once hemen hemen hicbirsey yemedi.
Goncaaa aman dikkatli ol yakalanivercen bak bi gun Allah korusun:)Eylule de masallah,belli ki hareketli bir bebek,ne guzel gozleri var onun oyle masallah masallah:)
Aysegul moralini hic bozma,tamamen psikolojik bu sutten kesilme olayi.Beyne surekli ayni mesaji gonderirsen gerceklesiyor maalesef.Bizdede bi iki gun oldu ,ogunlerini azaltim ,emzirme araligini uzattim.Ve bol bol su ictim,hic de dusunmedim beni istemiyor sutum gidecek diye..Duruma gore pozisyon aldim yanii.
Aysen uzuldum sirketin dustugu duruma ,kimbilir kac kisi ekmek yiyordu oradan.Tabii anlattigina gore yiyemiyordu.Yine senin esin calisiyo emin esi calismayan arkadaslarinda vardir?Yazik cok yazik yaa..Ama bir sekilde yasal yollardan parani alabilirsin diye dusunuyorum.Sonucta tecruben var ve belki daha iyi bir is seni bekliyor.Onunu actilar belki de..
jbdun valla bak cok takilma kvalideyle sonra aglarsin:) :suclu:saka saka iyi gezmeler,oh ikramlarida goturursunuz siz simdi..Cok ozledim yaa misafirlige gitmeyi:)Kekler borekler..Yok ki burda anlayan kimse yapayim soleee ,karsilikli yiyelim icelim..Caylar kahveler..Turk cayi bile icemiyoz ,benim adam 'sir ' dogmusta.Tek kendime de demlemiyorum.Ama Turk kahvesi icerim iki gunde birrr..
Zehra nasil hemen unutuverdik dimi o gunleri.Ben de her yenidogmus bebek gordugumde fenalasiyorum.Oysaki sadece 6 ay oldu,inanilmaz cabuk buyuyup  gelisiyorlar.Fiziksel degisim tamam ama beyinsel gelisim inanilmaz..
Pinar siteniz hayirli olsun,cok guzel fotograflar ..Takipdeyiz, iyi gelistirmeler...
Seyda ben bugune kadar 4 kez yolculuk yaptim,hic korkma problem olmuyor.Sadece artik hareketliler tutmak zor oluyo:)Genelde bebek oldugunda yan koltugun bos olmasini sagliyorlar,mumkunse tabi.Kalkista ve inisde uc sefer emziremedim ,emzik verdim.Bir sorun olmadi.Drmuz binmeden once 2.5ml calpol onerdi,sakinlesmesi icin.Aklinda olsun,birde ustsolunum yollari enf. olmasi pek istenmiyor.wc olarak engellilerinkini kullandim,zira araba ile girebiliyorsun.Ucakta alt degistirmedim hic cok dar malum.Bebek arabamizla ucaga kadar gittik ve kapida teslim ettik.Inisde yine ucak kapisinda teslim aldik.Kolaydi yani problem olmadi..3 saat kizimin kollarimda ziplamasi disinda,resmen koptular:)sadece 45 dak- 1 saat uyudu son gelisimizde..?Digerlerinde uyku saatiydi ve ugultuda uyumustu..sadece bir el cantasi ici laranin esyasi dolu aldim yanima.iste boylee..


ponçik

Tuba Laranın incileri hayırlı olsun  :hello2: maaşallah  :nazar:
inşallah çabucak ve sorunsuzca tamamlanır  :aferin:



ponçik

arkadaşlar mesaim bitti ben kaçaaaaaaaar  :icon_salut:
yarın görüşürüz inşallah

bugün niye kimse uğramamış buralara  :icon_scratch:



tubi

Yurtdisinda yasayan arkadaslar ben Annabel Karmel diye bir kadinin  Baby and Toddler Meal Planner  diye bir kitabini satin aldim birkac hafta once,
tavsiye edrim,amazondan filan sip. verilebilir.Belki almissinizdir bile..Malum farkli sebze ve meyveler ile karsilasabiliyoruz.Onun disinda vakit buldugumda bir iki tane degisik pure tarifi yazicam ,sebze puresi habire nereye kadar diye dusunuyorum.

meltemk

Tuba dogru yazmissin su ucakta yanina alinacak canta icin. Ben eskiden - B.ö - Belemir'den once, cok severdim bir ton el bagajiyla seyahat etmeyi. Gecen gidisimde de o kadar abartmasamda yine ayni hataya dustum. Cok zor oluyor hakim olmak. Seyda ona cok dikkat et. Bir sirt cantasina hem onun hem kendi esyalarini koy tamamdir. Bir de Tuba'nin dedigi gibi ucagin kapisina kadar geliyorsun pusetle. Ben orada tongaya bastim ve Belemir'i kaptigim gibi iceri daldim. Arabayida kapamadim. Koruge yanasmamisti cok ruzgar verdi. Neyse uzun lafin kisasi orada herhalde katlamaya calisirken bizim bebek arabasina zarar verdiler. Bir vidasi falan cikti. Becerememisler zaten sanirim. Melis'i hostese verip arabayi kapat. Hatta belki daha kolayi aliskinsan kanguru bile olabilir.





aslı

Dün benim kızı annenesi parka götürmüş. Salıncağa binmiş benim kızım  :love9: .

Gözdecim iyi olduğunuza sevindim. Senin şu leblebeyi yerim ben. Aferin benim kızıma kiloları almış  :nazar:

Gülaycım canerin de 6.a yı kutlu olsun.

Zehra arkadaşına  :nazar: . Fıstık fıstık çıkmış Ravzacım

Gonca kocaman olmuş eylül  :nazar: ..  fotoları görünce bizim kızda bu kadar büyüdü mü diye düşündüm bu kadar çabuk büyümesinler....

Şeydacım bisküvi vitaminsiz falan demiyor sadece şu malum 3'lüyle (un-şeker-tuz) olduğunca geç tanışsın diyor

Ayşencim her işte bir hayır vardır. Umarım paranı alırsın canım.

Tubicim inciler hayırlı olsun. mesaj atmıştım aldın mı ?



jbdun

kızlaaaarrrrrrrrrrrrr ben nerdeeeeeeeeeeeeeeeee yanlış yaptııııııııııııııııııııııımmmmmmmmmmmmmmmmm  :suclu:
yaw bu yoğurdun altı olmuş ama üstü olmamış (su gibi ) neden ki acaba?Yarın altını vercem ecrine (tadı çok güzel olmuş)
1,5çay bardağı süte 1tatlı kaşığının yarısından biraz fazla yoğurt yapmıştım :icon_scratch:   :help: :help: :help:

yeni geldik,ha bu arada 2yere birden gittim :k06: mevlütün sonunda gittim yarım saat falan durdum ordan da bebek görmeye anca geldik,ecrinim iyiydi ama son gittiğimiz yerde 5yaşında bi kız vardı ay bırakmadı ecrinin peşini,ecrini uyutmadı bağırıp çağırıyo  :caca: en sonunda kızım mızmızlandı tabi uyuyamayınca neyse eve gelir gelmez uyudu :love9:

tubacım dediğin gibi ikramları löp löp götürdüm valla :suclu: nereye kadar bakalım :k06:  laranın da incisi hayırlı olsun   senin adam "sir" doğmuş haa ;D ;)   ha bi de bu hafta galiba ilkti annemle gittik ama 2yere gittik o da ayrı :toothy10:
gonca eylüşe maaşallah :nazar:
ayşen hayırlısı artık ama bence de evden işi götürmek daha güzeldir ;)
ayşegülcüm mak.ile ilgili hiç bi bilgim yok,ben aventinkini almıştım ama duruyo :-\ demek yağız huzursuzdu dün,inşallah bugün uslu durur canım,hem misafir hem de bebekler bir anda çekilmiyo çünkü :-\
aslıcım defne demek salıncağa da bindi,ay kocaman olmuş o zaman defne annesiiiiii :nazar:
pınar nehirin sayfası hayırlı olsun,ziyaret ettim çok güzel ama daha da renkleneceği kesin :icon_thumright:
razicim ben bişey dudum ve ondan sonra bu göz renginin ne zaman değişeceğine dair bi yorum yapmıyorum, o da bi akrabanın çocuğunun göz rengi 14 yaşında değişmiş :caca: ::)