EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Ardaömür(Arzu)

Eminecim bende bebek comda üye olmuştum ama mesaj gönderemiyordum bizim bilgisayarın javası yüklenmemiş o yüklendikten sonra gönderebildim.Üyelere girdiğimde hiç mesaj göndermemiş anneleri görünce belki dedim.
Ayşegül mamanın tadı aynı digerleri gibi dr zincoyu kusan ve gazı olanlara veriyorum sab simlexide sadece gazı olanlara veriyorum demişti
Özlem ve jbdun teşekkürler iyi dilekleriniz için.
Jbdun gıcık oldum gergin bi durum ama onlarda kendi bildiklerinin doğru olduklarını zannediyorlar neyapalım allah sabır versin.
Ayşegül ben havuçu katı meyve sıkacağında(arçelik) sıkıp elma,armut,muz bazen hepsinin püresiyle karıştırıyorum seviyo benimki
Özlemcim 7 ayınız kutlu olsun



puysal

şu kayınvalideler.. bende geçtiğimiz hafta yaşadığımız bir olayı yazayım size..

elimin alçıya aldırdığım gün biraz erken geldik eve birde ne görelim kayınvalidem görümcem herkes aşağıda(görümcem evine gidiyormuş bir kaç torba varmış fazladan onlarıda kayınvalidem indirmiş aşağıya..) tabi benim canım kızım yukarıda.. biz 13. katta oturuyoruz.. arabadan indim... kızım nerede dedim.. yukarıda uyuyor dediler.. Allahım nasıl oldum anlatamam.. hemen anahtarı aldım ve yukarı koştum.. kayınvalidem bağırıyor merak etme derin uyuyor birşey olmaz diye.. ben kızım uyuduğunda salondayken bile ara ara kontrol ederim.. bende şeytanın işimi yok anne dedim ve tabi birkaç şey daha söyledim.. o kadar sinirlendim ki anlatamam.. Allahtan eşimde yanımdaydı da o güzelce azarladı annesi ile ablasını.. Kayınvalidem kızı devreye girdiğinde herşeyi ikinci plana atıyor ama bu benim kızım olunca artık bardak taştı.. Dediğim gibi allahtan eşimde benimleydi.. sanırım birdaha böyle bir hata yapmazlar..
yukarı bir çıktım benim bızdık yatağında gözler açık bir şekilde bekliyor.. Ne kadar yalnız kaldı bilmiyorum ama üzerinde battaniyesi vardı.. yüzüne falan çekseydi.. Allahıımmm aklıma neler geliyor neler..

büyükler biraz rahatlar.. birşey olmaz mantığından nefret ediyorum.. Ya bir şey olursa??? nasıl hesap verecekler??

Anlayacağınız eğer bunu bir bakıcı yapmış olsaydı direkt olarak kovardımm.. ama annemiz yaptı.. hadi kayınvalidem cahil diyelim ya görümcem? 4 çocuğu var bu güne kadar kaç kere yalnız bıraktı acaba onları evde..

Her sabah evden çıkarken ne dua lar ediyorum bir bilseniz..

Anne olmak çok zormuş.. Çalışırken bebek büyütmek kolay ama insan daha çabuk yaşlanıyor.. kızım 7 ayını bitirdi ama ben sanki 3 yaş yaşlandım....Bazen kendimi öyle yorgun hissediyorum ki.

İyide sizler varsınız.. çoğu zaman okuyup çıkıyorum ama sizler olmasanız sanırım ben kendimi çok yalnız hissederdim:)

Hepnizi seviyorum :) :love7:

Zara82

merhaba arkadaslar......jbdun canim yazdigini söyle hemen okudum ama zamanim olunca cevap yazacagim...
bi selam vermek icin girdim.....temizlik yaptim az önce....yarinda 3 aile misafir geliyor   :cildir: :cildir: ne yapacam hic bilmiyorum mutfaga dogru gidiyorum ben...Jdun benim kizimde kulagi ile oynayip duruyoo....oda dün biraz rüzgar yedi...

hepinizi öptüm.......jbdun ya da emine eger online saniz yemek tariflerine bakarmisiniz lütfen



esra(azra)

iyi pazarlar hanımlarrr..

jbduncum seni ne kadar iyi anlıyorum bilemezsin hep aynılar. şu sıra canım bence fazla zaman geçirdin kayınvalidenle fazla muhabbet tez ayrılık lafını hatırlatmak isterim bence birz mesafe koy.(kelin ilacı olsa kendi başına sürer ama ;D ) inşallah ecrin hasta falan olmaz çabuk toparlar inşallah.

AZRAM minik kuzum bugün 4aylık oldu teyzeleriiiiiii :hello2: :hieyt: benim kızım kocaman olmuş bu gün müsafirim vardı bizimki yine üçkağıtçılık yaptı kucağına alana kadar güldü şirinlikler yaptı kucağa alındıktan sonrada kendi kendine oynadı:) bakmadı bile yüzümüze:) bu sabah erkenden uyandı azra gece 4de uyanıp oyun istediğiiçin bitkin ve uykusuzdum bende yanıma aldım benimle yattı ve uyudu inanamadım ama doğru bişi değil alışırsa kötü olur biliyorum ama çok güzel bi duyguydu babamız gittikten sonra ana kız beraber uyumak  :love9: şuan beni kucağına al diye yalvarıyo canım kızım gidip alayım bari  :love3:


Filiz

Geçmiş olsun dileyen tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Emre bugün biraz daha iyiydi en azından keyfi yerindeydi ilaçlarımızı kullanmaya devam ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda tamamen iyileşir kuzucuğum.. Bu arada maşallah mı denir ne denir bilmiyorum kuzucum 9 kg olmuş iyimi kötümü bilmiyorum aklıma takıldı bu kadar fazla kilo alması iyimi dr normal dedi ama ben bir öğün ek gıdasını kesmeyi düşünüyorum siz ne dersiniz?


Gözde cmi gözde çok şeker çıkmış fotolarda o öndeki bir tutam saçınada bayıldım :) Maşallah..

Arzu cum inciniz hayırlı olsun.. Bizimde alt dişler yakında çıkacak sanırım acayip kaşınıyor dentinox sürünce biraz rahatlıyor ama genelde huysuz huzursuz..

Pınar cım geçmiş olsun hayatım umarım en kısa zamanda iyileşir parmağın.. Bu arada kayınvalidene pes yani küçücük çocuk bırakılır mı ben bile mutfaktayken dediğin gibi uyuyor olsada on defa gelip gidip bakıyorum Allah korusun ne olacağı belli olur mu yaa..


Emine cim bende multitabs ı hiç buzdolapına koymuyordum tühhh şimdi dolaba koydum kızdım kendime insan bi bakar saklama koşullarına.

Ayşegül cüm bende de katı meyve sıkacağı var ama bende emine gibi püre veriyorum ama biraz büyüyünce en azından meyve suyu içsin diye vereceğim şimdi püre vermemin sebebi pütürlü gıdalara alışsın diye.

Özlem cim 7.ayınız kutlu olsun şekerim..

Jbdun kayınvalidenle yaşadığınız diyaloglara üzüldüm insan gerçekten helede evladı söz konusu olunca böyle yaptırımlara maruz kaldığında sinir oluyor bence biraz tavrını belli et..

Esra cım sizinde 4.ayınız kutlu olsun canım..

Bizde bugün oğluma haşim işcan geçidinde kraft baston puset aldık ay o kadar rahatki taşıması çanta gibi koluna atıyorsun tabi konfor diğer arabaya göre tabiki iyi değil ama en azında kısa mesafeli yerlere giderken rahat ederim..





gulhiz

Merhaba arkadaşlar ben daha öncede bir kaç kez yazmıştım sizlere işim dolayısıyla uzun bir zamandır şehir dışındaydım yeni döndüm bir kaç gündür yazdıklarınızı okuyorum ..Emine arkadaşımızın söylediği gibi sizler aranızda güzel bir samiyet kurmuşsunuz araya girmek istemiyor insan :-[ ama dayanamayıp yazmak istedim sizlerden yarım beklediğim bir konu var aslında..... :crybaby2: canım oğlum önder 6 aylık oldu....ama hala kucağımızda sallanarak uyuyabiliyor çok zor dalıyor uykuya ....her yolu denedik ama kucakta sallanma huyundan vazgeçmiyor...tahmin edersiniz ki artık ağırlaştı ve ben kucağımda sallamakta çok zorlanıyorum ...ben yatağında uyumasını ya da en azından yatağında sallanarak uyumasını istiyorum ama kıyameti koparıyor  bu ne zamana kadar devam edecek böyle bilmiyorum ??? ??? her ay daha da ağırlaşıyor ....bana önerebileceğiniz biz çözüm var mı acaba :dontknow:

Almiş'inAnniş'i

konuyla ilgili bir yazı buldum gülizcim umarım yardımcı olur işte linki

http://www.bebek.com/content.aspx?PContId=4&ContType=1&ContId=2721
http://www.bebek.com/content.aspx?PContId=4&ContType=1&ContId=2732


Alıntı yapılan: gulhiz - 29 Nisan , 2007, 19:57:40
Merhaba arkadaşlar ben daha öncede bir kaç kez yazmıştım sizlere işim dolayısıyla uzun bir zamandır şehir dışındaydım yeni döndüm bir kaç gündür yazdıklarınızı okuyorum ..Emine arkadaşımızın söylediği gibi sizler aranızda güzel bir samiyet kurmuşsunuz araya girmek istemiyor insan :-[ ama dayanamayıp yazmak istedim sizlerden yarım beklediğim bir konu var aslında..... :crybaby2: canım oğlum önder 6 aylık oldu....ama hala kucağımızda sallanarak uyuyabiliyor çok zor dalıyor uykuya ....her yolu denedik ama kucakta sallanma huyundan vazgeçmiyor...tahmin edersiniz ki artık ağırlaştı ve ben kucağımda sallamakta çok zorlanıyorum ...ben yatağında uyumasını ya da en azından yatağında sallanarak uyumasını istiyorum ama kıyameti koparıyor  bu ne zamana kadar devam edecek böyle bilmiyorum ??? ??? her ay daha da ağırlaşıyor ....bana önerebileceğiniz biz çözüm var mı acaba :dontknow:

gulhiz

çok teşekkür ederim safakrazi.....gönderdiğin linklere baktım okudum.....orda yazılanları denedim ama sanırım benim sorunum ağlamasına kıyamamak biraz daha dayanıklı olucam ve tekrar deneyeceğim bakalım neler olacak umarım olumlu sonuç alırımda onu ağlattığıma değer :crybaby2: ilgin için tekrar teşekkürler

aslio

Merhaba arkadaşlar.
Arzucum dişiniz hayırlı olsun... İnş darısı bizim bebişin başına....
Esra Yelizcim 4.ayınızı  Özlemcim 7.ayınızı kutluyorum :flowers:
Safakrazi bebeğin nasıl canım nasıl gidiyor annelik....
Gülhiz mrb hoşgeldin.. Uyuma konusunda bizde biraz problemliyiz memede uyuyoruz ileride ne olacak bilmiyorum bende kendi yatağında tek başına uyumasını isterdim ama şimdilik hayal gibi

desree (Özlem)

Filiz maşallah Emre ye :nazar: dr normal dediyse niye kesiyorsun çocuğun öğününü canım, hem 6 aydan sonra daha hareketlenecek eritecek hepsini, boyunu yazmamışsın boyuna göre normaldir belki, ek gıda işinde fazla yüklenmediysen dr un verdiği direktifleri uyguluyorsan bir öğün bile olsa kesme bence Emre 6 aylık oldu galiba bundan sonra ek gıdalara alışması daha önemli ilerde yeme problemlerinin yaşanmaması için,
Gülhiz benim oğlumda sallanarak uyuyor, çok gazlı bir bebekti sallanmaya çok alıştı kucakta başedemeyince ayağa geçtik ama en sonunda kendi yatağında sallanarakda olsa uyuyor 3-4 aydır böyle hatta bazen sadece pışpışlayarak uyuttuğumda oldu ama saysam bi elin parmağını geçmez doğdu doğalı, başarabilirsen kendi yatağında sallamadan uyutabilirsin Ferber yöntemi banada biraz acımasız geliyor ama bir sürü yöntem var inşallah oğluşun kendi kendine uyumayı başarır


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

meltemk

Arkadaslar 2 gundur girmedigim icin coook yazilmis, hemen okuyayim dedim.

Oncelikle Caner'e, Ravza'ya, Hira'ya kocaman masallah. Coook tatli oluyorlar ve cook cabuk buyuyorlar di mi...Arda'nin Nehir'in de incileri hayirli olsun.

Pinar hosgeldin ve gecmis olsun. Seni cok iyi anliyorum. Ben herhalde kayinvalideme biraksam zorlanirdim, cunku herseye laf ettigim icin hesin papaz olurduk. Aslinda bu carsamba benim de kayinvalidem geliyor. 3 hafta kalacak. Bakalim insallah hersey guzel gider... Nehir'in disleri de hayirli olsun.

Jbdun cok sinir bir durum. Ne desen haklisin. Bence de cok muhabber tez ayrilik getirir. Ne olursa olsun kayinvalidelerle biraz mesafeli olmak lazim. Ki ben de kayinvalidemi cok severim. Annem en yakin arkadaslarindan, neredeyse annem gibi bana. Ama ben de iliskimizin baslarindan cok muhabbetin tez ayrilik getirdigini gordum, o yuzden simdi becerebildigim kadar mesafeli olmaya calisiyorum.

Seyda hosgeldin. Como golune mi gitmistiniz? Nasildi? Aksamlari falan ne yaptiniz? Hep otel odasinda miydiniz???? Beni simdi tatil panigi sardi. Ama sanirim ev tutacagiz biz. Ben otelde zor olur diye karar verdim. Gorecegiz bakalim.

Ozlem ben sana annemlerin adresini veririm Istanbul'da. Ne zaman istersen gonderirsin. onemli degil.. Zaten ben geldigimde onlar Bodrumda olacaklar. O yuzden sen gonder ben gelince alirim canim.

Emine bir limit koyduk mu bu hediye icin. Bir sey belirlesek iyi olur bence. Siz ne dersiniz?

Bize gelince.... Cuma yine doktora gittim. Kesin sonuclari yarin alacagim. Ama dun midem kotu bulandi ve kendimi cok yorgun hissediyordum. Ilk hamilelikte istedigin zaman vurup kafayi yatabiliyordun. Simdi oyle degil tabii. ben birde evde olunca bakiciya hic birakamiyorum. Onunla yatip onunla kalkiyorum ama yoruluyorum. Bizim de cuma gunu bakiciyla biraz sorun oldu. Eve erken geldim. Ben kapiyi acinca kadin ali al moru mor asagiya indi. Dedim ne oluyoruz Belemir'e birsey mi oldu. Kadinin gozler dolu falan. Yok dedi. cok uzuluyorum hasta yemek yemiyor diye. Falan filan iste. Dedim Resmiye Hn. ne yapalim. Ne bu boyle beni her gordugunuzde gozlerinizi dolduruyorsunuz, ya da ben yokken hep agliyorsunuz diye. Cunku cok harbi olmadigini dusunuyorum. Sonra yukari cikttik. Bu kendine kahve yapiyor Belemir'de uyuyor. Anladim o zaman kendini yakalanmis gibi hissetti hemen bir tavirlar takindi. Neyse onemli degil. Bana ne icer icer kahve. Sonra bir baktim Belemir'in telsizi kapali. Yani monitoru. O siradan bizimkinin yukardan sesi geldi. Tabii cok sinirlendim. Dedim telsiz kapali, kendiniz kahvenizi yapmissiniz, sonra ben gelince yok cok uzuluyorum falan filan. Yok efendim unutmus da. Hic kapali tutmazmisda. Ama ben zaten cok acik sozluyumdur epey kizdim. Dedim Belemir'le ilgili hata istemiyorum. Herseyin benim istedigim, benim kurallarima gore olacak. Degisik bir kadin. Bazen kafasinin dikine gidiyor ben de dayanamiyorum dogal olarak. Neyse sonra gecti tabii.

Onun disinda bugun daha iyi gibiyim. Belemir'de yavas yavas duzeliyor gibi. Eski istahi gelmesede fena degil . Ishal de bir parca iyi gibi...

Yarin yine gorusuruz. bye bye :hello:





Tebessüm :)

iyi akşamlar kızlar..
gülhiz senin durumunda en iyi çözüm ağlatarak alıştırmak olcak sanırım, dayanmaya çalış ağlamasına,sonuç hem senin açından hem de önder in açısından çok iyi olacaktır. ayrıca bizim samimiyet kurmuş olmamız başka arkadaşları da aramıza almayacağımız anlamına gelmez canım, her zaman bekliyoruz katılımını. Allah yardımcın olsun canım, öpüyorum oğluşunu. :opucuk:

filizcim güle güle kullanın arabanızı, konfor açısından haklısın ama biz büyükler için çok rahat oluyor.kilo konusunda, eğer dr unuz öyle bişey demediyse kesme bence ek gıdadan bir öğün de olsa. 6 ay emzirdiğin için bu kiloların nerdeyse hepsini anne sütünden almıştır, ve biliyosun anne sütüyle alınan kilo daha kolay veriliyor, emeklemeye, yürümeye başlayınca dengelenir kilosu.öpüyorum tontoşu. :opucuk:

jbdun,üzüldüm kayınveldeyle yaşadıklarınıza ve ecrinin rahatsızlanmasına :sad1: eminim annen de kötülük olsun diye yapmamıştır ama büyükler bazen kendi sözleri geçsin istiyor, boşver sen yine de kalbini kırma.

ben bu akşam muhallebiden hemen önce verdim multitabsı sonra ılık muhallebiyi verince bi rahatsızlık olmaz herhalde. bizimkinin iştahı olmadığı için en azından meyve suyu veriyim de meyve vitaminini de alsın. bakalım yarın kontrolümüz var, dua edin de herşey yolunda gitsin.nolur dua edin.

özlemcim 7. ayınız hayırlı olsun. en kocamanından maşallah. :nazar: öpüyorum haylazı :opucuk: özlem tülbent meselesi benim hiç içime sinmiyo, onun için hiç girişmedim. bakalım, katı meyve sıkacağı alıcaz belki.

esracım 4. ayınız hayırlı olsun,güzelliklerle dolsun inşallah. :nazar:

pınarcım geçmiş olsun :flowers:

Tebessüm :)


Tebessüm :)

bizde de bugün eşimin eğeni vardı, yemek filan yedik, sonra bıraktık evine.sonra geldik eve işte.yağızı yıkadık bugün banyoda ilk defa duşla, şok oldu kuzum, çok şaşkındı ve ürkmüştü, kıyamaz annesi kuzusuna. yaa ne tatlı oluyolar bunlar böyle. :love9:

özlem sen bana sormuştun ya, kir çöz bebe hangi firmanın diye. ben hep unutuyorum, banyoya girip deterjanı görünce aklıma geliyo, diyorum yazıyım özleme, yine unutuyorum. :'(  kir çöz bebe LEVENT KİMYA nın özlemcim. hani kirçöz, porçöz var ya onları çıkaran firma.

bu çekilişin son tarihi ne zaman olcak bilmiyorum ama benim perşembe sabah beybabamlar gelicek ve kaç gün kalırlar bilmiyorum, ben ancak onlar gittikten sonra fırsat bulup hediyemi alabilirim. :director: gözde ve hira ya duyurulur

Filiz

Özlem cim boyu 70 cm orantılı ama ne bileyim bana fazla gibi geldi kilosu neyse belki dediğiniz gibi anne sütü aldığı için öyledir.

Meltem cim o kadar güzel anlatmışsın ki bakıcı kadınla olan  konuşmalarını hareketlerini falan böyle film gibi geçti gözümün önünden en sevmediğim insan davranışııııııı ıykkkk nefret ederim bi halt etmiş sonra onu kapatmak için üstüne karşındaki insanın ilgisini çekmek için farklı birşey bulmaya çalışmak..
gerçekten ilginç bi tip madem yaptın kahveni iç sanki kahve içmesine kızacaksın desinki iyi şimdi uyuyorrr falan desin dimi  :caca:

Ayşegül cüm bebegimadmin ?