EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Fatma-Ezgi Anna




Fatma-Ezgi Anna

25 Mart , 2007, 00:55:47 #3121 Son düzenlenme: 25 Mart , 2007, 01:07:01 Fatma-Ezgi Anna
Bu da benim bebisim teyzeleri





Fatma-Ezgi Anna

Kimseciler kalmamis burdaaaa
bende yatayim artik,bebislerinize ve size rahat uykular,tatli rüyalar  :opucuk:  :wave:



Lily Wonka

25 Mart , 2007, 08:07:43 #3123 Son düzenlenme: 25 Mart , 2007, 10:32:11 muallime (Gözde)
Gonca ve kuzusu Eylül'e :nazar: Seyrinize doyum olmuyor hanımlar.. uykudan kalkmış halinizle bile..

Ayşen'cim, Tuna'nın fotolar nefisss.. Nasıl şeker bi oğlan olmuş o yav.. Ve sen ne kadar genç görünüyorsun öyle!.. Tanımasam, taş çatlasın 16-17 yaşlarında bi lolita bu derim valla.. Saçların da çok yakışmış gerçekten (güzele ne yakışmaz..) Ana-oğul ikinize de maaşallah :nazar:


Köfte dudaklı Şevval Lal'e,

Boncuk gözlü Ecrin'e,

Yediği muzdan tatlı Ceylin'e (mizansene bittim..),

Yeme de yanında yat Ezgi Anna'ya, 

Gözde Teyzesinden kocccaman birer maaşallah :nazar:


Ayşegül'cüm, Bu SMA-site olayı da yılan hikayesine döndü valla..:k06: Ben gene baktım; sarı üzerine falan filan işte.... e sen de gördüğünü söylüyorsun mutlaka.. Hayır zerre kadar önemli değil aslında ama nasıl olur da ikimizin ziyaret ettiği adres aynı iken farklı görünür onu anlamıyorum.. tööbe tööbee :k06:
Canım, Yağız'ın iştahsızlığı konusunda kendimi senin yerine öyle bir koymak koyuyorum ki, gün içinde Hira'ya mama hazırlarken bile Yağız'a mamaları sevdirmenin yollarını düşünürken yakalıyorum kendimi.. Dün akşam eşime bile bahsettim.. Tabii ki herşeyin başı sağlık, ama bir anne olarak kilo alamaması durumunda bebişinin sağlığının bozulmasından endişe duyman da gayet normal.. Seni çok iyi anlıyorum. Hira Yağız gibi yemeyen bir bebek olsa ki biliyorsun benim leblebi öyle böyle zayıf değil(di..) ne yapardım hiç bilmiyorum..:sad1: Önemli olan bu iştahsızlığın herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanmıyor olması.. Allah sabır versin. (doktorunuz diş olasılığı üzerine yorum yaptı mı?) Bizim de 1 hafta sonra kontrolümüz var ve nasıl heyecanlıyım anlatamam, zira benim için bugüne kadarki istisnasız her doktor kontrolü kilo konusundaki yarama atılan koca bir tırmık olmuştur....
Bu arada, ben de eli kolu rahat durmadığı için Hira'nın bazen iki bazen tek elini tutuyorum.. Benim yüzümdeki komik ifadeleri incelemekle o kadar meşgul oluyor ki (yüzümü sokmadığım şekil, çıkarmadığım ses kalmıyor!..) çoğu kez farkında bile olmuyor kelepçelendiğinin..:k06: şapşal kuşum benim..
Evet canım, ben Ülker-Hero 3 sebzeli veriyorum.

Anita'cım, evet Türkiye'deyim (İst-Fatih). Ülker-Hero Ceralino, tüm diğer Ülker ürünleri gibi Türkiye'de üretiliyor zaten..
Ben şahsen sebze mamasını -kendim hazırlayacaksam- 2 günlük hazırlamakta hiçbir sakınca görmüyorum (buzdolabında hava almadan saklayıp, elli bin kez de ısıtmadıktan sonra..) Doktorlar ne söylerse söylesin....

Arzu'cum, çok geçmiş olsun minik Arda'mıza..:sad1: Havale geçirmeden atlatmışsınız ya çok şükür..
Benim zilli de sade yoğurdu pek sevmedi ve ben içine koca bir tatlı kaşığı pekmez koymak zorunda kaldım.. Sade şekliyle tekrar tekrar denemeyi düşünüyorum ama, pes etmiş değilim yani.. Tadını sevmediği herşeyi tatlı yemeye alışmasını istemiyorum..
Birkaç yerde okumuştum Arzu'cum, kilo açığı olan bebekler; pirinç-unu muhallebisi, bebe bisküvisi, tereyağ gibi gıdaları da tüketme ayrıcalığına sahip olabiliyorlar, pek çok doktor göz yumabiliyor yani.. Malum, kilo açığı enerji açığı demek ve bu açık her geçen ay biraz daha büyüyor!..



Lily Wonka

Bu sabah itibariyle 2. dişimiz de çıkmıııııııııııııııııııııııııııııııışşşşşş!!!   :occasion5: :occasion5: :occasion5: :occasion5: :occasion5: :occasion5:



Tebessüm :)

teşekkürle gözdecim.dr hiç diş durumundan bahsetmedi, zaten dişin çıkacağı yerde hiçbir belirti yok, zaten şu sıralar çıkmasa iyi olur, gaz olayımız nihayet bulsun öyle çıkar inşallah. ben de senin gibi yedirirken yapmadığım şaklabanlığı bırakmıyorum.bakalım çarşamba bi gelsin de....

emine, sütüm çok yok, yağız emmediği için daha da azaldı.biberonu ve biberon mamasını almadığı için ve yağız da 4aylık olduğu için kaşık maması verdi 2 çeşit dr. biri kahvaltı, suyla hazırlanıyor,içine 1 tatlı kaşığı labne peyniri ekleniyor, az da olsa yediği zaman sindirimde hiçbir problem yaşamadık çok şükür.sonra gün boyu anne sütü, eğer emmezse formül mamayla hazırlanan pirinç unu muhallebisi. akşam yatarken sütlü piriçli mama milupanın, suyla yapılıyor. bu kadar. yani gün boyu emse, sabah ve akşam kaşık maması verilecek sadece.kaşığa adapte oldu, yiyebiliyor da. yiyemiyor değil yani yemiyor.zaten bu mamalar 4. aydan başlanıyor.ben eğer yağız böyle yapmasaydı 6 ay sadece emzirmek istiyordum, ama olmadı.haa bir de dün meyve püresi vermiştim milupanın, onu da dışarda alıp yedirmiştim sevmişti, dün de midesine bişey gitsin diye verdim, hazır sevmişken yediriyim diye.işte böyleee.

fatma maşallah ezgi ye :nazar:

gözdecim ikinci dişi de hayırlı olsun kızımızın :nazar:

Almiş'inAnniş'i


burcu-emir

sevgili kıdemli anneler  :-[
size bi sorum var.uni yenidoğan mendili diye bir ıslak mendil çıkarmış,bebek ilk doğduğu andan itibaren vernikse zarar vermeden bebeği silinebiliniyormuş.bende açıkçası kararsız kaldım,göbeği düşene kadar yıkanmıyacak,o dönem kullansam mı acaba?aranızda kullanan yada bilen var mı?



aslio

Ezgi Anna çok tatlıymışşşş :nazar:

Gözde tebriklerrr dişleri yavaş yavaş sıralıyorsunuz.

Tebessüm :)

rain, funda arkadaşımız kullanıyordu ondan, memnun olduğunu söylemişti, su ve pamuktan oluşuyor. biz ılık su ve pamuk kullanıyoruz, dışardayken de nivea soft creme kullanıyoruz, bunu bebek hemşiremiz tavsiye etmişti.uni baby yi de denemek istedim ama fiyatı pahalı geldi bana.ilk zamanlar için kullanabilirsin istersen.

Tebessüm :)

arkadaşlar başka bir sitede de okumuştum, devit 3 numunesinde problem çıkmış, kontrol edin devit 3 lerinizi dibinde tortu vs var mı. http://bebek.com/BebekNETForum/tm.aspx?m=450324&mpage=9

Emine

İyi pazarlar arkadaşlar..Saatlerin 1 saat ileri alınması hem iyi hem kötü oldu yaa..Şimdi bir saat erken yapmamız gerekecek Ceylinle herşeyi ama babamız 1 saat erken gelmiş gibi olacak..Bakalım nasıl olacak..
Özlemcim bende de bir sürü bebek kitabı var ama hep bir markayla anlaşmalı.Sanki hazır mama satmak için basılmışlar..Tabi tarafsız kitaplarda olabilir.Herkes kendi bebeğinin durumuna göre bir beslenme yolu çizecek artık.
Fatmacım ben pekmez kullanmadığım için bilemiyorum bebeğine veren arkadaşlar yardımcı olurlar.Ezgi Anna da nasıl poz vermiş öyle yıkanırken bıraksan yüzecek sanki annesi  :D
Anita Teyzesine de teşekkür ederiz.. :love2:
Gözdecim 2. dişinizde hayırlı olsunnnnn  :hello2:  2 dişli bir foto koysana biz de görelim fıstığın son halini  ::)
Ayşegülcüm doktorun dediği gibi 1 defalığına da 5 saat verme bakalım ne olacak nasıl olsa annem beni aç bırakmaz zorlada yedirir diye nazlanıyordur belki.
Rain ben Ceyline hiç pamuk ve su kullanmadım doğduğundan beri ıslak mendil havlu kullandım.Birşey olmadı.Uni baby çok kaliteli ve zararsız bir ürün tavsiye ederim.Ayrıca kokusu en güzel olan..
Arkadaşlar şu primanın kampanyasından aldığım ve memnun kalmadığımdan bahsetiştim.2 paket bir aradaydı.Ceylinin bacağını kesen ve taşan aktif bebek olandı.Diğer paketi açtım lets go olan.Bunca zamandır aradığımda bulamadığım şey süper bir ürün.İnşallah taşırmaz da ondan kullanırız.Külot gibi giydiriliyor bebeğe.Yani yok bant kesti yok belden taştı yok.Taa göbeğe kadar pamuk döşeli içi hem yumuşacık hem rahat..Bakalım 2 tane kullandık inşallah sorun yaşamayız da bununla devam ederiz.


aslio

Bebeğine mama veren arkadaşlar SMA Plus diye bir mama denedinizmi doktorumuz bunuda bir  deneyin demişti iştahsız bebekler için...

burcu-emir

Alıntı yapılan: ayşegül - 25 Mart , 2007, 13:30:45
rain, funda arkadaşımız kullanıyordu ondan, memnun olduğunu söylemişti, su ve pamuktan oluşuyor. biz ılık su ve pamuk kullanıyoruz, dışardayken de nivea soft creme kullanıyoruz, bunu bebek hemşiremiz tavsiye etmişti.uni baby yi de denemek istedim ama fiyatı pahalı geldi bana.ilk zamanlar için kullanabilirsin istersen.

saol ayşegül çok teşekkür ederim....yakında bizde yazarız bu sayfalara artık  :D ee sizde kıdemli anneler olarak bize yardımcı olursunuz.öptüm hepinizi  :k06:



Lily Wonka

Aslio, biz de SMA kullanıyoruz ama 2 numarasını, PLUS değil.. Fakat bi fuarda SMA yetkilileri baya iddialı konuşmuşlardı bu PLUS ürünü hakkında.. Gene de denemediğim için net birşey söyleyemeyeceğim....

Emine'cim, şöyle bi 1 hafta 10 gün sonra koyucam inşallah. Hele biraz daha yükselsinler inciler.. Ben de fotolarda görmek için sabırsızlanıyorum..::)

Fatma, ben Koska'nın pekmezini kullanıyorum Hira'ya.. %100 naturel diyor üzerinde..

Rain, bence de kullanabilirsin.. Ben kullanmadım ama iyi olduğunu duydum çevreden.. Ben Hira'nın poposunu doğduğundan beri her altını açtığımda (çiş/kaka) ılık suyla yıkıyorum.. Biraz abartıyor olabilirim ama başka türlü içim rahat etmiyor..:dontknow: Ha eğer dışardaysak falan temizleme mendili kulanıyorum ama, o kadar da değil..;)