EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

Anitacım Ceylinde şu şekilde oldu .Ayağa kalkmak istediğini kendisi belli etti zaten.Mesela yatarken ellerinden tutup çektiğimden eskiden otururdu sonra dizlerini bükmeden ayakta durmak istediğini belli etti.Koltukaltlarından tutup ayaklarını yere değdir.Bacaklarını karnına çekiyorsa dik durmak istemiyordur ama bacaklarını uzatıyorsa ayağa kalkmaya hazır demektir.

Zara82

Eminecigim, 5 kusak fotonuza bayildim.....ayyyy ceylin ne kadar kücükmüs orda....sanki hic öyle kücük degillermis gibi geliyor insana..
Demek kizin "cak " yapmayi ögrendi....ben yerim onun pamuk ellerini....

Meltem, yogurt makinesini bende bi arastirayim burda...belki türk yerleri Export lar filan satiyordur... Canim Belemir nasil oldu??? Birde diger haberede tabii cook sevindim...kendine dikkat etmelisin, agir seyler kaldirma  :tongue3: Ha ayrica bencede Belemir in kilosu normal ....kizlarimizi ayni ....benimkide 8 kilo ....ama ay icinde kilo alimini bende az buldum....ama belki bu disten olabilir canim...takma kafana bu kadar..

Aysen....Tunanin sebze corbasini sevdigine cooook sevindim....insaallah hep böyle devam eder.....Benim kiz dün neler yapti okursun...

Özlem yaa niye böyle yapiyorki bu cocuk???? Ne zaman bitermis gaz sorunu??? CAnim Allah sabir versin sana...diyecek baska birsey bulamiyor insan..

esra....Azrayi doktora götürdünmü?

Gülaycigim, caner dillendi demek yerim ben onu  :occasion14:

Jbdun cnaim ecrini banyo yaptiriorken odayi 30 derece yaptigini yazmissin,....sence fazla degilmi????

Serife...bu Danine mesesini bende okudum ve duydum....

Gonca, Eylülüln sana bay bay yapmasi coook hosuma gitti....ileriki aylarda seninle gelmek ister....hic is yerine götürdünmü???
Bizim buralarda modadirda..

Anita, 7. ayinizi kutluyorum.....vallahi bu aylar göz acip kapayana kadar geciyor....benimkide yakinda 7. olacak....Ayrica kontrolünüz iyi gecmesine sevindim.

Gözde, canim yaaa sitede gecmis olsun.....su cocuklarimiz keske hic hastalanmasa ne güzel olur..

Jbdun....elma benim kizimda cok fena pisik yapiyor sadece...





Emine

Zehracım teşekkür ederiz doktor bize de banyo yaparken odayı 30 derece yapın demişti gerçi ilk doktorumuzdu bunu diyen sonrakilere sormadım.Bir sorun yaşamadığımız için.
Anita ceylini ilk yürütmeye şu şekilde başlamıştım sende dene istersen doktora sordum sorun olmaz ama fazla zorlamayın dedi.Arkasına geç koltukaltlarından tut ayağa kaldır ayakları yere değsin Ceylin bunu ilk yaptığımızdan beri bir sağ bir sol ayak ileri atarak yürümüştü ilerlettikçe bu hareketi önüne geçtim önündeyken  ellerinden tuttum ama sen şimdi arkasından koltukaltlarından fazla ona ağırlık vermeden kendin kaldırarak ayaklarının üzerine basmasını sağla

Zara82

Emine , canim benimde zeytinyagi aklima gelmisti...halbuki has zeytinyagi kullanmistim....oofff....denerim denemesinede onu öyle görünce bana birsey oluyor....Az önce yazmayi unutmusum canim.....demek Ceylin Azra...artik ayakta duruyor...vallahi kocaman maasallah ona....bu gidisle forumun güzelleri erken yürüyecek...
Ayrica canim bende bildigin gibi epiduralli normal dogum yaptim....bende coook memnunum ama dogumdan onra benim düzelmem sürdü...altta dikis oldugu icin...ayrica bende 1 ay basagrisida oldu fakat bol su tükettigim icin birseyim kalmadi... Bence bu kisiden kisiye degisir....normal dogumdan bir gün sonra ayaga kalkanlarda var....benim dogum macerali gectigi icin coook kan kaybetmistim...ve demir vitaminim cok azdi...bu yüzden toparlanmam uzun sürdü....ama belkide ilk cocuk oldugu icin böyleydi...ikinci olursa onuda normal isterim ....haaa su göbek meselesi...benimde göbegim hafifi kaldi...

Jbdun canim, doktora gitmeyecegiz...eger deva kusarsa götür dedi...Allaha sükür dünden beri iyi....Ecrin hanima da sihhatler olsun..

Gözdecigim...sizede tekrar gecmis olsun...antibiotik ten baska birsey veremezmiydi??? Yavrummm kiyamam ben ona...yaa....hastalanmasin bebisler....Ravza  :flowers: gönderiyor Hira arkadasina..
Evet Gözde ilk defa denedim ama bundan sanirim 1 ay öncede kavanozda kabak ve patates vermistim yine aynisini yapmisti   :( patatesten oluyor desem hiiic sanmiyorum...





jbdun

tşk ederiz gözde teyzesi
anita ben ecrin kucağımdayken koltukaltlarından tutup kaldırıyodum ayaklarını karnımın üstüne bastırıp ayakta durmaya çalışıyodu o şekilde,biz öyle başladık yani,
dün de babamız ayağını yere bastı yine koltukaltlarından tutup,baya baya 4-5adım attı,ama çok komikti,ufacık ya,o görüntü çok komik :k06:

emine maaşallah baksana sen 3.yü de düşünüyorsun,ben 3ü düşünmüyorum bi de onu yapcak olsam 40yaşımda doğururum herhalde :-\ allah nasip ederse 2-3sene sonra 2.yi de doğururum tamamdır :love9:

zehracım 30derece oldu mu rahatça çıplak tutuyorum,burası bugün o kadar sıcak değil,normalde güneş geldiğinde güzel oluyor oda ama bugün bulutluydu
kusura bakma yanlış anlamışım canım,inşallah kusmaz yeniden ravza sena

desree (Özlem)

Merhaba,
Anita maşallah Kayra ya
Zehra Ravza ya da geçmiş olsun ilk yediğinde tepki vermiyor sanırım hazmedemiyor o yüzden kusuyor bak benimki de ilk yerken öğürüyor sebze yediremiyorum

Bazılarınız bebeklerini bastırmaya başlamış Selim de 1-2 adım atmaya başladı zaten çoktan dikiliyordu o zaman bende yavaş yavaş yürüme alıştırmaları yapabilirim bugünde huysuz akşam üstüne kadar iyiydi ama 2 saattir falan yine tuttu banyo yaptı uyuttuk biraz sonra kalktı ve kaldığı yerden devam ediyor huysuzluklarına, ben bi kaç gündür hero baby nin sebze çorbasından veriyordum bugün çaktırmadan kendim aynısından yapıp verdim sonuç malesef yine yemedi annem ve ben 2-3 tatlı kaşığı yedirebildik onuda öğüre öğüre çıkardı naapcam ben bu çocukla hiç sebze yemiyor brokoli soğan falan katıp çeşitte yapamıyorum gazı yüzünden bana önerisi olan var mı?
Birde bizim yaşına kadar aşısı yok dr kontrole falan getir demedi de naapcam ben bu mevzuda? ???

Bu arada Ayşegül nerede ???


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

aslio

Anitacım 7.ayınız kutlu olsun. doktor kontrolünüzde iyi geçmiş sevindim.
Bugün bizimde doktor kontrolümüz vardı boyumuz 3 cm uzamış 400 gramda kilo almışız ben düşük buldum ama doktor iyi dedi boyumuz 66 cm kilomuzda 7700 oldu. Sosyal gelişimi gayet iyiymiş önümüzdeki ay desteksiz oturabilir dedi.

jbdun

aslıcım kontrölünüzün iyi geçmesine sevindim canım, maaşallah ece denize :nazar:

ayşegüüüüüüüüüüüülllllllllllllllllllllllll neredesin?Sizin kontrol bugün müydü? :director:

Tebessüm :)

iyi akşamlar kızlar...

aslıcım maşallah ece denize, :nazar: gelişimi gayet iyi endişeleneck bişey yok.400gr kötü değil,ayda 400-600 gr bundan sonra alacakları kilo.

özlemcim sebze çorbasına geçmediğiz için malesef önerim yok. :sad1: dr ların dediği gibi bir müddet bekleyip sonra yeniden dene istersen.yağızın akşam üstü huysuzluğu daha da artıyor, selim de öyle mi?

zeyhracım, geçmiş olsun canım, benim de düşüncem ravza sindirmede zorlanıyor olabilir. sebzeleri tek olarak hafif sulu püre şeklinde az miktarda başlayarak versen?mesela havucu haşlayıp ezip azcık da suyundan ekle azcık da zeytinyağı, bu şekilde patates kabak filan da denersin sırasıyla. bir de brokloli de ağır gelmiş olabilir. naçizane fikirlerim bunlar.inşallah kısa zamanda atlatırsınız bu sebze olayını.öpüyorum kuzuyu. :opucuk:

eminecim ceylin çak yapıyor demek, yerm onun tatlı ellerini, maşallah ona. burun tukanıklığı da geçer inşallah kısa zamanda. ben de epidural sezaryenle doğum yaptım( daha doğrusu ben yapmadım dr yaptı)sonrasında tansiyon düşüklüğü ve sırt aşrım çok oldu ,şimdi de sık sık sızlıyor dikişlerim  :(

anitacım kayranın 7. ayı hayırlı olsun :flowers: dr dan memnun kalmanıza da sevindim, öteki dr un çok yüklendiği belliydi zaten, ama sağlam kızmış kayra, hepsini çatır çatır sindirmiş, aferin ona. :nazar: önlük konusunda, benim mümkünse tişört şeklide önlüklerden almam lazım, her beslenmeden sonra üst değiştiriyoruz nerdeyse, eller kollar mamanın içinde habire elini ağzına götürüyo. :cildir:

özlem, goncanın dr u 6. aydan sonra bir daha yaşında getirin demiş, acaba biz de mi öyle yapıcaz ki? :dontknow:

bizde temizlik vardı, ve tam da bitmiş değil.ütülerim de var bol miktarda. :director: jbduuuuun gel yardım eet. :D

ecrine de sıhatler olsun,mis gibi olmultur. :opucuk: biz de yarın yıkıycaz yağızı. artık havalar da ısında daha sık yıkarız.

gonca, dalinden çok memnun kaldım, çok hafif hoş bir kokusu var. eğer dedğin gibi diğerlerine göre daha uzun süre gidiyorsa bundan devam edelim.geçende sormuştum, 13 küsür demişlerdi.


jbdun

merak ettik valla ayşegül :caca: habersiz bırakma böyle bi daha :director:
güle güle kirletin canım mis evinizi,darısı bizim evin başına :k06:
bana ütü deme mümkünse canım,ben de bugün 2makina yaptım,1mkina daha var bekliyo :cildir:
yağıza da şimdiden sıhhatler olsun,ecrinim için de tşk ederim cnm

desree (Özlem)

Ayşegül evet akşamları daha huysuz oluyor, sebze çorbasını zaten hep öyle yapıyorum ama bizimki istemiyor yinede hatta iki hafta ara veriyorum hazırından verip ara ara deneyeceğim en azından hiç yememesinden iyidir. Bize de dr sonraki aşısı yaşında dedi kontrole falan getir demedi


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

meltemk

Zehra cok gecmis olsun. Gercekten cok iyi anladim ne hissettigini. Benim de dun Belemir kustugunda elim ayagim dolandi valla. Canim sana ne diyecegim ama. Sen daha duzenli baslamadin dimi ek besinlere. Sana tavsiyem gunde bir besin seklinde tek tek dene. 3 gun havuc, 3 gun patates, 3 gun kabak, sonra yavas yavas karistirmaya basla. Biz yaklasik 2 haftanin sonunda tam sebze corbasina gecmistik. Bir de zeytinyagi koyma. Belki tek tek deneyerek daha iyi anlarsin Ravza kuzusunun bir seye alerjisi falan mi var.. Yine de cok gecmis olsun, cok opuyorum onun tombik kurabiyelerinden - ayaklari oluyor yani :flowers:

Gozdecim, butun ailece tesekkur ederiz tebriklerine :k06: Belemir de abla olur insallah. Evet kuzum az kilo aliyor. Bugun aksam agzina hicbir sey surmeden yatti. Bir de neler denedim yine. Bir derdi var. Ama insallah duzelir. Siz de dua edin kuzularimiz icin.

Eminecim Ceyline hem kocaman masallah o kucuk adimlar icin, hem de gecmis olsun. Belemir'inde burnu tikanik oluyor. Biz de serum fizyolojikle aciyoruz. Evet canim ben epiduralle normal dogum yapmistim. Hic bir sikayetim olmadi. Ayni gun dus aldim. Ertesi gun gayet giyinip suslenmistim. Ama tabii epidural vermeden once olan agrilar arti tam dogum zamani cok kolay degil. Ama oyle guzeldi ki onun icimden sicacik ciktigi an :crybaby2:

Anita, Kayra'ya da :nazar:. 7. ayiniz kutlu olsun. Insallah 7. yaslarini saglikla gorursunuz.

Bizm kuzu hala cok duzelmedi. Bekliyoruz hala. simdilik iyi geceler hepinize.





şerife Berat

 ii geceler kızlar berat'ı doktora götürdük bir neşe bir neşe sıpa bizi doktora karşı yalancı durumuna düşürüyor.biz uyumuyor diye şikayet edecektik arabada uyuyup kalmasınmı zor uyandırdık üzerini soyarken.
muayenemiz ii geçti şükür,ama kilo alımın az buldu doktor,geçen ay tam hatırlamıyorum ama sanırım 7530 gr dı bu ay 8050 gr olmuş.gözü için çapaklanırsa yada iltihaplanırsa damla vereyim dedi ama şimdilik bi ihtiyacı yokmuş.günde 1 kez kaka yapıyor ama sert oluyor dedım hafif makatta çatlak oluşmuş kremınızı iyiçe derine sok dedi.boyumuzda 68 cm olmuş gecen ay 65 cm di.
ay bi yorulmuşum sormayın küçük beyi yatırdım gelince bende vurdum kafayı yattım babamızda herzaman ki gibi pc başında .bi mama hazırladım tekrar uyumak istedi şimdi uyuyor bende yatıcam hemen
ali berat da yürümeye çalışıyor önceden oturmak istiyordu şimdi ayakta duracak illaki
aslio cum kontrolünüzün ii geçmesine sevindim canım

anita

Merhaba
Emine benimde Kayranın doktorunu değiştirme sebeplerinden biride bu ilaç konusuydu. :Eski doktor hemen her basit şeye ilaç veriyır gibi geliyordu bana..Kayra basıyor ayağının üstüne. ama biraz sonra yorulunca dizlerini kırıyor bende sonra tekrar deniyorum. Bende epiduralle sezeryan doğum yaptım. ama sonrasında iki gün şiddetli baş ağrıları oldu öyleki yataktan kalkamıyor yatarak emziriyordum. bi dahakine genel anestezi yaptırırım muhtemelen..
Bu arada bende yoğur makinesi alıcam.tavsiyelerinizi beklerim.
Özlem biliyorsun Kayra da gazlı bi bebek.. tavsiye edebileceğim bişey yok sana malesef.. Ama sebze çorbasından çok yoğurt gaz yapıyor bize. ama mecburen yediriyorum. alışacak yavaş yavaş.
Zatürre aşısı yaptıran varmı ?
bi de 6.aydan sonra bize 8.ayda zatürre 9.ayda  sanırım kızamık aşısı yapılacak..
Kayrada akşamları hele de 8 den sonra daha huysuz sanki.. ben yoğurda bağlıyorum bu huysuzluğunu. bide artık en geç 10 gibi uyuyor.. uyutmazsam çok ağlıyor..
Kayranında burnu tıkanık oluyorum serum fizyolojik ile temizliyorum burun pompası kullanarak. doktor 1 yaşına kadar bebeklerin burnu tıkanık olur dedi..
7.ayımızı kutlayan teyzelerimize binlerce teşekkür ederiz..
herkese iyi geceler.. dün gece çok geç yattım şimdi hemen yatağa gidiyorum.inşallah hepimiz bebeklerimizle birlikte sabaha kadar deliksiz uyuruz.. :sleepy1:





esra(azra)

26 Nisan , 2007, 23:27:23 #4859 Son düzenlenme: 27 Nisan , 2007, 00:19:53 esrayeliz
iyi akşamlarrrrrrrrr hanımlar geriye dönük biraz okudum ama bugünkü kontrolümüzden bahsedeyim evvela

AZRANIN DİŞİ ÇIKIYORRRRRRRRR MAYISI BULUR DEDİ DOKTOR iştahsızlığı ondanmış inanamadık :hieyt: :hieyt: elimi ağzına sürdüm evet felaket kaşınıyor kaşıyınca bir mutlu oluyorki sormayın  :ehi: hemen düş kaşıyıcı aldık doktor vitamin ve diş jeli verdi. mama yemediği için kilo verir böyle giderse dedi vitamin ve iştah açıcı vericez minik kuzuma kilosu 6,5kilo boyuda 60cm kızlar doktor çok iyi bir ayda 1kilo almış dedi yanlız iştahsızlığı iltahaptanda olabilir dedi aklımızda kalmasın bi kontrol edelim idrar tahlili yapalım dedi bide kızlar azanın çok saçı dökülüyor annem normal desede doktora sordum hemogram yapalım içimiz rahat olsun dedi 6,ayda yapıcaktım ama senin kızın maşallahı var herşeyi çabucak yapıo tez canlı bu kız dedi yakında yürürse şaşırma annesi dedi güle oynaya doktordan çıkıp gezmelere gittik ama azra yine çok huysuzdu tabi.. canım kızımın dişi çıkıyormuşşşş çok mutlu oldummmm :love9: ve başka güzel bi haber reglllllllll oldummmmmmmmmmmm :laughing7:

anitacım kayranın 7,ayı kutlu olsun ne çabuk büyüyorlar değilmi ben bu gün doktor sorduğunda hala 3,5 aylık deyince doktor şaşırdı ama anladı annesi azra nın 4.ayı bitiyor 5,aydan gün alıcak deyince gözlerim doldu ben kızımı hala minik prensesim gibi görüyorum ama o kocaman oldu :(

zehracım çoooooooooookkkkk geçmiş olsun okurken içim bi tuhaf oldu aman dikkat et canım bence başka bi doktora daha sor bu durumu bence düşündürücü bi durum ??? inşallah bidaha yaşamazsınız böle bişi canım.

emine ceyline kocaman bi :nazar: bende azrayı emeklemeye teşvik ediyorum ama o hiç sevmiyo ayakta durmayı çok seviyor bende ayaklarımın üstüne o minik ayaklarını koyuyorum ve beraber yürüyoruz ;D

eccrine ve yağıza sıhatler olsunnn bende yarın yıkıcam güzel meleğimi

meltemcim inşallah en yakın zamanda düzelir dualarım sizinle..

kızlar bişi sorcam doktor ek gıda olayından bahsetmedi bende o heycanla unuttum sormayı sizce artık azraya vermelimiyim? ama zaten mama dahi yemiyo şimdi ek gıda olayı iyice aklını karıştırıp yemekten uzaklaştırmazmı? ???