EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

meltemk

Zehracim cok gecmis olsun. Kolay degil valla. Basimiza vermesin Allah hic. Ama simdi cok kafam takildi bu kavnoz mama isine. Ben de disardayken kullaniyorum ama iyi yapmiyor muyuz acaba. Ben Taylan Kumeli'nin bebeklikten ergenlige dengeli beslenme diye bir kitabini okuyorum. Kavanoz mamalari cok iyi diye yazmis devamli ama acaba reklam mi yapiyor. Zehra opuyorum Ravza'yi. Benim kizima da arada bir oku Zehra teyzesi.

Eminecim Ceylin ne tatli olmus yaaa. :nazar: Ne kadar cabuk buyuyorlar ve degisiyorlar di mi...

Ozlemin dedigi gibi bizde Excipal kullaniyoruz nemlendirici olarak. Gerci bizim cok kotuledigi zamanlar Fucidin diye antibiotikli bir krem, daha da kotuyse Fucicort diye kortizonlu bir krem kullaniyoruz. Ben devamli nemlendirmeye calisiyorum. Sabah aksam kremle. Kesin bir besine alerji yapmistir. Ben de o yuzden yavastan aliyorum zaten ek besin olayini.

Gozluklerimizi ve kreasyonlarimizi begenen tum teyzelerimizi kocaman opuyor Belemir... Seydacim Autour des Bebes'den aldim gozlukleri. Baby 2000'de de vardir herhalde. Beaba marka. Zehracim sen de sormussun galiba. Beaba marka dedigim gibi. Almanyada da vardir kesin. Bebek magazalarina bir bak canim.

Arkadaslar  simdi ben her aksam 3 tahilli vermeye, sabahlari da meyveli mama vermeye calisiyorum. Yani en az 3 gun degistirmeden. Yani menuleri 3 gunde bir degistirmeye calisiyorum. Sizler nasil yapiyorsunuz? Ne siklikla degistiriyorsunuz?





Lily Wonka

14 Nisan , 2007, 00:17:58 #4246 Son düzenlenme: 14 Nisan , 2007, 00:32:59 Gözde
Zehra'cım çokkk geçmiş olsun canım..:sad1: Rabbim bir daha o korkuyu yaşatmasın.. Gerçekten çok dikkatli davranmak lazım şu ek gıda konusunda.. Ceylin'imizi de ananaslı, bilmemneli mamaya kurban verdik ya (galiba..) Neyse, geçmiş olsun diyelim..
Bu arada, ben de Hira'yı evde çoğunlukla cıbıldak gezdiriyorum..;D Nasıl alıştırırsan öyle gider inancındayım..
Emine'cim, çokkk güldüm çorap olayınıza :ehi: komedi filmi kareleri gibi.. Allah ana-kız iyiliğinizi versin emi..:opucuk: :ehi: Yaa bu arada Ceylin sana pek bi benzemiş; bakışlar, ağız ifadesi.. (iyice güzelleşmiş yani..;)) Çokkk tatlı olmuş annesi senin 7 aylık kuzu..:nazar:
Beril'cim, yaz kuzusu Melis çok tatlı, çok şık, çok mıncıklamalık....:nazar:
Saç kurutma makinesi tekniğini 2-3 aylıktan beri biz de ara ara kullanıyoruz canım ama gece uykularımızdan ziyade gündüz uykularımızda.. Gece uykularımız maaşallah pek düzenli ve sorunsuz..:nazar: Hemen hemen hiç uyanmadan sabaha kadar deliksiz uyur Hira. Darısı tüm uyku sorunu yaşayan bebişlerin başına inşallah..
Esra'cım, dualarım seninle.. inşallah hiçbirşey çıkmaz yavrumun kakasında..:sad1:
Dilek'çim, pek bi sevinmişsin online oldum diye ama benim girmemle çıkmam bir oldu o ara tatlım yav.. Doktor randevuma gitmeden önce şöyle bi göz gezdiriyordum.. apar topar çıkıverdim.. sorry..:opucuk:
Aslı ve office(adın neydi canım ya? hatırlayamadım da..::)), geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim, diş ağrısı çok fena gerçekten....
Aslı'cım, recca ederim canımmm, ne demekkk..:opucuk:  Ocaktan aldıktan sonra sıcak mamanın içinde eritiyorum..:icon_thumright:
Meltem'cim, ben o değiştirme işlerini sebze mamasında uygulıycam. Hele bi ete geçelim de(birkaç günümüz var!) 2 gün tavuklu, 3 gün kıymalı, .. gibi olacak işte.. Söz konusu kaşık mamalarıysa belirli bir süre aynı çeşidi vermek gibi bir kaygım yok benim şahsen.. Kafama göre takılıyorum (sadece sabahları 8 tahıllı tercih ediyorum o kadar..) Sen niye böyle yapmayı düşünüyorsun???



meltemk

Gozdecim ilk olarak oyle yapma sebebim vucudunun neye nasil tepki verdigini gorebilmekti. Alerji, ishal, kabiz gibi. BIr de zaten hersey yeni onun icin, bir de her gun degistirirsem kafasi karisir gibi geliyor. Yani cocuk 5 ay 8 ogun ayni seyi yedi, simdi yeni seyler bir de devamli degismesin diye dusunmustum

Ama canim sen benden daha tecrubelisin bu konuda.

Seyda yaa bizim kiz bu unlu 3 kornu hic yemiyor. Sabah meyveli milupa, aksam da sebzeli  milupa veriyorum tamam. Bu aksam 150 cc normal sutune 5 kasik 3 korn, bir de kabak puresi koydum. (Deep freezde vardida o yuzden) Ama 5- kasiktan sonra tavsadi bizimki. Diger mamalari guzel yiyiyor ama su 3 krona alisamadik bir turlu.

Bir de Seyda sana bir sey daha soracagim. Biz de bu pirincli balli vs vs mamalar yok di mi. Ben bir tek milupanin sebzeli ve meyvelisini gordum. Artik Coop'un mama reyonunu ezberledim gerci.  ;D





Lily Wonka

Alıntı yapılan: meltemk - 14 Nisan , 2007, 00:28:38
Gozdecim ilk olarak oyle yapma sebebim vucudunun neye nasil tepki verdigini gorebilmekti. Alerji, ishal, kabiz gibi. BIr de zaten hersey yeni onun icin, bir de her gun degistirirsem kafasi karisir gibi geliyor. Yani cocuk 5 ay 8 ogun ayni seyi yedi, simdi yeni seyler bir de devamli degismesin diye dusunmustum
hımmm.. haklı olabilirsin Meltem'cim, o açıdan düşünmedim..

Milupa'nın onbin çeşit maması var yavv.. yok mu hakikaten sizin oralarda??? vardır canım kesin..



Lily Wonka

14 Nisan , 2007, 01:00:36 #4249 Son düzenlenme: 14 Nisan , 2007, 01:18:17 Gözde
kızoşumun son fotolarından koyiim..

bir park gezintisinde kuzuyu oksijen çarpmış.. öööle süzülmekte..:love2:

[eklenti yönetici tarafından silindi]



meltemk

Seydaaa yine ben!!! Taktim bu mama olayina. Simdi sut ile karistirilmasi soylenen mamalar var. 3 korn gibi. Onlari normal purenin icine falan koyamiyormuyuz. Bazi mama teriflerinde sebzenin purenin icine kasik mamasi koyduruyor. Bu sutle karisan mi suyla karisan mi....

Cok kafam karisik cok :icon_scratch:





seyda

Meltemcim,
Türkce kasik mamasi dedikleri suyla karisan yani Milupa nin üstünde Brei / Cereales yazanlari. balli yok burda zaten hani bal 1 seneden önce yasakti tr de nasil var anlamiyorum. balin esansini mi koyuyolar sadece mamaya :icon_scratch: pirincli dersen Milupa nin verdigin mamalara bak zaten yüzde bilmemkaci hep pirinc unu. bide Milupa nin Miluvid var biraz pirinc unu irmikli karisigi onu da dene. ben de ezberledim Coop un mama reyonunu :ehi: :toothy10: benim kiz da tam tersi sebzeliyi agzina koymuyor meyveliyi eh eserse ama 3 Korn u sabah kahvaltisi olarak seviyo. Gözde nin yaptigi gibi yapiyorum ben de cevizsiz ama. ha bide Nestle nin bi tane milchbrei var onu biraz seviyo Melis Alara bi de onu dene. Nestle nin ürünleri daha sekersiz gibi geliyo bana. bebe bisküvisi de kat biraz Galactina var Coop ta. ne zamandir gözüme giriyomus da görmemisim :k06:
Esracim,
atlamisim insallah kakaniz temiz cikar. biseyi yoktur Azra nin. nasil lekelerden bahsediyosun akakda. biliyosun özel ilgi alanim bu :k06:bizim kaka tahlili olayi tam proje. doktora gittik bugün eski doktoruma döndüm yine :k06: 5 tane kutu verdi icinde solüsyonlar var 3 kere kaka yapinca o kakalari tarihle sirayla koyucakmisim ilk 3 kutudaki ayni kaka olcakmis (kutularin renkleri farkli ayri analizler icinmis) o solüsyonlar koruyomus kakalari günlerce :dontknow: insallah bizim kiz yarin iki kaka daha yapar da gönderebilirim. pazar posta calismiyo pzt de burda tatil. postayla göndericem de özel zarf verdiler tibbi örnek zarfi :ehi: :toothy10: tam proje yani.

bu arad Meltem ben de sana sormustum demir veriyomusun diye. bizim doktor bugün hemoglobine bakti gerek yok dedi. demir kullananlar sizin doktorlar tahlil yapiptami verdi ferrum u yoksa herkeze veriyoalrmi tr de?

Melis e ve Hira ya  :nazar: :nazar:

Emine

Özlemcim Selimde Ceylin gibi yerlerde yuvarlanıyor demek  :laughing7: Bazen diyorum heryerine toz bezi bağlasam salsam yere temizlik zamanı yuvarlansa bi işin ucundan tutma zamanı geldi artık yat yat nereye kadar dimi  ;) Kullandığın kremin adını not aldım canım 2 gün sonra doktora gideceğiz zaten sorayım bakalım.
Berilcim kısa saçlı resmini de koyarsın bakalım nasıl olmuş.Melis e de maşallah annesinin süslü kızı  :D :nazar:
Gözdecim bayağı yorulmuşsun geçmiş olsun .Bende geçenlerde kontrole gittim en son hamile kalmaya karar verdiğimde gitmiştim dişçiye.Kadın şikayetiniz ne dedi bende genel kontrole geldim dedim nasıl yani şikayetinizi anlayamadım dedi.Hem bas bas bağırıp 6 ayda bir kontrole gelin derler gidince de şaşırırlar.Bir fırçalayıp yolladılar.Ben diş beyazlatma olayına taktım şu aralar.Şifanın afişlerini gördüm aradım.Sadece gülünce görünen yerler 300 tamamı 600 ytl dedi.Ben gülünce hepsi görünüyor nolcek şimdi dicektim hadi dedim geyik yapmayayım elin adamıyla. :ehi: Bir ton açıyorlarmış rengini.Çok para rafa kaldırdım o işi.Bu arada Hira ya kocaman maşallah kar tanesi gibi  :nazar:
Office sana da geçmiş olsun
Meltemcim not aldım senin kremlerin adlarını da teşekkür ederim canım.Bakalım doktor beyimiz ne diyecek.
Seydacım bizim tahlil falan yapmadan verdi yani doğduğunda yapılmıştı tahlil ilk doktoru verdi sonrakilerde tahlil yapmadan devam ettiler herkese verdiklerini söylediler.



meltemk

Seydaciiiim sana cevap yazmistim demir icin. Biz de sadece 4 damla D vitamini kullaniyoruz. Baska bir sey kullanmiyoruz.

Sabah kahvaltisini nasil hazirliyorsun 3 kornla? Sute mi suya mi?

Ben de simdi bakici icin onumuzdeki haftanin menulerini ve checklistlerini  :) ;) hazirliyorum. Sence kadin bana ne kadar dayanabilecek.

Sen nasil yapiyorsun? Hergun degisik mi yoksa ayni seyleri mi vermeye calisiyorsun? Pureler iyide bu kasik mamalari beni mahvetti valla :laughing7:

Yine soruyorum su 3 kornu purenin yogurdun icine falan direck karistiriyor musun Seyda?





meltemk

Gozdecimm ya bu pamuk prenses cok guzelll :nazar: Allah nazardan saklasin. Beyaz da cok yakisiyor pamuga..

Ne tatlilar yaa hepsi. Boyle gorunce 15 tame cocuk yapmak istiyorum.





şerife Berat

 gözdecim maşşallah kızına çok tatlı çıkmış fotograflarda beyazlarda yakısmış :nazar:
bu arada geçmiş olsun canım,benımde yaklaşık 2 aydır dişim agrıyoe hemde sağlam dişim korkumdan gidemiyorum dişçiye falan bi başladımı sancısı 4 -5 gün devam ediyor.Allah saan sabır versin
jbdun nerelerdeşin şekerim dün hiç göremedim seni forumda yokluğun hemen farkediliyor.
emine nasıl oldu ceylinimiz alerjisi geçtimi beratında yumurtaya karşı alerjisi var ama bizde kaşıntı yok şükür. göğüs bolgesi kızarıyor ve pütür pütür oluyor.canım ceylinde emekleme girişimleri başladımı?
seyda ferrumu ıhtıyacı olan bebişlere veriyorlar sanırım bızım yuzumuz bıraz soluk yanı doktor oyle demişti geçen ay ama hiç tavsiye etmem vermeni tadi çoook iğrenç elma rendeleyince içine koyarak vermeye çalıştım ama bebeğim elmadan tiksindi şimdi onuda yemiyor

jbdun

günaydın şerifecim ve diğer kızlar, şerifecim sağol canım,dün evdeydim ama nasıl geçti bilmiyorum,ben geç vakitler pek girmiyorum foruma erken yatıyorum,bi de dün eşim de erken gelince girmedim,msndeydim ;) ferrumla ferro sanol aynı galiba dimi şerife?ben ferro sanol damla veriyorum. Sana da geçmiş olsun canım,diş ağrısı fenaa :honk:
gözdecim tam bi pamuk prenses minik hira hanım :love9: diş için de geçmiş olsun,ben çok korkarım dişçiden,bi görünsem iyi olur kontrol amaçlı.
şeyda ferro sanolu da bize dr tahlilsiz verdi,sizin de projeniz  :k06: temiz çıkar inşallah canım.
biz de bugün bi arka gidicez,hava çok güzel burda :hieyt:

ponçik

selam kızlar
öğle olmuş ama hala yazdıklarınızı okumayı bitiremedim
benim mesai bitmeden iki satır yazayımda çıkayım bari  ;)

dün işe gitmedim ben
kayınvalidem Eylülü kucağına alırken belini incitmiş
neyseki çok önemli bir problem yok sıcak su torbası,kremler,sargı ..vs.şimdilik iyi  :love9:

bende dün işe gelmemeyi fırsat bilerek doya doya kokladım kızımı, mamasını yedirdim, uyuttum
yaramazlıklarına şahit oldum  :binkybaby:

Eylülcüğüm dirseklerini yere koyarak sürünerek emekleme olayından dizüstü emekleme olayına terfi etti  :hello2:
ama sanırım sürünmek daha kolay geldiği için dizlerini kullanmayı pek tercih etmiyor  :laughing7:
veeeeeeee ilk büyük yaramazlığını yaptı  :-\
antika sandığın üzerine babaannemizin özenle yerleştirdiği ipekli örtü ve mumluklar Eylülün minicik elleri sayesinde yerçekimine yenik düştüler  ::)
ben mama yapmak üzere mutfaktaydım babaannemizde o an diğer odaya geçmişti ki .....
içerden gelen tangır,şangıııırrrr,paaaat ..sesleriyle hemen koştuk
yavrumu kucağıma nasıl aldım bilmiyorum
katıldı ...gözlerinin etrafı morardı kucagımda hoplattım hemen ve ağlamaya başladı  :(
mutfağa koşup biberonunu bile bulamadan bardakla su içirdim aynaya baktırdım kafasını dağıttım sonra hepimiz kendimize geldik
Allahıma çok şükür ki mumluklar kafasına düşmedi, yerde kırıldı  :aferin:
bi ara kendi kendime gülüp "cimcimeye bak nasılda gıdısına akıtmadan bardaktan su içti" diye geçirdim aklımdan  :D
Canım yavrum seni o kadar çok seviyorum ki  :love3:
Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın , onların acılarını göstermesin  :love9:

Neyseeeee bu büyük yaramazlığı kazasız belasız atlattık
bakalım devamında bizleri neler bekliyor  ???

Hepiniz çoooookk öpüyoruz güzel anneler ve şirin bebekleri 
bu resmimizi koymuşmuyduk daha önce  :dontknow:


[eklenti yönetici tarafından silindi]



Emine

14 Nisan , 2007, 13:41:10 #4258 Son düzenlenme: 14 Nisan , 2007, 13:44:11 Emine
Şerifecim Ceylin emeklemeye başlamadı gideceği yere yuvarlanarak gidiyor yan yatıp bir sırtüstü bir yüzüstü dönerek yani.Bir de park yatağın kenarına tututanarak kendi kendine ayağa kalkmaya çalışıyor.Artık parkyatakta da yalnız başına bırakamayacağım ya da en alt katı kullanmaya başlayacağız.Yere battaniye seriyorum üzerinde yuvarlanıp duruyor işte şu aralar..Ellerinden tutunca kendi gücüyle ayağa kalkabiliyor.Emeklemeden yürüyecek sanırım benimki..Bakalım..
Goncacım tebrik ederim Eylül hanımı bizimkinden küçük ama maşallah bir adım önde  :hello2: Uyuyan resmine bakınca o yaramazlıkları bu melekmi yapmış diye düşünüyor insan  :aferin: Allah korumuş ta başına düşmemiş . Eylülü öpüyorum kocamann  :opucuk:  :nazar:
Ecrin hanıma da iyi gezmeler. :wave: Burada da hava çok güzel ama halim yok tek başıma çıkaracak.Babası çalışmasaydı keşke bugün biz de gezmelere gitseydik.

seyda

Meltemcim,
3 Korn u Aptamil le yapiyorum zaten tatsiz suyla yapilmaz bence. ben her sabah ayni kahvaltiyi veriyorum ve aksamüstü yogurt veriyorum sebze corbasi farkli yaparak yedirmeye calisiyorum bide elma+armut suyu iciriyorum. öyle belli bi düzen yok. aksam da ne yaptiysam olmadi uyumadan kasik mamasi falan yemiyo Melis Alara illaki sütünü ariyo :dontknow:
Goncacim,
Eylül kuzusuna gecmis olsun ucuz atlatmissiniz :flowers:

burda da hava süper kisa kollu t-shirt lerle balkonda oturuyoruz. kocis abartti salondaki koltugu cikartti ve balkonda yatiyo :toothy10: :ehi: kizim da babasinin kucaginda. rüzgar carpmaz insallah :icon_scratch: