EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

babyh23

evet canım her regl de daha da inceleceğiz yaşasınnn! :wav:
bende bişeyler tattırmak için erken olduğunu düşünüyorum bizim kontrolumüze çok var daha doktora soracağım o zaman bakalım ne diyecek.ama herkes 6 ay sadece anne sütü dediğine göre bir bildikleri vardır heralde.inşallah yarın kontrolünüz ve aşınız sorunsuz geçer.ben her aşı öncesi geriliyorum valla ateşi çıkacak falan diye ama çok şükür daha öyle bişey olmadı
       

Filiz

ayşennnnnnnnnnnnnn ohhhh ne güzel sizde az gezmiyorsunuz heee sizi gidi gidiii :))))))))))) astın mı kız çamaşırları yoksa oturuyon mu hala tembel tembel hiç bana çekmemişsin :)))))) ben bugün o kadar işi bıraktım eltimle gezmeye gittik saat 7 idi 3 saat boyunca maşallah oğlumun gıkı çıkmadı çok şükür:))

Arkadaşlar hastanelerin doğum katlarındaki yazılara dikkat ettiniz mi eğerki süt problemi yoksa ilk altı ay anne sütü almalı mümkünse 2 yaşına kadarda devam edilmeli şeklindi sloganlar var. Demekki bir faydası varki 2 sene diyor:)

Zehracım neden kendin uğraşıyorsun oralarda kuaförler almıyorlar mı ayyyyyyy ne kötüüüüü;((((((

bugün bi epilasyon merkezi ile görüştüm kaş,bıyık, ve bikini bölgesine yaptıracağım ama maalesef emzirme döneminde yapılmıyormuş:( emre 7 aylıkken başlayabilirmişim ama o zamanda yaz geliyor önümüzdeki kışa kaldı neyse sağlık olsun :)


berilce

valla seyda benimde iki abim var biri 5 biri 6 yas buyuk ilallah yani:) tek kiz olunca zor oluyo abilerle...ben de hep kizim olsun istedim o yuzden Allahimda kiz verdi:) hayirlisi olsun dedim tabi once...neyse ben daha fizik tedaviye baslamadim,randevumuz var subatta doktor bi gorucek bakalim ne dicek,ozaman haber veririm,sen bi cocuk doktoruna danis bakalim onlar oneriyolar cunku... ama ben kendimde hareket yaptirdigim icin cok aman aman bisey yok,doktor zaten soz bilirsiniz dedi sadece bi gorsun bakalim dedi... valla bana 2 yasina kadar emzirmek pek anlamli gelmiyo  ??? bir yas tamamda 2 yas cok... bir yasina kadar ne kadar emerse emsin kizim sutum yettigi surece ama bi yasinda ben biraktirmayi dusunuyorum,bu da benim dusuncem tabi ...  gorusuruzzz.

meltemk

Jbdun dogumgunun kutlu olsun. Bebisinle ailenle huzurlu mutlu yillar.

Sevde sizin de evlenme yildonumunuz kutlu olsun. Nice bol bebisli yillara. :D

Emzirme konusunda mumkunse 2 yas deniyor ama benim is hayati ile cok zor. Su 6 ayi sirf anne sutu ile atlatsam ama o bile zor gozukuyor. Ben 5. ayda ise donuyorum ve dolapta hic sut stogum yok. O zamana kadar da yapabilir miyim bilmiyorum. Iste de sagmam zor zaten. Herhalde o zaman yavas yavas mamaya da geceriz. Tabii Belemir biberonu reddedip aclik grevi yapmazsa.

Sanirim aramizda en erken bebis dusunen benim. Tek sorun su kilolar. Ben 22 kilo almistim. Hala 13 kilo fazlam var. Simdi hamile kalsam herhalde 100 kilo bitiririm hamileligi. :sad1: Doktorumla konustum. "Tavsiye edilen 2 dogum arasinda 2 yil olmasi. Ama bu tum dunya capinda bir istatistik. Yani az gelismis as beslenen toplumlari da iceriyor. Sen istiyorsan daha once de olur" dedi. Cunku benim istegim biraz abarti olacak ama 6 aylikken emzirmeyi birakip hamile kalmakti. Zaten normal dogum yaptigim icin cok da zor olmaz. Simdi kilolardan dolayi dusunuyorum biraz. Boylece 2. hamilelik iznimde evde olup Belemir'in guzel zamanlarini yakalarim hemde diye hayal kuruyorum. Sanirim isten kaytarmaya calisiyorum. Tabii hamile kalmak icin calismalara baslamak lazim ki bu yari uyur yari uyanik geceler bu ise uygun degil, :toothy10:

Onun disinda bizim biberon calismalari tamamen tavsadi. Tasinma hazirliklar tam gaz devam ediyor. Haftaya bugun tasiniyoruz insallah. Bugun Belemir'i bebek oyun sinifina goturdum. hic sosyal degil valla bizim ki. Basiyor yaygarayi. Ama ben azimliyim haftaya yine gidecegiz.






Lily Wonka

22 Ocak , 2007, 23:18:45 #499 Son düzenlenme: 22 Ocak , 2007, 23:21:08 muallime (Gözde)
Zehra'cım hatırlattığın iyi oldu.. Hepimizin Hicri Yılbaşı kutlu olsun!.. :hello2:
Sevde, sizin de evlilik yıldönümünüz kutlu olsun, eşin ve bebişinle nice mutlu senelere inşallah.. :love3:
Jbdun, doğum günün kutlu olsun hayatım! :occasion16: Bir de Jbdun, Jbdun nece? anlamı ne? ve nasıl okunuyo? :laughing7: Ahiret soruları gibi oldu ama çok merak ettim yaw..
İlkay, bu bahsettiğin ağrı regl öncesi olan bi ağrı mı? Benim de birkaç gün önce çok şiddetli bi ağrım oldu.. Adet sancısına çok benziyordu. Sonra geçti.. ???
Ben de kızımı emzirebildiğim kadar emzirmeyi düşünüyorum. Malum, anne sütü 9. aydan sonra bebeğin temel gıdası olmaktan çıkıyor, fakat koruyucu niteliği asla değişmiyor.. Hayat iksiri bu arkadaşlar! Kuzucuklarımız faydalanabildikleri kadar faydalansınlar.. Yalnız ne var, Seneye Eylül'de yani Hira 1 yaşındayken iş başı yapıyorum nasipse.. Dolayısıyla ister istemez sütten kesmek zorundayım.. :'( Belki sabahları ve geceleri emzirmeye devam ederim.. Ayşen'cim, ısıtılan tek oda, salona asılan çamaşırlar.... Bizim evi anlatıyorsun sandım! :laughing7:



Lily Wonka

22 Ocak , 2007, 23:29:08 #500 Son düzenlenme: 22 Ocak , 2007, 23:56:56 muallime (Gözde)
Meltem, aslında benim de idealimde arka arkaya bebek sahibi olmak vardı ama koşullar işte.... 2. bebeği en erken 3 sene sonra düşünüyoruz.. :-\
Ha bu arada, Pınar'cım, Nehir ateşlenmiş.. Geçmiş olsun.. Allah hastalık vermesin de varsın aşıdan olsun çekilecek sıkıntı.. :)



Emine

Berilcim o göbekten bende de var hiç merak etme ben ki eskiden denizde güneşlenmeye çekinirdim kaburgalarım sayılıyor diye şimdi araki bulasın  :laughing7: Ben de hep kızım olsun diye dua ettim.Allah dualarımı kabul etti.2. kız erkek farketmez artık :)
Seydacım park yatağın marka modeline göre değişir içindeki yatağı ince gelirse içine yatak alıp ayrıca koyabilirsin.
İlkaycım ben şu bıngıldak kapansın kazıtıcam kızın kafasını.Ek gıdalara da doktor başka birşey önermezse 6 ay dolunca geçmeyi düşünüyorum.
jbduncum kontrolünüz iyi geçer inşallah
Filizcim bizde bu akşam gezmeye gittik ama kızı annem geldi ona bıraktık akşamları hava çok dumanlı zehir gibi oluyor burada dışarı çıkarma istemedik.
Meltemcim bebek oyun sınıfı nasıl birşey neler yaptırıyorlar?
Gözdecim sende üzülme hiç değilse 1 yaşına kadar bebeğinle olabildiğin için şükret.Daha çoook zamanın var
İyi geceler arkadaşlar yarın görüşürüzzzzzzz
:sleepy1:


Lily Wonka

Sana da iyi geceler Emine, yarın iyi haberlerini bekliyoruz inşallah.. :)
Ben de ilk bebeğini kız arzu edenlerdenim.. Allah gönlüme göre verdi.. Yalnız, cinsiyeti belli olmadan önce çok fazla dile getirmemiştim; Allah hayırlısını nasip etsin diyordum.. Orası öyle aslında; kız erkek farketmez hayırlı evlat olduktan sonra....



babyh23

oğluşumu uyuttum geldim kimsecikler yok galiba.bizimki bu akşam biraz huysuzdu ayakta sallamak zorunda kaldım.normalde sallamıyordum emzirirken uyuyordu bu akşam bi derdi vardı ama anlamadım.uyudu neyse kuzucuğum...

gözdecim evet bahsettiğim ağrı regl öncesi ağrıymış ama ben başta anlamadım bu kadar erken olmayı beklemiyordum çünkü.sezeryan olduğum için üşüttüm herhalde dikişlerim sancılanıyor diye düşündüm.belki sende regl olacaksındır.emzirme konusuna gelince hayat iksiri olduğuna bende katılıyorum bir problem olmadığı sürece emzirmek faydalı diye düşünüyorum.

meltemk sana taşınma işlerinde kolaylıklar diliyorum.bende 1 ay önce taşındım bebişle toplanmakta yerleşmekte zor oluyor gerçekten Allah yardımcın olsun.

eminecim bıngıldak kapanınca kazıtmak iyi fikir.ayrıca inşallah yarın doktor randevun güzel geçer ve boşa endişe ettiğini görüp rahatlarsın.hepinize iyi geceler arkadaşlar
       

Lily Wonka

Galiba forumda bi tek ben kaldım.. Ay nasıl da laflayasım var.... Hıh! Aklıma bişii geldi onu anlatiim ben de..
Arkadaşlar, bebişinizin kocccaman oyuncağı olmak ister misiniz?! "Zaten öyle değil miyiz?  ::)" dediğinizi duyar gibiyim.. Hayır, ben gerçek bi oyuncak olmaktan bahsediyorum. Yapmanız gereken tek şey Onunla vakit geçireceğiniz zamanlarda çok renkli giyinip, Ona özel süslenmek.. (Tıpkı kocamıza özel süslendiimiz gibi.. ;)) Bebeğinizin ilgisini çekmek, Onu heyecanlandırmak ve mutlu etmek istiyorsanız; canlı renklerde cıvıl cıvıl kıyafetler giyebilir, renkli büyük küpeler, kolyeler, tokalar (dileyen abartıp Bir Demet Tiyatro'daki Mücver gibi bile olabilir.. :laughing7:) takabilir, saçlarınıza hergün ilginç biçimler verebilirsiniz.. Emin olun bebeğiniz bu değişimi derhal farkedecek ve annesine baktıkça duyduğu keyif iki katına çıkacaktır! :D Hele bir de Onunla rutin sohbetleriniz dışında bol şarkılı, mümkünse bol jest ve mimik içeren oyunlar da oynarsanız; mmmmmaaahhh...tadınızdan yenmez.... Kafanızda bi "yürüyen dönence" figürü mü oluştu??? Amacıma ulaşmışım demektir.. :D Tavsiyesi benden, uygulaması sizden..
Bebişlerinizi -sanal özgürlüğüme güvenerek- moh moh öpüyorum! :-*

Neyse, ben de kaçiim bari.. Uykum da yok ama.. Gelir nasıl olsa....



Zara82

dur muallime bende burdayim geliyomm


biz forumun gece kuslari olduk :muzz:



meltemk

Emine evet yarin iyi haberlerini bekliyoruz. Icini ferah tut. Belemiri Gymboree http://www.gymboree.com diye bir oyun sinifina goturuyorum. 45 dakika bebislerin motor gelisimleri icin, anne bebek iliskisi icin masaj, oyunlar sarkilar falan yapiyoruz. Sanirm Istanbulda da var. Ama Izmir de maalesef. Biz bugun 4 bebekti. Simdi 6 aylik siniftayiz. buyuyunce obur siniflara insallah. Ama tabii bebekler her zaman cok ilgili olmuyorlar. Su an cok anlamiyorlar. Daha dogrusu Belemir yavas yavas anliyor. Fakat biraz baska bebekleri falan gorunce korkuyor bazen. Dedim ya cok sosyal benim kuzum ;D 19 gunluk bebek bile getirenler var. Sizin oralarda da vardir belki. Hatta sen kurabilirsin belki. Bebegimonline'da da reklam verirsin. Ceylinle de birlikte olursun hep. :love8:

Seyda park yatak bende aldim gecen Turkiyeye gidisimizde. Belemir, annemlerde 2 hafta onda yatti. Gelirken cok esya vardi getiremedim. Ama tatiller icin pratik bir cozum. Ben ortapedik yatakta aldim senin gibi dusunup. Yani o yattigi yer cok ince diye. Fakat bebeklerin yatacagi kata, ona hamak deniyor, park yatak koyunca cok yukseliyor. En azindan kraftta oyleydi. ben sonra oyun siltesi alip onda yatirdim. Ortapedik yatak elimde kaldi. Belki buyuyunce TRye gidince kullaniriz anneannede.
Su fizyoterapi olayini ben de sorayim bak doktorumuza. Yoksa tepsi kafa kalacak kizim :)

Bu mesaji yazarken Belemir uyandi emmek icin. Kucagima alinca oyle araniyorki memeyi bir kez daha cok duygulandim. Bu bebekler Allah'in dunya uzerindeki en buyuk lutuflari. Oyle sansliyiz ki geceleri bebislerimizi kucaklayabildigimiz icin.

Herkese iyi geceler. Gerci bu gece forumda kimse yok. Umarim bebislerde anneleri de uyuyordur.






Zara82

evettt yine cosmusunuz maasallahin var, kizlar eger biz bu kadar internet baglisiysak...cocuklarimiz nasil olacak acaba  :laughing7: analarina cekerlerse yandik  :o

ilkaycigim, benimde hersey pembe...eger oglum olursa komple degisecek hersey..büyükler dediler aslinda ortak bir renkte yapin herseyi diye ama insan heves ediyor iste..bakalim hayirlisi..
ya ben iki kere regl oldum göbek o kadar inmedi  :caca: bir de su sac kestirme isini ben anlamiyorum..bence hic gerek yok..ben düsünmüyorum kestirmeyi..benimde bebekken kesilmemis...bebekkende simdide cok gür saclarim var...ben belki yazin türkiyeye geldigimizde kestiririm o da sicaklarda rahat etsin diye ama kel olacak sekilde degil  :D
Ek gidalar icin bende erken oldugunu düsünüyorum...bende 6. ayini doldurduktan sonra baslayim diyorum tabii doktor baska birsey demezse...aslina bakarsaniz en kolayi emzirmek...ek gidalara gecince isimiz daha cok olacak sanirim...

Sevdecigim evlilik yildömünüzü bende tebrik ediyorum. Allah nice güzel yillar gecirmenizi nasib etsin..bebisinizle :hello:

jbdun ve emine güzel haberlerinizi bekliyoruz insaallah... :icon_flower:

Filizcigim bizim buralarda türk kuaförleri cok az, hatta benim kaldigim sehirde hic yok  :sad1: olsa cok süper olurdu....

Meltemcigim sende benim gibi cok kilo almissin bende 23 filan aldim, suan 10 kilom daha var vermem gereken ama bi türlü gitmiyor...Allah yardimcimiz olsun yaa...meltem birde bu bebek oyun gurubunu nasil buldun yani kimler veriyor ve ücretlimi sanirim sen isvicredeydin, bende böyle birsey okudum istiyordum götürmeyi ama bulamiyorum simdi...bi arastirmam lazim...


yaaa kizlar bebeklerin normal vucüt dereceleri nasil olmasi lazim...biraz önce ben kiziminkini ölctpüm biraz atesli geldi..38,1 cikti....yardimci olursaniz sevinirim..











Zara82

ya su profil resminizi nasil yüklediniz bende olmuyor bir türlü. yardimci olabilirmisiniz?



meltemk

Zehra sanirim Gymboree Hollanda'da yok ama eminim local bir seyler vardir sizin orada da. Internetten bir arastir. Genelde doktorlarin bekleme odasinda da oluyor bu tip seylerin ilanlari.

Ravza'nin vucut isisi biraz yuksek gibi. Ama nereden olctun? Makattan olctuysen sanirim biraz yuksek olmasi normal, ama koltukalti daha dusuk olmali. yine de yanlis bilgi vermek istemem. Istersen bu gece biraz gozlem altinda tut. Dusmezse yarin sabah doktoruna ya da yakin bir klinige falan goturursun.

Endise etme yoktur birsey insallah.