EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

Özlem ve Ayşegül oğullarınıza maşallah diyeyim öncelikle de nazar değmesin kuzucuklara..
Özlemcim ben daha tam olarak ayrı odada uyutmayı başardım sayılmaz gündüz oluyor da gece malesef anlıyor herhalde bi türlü olmadı bu akşam tekrar deneyeceğim.Ayakta sallamıyoruz artık çok şükür.Şu şekilde oldu.İlk önce bayağı bi yor oyunlar oynayın vs.Sonra uykusu gelince zaten gözleri kızarıyor bizimkinin yatğına yatırıyorum ellerini tutuyorum şarkı söylüyorum ee eee diyorum.Çok ağlarsa kucağıma alıyorum birkaç dakika sonra yine yatırıyorum uyuyor.Bu hafta kendi odasında uyutma işini mutlaka başarmam lazım.Offf offf.
Yaptığım yoğurtlarda tutmadı kaç gündür yarına Allah kerim.Bebek yoğurdu aldık bugün küçücük kutucuk 4 ytl.Bütçe yetmez imkanı yok evde mayalamam lazım.Katı meyve sıkacağı da aldık bugün, yarın havuç suyu vereceğim bakalım sevecek mi? ::)
Meltemcim işin zor gerçekten sinir olduğun biriyle aynı evde yüzyüze.Oradan birini ayarlasan olmuyormu?Neden mutlaka Türkiyeden birini istiyorsun?

seyda

Meltem,
gercekten isin zor cok iyi anliyorum seni ve ne kadar sinir oldugunu. sen ona güveniyosun ve yariyolda birakiliyosun, ne zor durum bide mecbursun basliycaksin atbi ise... umarim bu kez buldugunuz bakici güvenilir olur ve sözünde durur ve tabi Belemir e de cok iyi bakar. bu arada bisey de sormak istiyorum. nasil getirtiyorsun bakiciyi buraya? yani Isvicre vatandasimisin yoksa yabanci olarak nasil yapabiliyorsun bunu? burdaki kanaunlari hic bilmiyorum ama ben de ise baslayinca aynisini yapmayi düsünüyorum sadece biz Isvicre vatandasi degiliz. esim Alman ben de hem Türk hem Amerikan vatandasiyim ama bunlarin bir etkisi varmi??

puysal

iyi akşamlarrrrr...

bugün kızıma doydum diyebilirim:))) yapışık ikiz gibi beraberdik :))) sıpa büyüme atağında sanırım.. uyku nedir bilmiyor.. Şimdi babasına pas ettimde biraz sinirlerimin normale dönmesini bekliyorum.. yaklaşık 3 saattir uyutmaya çalışıyorumm.. uyumasın oynayalım diyorum sıpanın gözünden uyku akıyor ama bir türlü tutturamıyor:(
mız mız mız...

yine katıldı ağlamaktan.. ben bir kolaçan etmeye gidiyorum ..

puysal

en zonunda uyuttum :) şimdilik derin uyuyor gibi ama sağı solu belli olmaz benim sıpanın:)

Meltem çok üzüldüm bakıcınızın bu şekilde kaçmasına.. gelecek kişi ile belirli bir ay çalışma zorunluluğu koysana.. mesela 6 ay ayrılamasın eğer ayrılmak isterse tazminat gibi bir para cezası olsun... sonuçta iş veriyorsun.. oyun oynamıyorsunuzki..
İnan tanıdığım güvendiğim biri olsa önereceğim ama bu devirde kimseye kefil olunmuyor.. Umarım yeni gelecek olan bakıcı ile sorun yaşamazsın..

Sanırım kızım grip olma yolunda adımlar atıyor..bugün o kadar çok hapşırdıki aradada öksürüyor.. eğer kötülerşirse doktora götüreceğim.. bakalım şimdi izlemedeyim..

Emine bişi sorcam .. "kızımla tv de babasını izliyorduk..." demişsin önceki yazışmalarda eşin tv de mi? merak ettimde ;D

Bende yatsam iyi olacak.. hala iyileşemedim..

Hepinize iyi gecelerrrr..

Emine

28 Ocak , 2007, 00:23:34 #709 Son düzenlenme: 28 Ocak , 2007, 00:25:40 Emine
Pınarcım kendisi hafta sonları trt de çalışıyo.Bizim kızın bez parasına anca yetişiyo adamcağız :laughing7: Haftanın 7 günü çalışıyor.Cumartesileri Trt 1 de bilişim rüzgarı adlı programda uzman olarak izleyicileri bilgilendiriyor saat 14:30 da.Pazar günleri de trt int te Türk site diye bir programda saat 12:30 da program ve site tanıtıyor.Sizde izleyebilirsiniz bazen güzel programlar siteler tanıtıyorlar işe yarayan  :D Adı Tolga eşimin bu arada..
Kızımın ilk yoğurt yiyişinin resimlerini koyayım hatıra kalsın  :D


Emine

Bu fotoğrafları daha önceden koymuştum ama süsledim biraz  :muzz:

meltemk

Emine, Ceylin ne tatliii olmus. Annesi de ne guzel suslemis resimleri. Ee babasi bilisimci olunca :)

Hepinizin bakici iyi dilekleri icin cok tesekkurler. Bizi izlemeye devam edin... Bakalim daha ne hikayeler bizi bekliyor. Turkiyeden getirmek istiyorum bakiciyi cunku Belemir'le Turkce konussun istiyorum. Bir de burada yatili birini bulmak oldukca maliyetli. Sonucta ayni evde gece gunduz yasayinca biraz ayni dili - her acidan - konusalim istiyorum.

Seyda buldugumuz kisiler Bulgaristan Turklerinden. Bulgar pasaportlari var yani vizesiz gelebiliyorlar Isvicre'ye. Tek problem 3 ayda bir Bulgaristan'a girip cikmalari gerekiyor. Bulgaristan Avr. Birligine girince bu zorunluluk kalkacak diye umuyorduk ama henuz bir gelisme yok. Eger sen de benzer sekilde birini getirmek istersen devamli Bulgaristan vatandaslari ile calisan bir ajans benim buldugum. Henuz basariya ulasamadik, ama sana da veririm telefonunu arzu edersen.

Pinar ne guzel kizinla hasret gidermissin. Gecmis olsun insallah hasta olmaz Nehir. bizimkinin de devamli burnu tikali. Gerci ben azimle hergun disari cikardim kizin. Bugun - 2'ydi yine ciktik biraz. Arabadaydi hep ama. Burun tikanikligi feci. Serum fizyolojik damlatip kucuk bir boru ile nefesimi icime cekip burnunu temizledigim bir sistem var. Ise yariyor ama devamli da serum fizyolojik damlatmak istemiyorum. Gecen gun Emine yazmisti sanirim, Dr 5 gunden fazla kullanmayin demis. Dun aksam burun tikanikligindan ememeyince gece 1:30 da yine temizledik ayni sekilde.

Arkadaslar bebisleriniz geceleri kac saatte bir emiyor. Belemir 7:30 gibi yatiyor. Ilk uykusu 4-5 saat suruyor, sonra 5 dakika emiyor. Sonra sabaha kadar her 3 saatte, bazen 2ye iniyor uyaniyor. Ben de 5- 10 dakika emzirip yatiriyorum. Ama buyudukce bu kadar sik emmemeli diye dusunuyorum. Yani soyle 12 de emip yatip sabah 6da uyanacagi gunler gelecek mi ???

Bebeklerini ayirma ve sallamadan uyutma cabasi gosteren herkese kolay gelsin. Bizim o konuda hastane cikisi direk odasinda isigi kapatip emzirerek uyutma cabalarimiz ise yaradi. Simdilik iyi gidiyor. Gece gunduz hep yataginda uyuyor. Emzigini veriyorum daliyor kendi kendine. Yalniz eldivene cok alisti. Sizler hala eldiven kullaniyor musunz? Ben ilk 2 ay kullanmadim, dokunmak cok onemli diye. Sonra yuzunde sivilceler cikinca 2 aylik eldiven takmaya basladik. simdi eldivenlerle gozlerini kapayip emzigini de tutarak uyumaya alisti. Cok dalinca emzigini atiyor. Emzikten degil de ilk etapta su eldivenlerden nasil kurtulacagiz bakalim :sad1:





Emine

Meltemcim teşekkürler..Ben de her gece burnunu temizliyorum mendille serum fizyolojik kullanmamaya gayret ediyorum.Benimki 3 saatte bir emiyor canım eldiven sadece ilk ay kullanmıştık tırnaklarını kesmeye başladığımdan beri kullanmıyoruz.
Ayşeencim sayfanıza koydum ama hadi buraya da koyayım damadımın resmini  :D


ışıl2006

Gözdecim geçmiş olsun neyseki erken teşhis edildi ve çaresi var allah dermansız dert vermesin (biraz geç oldu ama kusura bakma ) bu arada hiranın resimlerine bayıldım maşallah büyüyünce çok güzel olucak kızımız :icon_thumright:

ışıl2006

Emine Ceylinin iyi olmasına çok sevindim ek gıdaya geçmişsiniz hayırlı olsun yorucu ama zevkli olsa gerek bizde bir an önce geçsek keşke bu ek gıdaya geçme işi çok hoşuma gidiyor

Meltem bakıcı işiniz kötü olmuş inşallah ikincisi son olur taşınma işide baya yormuştur allah kolaylık versin

arkadaşlar şu devit 3 fazla verilince zararlı diye biliyorum fazlası bıngıldağın erken kapanmasına yol açıyor bıngıldak erken kapanıncada beyin yeteri kadar büyümüyor ondan zihinsel gerilik yapabilir ama bizim kullandığımız ölçü normal yinede doktora en erken giden bizi bilgilendirsin
Berke kalktı gitmem lazım

jbdun

kızlar günaydın ve iyi pazarlaarr ;)

öncelikle gülaycım başınız sağolsun, allah rahmet eylesin...

özlem ve ayşegül oğluşlarınıza maaşallah nazar değmesin pek tatlılar,ama o kadar tatlı olmalarından dolayı biraz sizi uğraştırsalar bişey olmaz canım:D
yakışır o yakışıklılara ;)

ayşen geçmiş olsun canım,önemli bişey yoktur inşallah.

meltem bakıcı işiniz hayırlısıyla ve uzun süreli olarak hallolur inşallah canım;)
eldiveni sormuşsun,biz doğduğundan beri takıyoruz malum tırnaklarından dolayı.40ı çıkana kadar kesmedik zaten tırnaklarını.Şimdi de kestiğimz zaman çıkartıyoruz,ama akşamları takıyoruz.Bi keresinde tırnağı uzunken gözkapağını ve gözünün beyazını çizmişti de ecrin hanım,çok korktum,allahtan gözündeki kızarıklık 2günden geçti :sad1:
eldivenini yiyo bizimkisi,çıkardığımızda da baş parmak değil de baş parmakla işaret parmağının arasındaki çukur yeri emiyo  :icon_scratch:

şu uyutma olayına gelince ben de meltem gibi hastaneden gelir gelmez odasında yatırdım.Şimdi gündüzleri oturma odasında yatıyor,akşam da odasında.Gece-gündüz kavramını oluşturabilmek için...
Ben ecrini akşamları 7buçuk gibi odasına götürüyorum,emziriyorum ve yatırıyorum.Gözü açık olsa bile bırakıyorum zaten 10dk içinde uykuya dalmış oluyo prensesim :D
ilk uyanması 3buçukta,sonra 5buçuk ve 7.ondan sonra da sürekli uyuyup uyanıo 11e kadar :D
ama bu hafta daha da düzene girdi;ilk uyanması 4 sonra 7buçuk ve yine 11e kadar uyuyup uyanıo, şimdi de uyuyo zaten :aferin:
hatta şu son 4gündür akşam 7de esnemeye başlıyo bebeğim,eee uyku vakti yaklaşıo ya ;D

emine maaşallah ceylin azra hanıma da :wav: damatla da resimleri pek hoş :icon_thumright:
yoğurdu sevmiş galiba resimlerden öyle görünüo :hello2:

pınarcım inşallah bebişin hasta olmadan geçer öksürük ve hapşuruğu...

hava güzel olursa biz de dışarı çıkcaz babişimizle bakalım ::) sonra da gelip ecrini banyo yapcaz :hello2:

Emine

28 Ocak , 2007, 13:01:37 #716 Son düzenlenme: 28 Ocak , 2007, 13:09:47 Emine
başardımmmmmmmmmmm  :muzz:  :hello2:
Ceylin dün gece odasında kendi kendine uyudu kızlar.Allah tüm isteyenlere nasip etsin.Dün gündüz yatağının içine girdim ben de orada oyunlar oynadık şarkı söyledik.Akşam yine yatağının içine girdim aynı şekilde nini falan söyledim.Sonra çıktım yataktan hadi iyi geceler kızım dedim öptüm.Nasıl dua ettim anlatamam ağlamasın diye.Baktım arasıra gözler açık etrafı seyrediyor ama ağlamıyor sonraki girdiğimde uyumuştu.Rüyada gibiyim inşallah bundan sonra da böyle devam eder. :aferin:
Işılcım jbduncum teşekkür ederiz.Bu arada az sonra havuç suyu vereceğim inşallah sever onu da .Görüşürüz iyi pazarlarr

puysal

İstanbulda lapa lapa kar var:)) evden izlemesi çok güzelde yarın nasıl gitcez işe bilmiyorum.. şimdi trafikde olur, 3 saate anca işe gideriz:(

Yaa bayanlar size bir sorum var.. kızımın 2 gündür burnu tıkanmıştı bize doktor daha öncesinde fizyosol diye bir burun damlası vermişti.. onu damlattım burnuna.. damlattıktan sonrada içeriğini okuyayım dedim...meğersem açıldıktan sonra 5 gün içerisinde tüketilmesi gerekiyormuş.. bizimkinin üzerinden oooooooooooooo ne 5 günü 35 günler geçti... kızıma bir zararı olmaz dimi? eşim su olmuştur o dedi...

pazar günü eczane aramaya gönderdim bende eşimi.. umarım bulabilir..

Kızım bir horluyor bir horluyor.. şu buhar makinalarının içine buhuseptin diye birşey damlatıorlarmış biliyor musunuz? o nedir bilginiz var mı?

Emine

28 Ocak , 2007, 14:02:52 #718 Son düzenlenme: 28 Ocak , 2007, 14:13:54 Emine
Burada da hava güneşli sıcacık.Dışarı çıkarırım artık bugün kızımı.Bu sene kış gelmeyecek sanırım buralara  :icon_sunny:
Pınarcım bizim aldığımızda da aynı gün içinde tüketilmesi gerekiyor yazıyordu ben de senin gibi bir hafta falan kullandığım olmuştu aynı damlayı.Huggies in Medline sağlık kampanyasından almıştık aradım oradaki doktorları.Ağzı açık ya mikrop kapabilir diye öyle yazmışlardır dedi şu ana kadar birşey olmadıysa olmuyordur demektir dedi.Ama göze damlatacaksanız mutlak yenisinden açın dedi.Buhar makinalarına buğuseptil damlatılırsa makina bozuluyor bizimkine özellikle suya birşey karıştırmayınız diye yazmışlar siz de kullanma kılavuzuna bir bakın isterseniz sonra bozulmasın.Kullanmak istiyorsan kaynar su dolu bir kaba koyabilirsin.O da aynı etkiyi yapar.Buğuseptil viks gibi bişey yani buhar yoluyla teneffüs edildiğinde mentollü birşey burnu açıyor.

puysal

Eşim gitti yenisi aldı.. artık bunu kurallarına göre kullanacağım:))

Burada kar yağışı durdu ama hava buzz gibi:)))

Bizim buhar makinasınında kullanım kılavuzunda aynı şey yazıyor.. suya bişi katmayın diyor:))) Daha borcunu ödüyorum birde bozulursa içim yanar valla..

Emine ,kızını yatağına alıştırman konusunda hatta sallanmadan uyuması konusunda seni takdir ediyorum ama maalesef taklit edemiyorum:((( Şimdi ben bir düzen kursam yarın kayınvalidem yine ayağına alacak.. istikrar olmadan bu işi başaramayız.. biz sallamaya devam edeceğiz:((( ağırlaştıkça zorlaşıyor ama yapabacak bişi yok..
Kayınvalideme konuyu anlatıncaya kadar ayağımda sallamayı yeğlerim:P

bugün kızıma havuç suyu içireceğim.. bakalım beğenecek mi:) çok merak ediyorum..

şimdi banyo zamanı.. hepinize iyi pazarlarrrrrr