EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

puysal

Merhaba bayanlarrr.. Akşamdan akşama oturuyorum bilgisayarın başına ama o kadar çok yazmışsınızki.. oku oku saat kaç oldu:)

Ayşen cim.. salgın var salgın ben yeni yeni kendimi kurtardım ama malesef kızımı hasta ettim.. Viritük bir grip türüymüş..Kızımı bugün acil e götürdük.. artık bir antibiyortiği iki tane öksürük ile ilgili şurubu ve bir burun fıs fısı var.. 

Haslandığından beri o kadar mız mız ki anlatamam.. benim sabrımı deniyor.. bazen patlıyorum ama babası yardımıma koşuyor.. Allah razı olsun.. hem beni hemde kızını idare etmeye çalışıyor adamcağız..

bu arada buhuseptin aldım:) buhar makinasının sıyuna biraz damlattım.. evin içi nane nane koyuyor artık:) ama kızım bayağı rahat nefes alıyor.. tabi ilaçlarada başladık onlarında etkisi var..

bu arada hastalıktan mıdır anlayamadım sütüm acayip azaldı.. zaten sağıp veriyorum diye azalmaya başlamıştı.. şu son 1 haftadır çok azalma... iş yoruyor.. evde olduğum günler uyuyup dinlenebildiğim günler sütüm birazda olsa artıyor.. günce 5 sat uyku ile bu bünye süt yapmıyor:((( umarım geçici bir durumdur.. En azından 6. ayın sonuna kadar idare edebilsem. :y25:

ş,imdi uyumam lazım.. yarın iş var.. zaten şimdi kızda uyanır..

herkese iyi gecelerrr

seyda

Aysen,
ben de hastalandim malesef. esim bir haftadir bademcik iltihabindan evde yatiyodu ve bütün uzak durma cabalarima ragmen bana gecti. üstelik yataklari bile ayirip misafir yatagina göndermistim. benim de artik tüm derdim Melis Ara ya gecirmemek. maskeyle dolasiyoruz evde ikimizde. öyle komik bi bakisi varki bize bayiliyorum. hele bazen memede nbasini kaldirip kaslarini catip annesine bakiyo bu uzayli kim der gibi :laughing7:
ama gercekten ise yariyor maske yani en azindan su ana kadar yaradi insallah bulastirmadan atlatirirm. sen de al tavsiye ederim. yanliz yine moralim bozuk biraz cünkü doktor penisilin verdi ve "cok az süte gecer bebege de zarari olmaz bebekler hasta olunca bir tek penicilin veriyoruz antibiyotik olarak" dedi ama ana yüregi iste :)
arkadaslar ben de taktim su DeVit3 olayina 3-4 gündr vermiyorum ama bi yandan da korkuyorum yani. bu arada Gözde söylediginde haklisin, bizim doktor 4 damla dedi ve buradaki prospektüste de günde 4 damla yaziyo. nasil yani ya her doktor farkli mi karar veriyo??? bu arada bizim doktor gecen hafta 1-2 cm acik kalmis bingildak dedi bende taktim simdi cabuk mu kapaniyo kizimin beyni nasil gelisicek diye...sizin doktorlar muayenede bisey söyledilermi bu konuda? sizin bebeislerin kafalari ne alemde kizlar ???

puysal

Merhaba arkaşlarrrr.. sabah sabah bir kontrol edeyim dedim ama herkes uyuyor herhalde:))

Devit3 ü vermeyi ihmal etmeyin arkadaşlar, bu ilaç bebeğinizin bıngıldağının kapanması için gerekli.. çok veririseniz bıngıldak çabuk kapanır az verirsenizde bıngıldak uzun sürede kapanır. Her ikisininde bebek için sakıncaları var anlayacağınız.
Devit3 ü eğer direkt olarak bebeğin ağzına damlatıyorsanız 3 damla ama önce bir kaşığa damlatıyor sonra bebeğe veriyorsanız 4 damla.. unutmayın bebeğe kaşıkla verdiğiniz her ilacın 1 damlası kaşıkta kalır.

Bu kadarda kuşkucu olmayın.. tüm dünyada kullanılan bir ilaç ve bizim bebekliğimizdede varmış..

Şeyda cım bende antibiyortik kullandım, Agumentin.. tüm çabalarıma rağmen bebeğime geçti hastalığım.. doktor kızımada bebekler için olan agumentinden verdiprospektüsünde 2 ay - 6 yaş arası çocuklar içindir yazıyor.

Herkese çooookkkk sağlıklı günler dilerimmmmmmmmmmmmmmmmmmm..

aslı

günaydınlarrr,

ayşencim geçmiş olsun. Ben genelde hasta olacak gibiysem bir limonu sıkarım içine de biraz tuz karıştırıp içerim. genelde işe yarıyor yaramasada c vitamini almış olursun  :)

Seydacım doktor çabuk kapandığını düşünseydi muhakkak sizi uyarırdı bence kafana takma ama dr.'a gittiğinde sen yinede sor ve içini rahatlat. bence Pınar olayı çok güzel açıklamış  :icon_thumright:

Özlemcim benim kızımda 3. aydan önce daha sık sıçrıyordu şimdi epey azaldı. Tam uyudu derken hop sıçrardı. Doktora sormuştum ben uyurken ise sorun yok dedi. yalnız gündüz uyanıkken sıçramaması gerekir diye de söylemişti.

bende bizim cadıyı yüzüstü yatırınca direk ellerini bulup emmeye başlıyor. Eline ulaşmak için yaptığı çalışma ise takdire değeer doğrusu 




Tebessüm :)

pınar geçmiş olsun sana ve kızına...umarım çabuk atlatırsınız.. :)
emine bu dr. pek yaban atılacak bi dr değil, kadir tuğcu.. mesele de zaten 4 ayak 2 ayak meselesi değil.neyse...
özlem bizimki de sıçrıyodu önceden, yüzüstü yatırmya başlayınca kesildi..yatak sert olsun çarşaf gergin olsun, korkma bişey olmaz Allah ın izniyle.. onlar nefes alcakları şekli bilir. korku olayı da 4-6 ay gibi geçiyormuş. bizimki de ani ses ve hareketlerden çok irkilyo.
gözde;; teşekkürler teyzesi yağızım iyi şükür. oğlum bekar, kızınıza talip olabiliriz yani. :icon_thumright:
tırnak meselesi açılmışken sorıyım dedim. ayak tırnaklarını kesmeye başladınız mı?? bizim kesecek kadar yok daha.

gaski

Puysal, geçmiş olsun. Umarım kısa sürede iyileşir kızın. Bu arada devit 3 konusunda bende birşey söyleyim. Büyük oğluma ben gereğinden çok fazla vermişim 3 damla yerine 8 damla, ama herhangi bir sorun yaratmadı. Bizim götürdüğümüz doktor fazlası başın fazla büyümesine ve böbrekte taş oluşmasına neden olabilir demişti. Küçük oğluma 3 damla veriyorum aynı zamanda ferrum sanol kullanmayada başladık.

desree (Özlem)

Merhaba, oğlum bu gece çok güzel uyudu maşallah  :occasion5: inşallah hep böyle olur şu yüzüstü yatırmayı çok denedim ya yüzünü komple yatağa gömüyor ya da kollarının üzerine kalkıp etrafı seyrediyor varsa bir formülü söyleyin arkadaşlar en azından gündüz öyle yatırırım uyur belki
Ayşen bende kronik faranjit var eğer antibiyotik kullanmazsam iltihap kaplıyo boğazımı Selim 25 günlükken hastalandım hemen dr a gittim ona göre ilaç verdiler hem ona geçmesini engelledi hemde ben ayakta geçirdim bence dr a gitmelisin Tuna ya geçmeden.


Allahım;değiştirebileceklerim için güç,değiştiremeyeceklerim için sabır, her ikisi arasındaki farkı anlamam için akıl ver

jbdun

günaydın kızlar :flowers:

gaski hoşgeldin canım ;)

ayşegülcüm biz de henüz ayak tırnaklarını kesmiyoruz.
ben hiç kesmedim devit3ü.3er damla veriyorum her gün :)

jbdun

özlemcim çok sevindim canım,inşallah bundan sonra böyle gider selim in düzeni :icon_thumright:

Tebessüm :)

gaski hoşgeldin.oğullarını güle güle büyüt.. ;)
özlem çok sevindim selimin rahat uyumasına.inşallah hep böyle güzel güzel uyur da anneciğini üzmez... :sleepy1:
memede uyumuyo mu hiç selim?memede uyursa hemen yüzüstü koy yatağına. bi alıştırablsen çok rahat edersin. dr bize, başını yatağa gömücek nefes alamıycak diye korkmayın demişti, hatta yağızın başını hafif bastırır gibi yaptı yatağa yağız hemen kafasını çevirdi. Allah yardımcın olsun özlemcim.
jbdun biz de başalmadık ayak tırnağını kesmeye.kesecek kadar yok  zaten.el tırnaklarını da haftada bir kesiyorum.çokçabuk uzuyolar..
şeyda geçmiş olsun Allah şifa versin..
ayrıca özlem bende de kronik faranjit vardı.ne zor bişey bililrim.ama evlendikten sonra (yani ailemin evi kaloriferliydi, evlendikten sonra elektirkli soba yakmaya başladık. malum kalorifer çok kurutuyo havayı ve faranjiti tetikliyo) hiç olmadı gibi bişey.ben o zamanlar günde 15 bardak filan ıhlamur içiyodum yumuşasın boğazım diye.
ayşen dr. a gitsen gerçekten iyi olacak canım.tunacığa geçmesin,minnacık o daha annesi. :icon_flower:

Ardaömür(Arzu)

30 Ocak , 2007, 12:21:53 #775 Son düzenlenme: 30 Ocak , 2007, 12:27:22 ardaömür(Arzu)
Günaydın arkadaşlar bugün bizim evlilik yıldönümümüz 14.seneye giriyoruz acayip mutluyum aranızda benim kadar eski varmı bilmiyorum ama inşallah sizde bu yılları benim kadar mutlu geçirirsiniz  :love9:

[eklenti yönetici tarafından silindi]



Ardaömür(Arzu)

Ayşegül sayfamıza uğramışsın teşekkür ederiz  çok mutlu olduk.



Ardaömür(Arzu)

EMİNE özellikle sana sesleniyorum eşin bu konularda daha bilgili diye.Ayça ve pirzolasının sayfasına girdim  orada Ayça bebeklerin resimlerinin kötü amaçlı kullanabileceğinden bahsetmiş ve resimlerini almış böyle birşey olabilirmi olabilirse tüm anneler olarak bu insanlara birşeyler yapmalıyız  bu sitedeki tüm annelerinde aynı şeyi düşündüğünü zannediyorum.Gerçekten böyle masum birşey yapmaya çalışıp sadece bebeklerimizden konuşup bilgi paylaşımı yaparken iğrenç insanların böylesine adice şeyler yapmasına inanamıyorum Kafayı yemek üzereyim
ACİL BİLGİ BEKLİYORUZ



Emine

30 Ocak , 2007, 14:02:04 #778 Son düzenlenme: 30 Ocak , 2007, 14:03:36 Emine
Pınarcım geçmiş olsun küçük hanım biran önce iyileşir inşallah
Şeydacım geçmiş olsun sana da bıngıldak açıklığı normal dedi muayenede normal deyince ben de normali nasıldır diye sormadım bi daha zaten taramalı tüfek gibi ardarda soru sordum adama  ;D
gaski biz de ferro sanol kullanıyoruz bir de ben bakayım tadına dedim bakmaz olsaydım o kadar iğrençki canım kuzucum nasıl yutuyor hem de 10 damla günde çok canım sıkıldı.Zaten ağzına damlatayım derken etrafa saçılıyor lekesi çıkmıyor ferrum alacağım kırmızı renkte olandan onun lekesi çıkıyordu belki tadı daha güzeldir bakacağım bi.
Özlemcim gözün aydın Selim bey annesine acımış üzmemiş bu gece
Ayşegülcüm ben ayak tırnaklarını da kesiyorum.Bir yerde okumuştum 2 yaşından sonra kesilir falan yazıyordu sordum doktora olurmu öyle şey uzadıkça kesilecek tabiki dedi.Ceylininkileri doğduğundan beri 2 defa kestim.Özellikle baş parmağınınki çok uzamıştı.
jbduncum sana da günaydın  :-*
Arzucum evlilik yıldönümünüz kutlu olsunn.Allah bize de o günleri göstersin  :flowers:
Arzucum insanların niyeti kötü olduktan sonra ne yapsan engel olamazsın.Kafaya takan insan senin bilgisayarına da girer alır o fotoğrafı.Bu insanları tesbit etmek imkansız tabi.Bu site için kopyalanamama özelliği koyacağız yakında canım.Devlet çocuk pornosu yapan insanları bulup yoketmedikçe bir çözümü yok gibi.Allah belalarını versin inşallah  :cussing:


KEREM BİLGEM

Merhaba arkadaşlar, Siteye yeni üye oldum. Henü kullanmayı çok iyi bilmiyorum.

Benim de 27 Eylül doğumlu Kerem Bilge adında bir oğlum var.

Hepinize sevgiler.

Nihal :hello: