EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

meltemk

Pinarcim Belemir babaannesine alisamadan bakicimiz gelecek Carsamba. Sonra babaannemiz 2 hafta daha burada. Gerci bana cok yardimci oluyor kadincagiz sagolsun. Cok saygili yani simdi hakkini yemeyeyim.

Jbdun resimler super. Ecrin kocaman oldu masallah. Bu hafta icinde Ecrin kuzusunun paketini almasi lazim. Almazsa haberim olsun pesine duseyim.

Tuba cooook ozendim sana. Ne guzel arkadasin gelecek falan. Turk arkadaslarin var mi yoksa Ingilizlerle mi takiliyorsun. Ben o kadar ozluyorum ki kiz arkadaslarimla geyigin dibine vurup dedikodu yapmayi. Eh tabii 2 hafta TR seyahatlerinde zor. Ancak arada onlar haftasonu gelince o kadar. Neyse sana bol keyifli bir aksam. Hangi filmi seyrettigini soylersin artik.

Aysegul sana cok kolay gelsin. Cocukla misafir agirlamak zor is valla. Ben sizleri yine cok takdir ediyorum. Masallah hepiniz misafirler, yemekler. Ben yapamam valla o kadar. Simdi de kadin bana buyuk yardimci da oyle beceriyorum.

Zehra'dan yine ses yok... Ozlem de donmedi herhalde.

Neyse ben yine derslere donuyorum.





Filiz

Emine evlenen kardeşin kız mı erkek mi? Amann boşver etraf korse doluuuuu baktık kötü duruyor  hallederiz göbecikleri :) sizede hayırlı olsun canım :) Bende şuan antibiyotik kullanıyorum yaklaşık 10 gündür sütüm acayip azaldı 2 ay önce falan gene kullanmıştı sonra tekrar normale dönmüştü 2 gün daha içicem sonra bırakıcam..

Şeyda ne tarafa geliceksin ona göre dr bulursun bizim gittiğimiz dr bahçelievlerde çok memnunuz ama adamın özel yeri hastane falan değil yani bu arada rönepark da buluşursanız haberim olsun mutlakaa gelirim zaten emre doğduktan sonra favori yerlerimden biri oldu :)

Gülay cım sen nerdesin ki şuan?

Dilek valla ben o kadar gamsız olamam aslında anne için rahat oluyor ama mutlaka çocukta birşeler bırakıyordur..

pınar cım demek en sonunda nehir de düştü :( çok geçmiş olsun bizimkide bugün babasının kucağından bi fırlattı kendi az kaldı kafa üstü çakılacaktı yere Allah korusun düşmek var düşmek var..

Jbdun ohh sizde ne güzel gezmişsiniz bu arada ecrin muzu sevdi mi?


puysal

saati 2:30 yaptım yaaa..

kendime lahana çorbası yaptım kızlar.. Eğer elimdeki diyete uyarsam kilo vereceğimi umud ediyorum.. bir yerden başlamam lazım.. artık kendimmi kandıramıyorum hihiihihii

şimdi uyumaya gidiyorum.. hepinize tatlı rüyalarrr..

tubi

The Departed izledigimiz film.Saglam kadrosu var ve biraz vahsi bir film .Oldukca kanliydi yani.
Pinar hayirli olsun rejim,yarin pazartesi ondan mi rejime basliyosun :D?
Jbdun Lara da bazen oyle yapiyor ama herzaman cok guvenemiyorum.Bu gece 8.30da uyudu.Kendisine biraktim olayi , sabah okula mi gidecek dimi ama..
Meltem sadece bir tane Turk arkadasim var.Onuda bugece sonkez gordum.Eylule kadar gorusemeyecegiz.Ingiliz arkadaslarimin hepsi antenatal sinifimdan.Dolayisiyla taa hamileligimin son donemlerinden beri beraberiz ve hepimizin bebekleri asagi yukari ayni yastalar.Iyiki bu sinifa katilmisim yoksa malum buralarda pek kolay arkadaslik kurulmuyor.Birde oyun grubumuzdan gorustugum birileri var.Ama tabii hicbiri trdeki arkadaslarimin yerini tutmuyor.Ah ah neyse az kaldi ,bu sefer bende pek kimseleri goremeyecegim sanirim cunku yazlik olayi sozkonusu...

şerife Berat

 gunaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrr

yogun vede yorgun geçen bi hafta sonunun ardında tekrar işe döndük.inanın ben hafta içinde çok fazla yorulmuyorum ama pazar günü berat beni mahvediyor.c.tesi annemlerde kaldım eşimi köyüne yolladım :hello2:
uyuyacagımı sanmıstım ama berat o kadar huysuzlandıkı saat 4 e kadar mızırdadı 5 e kadar kardesim sonra annem baktı onlar olmasalar ben b..ku yemiştim valla.dün eşim bakar umuduyla gitmedim anneme ama nafıle , bugün tekrar kalıcam annemlerde dişlerimiz geliyor hanımlarrrrrrrrrrrrrrr ama benim dişlerimin kökünden sökülecek sinirden dayanamıyorum artık başım çatlıyor uykusuzluktan  :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: :cildir:

jbdun

günaydın şerife ve diğer arkideşleerr ;D
meltem tşk ederim canım,gerçekten de büyüdü cadım :love9: paket geldiğinde veya gelmediğinde de haber veririm canım :icon_thumright:
filiz allah korumuş emreyi çok dikkatli olmak lazım...ecrin en çok muzu seviyo :laughing7: şimdiye kadar muz,elma ve armut verdim, doktorumuz kiwi de verebilirsin dedi, kiwi veren var mı?sade mi verdiniz yoksa başka bi meyveyle karıştırdınız mı?
pınarcım benim annem de lahana çorbası diyeti yapıyo ve hemen kg veriyo :icon_thumright: sen de verirsin inşallah
tuba ben de okula mı gidicen kızım diyorum ama sabahları için :k06: çünkü 6.40-7arası kalkıyoruz :love9:
şerifecim sana da sabır diliyorum gani gani,inşallah berat bey daha fazla böyle devam etmez...

tubi

gunaydin herkese,
bu sabahin  6.30da kalktik artik alistim sayilir ama gec yattigim geceler cok zor oluyor sabahlari.
Jbdun kiwi verebilirsin ancak cekirdekli kismi bir sure icin verme cunku alerjik.
Calisan arkadaslara kolay gelsin..

jbdun

siz de bizim gibi erkencisiniz tuba :laughing7:
kiwi için de  :icon_thumright:  tşk ederim

tubi

Meltem aklima geldi,kayinvaliden ile ilgili durumu esinle cozebilirsin.Ayni olay ikiaylikken gorustugumuzde oldu.Kadincagiz -ilk torun- nasil sevecegini bilemedi,ciglik gigliga sarkili turkulu filan.Bizimkide saskin saskin bakip bazen urperiyordu.Sonunda esim anne valla  cok yuksek sesin,ben bile fenalastim Lara oyle aliskin degil filan gibi biseyler soyledi.Simdi daha iyiyiz..Bazen sevgilerini nasil ifade edeceklerini bilemiyorlar heyecandan maalesef..
Bu arada benimde erkek kardesim evleniyor,haziran sonu ve ne giyecegime henuz karar vermedim.Amacim su iki ayda biraz daha toparlanmak ,forma girmek.Bu yemeyle nasil olacaksa,pizzalar misirlar ..Ama cola yi diet iciyorum :laughing7:
Jvdun kiwi biraz kuvvetli bir meyve oldugu icin yinede  biraz beklemeni tavsiye ederim,bende henuz vermedim..Elma armut muz devam,bulabilirseniz balkabagi cok guzel hemde A vit. deposu..

şerife Berat

 bu arada dün nihayet 8.ayımızı bitirdik  :hello2: :hello2: :hello2:
9.ayımızdan gün bile alldık.jbduncum 34 haftada atak varmış bizde 34. haftadayız ondanda huzursuz olabilir sürekli de kucak istiyor,ilgi istiyor.
8. aydan sonrada çilek verilebiliyor mu?

meltemk

Tuba evet kolay gelsin, ama bazen sizin isiniz daha zor diye dusunuyorum.

Belemir eskiden yattigi saati genelde 12 saate tamamlardi sabahlari. Ama artik 7 gibi uyaniyor. Bu sabah da uyandi, kaka falan yapmis temizleyip yatirdim. Ama ben cikarken yataginda sarkilara baslamisti. Herhalde kalkmistir hemen.

Arkadaslar gece sutu veriyor musunuz? Bizim doktor aksam 7-8 yemegini yedikten sonra yattiktan sonra sabaha kadar birsey yemesi gerekmiyor dedi. Geceleri Belemir 1-2 gibi uyandiginda ben 120 falan bir biberon veriyordum. O da iciyordu. Ama doktor once sut+ su, sonra su seklinde kadameli olarak kaldir dedi.ben de onu yapayim dedim. Ama ya acsa diye icim de cok el vermiyor. Dun aksam emzikle kandirmaya calistim mik mikledi. Ben de hatta gece yatarkenden kalan biberonu azicik verdim. simdi de korkuyorum insallah midesi bozulmaz diye.

Sizin gece sutunuz var mi hala??





meltemk

Tuba evet ben de ayni seyi soyledim. Esim su an seyahatte. Gelince de boyle olursa belki soylerim bir uyarsin diye. Onun ikinci torunu aslinda. Ama kendisi cok bagirarak konusan bir insan normalde. ilk torunu cok yaramaz hiperaktif bir cocuk. Bazen esimle TRde diyorduk bu kadar bagiris cagiris olursa cocukda gurultulu olur tabii diye.
Hatta su an sesi kisik. Dun ders calismami bahane edip biraz Belemirle sakalastim. Sonra daha sessizdiler. Ama bugun nasil olur bilmiyorum. Neyse 2 gun daha idare edelim. Sonra biraz eski duzenimize doneriz teyzemiz gelince.

Bakalim bugun nasil yapacaklar ???





Filiz

Pınar cım ah canım yaaa diyetin hayırlı olsun kaç kilo vermen gerekiyor?

Jbdun cum günaydın canım senin gibi bizde erkenciyiz :) ben hiç kivi vermedim. bugün markete gideceğim hep emreye kahvaltı için bisküvi falan alıcammmm kivide alayım onuda bi tatsın :)

Tubi cim anlattığın olaya çok güldüm emrede küçükken kayınvalidem kaynım falan bağıra çağıra seviyorlardı onlar öyle yapınca emre resmen korkudan ağlamaktan katılıyordu şimdi korkularından seslerini bile yükseltemiyorlar :))))

Meltem cim biz gece sütü değilde akşam 11-12 gibi kaşık mamasını veriyorum ki tok tutsun diye yoksa devamlı uyanıp emzirilmek istiyor artık sütüm de yetmiyor zaten..


jbdun

şerife 8.ayınız bitmiş, tebriklerr :hello2: çileği bizim dr vermedi ama ne zamandan sonra verilcek bilmiyorum :dontknow:
meltem gece sütü derken biberon mu kastediyosun?ben 2,5-4,5 arası kalktığında bi kere emziriyorum sonra da sabah kalkıyo zaten
annem de (kayın) öyle sesli seviyo bi de diyo ki e tabi sessizliğe alıştı kız,ne alakası varsa ben de diyorum ki "anne biz senin gibi öyle bağırarak sevmiyoruz,normal seviyoruz" ;D

şerife Berat

 meltemcim sen genede şanslısın bir de benim kayınvalidemi görsen kendininkini öpüp başına koyarsın bana illallah getiriyor yada bişey yapmasa da bana öyle geliyor evlılıgımızın ılk aylarında bıkaç tartışmamız olmuştu eşimle meğer doldurmuş kadın eşimi,o zamandan beri nefret ediyorum kadından köyünün uzaklığı 1.saat 15 dakıka çok yakın ama bi geldimi 8-10 gün gitmez bide bi cimridir ki sormayın öldürüyor beni. :cildir: :cildir: :cildir:
ALLAH muhtac etmesin de ben teslim edemezdim herhalde kayınvalideme çocuk gazından ağlıyor bizim zamanımızda gaz mı vardı söyleniyor.uyuması gerekiyor uyumak istemiyor diyip işimi zora koşuyor .işte benim kide böyle bişey düşünce hiç yok zaten odamıza girdi kaç kere habersiz biz yatarken evımızde odamızı kılıtlıyoruz artık  :honk: :(