EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

puysal

selam kızlarrr... evi tuttuk en sonunda .. şimdi nasıl taşınacağımın derdi sardı vallahi:))

Emine cim ben bankacıyım:) ama bankada ilkyardım eğitimleri aldık zamanında :) birde çok araştırıyorum.. tabi çoğuda deneyimle sabit:))

Arzu cum bana özelden adresini atarsan çok sevinirim:)))

bugün eve bir geldim benim kızın elinde yeşil soğan .. nasıl kemiriyor anlatamam.. leşşşş gibi soğan kokumuzda başımızı döndürüyor bu arada.. dişeri için kayınvalidemin çözümlerinden biri... ama sanırım işe yarıyor.. yavrumun ağzı soğandan uyuşuyor sanırım... sürekli bir şeyler sokmaya çalışıyor ağzına..

bu arada kızım sürekli huy değiştiriyor.. son 3 gündür ayağımda salladığımda uyumuyor.. göğüsüme kafasını koyuyor biraz sallanıyorum biraz ninni söylüyorum öyle uyuyor.. ama benim bir tezim var:)) gribim ve ciherlerim hırıl hırıl .. sanırım ciğerlerimi dinleyerek uykuya dalıyor:)))


Ayşen test yaptırdın mı? bende merak ettim.. ama süt veriyorsan arada adetin kesilmesi bence normal..

Bende bu hafta içinde adet olacağım inşallah sonra spiral taktırmaya gideceğim.. biraz kasılıyorum.. ama bu işide halletmem lazım..
:)

Tebessüm :)

özlemcim, selim gibi zor bir bebekle hiç de cozutmuş sayılmazsın canım.ben de kaçıp gitmek istiyorum bazen, kabus gibi geliyo olanlar bazen, eşime de söylüyorum, kaçıp gidicem çocuğuma iyi bakar mısın diye. o da, çok sık söylemeye başladın bu sözleri, hayırdır diyo.ama geçenlerde kaçmıştım, ama ne kaçmak, öğlen mamasını yedirdim, uyuttum da öyle kaçtım! kaçamaksa... çıktım, bir de o ruh haliyle yanlış otobüse binmişm ve akılsız başın cezasını ayaklar çekti.ve özledim dayanamadım, eşime söylediğim saatten daha erken geldm eve.

tansiyonum düştü. devam etmiyim bu konuya daha fena olcam.

yağız hasta gibi, dr boğazı hafif kızarık dedi, sesi de çatallaşıyo, inşallah hasta olmaz.dr faslını sonra geçerim.

meltemk

Aysegul ben de simdi aklimdan geciriyordum ne yaptiniz acaba diye. Gecmis olsun Yagiz'a. :flowers: Nesi var? Baska neler dedi doktor?





Tebessüm :)

meltem bilinçli bir anne olarak elbette kuralların olacak ama biraz daha yumuşak olursan daha iyi olur herhalde. bu gergin ortamda sen de gerilirsin kadın da gerilir ve verebileceği verimi veremeyebilir.seni anlıyorum, hamilelik sebebiyle daha da hassassın. ama sen mantıklı bir insansın, ortayı bul, ortam gerilmesin.mesela kadın kasti olarak yedirmemiştirki akşam yemeğini, bak sevinmiş de güzel yedi diye, sert yaklaşma bence.kadın da ailesinden memleketinden uzak, sıcak bir ilişki kurmak hepinize iyi gelecektir, abartmamak şartıyla.tabi sizin için en iyisini yine sen bilirsin.

Tebessüm :)

aylık kontrole gitmiştik meltemcim,400gr kadar almış, boy 74cm. kafa 43 cm.  tam ga ek gıdaya başlıyoruz, kıyma da dahil. az önce aklıma geldi tavuk konusu hiç geçmedi, arayaıp sorarım sonra. demir damlası verdi.fantomalt, çinko içerikli çurup ve sindirime yardımcı bir ilaç verdi. kafam allak bullak, nasıl içireceğim bu mız mız çocuğa ben bunları.

puysal

ayşegül bize doktor 6 aydan sonra et verdi.. bence et için biraz daha bekle..

bende şimdi kemik suyuna çorbaya başlamayı planlıyorum.. şimdi çorbalarına bir avuç kadar kıyma koyuyorum gerçi..


desree (Özlem)

Alıntı yapılan: ayşegül - 30 Nisan , 2007, 22:30:12
özlemcim, selim gibi zor bir bebekle hiç de cozutmuş sayılmazsın canım.ben de kaçıp gitmek istiyorum bazen, kabus gibi geliyo olanlar bazen, eşime de söylüyorum, kaçıp gidicem çocuğuma iyi bakar mısın diye. o da, çok sık söylemeye başladın bu sözleri, hayırdır diyo.ama geçenlerde kaçmıştım, ama ne kaçmak, öğlen mamasını yedirdim, uyuttum da öyle kaçtım! kaçamaksa... çıktım, bir de o ruh haliyle yanlış otobüse binmişm ve akılsız başın cezasını ayaklar çekti.ve özledim dayanamadım, eşime söylediğim saatten daha erken geldm eve.

tansiyonum düştü. devam etmiyim bu konuya daha fena olcam.
:toothy10: :toothy10: :toothy10: :ehi: :ehi: :ehi: koptum okurken gözümden yaş geldi Allah iyiliğini versin ama sonra ki satırlarda Yağız ı okudum üzüldüm :y25: inşallah hasta olmaz kara kuzu canım ya çok üzülüyorum bebişler hasta olunca dr başka neler dedi?
Meltem bence de kadının çalışması şart çocuklar büyüyüp kendi hayatlarına başlayınca olan kadınlara oluyor yine, bu devirde kimseye güven olmaz kocalara bile, kadınların ekonomik özgürlüğünün olması şart bu konuda kendi annemde dahil çok çeken kadın var bende yapıcam bi şeyler 2 sene oldu işsizim kocamdan harçlık almak ağrıma gidiyor hala
Pınar soğan gaz yapmaz mı benim k.valide de pırasa verelim diye tutturmuştu ben gazı var diye olmaz dedim bi de o zaman daha küçüktü, eviniz hayırlı olsun, spiral e ben cesaret edemiyorum sen bi taktırda belki bende kırarım şeytanın bacağını
Alıntı yapılan: puysal - 30 Nisan , 2007, 22:29:25
ama benim bir tezim var:)) gribim ve ciherlerim hırıl hırıl .. sanırım ciğerlerimi dinleyerek uykuya dalıyor:)))
:ehi: bende mi denesem ama benim ciğerlerden nasıl ses çıkar bilmiyorum


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

Emine

Özlemcim senin biraz dinlenmeye ihtiyacın var anlaşılan.Ben Tolgayla gezmeye gittiğimizde bile Ceylinde gelsin nolur dile dil döküyorum yani gezmeye gitsekte hiç ayrılmak istemiyorum .
Herkesin geçmişinde yaşadığı şeyler de bugünlerinde etkili oluyor tabi.Benim annemle babam ben 4 yaşındayken ayrıldılar.Üvey babam çoğu zaman ben çalışmayacağım deyip yattı annem zorluklar içinde çalışıp tek başına bizi büyüttü.Ben liseden mezun olunca boşandılar.Üniversiteyi bitirince de anneme sen artık çalışma ben bakacağım dedim 2 kardeşim ve anneme baktım yıllarca bu bir yük değil elbette ama yaşıtlarım gezip tozarken ben elektrik su telefon parasını denkleştirmekle uğraştım.Evlenince de yardımcı olmaya devam ettim elbette Tolga çok anlayışlıydı bu konuda.Kardeşimde çalıştığı için o da ev geçimine yardımcı oluyordu tabi.Annem geçen ay emekli oldu nihayet dışarıdan sigortasını ödemişti dedem Allah razı olsun.Annem artık kendi ayaklarının üzerinde durabilecek kardeşlerimden biri de 2 ay sonra evleniyor herşey rayına oturdu bende artık derin bir ohh çekip çocuğumla evimde sıkıntısız rahat bir nefes almak istiyorum.
Meltemcim 4 saatte bir demişsin ama çocuk belki daha sık acıkıyordur yani Ceyline bazen 2 saatte bir verdiğimde oluyor hatta hiçbir beslenme arası 4 saat değil.Beslenme konusunda ortalama saatlere uyulsada kesin şu saat olacak dersen kadıncağızda gerilir.Onun açısından bakıncada yaban ellerde ekmek parası için sevdiklerinden belki çoluk çocuğundan ayrı yaşıyor.Hep terslersen kaçarsa kadın daha iyisini bulabilirmisin bir de onu düşün.Çocuğu düşürse Allah korusun yaksa vs aç bıraksa neysede biraz önce yemek yedirmiş diye azarlarsan kadın bezebilir.  :sad1:
Ayşegülcüm hasta olmaz inşallah Yağızcığım

Tebessüm :)

bana da erken gibi geldi pınarcım. hazmedebilir mi bilmiyorum. yağız zayıf ya, onun için erken başlattı herhalde. ona göre yapıyo kalori hesabını.bir de, her sabah kahvaltısına katı pişimiş çeyrek yumurta! her gün mü dedim, evet, her gün dedi. 15 gün sonra da yarım olarak vericekmişim. kayınvalden nehire tarhana çorbası veriyodu, yazmıştın, nehir severek  yiyomuydu? seveceğini tahmin ediyorum dedi dr, lezzetçiymiş bizimki.öğlenleri sebze çorbası vericem, 2 sarı 1 yeşil sebze ve 50 gr kıyma ilavesiyle.

berilce

merabalar hastaliktan kurtuldum sayilir,benim pek doktor ve ilaclarla aram olmadigi icin boyle uzun surer  :tongue3: mayistada bi aksilik olmazsa esim ameliyat olacak  :-\  

aysen yalniz degilsin canim,ben de annemle anlasamam , yani hep elestirir, ben hakli olsam bile hep ben haksizimdir ona gore, hele buraya bana yardima geldiginde acayip kavga ettik zaten erkende gitti bakti aramiz bozulacak...valla benim annemle sorunlarim ergenlikten kalma, benim ergenlik onun menapoz rastladi sonuc bu :toothy10: senelerdir kavga eder durururuz....  degisecek gibi degilde...

aysegul gecmis olsunc anim,insallah hemen duzelir....

meltem isine karismak gibi olmasinda biraz fazla sert degil misin? tamam anliyorum zor is baskasina birakmak,ama kadincagiz emrinde calisiyo diye biraz fazla yuklenmiyo musun? bana ters geliyo... belki sen biraz tatli sert olsan duzelir kadin...dedigin gibi yersiz bi kiskancligin verdigi sinir olabilir, ama onun annesi sensin bakicisi annesi degil, ne kadar iyi olursa olsun kadin ona karsi o gene en cok seni sever,seni ister.... ynalis anlama yanlis biseyde soylemek istemem ama  bana gore biraz fazlayukleniyosun kadina,ve de cok kafaya takiyosun bu isi... bunlari soylemek benim isim degil ama en sonunda yazayimd edim ,,,,

ozlem ayni durumdayiz ben de bazen kacmak istiyorum,esim diyo zaten senin gidisat hic iyi dgeil bigun gelince seni bulamicam diye  :k06:  aksam geldi mi ? ustume bir agirlik cokuyo, cunku melisle savas baslicak , geceleri uyumuyo bizimki,simdide yeni adet cikardi gunduz uyuyo gece uyumuyo,eskiden gunduz uyumazdi gecede,simdi gunduz uyuyo gece uyumuyo,uytmayayim diyorum gunudz  ama bu sefer huzursuzluk aglamalar felan ,ben de sinir kalmiyo...  geceleri o uyumuyo dolayisiyla ben de ,ama bebnim vucudum dayanilmaz hale geldi, artik ne spora gidiyorum ne yediklerime dikkat ediyorum ama hizla kilo veriyorum, bunyem zayif dustu,hem fiziksel hem psikolojik olarak coktum... resmen takvimde her gune cizik atar oldum turkyeye gelis tarihimiz icin :y25:  bazi aksamlar cikip iki nefes aliyorum disarida,gecenin 10 unda 11 inde,bir iki kez de sigara ictim dyanamadim okadar daralmisimki... uzun oldu cok dolmusum o konuda...

ben son iki sayfayi okudum sadece  o yuzden baska kimseye bisey yazamiyorum  :suclu: :suclu: neyse
he sey soracaktim ben ya, turkiyede 90 li bebek bezleri var mi varsa ne kadar ? huggies natural fit kullaniyorum , ondan var mi orada
? cevaplarsaniz sevinirim ? fiyatlari felan nasil?

Tebessüm :)

eminecim benden çok  yaşıycaksın, ben de onu diycektim melteme. niye illaki de 4 saat diye diretiyosun? orda öyle bir kaide mi var?
özlem niye güldünki o kadar?
teşekkür edirz emine teyzesi,inşallah hasta olmaz yavrum. ceylinin burnı nasıl oldu? heh şimdi aklıma geldi, geçende otururken düşünüyorum acaba ceylinin burnunu nasıl açabiliriz diye, aklıma viks geldi, kaynar suya biraz viks koyup buğu yapsan? ya da öylece odaya koysan arada bir, sıcak suyun içinde yani.

Emine

Ayşegülcüm onu düşündüm bende viks olayını hatta babası çin yağı koklattı dedim doktora suya buğuseptil koysak ya da viks vs.Kesinlikle yapmayın dedi.Akciğerlerini tahriş eder dedi  :sad1: Hala geçmedi yani ara ara tıkanıp açılıyor ama burnu da akıyor ara ara.Bilmiyorum nolacak.  ???
Berilcim 80 lik paket aldığımda huggies 8-14 kg arası 4 numara oluyor burada 23 ytl idi yanında da 3 paket 72 lik huggies ıslak havlu hediyesi vardı.Sonra 3 tane 52 lik paket aldım 156 tane yani o da 35 ytl idi.

meltemk

Biliyorum bu aralar cok taktim. Ama hep ustuste geliyor. Hala umidim var :icon_thumright: Hersey guzel olacak diye dusunuyorum.

Aysegul masallah Yagiz'a. Evet sanirim hamilelikte beni biraz gergin yapti. Dun aksam sacma sapan birseye agladim. Bir yandan su sinavlar falan. Neyse hersey coook guzel olacak. Benim kucuk kesem de buyuyecek. Yaz gelecek. Evde yeni odalar yapilacak. Zavalli minik kese Belemir'in eskilerini giyecek. En azindan pijamalarini bodylerini.

en cok buna seviniyorum. Yani bir ton alisveris yapmaya gerek olmayacak. Hem de yapilan hatalar aklimda bir daha yapilmayacak insallah. Ornegin tepsi kafa olmasin diye hafif yan yatirilacak ;D

Neyse yine dersime doneyim. Ama sizi izlemeye devam ediyorum. Yine cevap yazacagimdir yaniiiiii





berilce

ikinciler kendileri buyurmus zaten meltem  :toothy10:  ben de hep onu duusunurum yaziiiiiik melis te yaptigim hatalari onda yapmicam diye,mesele her mik lamasaina gitmicem ...

eminecimd sagol ama 52li paketten 156 tane mi cikiyo? 80 likten kac cikiyo,burda 90 lik dedimi 90 lik cikiyo..anlamadim ya ;D   sacmaladim galiba

meltemk

Beril tabii ki sevindim fikirlerini soylemene. Sonucta o yuzden burada dertlesiyoruz. Hem benim dusunmedigim seyleri hatirlatiyorsunuz.

Ama ben emrimde calisiyor diye yapmiyorum. Zaten Belemir disindaki hic bir konuda onun yanimizda calisan oldugunu hissettiren hicbir sey yapmam. Bizimle yemege gelir, bizimle disari gelir, birlikte kahve iceriz vs vs. Ama ben tane tane yazip anlatinca neden yine anlattigimdan farkli yapiliyor onu anlamiyorum. Dedigim gibi benim onunla tek gecirdigim ogun aksam yemegi. Sonucta yemek yedirirken kurulan baglari, iletisimi sizler benden daha iyi biliyorsunuz cunku butun gun birlikte yemek yiyiyorsunuz.

Neyse yaa ben baydim bu konudan. Siz eminim 5 kat baymissinizdir. Ben simdi kendimle kadincagiza meyve almaya gideyim. O da odasinda kitap okuypr ben de yan oda da ders calisiyorum

Beril yanlis hatirlamiyorsam senin de bir ders calisma olaylarin vardir. gel bak sende otur bugun soyle bir guzellll ders calisalim. Bana dusmez ya yinede ;)