EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslı

Ayşegülcüm hepinize geçmiş olsun.

Jbduncum bir hamilelik haberi de senden mi gelecek acaba ! Stresten de miden bulanabilir. Çünkü bende öyle oluyor :-[

Goncacım bizimde uyku düzenimiz sizin gibi galiba yakında öğlen uykusu kalkacak gibi görünüyor. Defne'de öğlen uykusuna yatmamak için direniyor ama 5-6 arası uykuya yenik düşüyor. Bizde bu sabah 4'te uyandık ve bir daha uyumadık  :cildir: . Uykusuzluktan nevrim dönmeye başladı. Eşinin doğum günü ve nişan dönümünüz kutlu olsun.
O Eylüşün dilini yerim ben.

Gülaycım yurtdışında çocuklarla ne kadar ilgililer burda dr. konuşur der geçer yanii helede sağlık ocağında. Bence Caner 2 dil birden konuşulduğu için sıkıntı çekiyor olabilir. Yanii düşününce Caner'in durumu zor hem ingilizce hem de türkçe konuşmayı öğrenmeye çalışıyor.  Bu arada Caner yakışıklısına da geçmiş olsun.

Ranacım geçmiş olsun iyi olmana sevindim çok ayakta kalmamaya çalış.

Bu uykusuzlukla aklımda kalanları yazdım hepinizi öpüyorum  :opucuk:








aslı

Bu arada Gonca ve Anita kitap tavsiyesi için teşekkürler.



ponçik

Aslı gerçekten 4 te mi kalktınız    :-ooo  :-ooo  :-ooo
aman yarabbi kabus gibi
öğlen uykularını kaldırmak için daha erken bence , ama hiç olmazsa 1 saat uyuyup uyansalar süper olacak
sanırım sabahtan bütün enerjiyi tüketip sonrasında 2-3 saat uyuyunca yeniden full enerjiyle gece 12- 1 e kadar dayanıyorlar   :cildir:  :cildir:
ama tabi hem kendilerine yazık ediyorlar hem de bize  :suclu:
aaaah aaaah boşuna mı demişler "ağlarsa anam ağlar , gerisi yalan ağlar" bunca emek verdikten sonra , dimi ama arkadaşlar  :aferin:



zeytince

 hmmm jbduncum demek 3 hafta ustune regl oluorsun sen... ama stresten, hava degisiminden falan olabilir belki, mesela benim normalde 2-3 gun onceden gelir, bu ay 1 hafta once geldi... :dontknow: neyse bakalim 3-4 gun sonra aliriz haberleri... :D

anita hadi bakalim insallah faydasi olur Kayra`ya... ilk gunleri bir atlatin, insallah alisir diger cocuklarla yemek yemeye... goncanin dedigi gibi sen oradasin diye belki de naz yapiyordur... O`nu biraksan sen de bu 3 saatini kendine ayirsan... hem senin icin de iyi olur... ;)

ranacim gecmis olsun, cok korkmussundur eminim... insallah bunu 9 ay icinde ilk ve son korkunuz olarak atlatirsiniz... ay ne cabuk 12 haftalik oldunuz  :nazar: :nazar: :nazar: canim bu cocuklarin ne zaman, nasil bir ruh haline burunecekleri belli olmuyor... Allah bizlere sabir versin.. :amin: :amin:

goncacim cok da yasli degilmis esin yaw... :D 35 yolun yarisi derler ya ondan mi acaba bunalimlara girdi.. gonlunu yap kocaciginin, kocacim sen 18 lik delikanlilara tas cikartirsin falan de... gaz ver accik... :laughing7: Allah nice seneler versin, mutlulugunuz daim olsun canim... :amin:  ben de hic beklemiyordum boyle bir kagit, hakikaten sasirtici... buralarda insan onemsendigini hissediyor valla... :k06:

asli 4 te mi kalktiniz?? off kolay gelsin canim yaaa... bizimki de rahatsizligindan dolayi gece huysuzdu, uykuda surekli homurdanarak, cizirdayarak uyandi durdu.. ben de bugun leyla gibiyim yani... :-\ alismisim gece deliksiz uyumaya simdi gece uyandim mi asaaabii oluyorum... :laughing7: evet canim 2 dilin bizde etkisi cok... mesela Caner`e birsey dedigimizde eger onu istemiyorsa "no" diyor... :laughing7: Turkce den once ingilizce ogrenecegiz galiba... cizgi filmlerin hepsini yabanci kanallardan izliyor... evde Turkce konusuluyor... dogal olarak karisiyor devreler... :D gecen gun muz yiyordu once Turkcesini soyledim "MUZ" diye birsey demedi, sonra "BANANA" dedim aynen soyledi... :honk: soylenisleri kolay geliyor belki de... :dontknow:




ponçik

Gülaycım senin oğlan ingilizcenin geçerli bir dünya dili olduğunun farkında galiba  :ehi: o yüzden Türkçeyi pek önemsemiyor herhalde  :laughing7:
sağlık ve ruh durumunuz bugün nasıl, leyla halin geçmiştir umarım  :opucuk:
eşime gerekli ilgi alakayı göstererek moralini düzelttim  :love8:  sağolasın arkadaşım

sanırım benim kolesterolüm yüksek, sürekli uyuyorum , akşam Eylülü uyuturken kendim sızıp kalıyorum, sabahları uyanamıyorum, yani bıraksanız 24 saat uyuyacak vaziyetteyim
tabiki yorgunluk da cabası  :-\
günler iyice uzadı , biran önce yaz gelse de sıcak ve yemyeşil ağaçlarla biraz daha iyi hissetsek kendimizi ,
şimdi sadece işe git eve gel ,  vakit olunca ancak AVM lere git
ama yaz olsa parklar bahçeler hepsi bizim
oooooy ooooy galiba yaşlanıyorum bende , galiba çalışmaktan çok yoruldum  :sad1:
ama şu kriz ortamında yaşananları gördükçe, insanların psikolojilerinin bozuk olduğunu, kendilerine, çevresindekilere yaptıklarını gördükçe halimize binlerce kez şükrediyoruz  :amin:  :amin:  :amin:  :amin:
bu arada eşimin çalıştığı şirkette fısıltı gazetesi yayılmış, cuma günü epey bir eleman çıkaracaklarmış  :'( biraz canımız sıkkın, umarım bizi es geçer bu durum  :amin:



Emine

Goncacım gece ağlamaları var mı diye sormuşsun. Ceylin'in öyle bir durumu yok Allaha şükür zaten geç uyuyor o nedenle yattığı gibi kalıyor yatakta..Yeni karyolasını güle güle kullansın Eylül hanım..Kandaki iltihaptan kurtulduğun için çok sevindim canım.Soyunma durumları Ceylinde de var.Bıraksak hiç giyinmeyecek zaten  :) Eşinin doğum günü ve nişan yıldönümünüz de kutlu olsun canım. Eşine piyango vurmaz inşallah canım iş konusunda. Hayırlı haberlerini bekliyoruz.  :amin:

Ayşegülcüm Yağızın durumuna üzüldüm. Geçmiş olsun Allah sabır versin arkadaşım.Büyüme ağrıları ile ilgili verdiğin bilgiler için teşekkürler.  :flowers:

Gülaycım Allah zihin açıklığı versin sınavlarını istediğin şekilde atlatırsın inşallah.Ben olsam aşıyı yaptırmazdım sen yine de oradaki doktorlara daha önce bu aşıyı olduğunu söyleyip bir danış istersen.Soracağın doktor yoksa. www.doktorumonline.net buradaki doktorlara ücretsiz danışabilirsin. Bence Canerin durumu 2 dille karşılaştığı için hafızaya kaydediyor hangi kelime hangi dilde diye sonra birden konuşacak 2 dili de ayrı ayrı  ;)

Zehracım eşine kavuşmuşsun gözün aydın.Hamileliğinin iyi gitmesine sevindim.Allah sağ salim kavuştursun yavruna.Ravza'yada 41 kere maşallah. :nazar: Mirza çok güzel bir isim bence de.  :icon_thumright:

Cıcık Aslio  :D geçmiş olsun canım.Boynun daha iyidir umarım.  :-\

Jbdun Ecrine geçmiş olsun canım. Arkadaşın için de çok üzüldüm bebeğini kaybetmiş.Allah sabırlar versin. :amin: Okullarda açıldı depresyonda olman normal canım. Allah kolaylıklar versin .Hamile misin ben de çok merak ettim..Ayyy bak şimdi heyecan yaptım  ::)

Gözdecimmm hoş geldin..Minacık çok tatlı , maşallah Allah nazarlardan saklasın  :nazar: Çalışma konusunda da vakit geldiği zaman içine sinen bir yer bulursun inşallah canım.Minik abla Hiracığımı da benim için çok öp .  :opucuk:

Anitacım biz ilk dişi çıktığından beri diş macunu kullanıyoruz."İpana Çocuk frambuazlı tat" Ceylin tadını çok seviyor. Hatta fırçaladıktan sonra "bir kere daha fırçalayayım son kez anne lütfen lütfen" diye yalvarıyor bıraksam yiyecek ama mercimek tanesi kadar koyuyorum , doktoru diş macunu kullanabilirsiniz demişti. Ben o zaman yutarsa bir şey olur mu demiştim. Bir şey olmaz demişti ama Ceylin şu anda fırçaladıktan sonra tükürüyor su ile beraber. Okul konusunda da zamanla alışacaktır. Ben de başta okulda bekliyordum. Artık bırakıyorum eve dönüyorum saati gelince almaya gidiyorum.Ceylin okulda duruyordu sorun çıkarmıyordu ama ben ortama güven sağlamak amacıyla gözlemledim bir süre çocuklara nasıl davranılıyor yemekler nasıl vs vs..Güven duyunca da bıraktım orada beklemeyi.Ceylinin de saat 10 dan 13 e kadar.

Aslıcım Ceylin de bir-iki kez istendiği yapılmayınca annecim seni sevmiyorum dedi. Ben de tamam sevme dedim hiç tepki vermedim. Sonra döndü dolaştı geldi öptü annecim seni çok seviyorum dedi. Bence annelere vurulmaz de sert bir ses tonuyla , sonra ne ile uğraşıyorsan devam et ilgilenme. Vazgeçer sanıyorum.Erkek bebek konusunda da babaannesi bir erkek bebek almıştı Ceyline, soyunca Ceylin çok şaşırdı.Bu neeee diye bağırdı. Ben de pipi annecim erkek bebeklerde pipi olur dedim.Kendi ön tarafını vajina diye öğrettik.Öyle uyduruk hikayeler anlatmak istemiyorum.Doğrusu neyse o şekilde öğreteceğim ben küçükken çok hayal kırıklıkları yaşamıştım bana her şeyi doğru anlatmadıkları için doğrusunu öğrenince.Tabi üsturuplu ve onu şoka uğratmayacak şekilde  :-ooo  :D

Fatmacım geçmiş olsun. Emzirmeni tamamla sonra tedavini olursun ve ağrıların son bulur inşallah canım.  :amin:

Ranacım hamilelikte normal bu tip değişiklikler. Genelde herkes olur olmaz şeylere ağlar,daha hassas oluyor insan.


Gelelim bize..Ceylinin sağ göz kapağında arpacık gibi bir şey çıkmıştı ve sürekli kafasını kaşıyordu.Okuldan bir kağıt göndermişler diğer okullarda bit salgını var herkes saçını koruyucu bit şampuanıyla yıkasın diye.Acaba bitlendi mi diye baktım yok bir şey.Sonra bir sabah kaşı beni anne diye ağlayarak uyandı vücudunda minik sivilce şeklinde kırmızılıklar vardı.Hemen acile götürdük.Doktor suçiçeği olmuş dedi,gözündeki de su çiçeğiymiş. Bir kaşıntı geçirici krem ve şurup verdi.1 hafta okula gitmesin dedi.Bu sivilcelerin uçları sarı olacak içi su dolacak sonra kuruyacak dedi.Ertesi gün oldu su falan dolmadı içleri kendi doktorumuza Hasan Beye mail attım durumu anlattım o da Ceylin aşı olmuştu %95 koruyuculuğu olan bir aşı büyük ihtimal suçiçeği değildir alerji olmuştur, su çiçeğinde genelde su toplar dedi..Su çiçeği bile olsa merak etmeyin hafif atlatır dedi.Kendisi şehir dışına çıkıyormuş.Bir şey olursa Ege acile götürün ateş vs çıkarsa dedi.Sadece kremi sürün dedi.Şurubu vermedim bu durumda.Bugün 4 gün kaşıntı bayağı azaldı belki kremin etkisiyle yeni bir sivilce yok.Okula gitmiyoruz bu hafta.Araştırmalarıma göre suçiçeği saç derisinde ve yüzde başlıyormuş.Bizde de öyle oldu suçiçeği sanırım. 2. haber şimdi burada ayrıntıları yazmam uygun olmayacak ailevi nedenlerle başımı açmak mecburiyetinde kaldım. 1 yıl kadar mücadele verdim ama daha fazla gerginlik yaratmak istemedim. Baştan bu duruma geleceğini tahmin edemedim. Allahım affeder ve ileride istediğim şekilde nasip eder inşallah  :amin:

anita

Merhaba,
Teşekkür ederim. Emine, bu duruma üzüldüm çünkü çok isteyerek verdiğin bir karardı. Hakkında hayırlısı olsun. İnşallah kısa zamanda istediğin gibi başını örtersin.
Aslında Kayra da yuvada beni hiç sormuyor , ama bende senin gibi emin olamadığım için yani oraya tam güvenemediğim için bırakmıyorum. gözlemliyorum şimdilik.



anita

Canlarım, Teşekkür ederim derken diş macunu konusunda soruma cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim demek istedim ama yazım silinmiş neyse..



ponçik

Emineciğim  hakkında hayırlısı olsun , Allah kalbini biliyor , sen içini ferah tut, Allah affeder
Ceylin'e çok geçmiş olsun , aşı oldukları için hafif atlatıyorlar demekki,
biz henüz bi bulaşıcı hastalık geçirmedik ama bakalım ilk ne zaman ve hangi hastalığı geçirecek  :dontknow:

Anita sizin gittiğiniz yuvada kamera sistemi var mı
ben Eylülü gönderdiğim zamanlarda hep kameradan kontrol ediyordum
emin ol sen orda yokken de için rahat olacak.



ponçik



MERHABA GUZEL ANNELER
SAYFAMIZ BOS KALMIS BUGUN



ponçik

20 Şubat , 2009, 10:57:49 #12310 Son düzenlenme: 20 Şubat , 2009, 12:42:59 g10ca
Günaydın arkadaşlar
oklavamı sallaya sallaya geliyorum haberiniz olsun  :caca:  :caca:   :laughing7:

Kimse yazmadığına göre bizden havadislere geçeyim hemen

dün akşam bizim hatun yaptı yine yapacağını :honk: nasıl diyeceksiniz, hemen anlatayım
bizim mutfak kapısının arkasında kurutulmuş sivri biberler var
bizimki çaktırmadan bi tane koparıp tadına bakmak istemiş
yavrumun ağzı nasıl yandıysa artık , bir de suçunu belli etmemek için bi sağa bi sola telaşla dolanıyor
en sonunda anne suuuu diye geldi yanıma , susadınmı dedim, yandım yandım dedi
kapının arkasındaki biber çekirdeklerini görünce hemen anladım olayı  ::)
aslında bi yandan işime geldi  :suclu: çünkü akşam ciğer pişirmiştim , yemiyceeem diye tutturmuştu
ben de fırsat bu fırsat "hadi bi tanecik ciğer yiyelim ağzımızın acısı geçsin" şeklinde her yandım deyişinde ağzına yemekleri tıktım  :toothy10:  :suclu:
yani bu durumda elime güzel de bi koz geçmiş oldu
demekki neymiş  :caca: yemezsen ağzına biber sürerim  :toothy10:  :ehi:  :suclu:

Herkese Hayırlı Cumalar






aslı

herkese günaydın

güzel bir haftasonu diliyorum ailenizle birlikte  :love9:

bu sabah bizimkiler uyanmadan bakayım bizim kızlar ne yaptı diye . 2-3 güdürnü hastaydım fena halde midemi üşütmüşüm.

Alıntı yapılan: g10ca - 17 Şubat , 2009, 16:22:11
Aslı gerçekten 4 te mi kalktınız    :-ooo  :-ooo  :-ooo

Evet arkadaşım doğru. Hatta arasıra içim geçer gibi olunca şöyle sesleniyordu anne uyuma  :k06: . Arkadaşım kolestrolünü ölçtür ihmal etme o zaman ama birşeylere canın sıkıldıysa ondan da olabilir yada gerçekten bir tatile ihtiyacın var .   Yaramaz Eylüş neler yapmış öyle. canım benim telaşla sağa sola dolanıyordu demek  :love9: :ehi:

Gülaycım Caner iyidir artık umarım.

Eminecim Ceylin kuzusuna geçmiş olsun. inşallah daha iyidir. Arkadaşım hakkında hayırlısı olsun. bencede Allah affeder, içinden geçenleri Allah biliyor.

jbduncum haber bekliyoruz.

Adaşım  :director: sen yine kayboldun.


Bizde bugün kızımla gezmeye gitcez. Avm'de oyun alanı var orda ablaları onunla ilgilenirken ben çayımı içip kitabı okuyorum   :icon_thumright:  .



ponçik

Aslı  :opucuk: geçmiş olsun
Rana da midem midem diyordu meğer hamileymiş sende de böyle bi durum olmasın sakın  ;D
kızınla iyi gezmeler size
benim yerime de dinlen olur mu  :honk: malum ben bugun  3e kadar şirketteyim



ernur

merabalar  :flowers:
benim bebişlerim de 2006 doğumlular  :icon_thumright: ama mayıs doğumlular  acaba bizi de aranıza alırmısınız  :flowers:

ponçik

Ernur hoşgeldin aramıza  :flowers:
sayfamız herkese açık , hele de minik canavarlar tarafından   :BangHead:  :cildir:  :cussing:  vaziyetine gelmişsen kesinlikle doğru yerdesin  :basardim:
biraz sayfamıza gözgerdiysen hepimizin aynı durumda olduğunu farketmişsindir  :laughing7:  :laughing7:
bu arada ikizler sanırım sana benziyor ve galiba tek yumurta ikizleri  :dontknow:
Allah size bağışlasın  :amin:
bize kendini anlatır mısın biraz  :hello:

arkadaşlar bugün İstanbulda hava buz gibi , ara ara kar yağıyor
kızım bu hafta halasıyla beraber ...
umarım yaramazlık yapmaz uslu durur da halasını bezdirmez  ;D
bizim iş durumları herkeste olduğu gibi , global krizden etkileniyoruz, özellikle de psikolojik olarak
malum para olmayınca istekler gerçekleşmiyor ve otomatikman stres yaratıyor
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun  :amin:


:director:  heyyyy dostlar nerdesiniz