EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

aslı

günaydınlar,,

Benim bildiğim anne sütü 4-6 aydaki bebeğin ihtiyacının tamamını karşılar. Bu dönemden sonra bebekler ek besinlere ihtiyaç duyarlar. Ek besinlerle birlikte anne sütüne devam edilmeli diye biliyorum. Eğer sütün devam ederse 2 yaına kadar bile emzirebilirsin diye biliyorum.

zehracım emzirebildiğin kadar emzir bence

benim kız uyandı...



Filiz

amannnnnnnnnnn sayfalar almış gitmiş başını valla daha okuyamadım ama okuyacağım :) kaç gündür bi yoğunluk içerisindeyim anneme falan gittim haftasonu dışarı çıktık derken bayaa zaman olmuşşşşşşş.. en son yazıya cvp yazayım bari:) bende iki yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorumm tabi emerseeeeee :))

ponçik

 :icon_flower:  jbdun canım doğumgünün kutlu olsun   [/size] :wav:

en sevdiklerinle daha nice uzun seneler dilerim   :occasion16:
[/i]



Filiz


ayşen

jbdunun dogumgünü mü?? nica yıllara canımmm  :muzz:  :muzz:  :smileinbox:

ben de işallah 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum, tabii emerse aynen :)

biz oğlanla birlikte döküyoruz saçları, benimkiler de onunkiler de dökülüyo :( benimki bakımsızlıktan tabii, kestiremedim daha ve kırıldı da kırıldı...

tuna dün baya bi uyudu, çocuk babası evdeyken uyuyo, sanırım huzurlu oluyo (ben de rahat oluyorum ya ondan mı acaba). 3 gündür de kakamızı yapmıyoduk gene, gece huzursuzdu biraz, ama demin bir yaptı tam yaptı  :wav:

filiz hoşgeldin , özlettin kendini  :caca: gez toz bizi unut var mı yöle :P  :laughing7:


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

Filiz

amannn ayşen hee geziyorum tozuyorum anneme gittim 2 gün kaldım burnumdan geldi Emre bi durmadı ağladı bi huysuzlaştı hiç sorma eve gelince ohh dedim hiç böyle yapmazdı artık ev dışındaki yerlerimi yadırgıyor nedir anlamadım evde sustu çok şükür.. ne var ne yok bakalım hiç sorma benimde saçlarım çok dökülüyor anneme gittiğimde anca hemen en yakındaki kuaföre kendimi atıp kaş bıyık olayını hallettim ama saça giremedim valla:)

Bu arada birşey soracağım laser epilasyon yaptıran var mı içinizde bu  igneli olandan??

seyda

Zehra,
bu fizik tedavi nasil bisey? yani bebekler icin olani nasil demek istedim? kafasina bazi hareketleri mi yaptiriyolar? Melis Alara da hep sola dogru ceviriyo kafasini o yüzden sol tarafi biraz daha yassildi. haftaya baska bi doktora götüriyim bakiyim o ne diyecek belki burda da öyle bi uygulama vardir.

jbdun

gonca canım burdan da çok teşekkür ederim ve ayşen ve filiz :hello2:

filizcim sen de hoşgeldin,arayı baya açtın yaaa :caca:
ben de kaş bıyık olayına girsem ii olacak ;D
lazerliyi bilmiyorum filizcim

Filiz

valla sormaaaaaa emrenin kıyafetlerini makinaya koymam lazım mutfağı toparlamam lazımmmmm evi süpürüp toz almam lazımmmm :(( karnım ağrıyooooooooooooo

jbdun

kolay gelsin ve de geçmiş olsun canım ;)

regl mi oldun yoksa öylesined mi ağrı?

Filiz

yok canım ben daha regl olmadım. geçen dr gitmiştim ağrı kesici vermişti bundan sonra rahmin küçülmeye başlayacağı için karın ağrın olur demişti o başladı herhalde ama ben aksi gibi onun verdiği ağrı kesiciyi almadım neyse minoset içeyim bari..

jbdun

ha normal doğumda oluyomuymuş öyle,emziriyosun ya bebişe de geçmez mi ağrı kesici?

ayşen

allalaa  ben de olmadı öyle bi ağrı  :dontknow: benim de çamaşır yıkandı asmaya gidemiyorum , tuna çıktıım an yaygarayı basıyo odadan... uyusun artık öyle asıcam...

filiz tuna da öyle, dışarda bi yere gttk mi eğer hoşlanmadıysa çok sıkılıyo, en sonunda ağlıyo patlayıp ama sevdiyese, ferah ve sakin bir ortamsa genelde huzurlu oluyo, tabii çok uzatmadıkça ( bi yerde en fazla 2-3 saat falan  duruyo) bu arada ben yaptırmadım lazer epilasyon hiç..


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

Filiz

jbdun ben sezeryan oldum normal değil canım ama ne bileyim dr dediği çıktı ağrımaya başladı valla :(( minoset içtim biraz hafifledi yok minoset in zararı hamilelik ve emzirme döneminde içilebiliyormuş.

Ayşen cim demekki herkes de olmuyor bende ağrı yapmaya başladı neyse buda geçicek :) evet yaa bizimkiler sıkılgan benimkide öyle bi tuttumu inadı yok susmuyor mümkün değil hoplat zıplat daha çok coşuyor ağlamaktan mecburen eve dönüyorum ama temiz havaya çıktığımızda duruyor etrafı inceliyor zaten artık portbebe yede olmuyor..

ya ne diyorum biliyor musun ben bu emre nin arabasını anakucaklı aldığıma çok kpişmanım anakucağı öylecene balkonda duruyor hiç kullanmadım acaba yaza falan kullanır mıyım diye düşünüyorum ama o zamanda arabası var ne gerekli olmaz ki.. bari arayı çok acmadan ikinci bebeğide yapayım da eşyalara yazık olmasın :)) belki o yaz çocuğu olur anakucağını kullanırım bu arada2. bebeği düşünen var mı ? bana hep bak hazır bebeğinde oldu arayı açmadan 1,5 -2 sene içinde ikinciyide yap diyorlar sonra rahata alışırsın çok zor gelir diye öğüt veriyorlar haklı olabilirler mi ama benim yüreğim bi 10 sene ikinciyi kaldıramaz heralde :)

Emine

seydacım park yatak şöyle birşey 3 katlı .Bebek 8 aylık olana kadar en üst katta yatıyor sonra orta bölüme geçiyor oyun oynayacak duruma gelincede en alta konuyor.Katlanıp taşınabiliyor.Üzerine oyuncaklar vs takılıyor.Ceylin kendi odasına geçene kadar yanımızda yatacak diye aldık ayrıca gezmeye yazlığa vs yatılı gidersek pratik birşey.
Zehracım senin de Hicri yılbaşın kutlu olsun.Ben de 6 ayı sadece anne sütüyle geçirmek istiyorum sonra sütüm bitene kadar emziricem ek gıdayla beraber..
Filizcim yaptırmadım hiç laser epilasyon ağda bile yaptıramıyorum ben acısından onda bayılır kalırım herhalde tek tek yakıyorlarmış  :icon_pale: 2. çocuğa gelince sezeryan olmasaydım hemen isterdim ha bir ciyaklayan ses ha 2 ikisi bir arada çıkardı.Ben ileriki yaşlarda hiç çekemem sanıyorum vücudum şimdi dayanmıyor 2 yıl sonra yapabilirsin tekrar doğum demişti doktor hemen düşünüyorum yani Allah kısmet ederse..Vücutta dağılmışken ikisi bir arada çıksın sonra toparlarız yavaş yavaş  :laughing7:
jbduncum doğum günün kutlu olsunnn