EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Lily Wonka

04 Mayıs , 2007, 04:07:36 #5445 Son düzenlenme: 04 Mayıs , 2007, 10:44:44 Gözde
Kel alaka bi saatte (nihayet iyileşmiş olarak) bendeniz yine huzurlarınızda..:k06: (geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize çok teşekkürler..:opucuk:)
İki gün boyunca çok iyi takip edemedim ama gene de ne olmuş ne bitmiş, göz gezdirmeye çalıştım elden geldiğince.... Unuttuklarım ne olur kusura bakmasınlar..:-\

Özlem'cim, başınız sağolsun canım..:sad1: Mekanı cennet olsun dedeciğinin..
Emine'cim, msn de görüşmüştük ama bir kez de buradan geçmiş olsun canım.. Ceylin'im nasıl oldu? Alkış yapan o minicik ellerine koccaman bi maaşallah fıstığımın!..:D
Esra'cım, Azra'nın incisi hayırlı olsun canım..:flowers: Darısı diğer bebişlerimizin başına inşallah..
Ayşegül'cüm, anam o ne boy öööle! Maşşşallah kara boncuğuma..:nazar: Kilo alımı da bu kadar iştahsız + kusan bir bebek olmasına rağmen çok iyi.. Hani bi de iştahlı bi bebek olsa neticeyi düşünemiyorum!..::) ki ben o günleri de göreceğine inanıyorum.. Misafir koşuşturmacasını da sorunsuzca atlatırsın inşallah hayatım..
Jbdun'cum, annenler geliyormuş canım, şimdiden gözünaydın..:hello2:
Anita'cım, muayeneniz olumlu geçmiş..:icon_thumright: nasıl bir ohhh çektiğini tahmin edebiliyorum.. "geçmiş olsun" dedik, geçmiş oldu bak..:D
Ayşen'cim, öncelikle fotolarınız haaarika, 41 kere maaşallah çekirdek ailene..:nazar: Ha bi de içme suyunu sen sormuştun sanırım, ben Hira 6. ayını doldurduğundan beri Erikli içme suyu kullanıyorum..
Şeyda'cım, fotolarınız çokkk küseeel.. (Bence Melis Alara seni de andırıyor..) Tatilinizin iyi geçmesine de ayrıca sevindim hayatım. Nasipse 1 ay kadar sonra biz de gidiyoruz, zira ööle bööle diil, feciiii daraldım ben..:cildir: Hira'nın başı çok ağlamadığı yada çok aktif olmadığı sürece terlemiyor canım..
Aslı'cım, maaşallah güzeller güzeli lokumumun boyuna kilosuna..:nazar: Canım, bu arada biz malum, günlerdir karantinadaydık :k06:, dışarı burnumuzun ucunu çıkartamadık. Bu hafta sonu da şehir dışına çıkıyoruz ama dönüşte ilk işim Defne'ciğimin hediyesini alıp büyük bir zevk ve heyecanla göndermek olacak.. Senden kargoyu gönderebileceğim bir adres rica ediyorum (özelden..) ev yada iş, hangisi uygunsa artık sana..
Beril'cim, benim kociş de zaman zaman Hira'ya evden getirdiğim çeyiz muamelesi yapıp beni çileden çıkarıyor ama naapçan, biraz da yaradılış gereği heralde bizim kadar sınırsız verici değiller bu adamlar.. (eee boşuna değil cennet de bizim ayaklarımızın altında şekerimmm..::))
çocuksa, kahvaltı için ben 60 cc(1 kahve fincanı) devam mamasına 8 tahıllı ballı mama(Ülker) karıştırıp bu muhallebi kıvamındaki karışıma 1 tatlı kaşığı labne + yarım yumurta sarısı + yarım dövülmüş ceviz + 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi + iri fındık büyüklüğünde tereyağı + küçük bir muzun yarısını koyuyorum, iyice karıştırıyorum ve güzeeelce yediriyorum..
Gonca'cım, bu cumartesi Esra ile buluşacaksanız sanırım (:suclu:) Yani kesinlikle kıskanmadım tabi ama (:BangHead:) işte keşke hep beraber olabilseydik diye geçirdim içimden (:cussing:) .. yani ben.. ööle şeettim sadece..;D
Zehra'cım, biz 15 haziran-15 Temmuz arası Armutlu tatil köyündeyiz, siz de gelsenize..;D yüzdürelim kuzuları beraber.. Bu arada, 7. ayınız kutlu ve de mutlu olsun canım..:flowers:
Meltem'cim, maaşallah Belemir çiçeğinin muayene sonuçlarına..:nazar: Seni doktorla yaptığın görüşmeden pek bi tatmin olmuş gördüm ki bu çok önemli; tatmin olmak yani.. Babaanneniz de gelmiş; hoşgelmiş sefalar getirmiş.. Sizin de 7. ayınız kutlu olsun canım..:flowers:
Filiz'cim, Hira da uzun bi süre yoğurttan nefret etti ama çok şükür artık (babymix-sade) severek yiyor!.. Nasıl oldu bilmiyorum, mucize gibi valla..:D Bu arada, misafirlerin varmış, Allah kolaylık versin hayatım..
Tubi'cim, sen de hızlı bir giriş yapmışsın foruma bakıyorum..:D Bundan sonra da hep aramızda olursun inşallah..:)
Aslio'cum, Ece Deniz'ciğim gel gel yapıyormuş!.. Ahh bu akıllı bıdıklar..:D Daha kimbilir ne sürprizleri vardır sizleri bekleyen annesi....






zeytince

 merhaba arkadaslar.. uzun zaman oldu yazmayali.. tabii cosmussunuz yine... geri sayfalari okumayi coook isterdim ammaaaaa benim velet o kadar zamani bana tanimayacagi icin sorrryyyy.... :suclu:

bizim dun dr. kontrolumuz vardi... Caner 8.033 kg. 68 cm olmus. neyse ki bu sefer kilo aldirabilmisim bizimkine... ek gida olarak sebzelere basla dedi... her sebzeyi 1 hafta dene allerji durumu var mi diye dedi.. bugun havucla siftah yapalim dedim ama bzimkinin suratini gormeliydiniz... :k06: hiiiic sevmedi... vitamini kaybolmasin diye buharda pisirip cam rendede rendeleyip de verdim... boyle mi olmali? buhar olayi degil de sulu mu olmali ki?  :icon_scratch: yavrum yemeye calisirken resmen silkelendi... ben de hic zorlamadim.. yarin tekrar denerim... yogurt verdim 2-3 kez dedim guzel dedi.. mayalayim mi diye sormayi unuttum... :-\ zaten gecen gun denedim tutmadiiiiiiiiiii... :( baska da bisi demedi... :dontknow: ben kavanoz mamalarini sordum organik olanlari rahatlikla verebilirsin dedi... ama disari falan gittiginde ver, evde kendi yaptigini tercih et dedi.... ben de zaten oyle dusunuyordum.. esim istemiyordu kavanoz mamalarini dr. dan onayi aldim simdi bisicik diyemez... ;D bir sonraki randevu 9 aylik oldugumuzdaymis.. son asimizi olduk ve eve geldik... simdi benim sadece sebze vermem yeterlimi olacak.. bir de meyvali yogurt.. yogurdun icine elma suyu+muz veya armut veya mango... ekleyip vericem... yogurdu severek yiyiyor neyse ki... siz bu donemlerde ne veriyordunuz...?
:icon_scratch:

dunuruuuuuuuuummmmmmmm benim dr. dan bisi cikmadi bakalim senin dr. ne diyecek.... :ehi: :toothy10:


zeytince

04 Mayıs , 2007, 04:45:21 #5447 Son düzenlenme: 04 Mayıs , 2007, 04:57:46 zeytince (Gulay)
 anammmmmmmmm 6. ayimiz da bitmiiissss...... :muzz: :occasion5: :occasion14: :hello2: :hieyt:

gozdecim hastamiydin... :'(  gecmis olsun... yaa bu sayfaya uzun sure girmemek bir hata galiba.,. cok sey kacirmisim yaaaaa.....  :honk:



Lily Wonka

04 Mayıs , 2007, 05:11:50 #5448 Son düzenlenme: 04 Mayıs , 2007, 12:52:54 Gözde
Evet Gülay'cım, ama atlattım çok şükür, teşekkür ederim.. Valla haklısın, çok değil 1-2 gün girmeyince ipin ucunu kaçırıyor insan.. Devamsızlık yapmaya hiç gelmiyor bizim okul..:ehi: :toothy10:
Caner'e de maaşallah Gülay'cım, lokum lokum..:nazar: 6. ayınız da kutlu olsun :flowers: darısı 1 yaşınıza inşallah..
Gelelim sorularına,
-buharda pişiyor olması süper, için rahat olsun.. bu en sağlıklı yöntemdir; diyettekiler, hastalar ve bebekler için önerilir..
-bence yoğurdu sade ver (eğer yiyorsa..) yani meyve öğünü ayrı olsun..
-evet, anne sütü almaya devam eden bir bebek olduğu için şimdilik meyve-sebze-yoğurt gayet ideal bir başlangıç üçlüsü canım..

Biz de dün doktora gittiiiiiiiik..;D Kilomuz 7.540 - boyumuz 66.5 - baş çevremiz 43.5 olmuş. Bu ay da 900 gram almışız..:occasion14: Maşaallah Suphanallah kuzucuğuma.. Dedim ben size, benim leblebi feci hırs yaptı, yetişecek arkadaşlarına diye..:D
Doktorumuzla yaptığım görüşmenin ayrıntılarını da yazmak istiyorum ama şu an mümkün değil, zira uykusuzluktan gebermek üzereyim..
Bu akşam Bursa'ya gidiyoruz; kayınpederime.. Yarın bütün gün hazırlık yapmakla geçer heralde.. Hafta sonu ordayız. Dönüşte ilk işim foruma girmek olacak.
Hepinizi öptüm güzel anoşlarrrr!..:opucuk: :love9: Kendinize ve kuzularınıza iyi bakın, Allah'a emanet olun....



berilce

burdayim dunurum bende senden haber bekliyodum  ;D  ama senin doktorda fos cikti desene,bakalim benimki ne diyecek bizimde 9 gun sonra bakalim nolcek,ya bidahaki kontrol 9.ayda mi ama ben ozaman turkiyede olucam insallah nolcek  :-\ ? valla dunurcum ben yogurt veriyorum armutla karistirip,sabah cereali kahvalti olarak veriyorum, oglende sebze corbasi ama icmiyo ,sebze corbasi sagolsun kizim agzini kitlemeyi ogrendi  ::) birsey yemeden once agzini kitliyo tadina gore aciyo ...sebze degilse yiyiyo  :laughing7:  ben rice cerqaldan oatmeal a gectim muzlu onu cok sevdi...  ya benim kiz yaklasik olarak 1.5 ay once yani martta mi neydi 8.200 cikmisti , bu kontrolde 10 cikacak diye korkuyorum,normal cikar insallah,normal ustu cikmasin  :sad1:   :y25:  ya burda bi kiz vardi onun cocuga laf ettim buyuk konustum galiba,ama onun cocukta tam sismisti yav...buyuk soz konusma diye bosa demiyolar :caca: 
gozde gecmis olsun,ben gene son sayfayi okudum  :suclu:  ama napayim cok uzun okunmuyo cogu zaman atlaya atlaya gidiyorum,he bide gecende ozlemi okudum
ozlemcim basiniz sag olsun canim...
uf ya benim cadi gene basladi saat oldu aksam 10 bizimkinin cildirma zamani :y25:  kocislede tartisma zamani  :cildir:

berilce

he dunurcm  seyi unututm heryerde varmi bilmiyorum ama ,hyvee boylemi yaziliyodu unuttum  ;D  birde new pioneer cop ta organim yogurtlar var ben evde yapmiyorummelisinkini burdan veriyorum...cikiyom melis kudurdu...devam ederim sonra

jbdun

günaydın bayanlar  :hello:
bugün yoğurt mayaladım bakalım tuticekmiii :D eminecim verdiğin ölçüyü ben 1,5çaybardağı süt ve yarım tatlı kaşığından biraz fazla yoğurtla yaptım malum ilk kez tadıcak benimki,inşallah tutar :dontknow:
zehracım ben armut vermedim daha yarın veriyim olmazsa, bugün yine muz vericem,yarın tek armut veriyim bakıyım benim cadı sevcek mi :love9: katılma olmaz inşallah canım bundan sonra da  ;) Ravza hanımın hediyesini postayla gönderiyim diye düşünmüştüm ama pek sağlıklı değil galiba dimi canım? bu arada arkadaşına da geçmiş olsun,4,5kg ve normal doğum öyle mi :honk: maaşallah  :nazar:
gözdecim iyileşmene çok sevindim canım,lütfen bunları kabul et :flowers:   :k06:  gözaydın için de tşk ederim  :-*  yaw hira sultanın kahvaltı menüsüne bayıldım bayıldımmm,maaşallah kuzucuğuna  :nazar: kilo ve boy da harika :nazar: yetişicek hiracık arkideşlerine :laughing7: :nazar: iyi yolculuklar canım ve de dr detaylarını en kısa zamanda yaz,merak ediyorum bi deeeee ayrıca da devamsızlık yapmayalım lütfeeeennn :director:,sınıfta kalırsınız haaa :ehi:   siz de Allaha emanet olun canım :opucuk:
gülaycım hoşgeldin ve de hemencecik maaşallah diyorum caner beye :nazar: ek gıdalarınız hayırlı ve de uğurlu olsun :k06: gözdenin de dediği gibi buharda en iyisini yapmışsın canım :icon_thumright: canerin 6.ayı kutlu olsun canımm :flowers:
beril maaşallah melise  :nazar: en tombiş bebişimiz seninki galiba :k06:

şerife Berat

  :flowers:günaydın güzel anneler hepinize hayırlı cumalar :flowers:

nasılsın jbduncum forumun açlışı gene senden , inşallah mayaladığın yoğurt tutat benim oğlan taze yoğurdu yemiyor meyveli yogurtlardan alıyorum beğenirse gönlü olursa yiyor artık.
:director: :director: ya kızlar fikirlerinize ihtiyacım var çok küçükken bebişimi bırakıp çalıştıgım ıcın emmesı yarıda kaldı sütümde bidaha eskisi gibi olmadı maalesef.berat işten eve gidince çok fazla emmiyor ama gece biberonla devam sütlü hazırladığım mamaları içmiyor acaba biberonu mu istemiyor  mamayı m ı begenmıyor.e haklı olarak da doymayınca da çok sık uyanıyor sızce ne yapmalıyım? nasıl doyurmalıyım? :caca:
yatmadan önce tıka basa doyuruyorum ama maximum 2 saat uyuyor.
çooook bitkin ve uykusuz oluyorum çalışırken :sleepy1:

jbdun

iyiyim şerifecim sağol sen nasılsın,sana da hayırlı cumalar,
inşallah tutar canım  bakalım, sorun hakkında bi yorum yapamayacağım canım :dontknow:

demin annem aradı,biyere gitcekmişizz,sanki daha önce söylemiş gibi aaa unuttun mu dedi bi de yaaa,hay allahım yarabbim :cildir: :D
neyse gidicem artıkın,bu hafta ilk oluyo neyse ki :toothy10:

sibell&gökhan

şerifecim sabırlı ol  canım biborona alışması zaman alabilir.bu arada hangi mamadan veriyosun.tadınıda beğenmemiş olabilir.birde berat uyanmadan mamasını yedir biboronla.uyandığı zaman verdiğinde hırs yapıyolar ve emmiyolar .ben geceleri hep uyurken veriyorum.anlamıyo uykusunda.öptük beratı  :opucuk:

ponçik

günaydın şekerler
nasılsınız bakalım

Anitacım
bak gördünmü içini ferah tut demiştim dr.dan güzel haberlerle gelmişsiniz  :hello2: hadi gözünüz aydın
Zehracım hakikaten arkadaşına maaşallah o kadar kocaman çocuğu nasıl normal doğurtmuşlar çok geçmiş olsun  :sad1: maxi cosiyi ön koltuga mı bağlıyorsun ben anlamadım  :icon_scratch: sakıncalı değilmi   :-\
Gözdecim iyi olmanıza sevindim, maaşalah o saatte ayakta olup da o kadar cevap yazmak   ::)  tebrikler diyorum  :aferin:
Gülaycım karagözlü oğluşuna maaşallah  :nazar:  6.ayınız kutlu olsun ek gıdalarınız da hayırlı olsun
Berilcim mmmmmmaşallah kuzuya  :nazar: bende merak ettim şimdi kaç kilo oldu acaba  :laughing7: aman aman ben hep töbe ettim büyük konuşmamaya çünküüüüü ne dediysem başıma geldi  :crybaby2:
Ece Denize maaşallah Aslı  bakalım gel gel'den sonra sıradaki yeni olayı ne olacak  :hello2:
Filizcim eminim seçimin harikadır Eylülde çok sevecektir merak etme  :-[  Bugün için bu mübarek cuma gününde misafirlerin için sana bol sabır diliyorum canım Allah kolaylık versin

ben şeflerden gizli gizli cvp yazana kadar 45 dk.geçti şimdilik bu kadar müsait olunca cvp yazacağım  :icon_salut:  :laughing7:



şerife Berat

 sibelcim zaten uykusunda veriyorum ama zamane çocugu cin gibiler anlıyor biberonu ağzıma soktuğumu çıldırmamak içten değil  :cildir: :cildir: :cildir:

şerife Berat


ponçik

pek bi meşgulüz gördüğünüz gibi
maaşallah elleri dursa ayakları durmuyor ayakları dursa gözleri felfecir okuyor  :aferin:
hep birşeyleri karıştırma peşindeyiz  :hieyt:


[eklenti yönetici tarafından silindi]



ponçik

Alıntı yapılan: şerife Berat - 04 Mayıs , 2007, 11:44:43
merhaba gonca ne işle meşgulsün?
şerifecim ben özel bir şirkette ( öyle derler ya yarışmalarda  :laughing7: )
reklam olmasın
teknik serviste müşteri hizmetlerinde çalışıyorum faks, fotokopi,telefon
bütün gün müşteri şikayeti dinliyorum  :cildir:
dogumdan önce satış sorumluydum ama işimi başkasına verdileeeeer  :cussing:
bende geçici olarak bu bölümdeyim bakalım nereye kadar  :-\