EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

jbdun

kıslar nerdesiniz yaw :dontknow:

ben kendi kendime yazıp duruyorum valla :suclu:

ben dün rezene çayı aldım da ama içinde anason da varmış.
Anasonun herhangi bir zararı olur mu bebişlere?bilen var mı?

Lily Wonka

20 Ocak , 2007, 12:32:08 #421 Son düzenlenme: 20 Ocak , 2007, 12:38:44 muallime (Gözde)
Jbdun'cum, dün bebek.com'da görmüştüm, anason da kullanılıyor..;)



jbdun


Lily Wonka

20 Ocak , 2007, 13:00:33 #423 Son düzenlenme: 23 Ocak , 2007, 01:57:26 muallime (Gözde)
Buyrun burdan yakın!..:-\  İnek sütü 6. aydan sonra verilebiliyormuş!..

Detay için:

http://www.anneyiz.biz/tetrapak/01-a.php



puysal

selam bayanlarrr.. allah muhabbetimizi arttırsın:)))
Kızımı bugün doktora götürdüm :))) 4 ayımız bitti Allahıma şükürler olsun.. Artık destekle oturtturabileceğimi söyledi ..kilosuda boyuda iyiydi ama göz konusunda şubatta bir prof. randevu almak zorunda kaldık:))) Birde kızımı hep aynı şekilde yatırdığım için kafasının şeklinde orantısızlık olmuş.. uyuduğunda 15 dakikada bir şeklini değiştirecekmişiz.

Tavadaki Balık gibi hihihihihih ;D

Karma aşımızıda olduk.. ateşlenmeye başladı biraz önce 36.9 çıktı 37.5 i geçince fitil atacağım.. Bakalım umarım çok ateşlenmez.

Birde doktorumuz yurt dışında kullanılan bir aşıdan bahsetti.. yurt dışında bebeklere düzenli olarak vuruyorlarmış. Adı PREVENAR .. bu aşı zatüre aşisıymış. orta kulak iltihabı ve zatüreye karşı koruyormuş miniklerimizi.. Ama sağlık bakanlığı onayında değilmiş. Size bu aşıdan bahseden var mı?
Yada Yurtdışında yaşayan arkadaşlar sizler bu aşı ile ilgili bilgi sahibimisiniz??

:)))

NEVA

HERKESE MERHABALAR BENDE  6 EKİMDE DOĞUM YAPTIM ŞUUN ÇOK TATLI BİR KIZIM VAR BEBEK BÜYÜTMEK ZOR AMA ÇOK GÜZEL ALLAH HERKESE VERSİN.. :hello2:

seyda

Pinar,
ben de bugün kurabiyemi doktora götürdüm ve banada kafasinin sekli bozuk dedi. önce önemli degil düzelir daha bingildaklar kapanmamis dedi sonra da ben bisey olmaz falan degilmi diyince emin olalim burdaki cocuk hastanesine bildiricem seni arayip randevu vericekler dedi. acaip moralim bozuldu yaaaaaa :'(
baska böyle bi durumda olan varmi? Meltem ve Zehra size de sirtüstü yatirin diyolardir kesin, sizde de böyle bisey oldumu yani kafasinin arkasi düzmü?
hem sirtüstü yatirmaniz gerek diye söylüyolar sonra da kafasinin arkasi düzlesmis diyolar. seninkinin nasil sekli bozuk Pinar? nasil yatiriyosun sen??
bide bugün su söyledigin asidan yaptirdik o pneumokok asisi. bi bacaga hepatit b oldu birine de pneumokok yani zatürre asisi. cok agladi böcegim ya karma asiyi hissetmemisti bile. o asi burda artik standart oluyo nerdeyse her doktor tavsiye ediyo. burada yani Isvicrede.
Neva benim kizim da 6 ekim dogumlu.

ayşen

20 Ocak , 2007, 14:54:34 #427 Son düzenlenme: 20 Ocak , 2007, 15:00:44 ayşen
gözdecim hametanı ben devamlı kullanıyorum. doktor en basiti sadesi bu bunu kullan dedi. diğerleri mutlaka parfüm vs barındırıyormuş dolayısyla da pişik yapabilirmiş. bizimki pişik olmuştu(baya kötüydü) sonra hametana geçtik. artık sorun yaşamıyoruz, her alt açmada çişin ve kakanın gelebileceği her yere bolca sürüyorum, yain yaklaşık olarak bezle kapadıgım yerler... doktor deri ile çiş arasında tabaka oluşturmalı dedi, bu diğer pişik kremleri için de geçerli, iyice yaymamamız gerek yani.

emzik konusuna da gelince, elimden geldiğince oyalamaya çalışıyorum. ama hala uykuya dalarken ya da bi yeri ağrıyosa meme istiyo. çok çok ağlamadıkça vermiyorum, şimdilerde biraz azaldı o emzik yerine kullanması. elini emdiği zaman da aynı şekilde oynlar oynuyoruz, güldürmeye falan çalışıyorum, gezdiriyorum, yarım saat de olsa oyalanıyo sonra emziriyorum acıkınca iyice (3 saatte bir gibi) emziğini de arada veriyorum hala ama yok, emmiyo, atıyo hemen. hatta düün elini emyodu, çekip emziği vermeye çalıştım, eliyle de ittirdi(o elini emmeye çalışıyo aslında, ama bilmeden emziği ittirdi) emziği atamayınca ağlamaya başladı  :-\ aynen nefret ediyo yani...

jbdun ütü mü dedin :)  ben de hiççç sevmiorum, gerçiş şimd,ilerde iyi oluyo ısınmak için :P ama yazın hiççç çekilmio :)


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

Emine

20 Ocak , 2007, 15:28:51 #428 Son düzenlenme: 20 Ocak , 2007, 15:35:24 Emine
Puysal ağzına soktum parmağımı diş miş yok bu arada ne ısırıyo ne emiyo yalıyo parmağımı  :laughing7: nehir hanımında iyi olmsına sevindim bahsettiğin aşı pnömökok ben de yaptırmak istiyorum eski doktor gerek yok demişti yenisi okey verirse hemen yaptırıcam geç kalmadıysak tabi..
Gözde güldürdün beni  :laughing7: Afrikada hep birlikte bi kabile kurabiliriz merak etme  :laughing7:
Zehracım sağ salim atlatmanıza sevindim fırtınayı ben de her depremden sonra aynı şeyleri düşünüyorum şu depremden bi kurtulalım namaza başlıcam diyorum ama nerdee şeytan bırakmıyo ki  :suclu: Ravza Sena çok tatlı olmuş maşallah kuzucuğa  :D
jbdun benim kız rezeneyi çok seviyor ve rahatlatıyor karışık bitki çayını sevmedi mesela ne zaman versem kusuyor.Ütü demyin bana bu sabah 7 de kalkıp ütü yaptım başka vakit yok Ceylin uyuyorken yapayım dedim 3.30 da uyudu gece yine.Deli olcam uykusuzluktan bi de bu akşam yemekli misafirim var kociş gelsede baksa Ceylin e anca yetiştiririm.
Neva hoşgeldin aramıza..
Ayşen yatağının üstüne bir de yorgan serdik bu gece sanki daha rahattı ama yine daha az da olsa başını salladı bi doktora gidip gelelim olmazsa sizin yataktan alalım biz de..
seyda biz ilk aylarda bir sağa bir sola yatırdık şimdi sırtüstü yatıyor gündüz de bazen yüzüstü.Kafasında bi sorun yok yuvarlak oldu.
Haydi görüşürüz işler beni bekleer.. :wave:

Ardaömür(Arzu)

Emine sen bu kafa sallama olayını (2 sayfada )araştırmış ve bir arkadaşa cevap vermişsin bi okuyup hatırlasana
öptüm Ceylini



Ardaömür(Arzu)

Ayşen sen çok sevinmiştin yüzüstü yatırdıktan sonra iyi uyuyor diye bende senden özendim ama yatıramıyorum ne yaparsam yapıyım yüzüstü yatırdığımda hatta o pozisyonu aldırdığımda bile uyanıyor.Ne önerirsin



ayşen

ya valla ben iyice uykuya daldıktan sonra yatırıyorum, hiç kıpırdatmadan nası yattıoysa bırakıyorum öyle. yani hani secde pozisyonu gibi oluyo zaten. sadece ellerini düzeltiyorum eğer çok kıvrıksa falan. sonra zaten kalıyo öyle :)


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

Ardaömür(Arzu)

nasıl yatırıldığını anladım aslındada benim sıpa niye öyle yatmıyo onu anlamadım.



jbdun

ben de yüzüstü yatırıyorum ama küçükken uyuyodu şimdi debeleniyo :laughing7: sanki yüzüp gidecek gibi :tongue3:

of amma da ütü yaptım yaaaa
5makina ütüüüüüüüüüüüüüü
ay kusacam şimdi "ü" vee "t" farflerini duyduğumda  :cildir:

ya ben bu bizim dr a ve sekreterine iyice uyuz olmaya başladım.Az önce aradım ptesi pnemokok aşısı için randevu saati almaya,sekreter dedi ki çok dolularmış ptesi arıycakmışım da salıya gün verecekmiş.İyice fitil oldum bunlara ben,zaten eşim de gıcık oluyodu. :cussing: bu gidsişle biz değiştircez dr u bu aşıdan sonra.

gözde ya bu nerden çıktı şimdi canım ???valla insan iyice şaşırıyo ne yapıcağını. :sad1:

neva hoşgeldin ;)

puysal inşallah çok fazla ateşlenmez bebişin,geçmiş olsun canım.

emine cim sana da kolay gelsin :icon_flower:
ben de bi otarafa bi bu tarafa yatırıyorum ecrini ::)


puysal

bebeğimin ateşi bir anda 38.5 oldu:( hemen fitil attık.. şimdi altı açık uyuyor.. ama ateşide gitti neredeyse.. Zor yaa.. insan sürekli tetikte bekliyor..

Emine senin kızın durumunu anneme anlattım... bebeği sallanmak istiyordur diyor.. önceden ayakta sallıyordun değilmi sen Ceylin ni? sanırım ayakta sallamayı kesince bu başını sallama olayı başladı.. Ne bileyim sanki annemin söylediğide mantıklı...

Vallahi hemen salı olsada gitsen doktora..umarım hiç birşeyi yoktur..

o aşıdan bende yaptıracağım.. doktor bana ilaçla ilgili bir yazı verdi onu okuyayımda sönemli birşey fark edersem sizinlede paylaşırım.

hepiniz kolay gelsin:)