EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

anita




jbdun

aslıcım bahsettiğin kitaplar neydi? şu sömestr tatilinde bi bakayım onlara. Ha ayşegüle söylemişsin zaten notumu aldım ;) Bu arada defneciğime de kocaman :nazar: :nazar:
havalar ısınınca izmire bekliyorum demişsin inşallah canım, çok isterim görüşmek ;)ben de her zaman aydına beklerim :love9:

gülaycım, ecrin allaha şükür uyanmıyor geceleri, sadece ben 1kere wcye kaldırıyorum ama onda da uyuyo oluyor zaten ;)
sana derlerinde başarılar canım ;)

ranacım kistten bahsetmişsin, bende de vardı kist dr önemli değil, böyle kistlerin görülmesi normal demişti, şimdi de bilmiyorum var mı yoksa doğumdan sonra kayboldu mu? :dontknow: :)
hastalığın için de geçmiş olsun canım, kısa sürede atlatırsın inşallah :amin:

şeydacım msn den konuşmuştuk ama burdan da tebrik ediyim canım 2.bebişi :flowers: inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın 2.yavrunu :amin:

fatmacım maaşallah sezgi lenaya,çok tatlıbir bebek :nazar: ve tabi ezgi anna da büyümüş, abla olmuş :nazar: :nazar: mutlu aileniz için de  :nazar: ameliyatın da umarım sorunsuz geçer canım, şimdiden acil şifalar diliyorum :amin:

goncacım nayat yılbaşında nişanlandı, mayısta da düğün inşallah :amin: :nazar:
eşinin amcası vefat etmiş, başınız sağolsun canım...
eylüşüme de geçmiş olsun, neyse ki temiz çıkmış tahlilleri boncuğun :amin:
antep fıstığı bilgileri içinsağol goncacım, ecrin de çok seviyor :)

eminecim ceyline maaşallah :nazar: isim konusunda da araştırma yapmışsın ne güzel, eymen ismi hoş, ben daha isim düşünmedim :)

anita hoşgeldiniz, kayra demek yine hasta, geçmiş olsun  :amin:

jbdun

bizden haberlere gelince;

malumuz dün tatile girdik, 15günlük güzel uzuuuun bi tatil, çok mutluyum :laughing7: ama ecrinle çok zor olacak, ben hafta içi 2-3kere babaanneye bırakırım yine :D nayat (kızkardeşim) çok güzel bi süpriz yapıp bize dün için bilet rez. yaptırmış, ama maalesef eşim bırakmadı, ev boş kalıyomuş, kendini iyi hissetmiyomuş diye :-\ yani rez. falan iptal mayısta ist. yolu gözükecek bize en yakın :honk:

ecrinden haberlere gelince, sağlığımız iyi :nazar: yememiz iyi, uykumuz iyi :nazar: :k06: inşallah böyle de devam eder :amin: bu aralar başımız bikaç kelimeyle dertte "öküz" ve "tuu  aptal"  sinirlenince bunları söylüyoruz :cildir: nasıl unutacak bilmem onları,bi duymamazlıktan geliyoruz belki vazgeçer söylemekten diye ama bu sefer de duyurmak için önümüze geçip bağırıyor :ehi:  uyarıyoruz bak kızım onlar kötü kelime söyleme ayıp diye tamam diyo ama yine devam :honk: sizlerde var mı bu tür sorunlar, hiç okumadım gerçi sayfamızda... var mı önerileriniz :director:

konuşmamız yerinde ama hala bazı kelimeleri doğrultamadık :laughing7: gerçi böyle çok tatlı oluyor, nasıl olsa düzelticektir :icon_thumright:
"çıkart" = gacırt
"yapıyorum" = yapım
"akşam" = aşkam
"kitap" = kipat
"geliyorum" = geliiim
:toothy10: :ehi: :k06:

işte böyle artık inşallah daha sık burada olurum,malum okul yokkkkk :hieyt: :occasion14: ay ben 2haftalık tatilde bu kadar seviniyosam, yazın 2aylık tatilde çıldırırım herhalde :k06:

jbdun

gonca unuttum sana yazmayı, nayat yaptırıyodu lazer epilasyon, kampanyada tüm vücut gidiyordu, galiba bitti, çok memnun ;)


ponçik

26 Ocak , 2009, 09:53:11 #12230 Son düzenlenme: 26 Ocak , 2009, 10:11:07 g10ca
Alıntı yapılan: mavili - 24 Ocak , 2009, 22:54:25
merhaba sayfanızı ara sıra fırsat bulunca okuyorum ama pek mesaj yazamadım

misafir kabul edermisiniz  :flowers:


canım aşkolsun kabul eder misiniz ne demek  :opucuk: her zaman bekleriz
geçmiş olsun dileğin için teşekkür ederim, Elaya maaşallah, kocaman kız olmuş yaa inanamıyorum, ne çabuk büyüyorlar  ::)

Anita   hoşgeldin , Kayranın asabiliği okula gidince düzelir bence, kalabalıkta ve kendi yaşıtlarıyla olunca düzene girer merak etme

Jbdun   :hello2: hadi gözün aydın, 15 gün tatil oooh ne rahat , çok imrendim valla ne yalan söyliim  :suclu:  ;D
Nayata tebrik ettiğimi iletirsin, çok sevindim, darısı benim bacıma inşallah  :laughing7:
Ecrinin öyle yarım yamalak konuşması gözümün önüne geldi de ne tatlıdır şimdi o  :k06:
ama tabi diğer kötü kelimeler konusunda Allah yardımcın olsun diyorum, bizde öyle bi durum yok şimdilik ama , dediğin gibi duymazlıktan geldiğimiz bazı şeyleri Eylül de duymamız için 30 kere tekrarlıyor  :honk:
bu konuyu bi araştırayım bakayım   :icon_scratch:
umarım en kısa zamanda atlatırsınız  :opucuk:

bize gelince babaannemiz grip , sanırım Eylülde hafiften kaptı gibi , biraz aksiydi bu sabah  :caca:  :suclu:
tam evden çıkacağım sırada bana süt yap diye tutturdu, valide ben yaparım diyor, bizimki bas bas bağırıyor. anneeee sennnnn yaaaaaaaaap    :cildir:  :cildir:
benim tepem attı bi bağırdım  :director: bana bak hiiiç senle uğraşamam  :suclu:
ayyy sonra da bi üzüldüm  :sad1: ama affteti neyseki  :aferin: annecim gölüşülüz diyip uğurladı beni  :love8:
dün kuzenime gittik, hava o kadar güzeldi ki , beşiktaşa motorla geçtik, martılara simit attık,Eylül bayılıyor , habire martılara simit atalım diye sevinç çığlıkları attı  :hieyt: dönüşte de çok ısrar etti ama hava kararmıştı, yinede vapurda dışarıya çıkma konusunda başarılı olup rüzgarlı bi 2 dk.geçirdik  ::)
bu arada kuzenimin kızı 11 aylık Eylül bayıldı ona , çok sevdi sarılıp durdu
galiba kardeş istiyor  :toothy10:  :toothy10: 



office

kızlar ben geldim
goncacım eylülümün sonuçlarına çok sevindim canım. yaramazların hoşuna gidiyor cipsler tabi sonra da alerji oluyorlar  ;)

anitacım malesef o ağlayarak yaptırma işi bizde de var, ama ben çok katıyım bu konuda pek bana sökmediğini biliyor ama babası hemen indiriyor yelkenleri sinir oluyorum  :cildir:  :)

jbdun allah iyiliğini versin çok güldüm okurken demek "öküz" diyor. ay yarım yarım ne tatlı diyordur aslında  :ehi: aynı sorunun benzeri de bizde var. ercan da sinirlendiğinde veya değişik bişi gördüğünde "yuhh yaniiii" diyor. bu kelime bir kez bile söylenmedi evde ama nerden öğrendi bilmiyorum. şimdi duyduğumda hiç tepki vermiyorum ama o bana duyurana kadar tekrarlıyor deli olucam :suclu:

goncacım valla malesef bende arada bağırıyorum, çünkü bazen zıplıyor sinirlerim. allah yardımcımız olsun valla  :flowers:
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



jbdun

sağol goncacım, nayata iletirim, darısı da senin kardeşinin başına inşallah :amin: eylüşüme de geçmiş olsun, inşallah fazla ilerlemeden atlatır :amin:
o bağırma meselesini maalesef ki ben de yapıyorum, okuldan kalma mıdır nedir anlamadım ki :honk: okulda çocuklara bağırmaya alıştım burda da mı devam ediyor ? olabilir mi? :dontknow:
araştırmanı merakla bekliycem canım ;)

ranacım "yuh yani"nin kısası bizde var ve değişik versiyonları :toothy10: :ehi: ne mi onlar "çüş", "ohaaa", "yuhh" :k06: :ehi: :toothy10: hay allahım napcam ben bu kızı bilmem, hem kızıyorum hem gülüyorum (gülme işlemini o görmeden yapıyorum tabi :k06:)
haaa unutmadan ; babamız 2-3gündür bi daha "öküz" duyarsam ağzından acı biber sürcem diyodu, bugün dikkat ettim de "ök" diyip sıusuyo cadım, aklına gelio galiba acı :toothy10: :toothy10: "ök" "ök" diyo sonra da gülüyo :D

ponçik

26 Ocak , 2009, 16:35:59 #12233 Son düzenlenme: 30 Ocak , 2009, 12:36:48 g10ca
Alıntı yapılan: office - 26 Ocak , 2009, 12:42:12
goncacım valla malesef bende arada bağırıyorum, çünkü bazen zıplıyor sinirlerim. allah yardımcımız olsun valla  :flowers:

demek ki bi tek ben değilmişim  :hieyt:  :occasion14:  :ehi:
hamilelik nasıl gidiyor Rana   aşerme filan var mı, Ercandaki gibimi daha mı farklı yoksa , yaaaa bende hamile olmak istiyorum ama gelecek kaygılarım var  :dontknow: Allahım hayırlısıysa , hayırlısı ne zamansa o zaman verir insallah  :amin:


Alıntı yapılan: jbdun - 26 Ocak , 2009, 14:25:57
haaa unutmadan ; babamız 2-3gündür bi daha "öküz" duyarsam ağzından acı biber sürcem diyodu, bugün dikkat ettim de "ök" diyip sıusuyo cadım, aklına gelio galiba acı :toothy10: :toothy10: "ök" "ök" diyo sonra da gülüyo :D

ay Jbdun çok güldüm yaaaa  :toothy10:  :ehi:  demek "ök" "ök" diyip gülüyor heee
ilahi Ecrin  :laughing7: , bu afacanlar herşeyi biliyor valla  :suclu: işlerine gelirse  ;D

Bugünlerde bizde de dolaba girme huyu başladı , babaannesinin gardırobu sürme kapaklı , kapakları açıp içinde katlı olan battaniye gibi yumuşak şeylerin üzerine yatıp, "burası benim evim " diyor
hatta dün akşam (23:00te) Eylülü yatırıp elektrik süpürgesini açtım, mutfağı süpürüp içeri geçerken bi baktım yatak odasının kapısı açık  , bi baktım Eylül yatakta yok .... nerde buldum dersiniz "evinde"  :tongue3:  :caca:  ;D

aaa bi de buarada hani bizim kedi varya , bıdık ,
dün misafirlikten eve geldiğimizde bi ara baktım Eylül eğilmiş bıdıka bişeyler anlatıyor
kulak kabarttım , diyordu ki "bıdık, ben ordayken seni çok özledim"  :love9:
ay Allahım öldürüyor beni bu kız , çok merhametli yavrum  :nazar:


:nazar: :nazar: :nazar:




zeytince

 goncacim hadi gozun aydin...temiz cikmis tesleriniz... :hello2: ne guzel martilara simit atmis, vapira binmissiniz.. ozledim ben iSTANBUL`u yaaa.... :crybaby2: ahh aklima ne geldi, bizimki de gecen sene gol kenarinagezmeye gitmistik burada... orda ordeklere ekmek atam bir aile vardi, Caner`e de atmasi icin 1 dilim ekmek verdiler, bizimki ne yapsa begenirsiniz, aldi ekmegi bir guzel isirdi kendi yemeye basladi... :toothy10: oglum sen degil ordekler yiyecek desek de ikna edemedik...  :k06: canim arada gercekten zivanadan ciktigimiz anlar oluyor... hadi sen calisiyorsun, bir de biz surekli dip dibeyiz...  ::) :cildir: oyle oluyor ki bazen dislerimi SIKMAKtan agzima dokulecekler diye korkuyorum...

aslicim dog. kont. hapini ben ilk evlendigimde kullanmistim... hic unutmadim icmeyi, simdi olsa belki ben de unuturdum gunluk yasadigimiz kosturmacalari dusununce cok normal yani...  :D kismet diyelim eger kaderde varsa Defne`ye bir kardes, kacis yok... :laughing7:

jbduncum hadi bakalim iyi tatiller sana.... ay cok guldum Ecrin`e, nereden ogrenmis ki o kelimeyi...  :-ooo :k06: ahh ben de gorcem mi o gunleri... :-\ bizimki henuz konusmamakta israrci... 3-5 kelime soyluyor ama henuz cumle kurmaya baslamadik... :-[ kiz kardesin icin de tebrik ederim... Allah tamamina erdirsin... aa demek gidemiyorsunuz istanbul`a... olsun dugune gidersiniz artik... ama hakikaten esinin dedigi gibi oluyor demek.. benim esim de ben TR deyken ev bombos hatun diyip duruyor... :k06: :sad1: biz ailelerimizn yaninda anlamiyoruz belki ama (gerci ben TR ye vardigimin ertesi gunu zaman bitse de evime donsem moduna giriyorum :dontknow: elimde degil) onlar evdeki sessizlikten hoslanmiyorlar... ;)

anita Caner de istedigi seyi aglayarak yaptirmak istiyor ama ben de Rana gibi bu konuda cok katiyim... o istedigi seyi neden yapmadigimi anlatiyorum, aglamaya devam etse de hic orali omuyorum, veya dikkatini baska seye cekiyorum... zaten bir muddet sonra susup unutuyor... zor valla cocuk buyutmek.. Allah yardimcimiz olsun... :amin: :amin: :amin:

Ranacim sen nasil oldun? duzeldin mi? ee var mi sikayetin? mide bulantin falan... insallah cok kolay ve saglikli bir hamilelik olur... :amin: demek Ercan da yuh yaniiii diyor... :k06: cok hos yaaa... :k06:

mavili sen de sayfamiza hosgeldin... :)

bizde de farkli bir durum yok.. cok sukur, yememiz icmemiz iyi, uyku durumu sabah kalkis saatimize gore degisiyor.. eger erken kalkarsak, oglen 1-1,5 saat uyutuyorum, gec kalkarsak uyumuyoruz... aksam en gec 10 da yataktayiz...(tabi gunduz uyuduysak) normalde gece uyanmiyoruz, bazen uyanip anne-babanin yanina geliyoruz, ::) uyuyunca tekrar yatagimiza gidiyoruz... eger annenin yaninda yatmaya israr edersek anne Caner`in odasinda yatiyor... :-\ birlikte puzzle yapiyoruz... tahtadan olanlari cok kolay bir sekilde yapiyor... ancak kagit olan yeni aldigim puzzle da biraz zorlaniyor... eger dogru yerlestirirse "emmm" diye dusunerek 2. parcayi bulmaya calisiyor.. yanlis koyarsa sayet "ufff" diyip sikayet ediyor... :laughing7: iste durumlar boyleee...
ben de ders calismaya calisiyorum... Caner izin verdigi surece.. bazen elimdeki kitabi ittirip kucagima oturuyor.. onunla degil benimle ilgilen diye... :laughing7: tabi kuzucum herzaman oncelikli... aninda kitap birakiliyor (benim de canima minnet :laughing7:)

neyse sincilik bu kadar... opuldunuz...


zeytince

 goncacim  :nazar: :nazar: :nazar: Eylul`e... demek cok ozlemis Bidik`i  :k06: :k06: :k06: bunlar nasil bisi yaaa... :nazar: :nazar:

ay birak kizi kendine ev yapmis iste... :laughing7: belli ki evcilik oynamak istiyor...  ;D


ponçik

Gülay  :cildir:  :cildir:  tabi tabi bırakayım da dolapta pardon evinde evcilik oynasın  :laughing7: zaten evcilik de demiyor "evicik" diyor  ;D

bu arada Canerin ördek macerasına çok güldüm  :laughing7: hani görenlerde çocugu ac bırakıyorsunuz sanacak   :k06:
maaşallah Canere  :nazar: demek puzzle yaparken düşünüyor "emmm" süper yaaa
sen acele etme annesi zamanı gelince o da bülbül gibi şakıyacak ve söylediklerine ağzın açık kalacak, hatta "konuşmasa daha mı iyi olurdu diye " bile düşünebilirsin  :suclu:

geceleri eylül de bazen uynaıp yanımıza geliyor ve aynen sizinki gibi uyuduğu anda tekrar yatağına koyuyorum , sabah uyanınca da rüya gördüm sanıyordur , hani anne-babanın yanında yatıyordum  :icon_scratch: demek rüyaymış  :laughing7:



jbdun

hay allah yaaa, okadar yazmıştım yanlış bi yere basınca gitti hepsi :cildir:

neyse ...
dün giremedim foruma çünkü hem gündüz hem de akşam misafirim vardı. Bayaa bi yoruldum, gelenlerin de hep ecrin kadar çocukları vardı, allahtan akşam ecrini uyuttum da rahattım  :k06: bugün evdeyiz bişey çıkmazsa, yarın sabaha eski okulumdan arkadaşlarla kahvaltıya gidicez ve öğleden sonra da bi arkadaşa otrmaya gidicem (tabi bunlar olurken ecrincim hep babaannesinde olacak :suclu:)
burda öyle bi yağmur var ki, duracağa da benzemiyor :nazar: bizim ev en üst katta ve çatı yok (aydında çoğu evde yok, ben ilk geldiğimde bu evlerin çatıları nerde demiştim eşime :ehi:) yağmur sesi o kadar harika geliyo ki yukardan :nazar: kahvemi de yaptım, tam keyifteyim anlıycağınız :k06:

goncacım maaşallah eylüşe, kocaman kız olmuş :nazar: :nazar: yeni evi hayırlı olsun, güle güle otursun :k06: :k06:

gülay çok güldüm ekmek olayına yaa :ehi: demek kendi yedi caner bey :k06:
kızkardeşim adına tşk ederim :-* demek caner hala konuşmuyor, demekki ilerde çok konuşucak , şimdi biraz susayım diyor :k06: zamanı geldiğinde o da konuşacaktır canım merak etme ;)
ben de ailemin yanındayken hiç anlamıyorum, o kadar rahat oluyorum ki, ekmek elden so gölden :k06: ecrine bakıyolar falan... Neyse artık mayısa kadar bekliycez :)
puzzle hikayeniz de çok hoş :nazar: "emm" diyo demek, ne tatlı oluyodur  :nazar:

aslı

Goncacım Eylüşümün sonuçları temiz çıkmış gözün aydın arkadaşım. Ama annesi çocuk evicik oynuyor amaaa  :D .  Bu arada Eylüşe  :nazar: Bazen bende kızıyorum hatta geçenlerde poposuna şaplak yedi sonra kendime nasıl kızdım hala aklıma geldikçe nasıl yaptın diyorum  :y25:

Mavili hoşgeldin. Her zaman bekleriz.

Jbduncum tatile girdiniz ne güzel  :occasion5: . İstanbula gidemiyormuşsun kısmet değilmiş sende aydın da bol bol gez.
İnşallah oralara yolumuz düşerde görüşürüz. Nayatı da tebrik ederim. Ecrin kocaman öp benim için . Öküz olayına çok güldüm  :k06: "ök" demek fırlama buınlar. Siz bazı kelimeleri doğrultamamışsınız biz ismimizi doğultamadık Defne ismin ne diye sorunca Depne diyor  :ehi:

Gülay Caner tam bir küçük adam emm diye düşünüyor demek  :k06: . Ekmek meselesinin aynısı biz  yaşadık vapura binmiştik yanımıza da ekmek aldık kuşlara atalım diye ama Defne atsın diye verdiğimiz ekmeklerin hepsini yedi  :k06:.
Annesi bizim küçük adam zamanı gelince bir sökülür bir konuşmaya başlar nasıl yani olursun  ::)

Geçen cuma akşamı meyve yiyoruz portakalda 1 tane kalmış. Defne portakala  bayılıyor. Soydum tabağa koydum dedim ki babana da bir dilim verir misin Cevap şöyle anne porto (portakal) bitti . Annecim önünde tabakta var işte anne yok yokkkk bitti . :laughing7:



ponçik

günaydın hanımlar

ben dün çok kötüydüm, hastayım, grip,
evvelsi gece uyuyamadım dün sabahta kalkıp doktora gittim 
sırtımın sol tarafı çok ağrıyordu , akciğer röntgeni çektirdi, neyseki temiz çıktı
sanırım zatürre falan diye şüphelendi   :dontknow:
sonra kan tahlili istedi , meğer kanımda iltihap varmış   :'(
vucudumda acayip bi kırgınlık var, sırtım , tüm eklemlerim ağrıyor, meğer ondanmış
antibiyotik ve grip için ilaç verdi, kullanıp haftaya kontrole gideceğim  :-\
rapor vermedi tabi işe geldim, aslında işime geldi desem yeridir, evde olsam hem eylüle bulaşır hem de beni rahat bırakmazdı
eşim yine şehir dışında, Allah razı olsun valide akşam ıhlamur kaynattı, sen yat , ben ilgilenirim kızla dedi... dinlendim vallahi  ::)


Aslıcım napalım , popoya şaplağı attıktan sonra üzülmenin anlamı yok ama insanın içi acıyor işte  :'(  ama çıldırtıyorlar  , istemeden yapıyoruz  :suclu:
Defnecimin portoları bitmiş annesi , babası yemesin  :ehi:  ayyy alem bu çocuklar yaaa
benim bıdıkta çok seviyor portakal , mandalina ,
birde ne zaman mahsuscuktan yemek yapsa sorduğumda "ne yaptın kızım" diye
cevabı hep aynı "ıspanak yaptım"  ;D birde mandalinayı çok hoş söylüyor "mandaliğna"   :k06:

Jbdun maaşallah keyfine diyecek yok , bizde burda okurken çatlayalım dimi   :caca:   :ehi:
bol bol gez bakalım , tatilde yapılabilecek en güzel şey , hele birde ecrin babaannede olunca oooh değmeyin keyfime dimi   :hieyt:
burada da çok yağmur var bugün , benimde boynum tutulmuş , sürekli aynı yöne yatmışım, hava da böyle olunca keyifsizim sanki  :-\

herkese güzel bir gün diliyorum arkadaşlar