EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslio

[Aslıcım doğum günün kutlu olsun , sağlıklı huzurlu bir ömür dilerim , eşinle ve Eceyle  :love3: :love9: :flowers:
bunlar da sana




Goncacım çok teşekkür ederim canım :love3: :k06:


Alıntı yapılan: Emine - 20 Temmuz , 2008, 20:55:04
:love9: Aslıcım doğum günün kutlu olsun ailenle birlikte nice senelere   :love9:

:occasion16:

Eminecim sanada çok teşekkür ederim.. :k06: :love3:

aslio

Özlemcim canım çok teşekkür ederim sende diğer forumda yazmışsın.. :love7: :k06:

ponçik

21 Temmuz , 2008, 12:19:26 #11432 Son düzenlenme: 21 Temmuz , 2008, 13:00:26 ""Gonca""
Günaydın arkideşler  :sunny: yine sıcak bir güne başlamış bulunmaktayız hakkımızda hayırlısı  :k06:

Emine geçmiş olsun, acaba dediğin gibi önceden de varmıydı o bahsettiğin noktalar, geçmediğine göre  :dontknow: neyse herşeyde bir hayır vardır , demek sizin bebiş biraz geç gelmek istedi   :D
Ceylinin kan değerindeki düşüklük demirle alakalı sanırım, ilaç ismi onu çağrıştırdı bana, inşallah 2 ay sonra değerleri normale döner  :nazar:
WC konusunda da gündüzleri problem yok , klozete oturunca yapıyor ama geldi diye  söylemiyor haspam  :k06:  inşallah kışa kadar bırakırız  :amin:

Gülay bak seni hep böyle gülerken görmek istiyoruz ona göre
arasıra (daha doğrusu çoğu zaman  :D  ) hepimiz bunalıma giriyoruz , tek rahatlama noktamız burası  :hello2:
konuşma konusunda Eminenin yazdıklarına katılıyorum, bende mesela eve misafir gelip Eylülle agucuk , bugucuk şeklinde konuşmalarına sinir olurdum, biz normal konuşuyoruz çocuk onları duyunca afallıyor  :ehi: , babannemizde hep bak havhav, miyav filan dediğinde tatlı dille söyledim, çocuk herşeyi ismiyle öğrensin dedim. Bazen öyle şeyler söylüyor ki aklım hayalim duruyor  :icon_pale: gerçekten bir bilgisayar gibi duydukları herşeyi hafızaya kaydedip zamanı gelince söylüyorlar
şimdi konuşsun diye bekliyoruz, konuşunca da yeteeeeeer suuuuus diyoruz  :toothy10: 

Özlem haklısın aslında , benim annemde ben ortaokula giderken çalışmaya başladı , ama bu durumdan kardeşim çok etkilendi, tam büyüme çağında , anneye en çok ihtiyacı oldugu zaman sevgisi bölündü , birde üstelik benim annem çocuk bakıyordu
bazen ben bile kıskanıyordum o çocukları -ki kardeşim daha küçük olduğu için siz düşünün  :dontknow:
neyse yaaaa... herşey olacağına varır  :love9:

BU ARADA BEN İKİNCİ ÇOCUĞU İSTİYORUM GALİBA  :k02: :k02: :k02: :k02: :k02: :ehi: :toothy10:

Aslı hoşgeldin  :opucuk: yeni yaşın nasıl geçiyor, ben 78 doğumluyum normal de 30 oldum ama doğumgünüm Ekim Ayında olduğu için hala 29 diyorum ,sanırım 30lu rakamlara alışmak kolay olmayacak  ::)

arkadaşlar sanırım annemin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor, dün yine acildeydik
banyoda ayağı kaymış ve kalçasının üzerine düşmüş  :sad1:
5 yıl önce yine kalçasının üzerine düşmüştü ve ozaman hafif bir çatlak oluşmuştu,
sürekli oturma yastığının üzerinde oturuyordu (ortası delik ufak araba lastiği gibi birşey )
Rabbime çok şükür ki bu sefer böyle bir sorun olmamış, sadece hafif bir ezilme  :amin:
ilaç filan vermedi, yalnızca buz tedavisi  :'(
ama inanın acilde o insanların halini görünce ne kadar şükretsek azdır  :amin:  :amin:  :amin:  :amin:  :amin:

hepinizi öpüyorum kızlar , kendinize dikkat edin , çevrenizde, sevdiğiniz tüm insanlara sıkıca sarılın ve onları sevdiğinizi söylemeyi unutmayın

bu güzel çiçeklerde bugün sayfamıza gelen herkesin olsun
  :flowers:  :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :love9:







anita

Merhaba Kızlar
Hepiinizi çok özledim. Ben 1 aydır daha yeni girebildim internete. YAzılanları okuyamadım internet kafeden giriyorum.
Biz 1 aydır adadayız. Burası çok güzel . Biz iyiyiz.
Kayra çiş ve kakasını tuvalate yapmayı öğrendi. 8 günde başardık. hatta gece bile ıslatmıyor ve bez bağlamamı istemiyor. sanırım gece de bağlamıcam bezi. Kayra burda kahvaltı, kiraz , muz, danino , süt, pilav ve makarna dışında hiçbişey yemez oldu. 1 aydır hergün bunları yiyor sadece. artık oyunla yada zorlayarak da yediremiyorum. 2 yaş sendromu başladı , herşeyi söylüyor artık. en çok kullandığı kelime "istemiyorum". inatçı olmaya başladı laf dinlemiyor . yani beni çok yoruyor.
bende haberler böyle. inşallah herkes iyidir. annem geldi buraya artık daha sık girerim internete sanırım.şimid kaçmam gerek. herkesi öpüyrum. sevgiler.



aslio

Goncacım anneciğine geçmiş olsun canım :flowers: yeni yaş nasıl geçsin çabuk alıştım bu yaşada ;)

Anitacım sende hoşgeldin canım ikinizinde iyi olmasına sevindim.

office

geçmiş olsun goncacım. allah acil şifalar versin annene.
aslı doğum günün kutlu olsun canım iki dene çiçek yolliym  :flowers: :flowers:

of kızlar of canım çok sıkkın ercan hiiç yemek yemiyor tuvaleti de öğrenmek istemiyor. gerçi çok ilginç bezine yaparken ne yaptığını söylüyor ama tuvalete veya lazımlığa oturmak istemiyor. 
konuşma konusuna gelince gerçekten şu çocuklar maşallah çok zeki. bir kere duyduğunu kapıyor o yüzden yanında çok dikkatli konuşmak gerekiyor.
kızlar ya bunu ilk kez sizinle paylaşıyorum ama ben çalışmak istiyorum galiba :honk: ben evlenene kadar çalışıyordum evlendim ayrıldım :sad1: şimdi de kendimi çok soyutlanmış hissediyorum. ercan da büyüyor maşallah sorunu da azaldı sayılır. çalışsam  mı erkenmi acep ne dersiniz kızlar? off çok bunalımım bugün:(
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



Emine

Özlemcim poposuna vurmak konusunda şöyle bir örnek vereyim en son mesela 1-2 ay önce tuvalet alıştırmaları yaparken çişin var mı annecim diye soruyordum ara ara, yok dedi sonra çişim geldi dedi gittik tuvalete yapmadı salona geldik var mı dedim yok dedi sonra var var dedi gittik yapmadı yine salona geldik var mı dedim yok dedi sonra açtı bacaklarını işedi yere ben de sabrımın sonuna gelmiştim artık bile bile yere yaptığı için patlattım poposuna 2 şaplak  :) Bir daha yapıcan mı yere dedim tamam yapmıcam dedi anlaştık dedi bi daha da yapmadı  :D Önceden kaçırınca kızmıyordum bi daha yapmaz benim kızım akıllı vs diyordum ama bile bile göz göre göre yapınca çileden çıktım.
Goncacım demir testlerini de yaptırdık onlar normal çıktı ama bu şurup anemi için demir şurubu dedi doktor önceden minadex fer kullanıyorduk bu sanırım kansızlığı da içeren bir şey babamız fırsat bulup alamadı hala bakalım bugün alabilirse neymiş öğreneceğiz  :icon_scratch: Anneciğine de geçmiş olsun tekrar .  :flowers: Çocuk konusunda yapmazsan içinde kalacak  ;) zaten he desen olmuyor bak ben 2 ay oldu hala başlayamadık çalışmalara doktorlar izin verince de tutturmak güç sen de yavaştan kontrole falan git bakalım ne diyecekler.
Anitacım hoş geldiniz Kayra da tuvalete başlayanlar kervanına katıldı  demek maşallah  :nazar: gözünüz aydın bence gece de bağlama artık ben gece de bağlamayı bırakınca daha düzene girmişti tuvalet olayı bir arkadaş gece bağlamaya devam etmişti aylarca gündüz çişini söyleyen çocuk gece hep altına yapıyordu arayı açma bence geceye de başla.
Ranacım çok üstüne gitme iş inada binerse daha da uzar başlama vakti.Yemek konusunda havalar sıcak ya ondandır sanıyorum Ceylin de öğleleri pek bişey yemek istemiyor durmadan süt ve su diye sayıklıyor kahvaltı ve akşam yemeğini doğru düzgün yiyor çok şükür sevdiği şeylerden vermeye çalış kışa doğru düzelir sanırım.Çalışma konusuna gelince çocuğu bırakabileceğin güvenli bir yer varsa içinden geldiği gibi davran tabi ve 2. çocuğu düşünmüyorsan çalışmaya başlayabilirsin işe başlayıp tekrar hamile kalıp ara verirsen zor olur

ponçik

21 Temmuz , 2008, 15:47:38 #11437 Son düzenlenme: 21 Temmuz , 2008, 16:11:25 ""Gonca""
Alıntı yapılan: aslio - 21 Temmuz , 2008, 13:40:26
Goncacım anneciğine geçmiş olsun canım :flowers: yeni yaş nasıl geçsin çabuk alıştım bu yaşada ;)
Aslı  :opucuk:

Anita hoşgeldin , Kayra ya ada havası yaramış desene  :laughing7:
şaka bir yana bu 2 yaş sendronu çok fena bir durum , inşallah biran önce atlatırız  :suclu:
betty boop senin için



Rana hoşgeldin , seni gayet iyi anlıyorum , ben de 1994'ten beri çalışan bir hatun olaraktan ,4 aylık doğum iznimde fena halde bunalmıştım , bence kararını verdiysen bunun için beklemene gerek yok derim, hem yapılan araştırmalar çalışan annelerin çocuklarına daha kaliteli zaman ayırabildiğini gösteriyor.
ben pazar günü tüm gün evde olduğum halde ,haftaiçi akşamları kızımla daha çok oyun oynayıp vakit geçiriyorum , pazar günü ev işine dalıyorum  :suclu:
velhasıl karar senin, çocuk yuvaları da 24 aydan itibaren alıyor çoğunlukla  ;)
hakkında hayırlısı ne ise o olsun  :opucuk:
bu güzelik de sana gelsin






kızlaaaaaar  :hieyt:  :hieyt:  :hello2:  :muzz:  :occasion14:  :occasion5:  :hieyt:  :hieyt:  :hieyt:
annemin tahlilleri temiz çıktı   :hieyt:  :hieyt:  :hieyt:
çok şükür rahim temiz, parça almaya gerek kalmadı Allahım dualarımızı geri çevirmedi hamdolsun  :love9:  :love9:
darısı şifa bekleyen herkese  :amin:



ponçik

Emine bu olay bizde de oluyor
sağolsun babannemiz çok sabırlı , yere de yapsa (ki biz yokken pek yapmıyor) benim kızım bi daha yapmayacak akıllı kız vs... diyor. ama gel gör ki bi türlü söylemiyor zilli  :laughing7:

çocuk konusunda aslına bakarsan bir adım attık diyebilirim  :suclu: ben doğumdan sonra spiral taktırmıştım, onu nihayet çıkarttırdım, ama çocuk olsun diye değil  ;D
kanamalarım çok uzun sürüyordu , normalde 5 gün ise , spiralle 10 günü buluyordu , malum Ramazan ayı da geliyor , o yüzden adetlerim normale dönsün diye ...
bakalım bu süre içinde bir kaza (!) olmazsa önümüzdeki yıl düşünüyoruz  :amin:
yaaa bu arada bu kaza olayına ben çok gülüyorum, bu işin kazası mı olur diye  ;D
inşallah benim de başıma gelmez  :toothy10:



aslio

Goncacım çok sevindim canım tahlilleriniz temiz çıkmış...

office

çok hoşsun gonca :laughing7:
annenin tahlillerinin temiz çıkmasına çok sevindim rabbim göstermesin birdaha :flowers:
goncacım bu arada kedicik için teşekkür ederim çooooooook şeker. ercan hayvanları çok seviyor ona balık alıcaz bakalım belki bu sayede yemek te yer :tongue3:
ya aslında 2. çocuk fikri sıcak geliyor ercanla aralarında çok yaş farkı olmasın istiyorum ama eminecim dediğin gibi işe girdikten 3 ay sonra geri çıkmakta var. ilk hamileliğim zor geçmişti özellikle ilk ayları. neyse allahım hakkımızda hayırlısını versin.
hepimizin 2.leri de aynı zamanda oluyromuş bakıyormuşsunuz hehehe süper olur valla :k06:
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



aslı

Adaşım doğum günün kutlu olsun daha nice nica yaşları kızınla, eşinle sevdiklerinle kutlaman dileği ile.

Gülaycım hepimiz zaman zaman yaşadığın sıkıntıları yaşıyoruz. Ama ben öyle düşünmeye başlayınca kızıma bakıyorum nasıl sevgi dolu baktığını görüyorum beni okşamasına sevmesine bakıyorum o zaman ben de şöyle diyorum kendime aferin bana hiç de fena anne değilim   :k06:  

Emine Ceylin herşeyi çözdü  :nazar: benim cimcime kızıma.

Goncacım önce annenin sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim.  

Eşim sürekli şöyle diyor 2.çocuğa nasıl bakacağız o yüzden ben kendimi hazır hissedince ben 2. çocuğu kazara yapıcam galiba   :toothy10:  :toothy10:

Rana eğer öyle mutlu olacaksan bir an önce başla. Sen mutlu olacaksın ki bebişinde mutlu olsun.











şerife Berat

 merhabalar kızlar

ohhhh maşşallah yani sayfamız eski hızına dönmeye başladı yine çok sevindim.

aslıcım doğum günün kutlu olsun nice mutlu senelere kuzunla ve eşinle  :flowers: buda senin için

anita ne güzel kayracımda öğrenmiş çişini  :nazar: aman nazarda değmesin . 2 yaş sendromu bizdede var her istediğini aglayarak yaptırmaya calısıyor gecenın 10 unda dısarı cıkalım parka gıdelım dıye yalvarıyor.her gun istisnasız yapıyor bunu biz dediğini yapmayıncada aglaya aglaya uyuyor.ne yapmam nasıl davranmam gerektıgını bazen şaşırıyorum.

rana bencede çalış güzelim ercana bakabılecek bırısı varmı yakınlarından?kreslerde alıyor ama bırden o kadar çok kalabalık bi ortama gecerse afallayabılır kuzum  :honk:

gülay bazen benimde çıkmaza girdiğim anlar oluyor güzelim önemli olan ailenin içindeki huzur mutluluk türkiyeye gelseniz    de akrabalarınla aılenle bır arada olsanızda inan sık gorusecegın zaman olmuyor.

özlem selim nasıl oldu güzelim?

gonca bacım büyük konuşma kaza konusunda  :( iki kez başıma geldi  pre...f yırtıldı ve bır ay boyunca adet günümü sabırsızlıkla bekledım . sprıal taktırmak ıstıyorum ama korkuyorum kıst falan yapar  dıye  :y25:annenın tahlıllerıde temız cıkmıs gozunuz aydın canım,bu arada bır kazadaha atlatmıssınzı gecmıs olsun :flowers:
2. çocuk ıcınde tebrık ederım senı valal ben sızın kadar cesaretlı degılım galıba dusuncesı bıle benı korkutuyor ,hayırlısı bakalım rabbım aratmasın saglıklı hayırlı evlatlar nasıp etsın tum ısteyenlere

kayınvalıdem bızde 4 gundur bakalım ne zaman gıdecek  ??? :dontknow: akşamları rahat vakıt gecıremıyorum.yorulmakla bıtıyor gunum.


ponçik

22 Temmuz , 2008, 13:07:42 #11443 Son düzenlenme: 22 Temmuz , 2008, 13:13:56 ""Gonca""
Alıntı yapılan: aslio - 21 Temmuz , 2008, 16:23:19
Goncacım çok sevindim canım tahlilleriniz temiz çıkmış...
Alıntı yapılan: aslı - 21 Temmuz , 2008, 16:34:42
Goncacım önce annenin sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim.  
Alıntı yapılan: office - 21 Temmuz , 2008, 16:25:11
annenin tahlillerinin temiz çıkmasına çok sevindim rabbim göstermesin birdaha :flowers:
Alıntı yapılan: şerife Berat - 22 Temmuz , 2008, 11:27:55
annenın tahlıllerıde temız cıkmıs gozunuz aydın canım,bu arada bır kazadaha atlatmıssınzı gecmıs olsun :flowers:

Arkadaşlar hepinize çooook teşekkür ederim, Rabbim kimseye dermansız dert vermesin  :amin:


Rana bizim evde akvaryum var, içinde 2 tane japon balığımız var, Eylül çok seviyor onları ama sürekli yem vermek istiyor ve günde birkere yemek yediklerini söyleyince kızıp ağlamaya başlıyor  :cildir: dediğin gibi belki Ercan onlarla ilgilenirken çaktırmadan yemeğini yedirirsin, iş & çocuk konusunda da hayırlısı neyse o olsun  :love9:

Aslı çok güldürdün beni yaaa  :toothy10: demek sen kazara yapcan 2.yi  :laughing7:


Şerife ucuz atlatmışsın gerçekten  ::) çocuk istediğimiz zamanlarda aman biranönce  adet günümüz gelse de kanamamız olmasa diye beklerdik, şimdi ise tam tersi   :k02:
Allahım önce isteyip de olmayanlara versin
Valide gelmiş hoşgelmiş  ;D uzun zaman mı kalacak , Beratı görmeye mi geldi  :-[
insan ne kadar da olsa kendi evinde rahat edemiyor değil mi  :dontknow:

Özlem sana smile göndermemişim  :suclu: bu güzellik de senin olsun


benim kız çok bilmiş olmaya başladı
geçen akşam poşetten daninoları çıkartırken elinden düşürdü, "kızım dikkat et dökülmesin yoksa ne yersin sonra " dedim
benim hazır cevap kızım aynen şöyle dedi " yemeeeeek"  :honk:  :ehi:  :toothy10:



Emine

22 Temmuz , 2008, 18:15:47 #11444 Son düzenlenme: 22 Temmuz , 2008, 22:19:56 Emine
Goncacım annenin tahlillerinin temiz çıkmasına çok sevindim  :muzz:
Şerifecim kayınvalide durumu için sayılı gün çabuk geçer diyorum sürekli birarada yaşayıp sorun yaşayanları düşünüp şükret haline  :D
Aslıcım teşekkür ederiz.Bizim babamızda aynen 2.için pek hazır hissetmiyor nasıl bakacağız Ceylin biraz büyüseydi diyor 2. ye ama ben de he deyince olmuyor senelerce uğraşanlar var belki bizimde hemen olmaz 1 sene falan uğraşırız diyorum o zaman ses etmiyor bakalım şu doktorluk meseleleri atlatalım ne olacak halimiz :)