EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

02 Nisan , 2007, 01:48:30 #3660 Son düzenlenme: 02 Nisan , 2007, 01:51:48 Emine
Jbduncum valla sana taçlar tahtlar az anacım.  :k06: Senin için sloganım şu "Jbdun hamaratlıkta son nokta "  :icon_thumright:
Şeyda biz hiç fitil kullanmadık şu ana kadar bilemiyorum.İnşallah iyi geçer kontrolünüz
Filiz benimde üstümden bir yük kalktı Ceylin olmadan önce işe giderken çalışamıyordum ders sonra hamilelik şimdi çocuk zor valla.Ben 4.sınıftayım tek dersim kaldı yoksa uğraşamazdım herhalde ilk defa çalışıp girdim idare ederdi.
Funda bu nazarlık ne sana ne Ekine marifetli eşine  :D  :nazar:
Anita biz şu ana kadar ne emzik ne biberon kullanmadık eksikliğini de hissetmedim.Ceylinin bulaşıkları bizden ayrı olmuyor yani sadece kendine ait 2 kaşığı var  :D Herşeyle beraber bulaşık makinasında yıkıyorum.Pril beşi bir arada  :laughing7: Doktorum 6.ayın sonuna kadar sütüm bolken olabildiğince anne sütü verilmesinden yana zaten ek gıdalara geçtik ama her ay birşey ilave ediliyor meyve suyu ve yoğurtla başlamıştık meyve püresi eklendi bu ay da sebze çorbası eklenecek.Yani 7 ayı tamamladığımızda sebze çorbasına geçeceğiz.Eğer ay içinde sütün azalırsa sebze çorbasına geçebilirsin dedi ama gerek olmadı.
Özlemcim valla işin zormuş seninde inşallah çalışacak vakit bulup bitirirsin okulu.Selimde gazları içinde tutup huysuzluk edeceğine ne güzel çıkarmış işte annesi.Kapıları açıp kapatmayı bildiğine göre zeka gelişimi süper annesi bırak emeklemesin nasıl olsa gezdiren var oda oda  :laughing7:
iyi geceler herkese :sleepy1:

seyda

Emine,
sen bir kez Ceylinin kakasinda sümüksü bir madde vardi ve tahlil yaptirdik falan demismiydin ben yanlismi hatirliyorum? ne cikmisti sonucunda? Melis Alara nin kakasinda da öyle bisey vardi, doktora da söyledim fitilden olur icinde vaselin var dedi. aklima takildi da....

seyda

Anitacim,
valla ben de doktora dedim hani bagirsak enfeksiyonu olmasin falan diye ama o hemen 6. hastalik dedi sadece idrar tahlili yapti o da temiz cikti. yarin bi daha soriyim bakiyim burdada varmidir acab o Rotavirüs salgini :dontknow: zaten öyle olsa da -ki insallah degildir- farkli napicam ki? zaten doktor atese takili kalma en önemlis su, cay, süt ne olursa olsun bol boll icir dedi. fitildendir diyince de aklima yatmisti cünkü fitili koyduktan 5-10 dakika sonra öyle cikmisti kaka. dün gece 11den beri fitil kullanmadim sükür bakalim bi sonraki kakayi merakla bekliyorum :ehi: doktora da sorucam tabi yarin. ama artik doktora da gitmek istemmiyorum ya belkide ordan aldik mikrobu. sonucta tam cocuk ghastaliklarinin mevsimi ve doktor da tam yeri yani Allah korusun.
sorularinin cevabi da Melis Alara sadece uykuya dalmak icin emzik aliyo yada gündüz cok cildirirsa ve sakinlesmezse veriyorum sansim yaver giderse emzik agzindayken uyuya kaliyo. ama sansim bu konuda cok az yaver gidiyo :ehi: :toothy10: Melis Alara nin da biberonlarini ve kasiklarini makinada yikiyorum. deterjani az koymaya calisiyorum sadece. arada bir de kaynatiyorum sterilizasyon icin.

Funda,
6. hastaligin almanca adi 3 günlük ates. burda 3 gün oluyo heralde :ehi:

Aslicim,
Defneye cok gecmis olsun. tombis yanaklarindan öpüver :flowers:

Gözdecim,
ben anlamiyorum anacim biseyleri. hadi benim kiz istahsiz da ben bile yiyemem bu kadar seyi yav. cocuk 9da kalkiyo kahvalti 12 de meyva püresi 3te sebze corbasi 6da yogurt 9da da bi meme emse - bu tabi her 3 saatte bir acikip yemek isteyen bir bebek icin benim icin hayal- ne arada icilecek bu 400 cc süt :dontknow: Melis Alara tas catlasin 3 kere bitirmistir 170 cc yi. en fazla 130 iciyo.eder 130X3. sen Hira da dene de bakalim yiyosa eger haberdar et bizi de. bide bir ögünde ne kadar yemesi gerekiyomus onu da yazarmisin. 1 fincan mi? cay bardagi mi nedir ??? :icon_scratch:

Berilcim,
annem saplari tursular güzel koksun diye kullaniyo bi tek. hani kendimi sorumlu hissediyorum celery mevzuunda yardim etmek istiyorum ama tursu kur desem olmaz simdi :ehi: :ehi:

seyda

bu yaziyi bulmustum internette...


6. Hastalık

6 ay ve 2 vas arasındaki çocukları daha çok etkile­yen bu hastalık, halk arasında gülcük ya da 3 gün ateşi olarak bilinir. 3 gün kadar süren yüksek ateş ilk belirtileri arasındadır. Ateş düştükten sonra ço­cuğun vücudunda kırmızı kabarıklıklar belirir. Ke­sin bir tedavi yöntemi olmadığı gibi, ciddi sorunlara da yol açmaz. Parasetemol içeren ilaçlar verilerek ateş düşürülmeye çalışılır. Aspirin ise tercih edilmeyen bir ateş düşürücüdür.


jbdun

günaydın arkadaşlar
saol :toothy10: :toothy10:

fundacım artık ekin için dooru mutfağa :D
esracım azraya da maaşallah :nazar: sabaha kadar uyudu mu deliksiz ;)
şeydacım bugün drdan sonra bize de bildir canım ;)

Alıntı yapılan: Emine - 02 Nisan , 2007, 01:48:30
Jbduncum valla sana taçlar tahtlar az anacım.  :k06: Senin için sloganım şu "Jbdun hamaratlıkta son nokta "  :icon_thumright:
:toothy10: :toothy10: :ehi: :ehi: :toothy10: :ehi:

esra(azra)

günaydın kızlar::):):) jbduncum azra deliksiz uyudu sabah 8 de babasını uyandırıp işe gönderdi mamasını yedi ve hala uyuyor:) bu nasıl oldu hiç bi fikrim yok doğrusu ama yinede maşallah nazarım değecek valla :nazar: şeydacım içinin rahat etmesi için neden bi kaka tahlili yaptırmıyorsun çok pahalı bişi değil biz böcek hastayken geçen hafta 8ytl ye yaptırdık için rahat olsun yaptır soru işaretlerinden kurtul canım :-* ;)

jbdun

41 kere :nazar: minik böcük azraya :aferin: inşallah uykusu böyle deliksiz devam eder akşamları ;)

esra(azra)


meltemk

Arkadaslar gunler inanilmaz yogun ve kosturmaca geciyor. hicbir seye vakit kalmiyor. Sozde isi %80 yapiyorum ve carsambalari calismiyorum. Ama is yukum azalmadigi icin isin asli %100 isi %80 zamanda bitirmeye calisiyorum. Neyse bu hikayeler bitmez.

Soyle bir goz attim foruma. Hepsini okumak icin oluyorum ama hiic vaktim yok. Isteyim.  :cildir: Bir iki sey yazip cikacagim.

gecen hafta 6. ay kontrolumuz vardi. Karma asi oldu. Averaj buyumeye devam ediyor kuzu. Ekstra bir durum yok.

Nihayet ek gidalar basladik. Cok okuyamiyorum forumu ama bizim ek gidalar sizden cok farkli. Su an baslangicta sadece oglen sebze puresi, ogleden sonra meyve puresi verdi doktor. Oyle corbaymis yogurtmus falan yok. Sabah kahvaltisi falan zaten yok.

Seyda once sana cook gecmis olsun. Insallah kolay atlatir Melis. Sen ne yapiyorsun bu ek gida isini. Isvicre usulu mu yoksa Turk usulu mu basladin. Buradaki doktora kalsa 3 -5 pure ile gecirecegiz. Bilmiyorum ne yapacagim. Bir an once su is duzene koymam lazim.

Haftasonu daga gitmistik - Diyeceksiniz bir de bu kadar isin icinde. Ama gelde gezme meraklisi kocalara anlat... - 2 farkli kavanoz mamasi denedik. Bir sebze puresi bir de meyve puresi. 2sinide bayilarak yedi, ama evde dogru duzgun bir seyler hazirlayip vermek istiyorum.

Neyse biraz okumam lazim sizlerin neler yaptiginizi.

Herkese kolay gelsin. Insallah yine girebilirim  yakin zamanda :sad1:





jbdun

ben de geçenlerde seni merak etmiştim meltem,iyi olmanıza sevindim canım ;)
6.ayınız kutlu olsun :flowers:

Filiz

Funda cım merhaba evet canım şampuanımın içine kattım  kullanıyorum felaket dökülüyordu ama sanki biraz daha azaldı gibi ama ben genede saçlarımı çok kısa olmasada kestirdim uclarında balyaj vardı tiftik tifktik duruyordu.. çam terebentin saç dökülmesini engelliyormuş ama bizimki hormonsal birşey malum doğumdan dolayı o yüzden aman aman etkili olmadı ama saçıma parlaklık ve yumuşaklık verdi.. Bu arada eşinin yemek yapmasına sevindim benimki en fazla kahvaltı hazırlayabilir ondada mutfağı çok dağıtır o yüzden ben kendim yapmaya razıyım

Anita benimki emzik konusunda nuh dedi peygamber demedi ne yaptıysam tutmadı bende vazgeçtim artık :)) aslında iyide oldu ilerde birde emzik bıraktırma işiyle uğraşamazdım ilk başlarda tutsaydı rahat edecektim ama şimdi sorun olmuyor..
Bulaşık olayınıda akıtıp makinanın üst rafına koyuyorum 2-3 günde birde kaynatıyorum yeterli değil mi acaba?

Esra cım ben emreyi topu topu toplasan 10 kere falan oda battaniyede sallayarak uyutmuşumdur genelde emerken uyuyor.. Ama kendi kendine uyuyan bebeklere hayranım..

Jbdun naber canım gel dışarı çıkalımmmm şöyle bi güzel gezeriz :))

Bende sabah emreye yarım armut püresi (deveci armut) verdim maşallah çok güzel yedi inşallah böyle gider.. öğleden sonra yoğurt vereceğim.. akşamda sütlü pirinç.. bir hafta sonrada sebze çorbası yapacağım.. bende dün bebelac ın elma+armut püresini ve milupanın şeftali-elmasını aldım bakalım biryere çıkarsam onları deneyeceğim..


Filiz

Oğluuşumun ilk maması :))



[eklenti yönetici tarafından silindi]

jbdun

ay ne iii olurdu filiz dışarı çıkmak,yakın olaydık :-\ iyiyim ecrini bi uyutup gelcem,2makine ütü yaptım,çamaşır astım,yemek yaptım nolsun :toothy10: sen nasılsın canım?
maaşallah emreye armutu sevdi demek,inşallah öteki tatları da sever :nazar:
yaw sizin koltuklar bizimkilere çok benziyo,rengi aynı,markası nekine :k06:

Filiz

sağol canım orası oturma odası onlarda çekyat bellona canım..

jbdun

ayşegül nerelerdesin?
yağız iyidir umarım?