EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

seyda

Ben aldigim bibi marka biberonun kendi memesiyle baslamistim ama Melis Alara cok erken basladi biberona. hastanede gögüs uclarim yara oldu önce alismasin diye siringayla verdiler sütü hemsireler tabi evde ben yaralar gecene kadar pompayla sagip verince ve süt cogalinca mecburen biberonla verdik ama tabi ac ve o kadar kücük diye sanirim kabul etti. ama simdi degistiremiyorum uclari hani su standartlar var ya coop da falan satiliyo o tip aliyo sadece. toys r us tan baska bi cesit aldim kabul etmiyo kisa geliyo agzina. benim sütüm yetmiyo ve bi kez mama veriyorum biberonla.
dedegin dogru olabilir sende Belemir in esref saatini bekliyceksin cünkü cidden öyle daha bu yastan istemedikleri hicbiseyi yapmiyo zilliler ya:))

Ardaömür(Arzu)

GÜNÜNÜZ AYDIN OLSUN BEBEKLERİNİZ HEP GÜLSÜN :icon_sunny:
Kızlar dün akşam verme dediniz ama ben denemek için 60cc mama verdim sonra 10dakika emzirdim gene uyumadı her saat başı uyandı.Demekki Ardacım böyleymiş bir dahada vermiyeceğim tabiki.



ponçik

günaydın herkeslereeeeee

geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim   :hello:
salı gecesi apar topar acile gittik
ben doğumdan sonra heray 2 defa olmak üzere eylülü emzirirken kaburgamın altından sırtıma dogru yayılan bu ağrıyla karşılaştım.
bugüne kadar 5-6 kez olmuştu.
bayramda şehirdışına çıkmıştık.1 günlüğüne.
dönüşte arabada yine ağrı oldu ama bu sefer yediğim herşeyi çıkarttım  :sad1:
daha önce doktora gittiğimde bana reflü olabileceğini söylemişti ilaç vermişti.
fakat salı gecesi aynı şekilde rahatsızlanıp yine yediklerimi çıkarınca acile gittik ve doktor ultrason istedi.
safra kesemde ufak ufak taşlar varmış ve bir tanesi safra yoluna girmiş.eğer ameliyat olmazsam iltihaplanma olup sarılığa çeviriyormuş  :sad1:
neyse fazla uzatmayım , sadece merak etmeyin diye haber vermek istedim  :hello:
şimdi doktor araştırıyoruz, iyi bir doktor ve hastane bulup ameliyat olacağım inşallah (bu arada istanbulda tavsiye edeceğiniz doktor varsa sevinirim)
ilaca başladığım için kızıma mama veriyorum ve sütüm kesilmesin diye  pompayla sağıyorum ama ilaç süte geçtiği için  döküyorum  :crybaby2:
şimdilik bu kadar sonra yine yazarım  :)



Ardaömür(Arzu)

Güzelim geçmiş olsun üzüldük ama taş için hemen ameliyat kararı alındığını duymamıştım hiç.Gerçi doktorunuz tabiki daha iyi bilir.Sütünü sakın ihmal etme sonra emziremesen bile sağdığın sütü verirsin.Şimdiki sütlerine üzüldüm ama her şeyden önce anne iyi olmalıki bebek iyi olsun.
tekrar geçmiş olsun.



ponçik

teşekkürler arzu
bende internetten habire araştırıp duruyorum
bi yerde şu yazıyordu :
http://tr.wikipedia.org/wiki/Safra_ta%C5%9F%C4%B1
Ayrıca hamilelik sonucu yüksek estrojen seviyesi, hormon tedavisi veya doğum kontol hapı kullanımı safrada kolesterol düzeylerinin arttırabilir, safra kesesi kasılmasının azaltabilir ve bunların sonucunda safra taşı oluşabilir.



seyda

Gonca merhaba,
öncelikle cok gecmis olsun üzüldüm. insan hemen önce bebegini düsünüyo dimi, süt veremiycem kim bakicak nasil olucak falan diye. bana da 17 haftalik hamileyken apandist olabilirsin diye 4 gün hastanede yatirip hergün iskence cektirdiler bekleyelim bu gece de kalicaksin diye. meger apandist dedikleri sey idrar yollari enfeksiyonuymus gerci pek inanamadim doktora belirtilerin alakasi bile yoktu. ve bu da almanyada oldu, ne varsa bizim doktorlarda var. ama neyse uzattim yine.
artik safra kesesi ameliyati cok kolay, yani karnindan delik acarak yapiyolar adini unuttum teknigin kesi dikis bile olmuyo. babamin doktoru vardi cok iyi onu söylemek istedim. prof. Yilmaz Büyükuncu, cok iyi bi doktor. biz Alman hastanesine gidiyoduk ama sanirim Vatan hastanesinde de ameliyat yapiyo ve Capa da prof. yani orda da ameliyat olabilirsin secim sana kalmis artik. umarim bi nebze olsun yardimim olur tekrar gecmis olsun!

puysal

Çalışan bir anne olarak taviyelerde bulunayım size:)

1-Öncelikle bebeklerimizi biberona alıştırmalıyız. bunun için  nasıl bir emzik kullanıyorsa onun ucuna benzeyen uçlu bir biberon kullanmalısınız. Kızlar genelde damaklı erkeklerde ampul uçluyu tercih ederlermiş.
2- Silikon uçlu emzikle birazdaha sert olur bunun için kağuçuk uçluları tercih edin. Artık bebeklerimiz büyüdü bunun için biberonları orta akışlı alın.
3- Akşamları sütünüzü sağın ve biberon talimleri yapın. Biberonla verdiğiniz süt biraz sıcak olmalı.
4- İlkkez biberon alması için bebeğin gerçektende acıkması gerekiyor. Merak etmeyin bişi olmuyor benim kızım 7 saatlik bir açlık üzerine biberonu aldı..
5- Emziğe alıştırmak için emziği ağzına koyun ve arkasına tık tık tık diye tırnağınızın ucu ile vurun.. bir süre sonra bebek emme refleksi gösteriyor.
6-Geceleri 24:00 gibi uyku halindeyken mama vermenizi oneriirm. Benim kız mama aldığında daha uzun uyuyor.
7- En önemlisi bebeklerinize bakan kişiler bebeklerinizi uyurken beslesinler.. Eskiden meme emerken uyuyorlardı.. yani doyarak uyuyorlardı şimdi uyurken doysunlar ve tok uyansınlar. İlk etapta hemen uykuya dalardalmaz değilde hani uyanacağı zamana yakın verirseniz daha çabuk alışıyor.

Ben işe başlamadan önce 2 hafta biberon talimi yaptırdım bebeğime.. gerçektende zorlu bir süreç ama yapılacak birşey yok.. Buna alışacaklar..

Hem çalışırken bebek büyütmek daha kolay ;)

ayşen

canım burdan da geçmiş olsun diyim sana, umarım bi an önce toparlarsın....

kızlar oturma konusunda ben son kontrolde sordum şu an sadece 45 dereceye kadar dedi. dik oturtmayı deneme bile dedi. ben de arada yastığa dayalı yarı oturur oturtuyorum. çok hoşuna gidiyo hemen gülmeye başlıyo. 1 aydır falanda kucağımda yine yarı oturur  vaziyette tutuyorum, ondan da çok hoşlanıyo, etrafa bakıyo hep. zaten kucakta yatmmaktan nefret ediyo kuzucum. :) ya dik arkaya baıcak(sadece bende), ya öne bakıcak ya da dediğim gibiben oturuurken o da yarım oturacak.

ayşegül dediğin gibi yatırıyorum zaten(kendi o şekilde kalıyo yatırınca ellemiyorum ben de) secde pozisyonunda yani.

çalışan ve bebişlerini bırakan annelere allah sabır versin. ben daha bi kere dışında hiç bırakmadım. onda da markete gittim. hemen döndüm. bayramdan sonra babasına bile tavır koydu ufaklık. evde alışmıştı 5 gün. gidince hem ağladı hem de geldiğinde baya bi küstü   :sad1:

bizmiki oyun halısındaki oyuncaklarını tutup sallıyor, ama mesela yanına koyduğum bişeyi almıyor. benim elimi emzirirken sıkı sıkı tutuyor, bırakıp memeden çıkarmıyım diye heralde  :laughing7: arada da memeyi tutup sıkıyo velet emzirirken :laughing7: ay çok ilginç resmen parmaklarının ucuyla bastırıp çekiyo sürekl, olarak :))


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006

ponçik

seyda tesekkür ederim tavsiyeni dikkate alacağım  :icon_thumright:
gerçekten de kendi sağlığımdan çok kızımı düşünüyorum, şimdi ilaç kullanıyorum ama ameliyat olduktan sonraki iyileşme döneminde kucağıma alamazsam,memeyi unutursa, benden uzaklaşırsa...vs..  :sad1:
inşallah herşey yolunda gider de çabucak atlatırım

ayşencim sanada teşekkür ederim
bende buradan da bir kez daha yazayım
ege tuna bazı resimlerde aynı babasının minyatürü gibi  :D
bazı resimlerde ise aynı annesi  ;)
Allah analı babalı büyütsün

puysalın dediği dogru galiba, bizim kız kesinlikle silikon emzik sevmiyo ve illaki kauçuk ve yarım damak olacak   :binkybaby:



dila_nur

Selam anneler. Gonca oncelikle gecmis olsun. Umarim bir an once sagligina kavusursun. Uzulme sutumu dokuyorum diye. Hic sut veremeyen anneleri dusun. Sutunu sagdigin icin kesilmede soz konusu olmaz. Onemli olan senin saglikli olman. Bizler iyi olmaliyiz ki bebislerde mutlu olsunlar. Umarim bir an once kendini toplarsin.

Kizlar ben hala anne sutu vermeye devam ediyorum. Suedaya rezene vermek icin biberon denedim hemde biberona yavas yavas alissin diye ama almadi. Halbuki ilk haftasinda goguslerim sut doldugu icin ve yenidogan sariligi oldugu icin 2 hafta mama almisti. Su an almiyor biberonu. Kasikla veriyorum rezeneyi. Dun kizima ilk kez elma suyu verdim kasikla tabii. Severek icti hatta kasik yaklasirken minnet gulucukleri sacti. Elimi tutmaya calisiyo cekmeyeyim diye. Yavas yavas alissin istiyorum. Yengem hemsire yigenime 6 aylikken baslamis ek gidalara ve cok zorlandigini soyluyor. 4 aylikken yavas yavas baslamanin ilerde yeme sorununa yol acmayacagini soyledi . Bizde basladik  bakalim. Yarin havuc vermeyi dusunuyorum. Sueda biz yemek yerken gozunu masadan hic ayirmiyo. Elimize, agzima bakiyo insallah hep boyle gider.

Emine kizimin ismini begendigin icin sagol. 2.cisine tavsiye ederim ama maleseef kimse dogru soyleyemiyor. Suheda, Sude diyen cok. Babanne ve anneannemiz bile yeni alisti ;D. Sueda  Osmanlica bir kelime. Anlami: Allah yolunca yuruyup mutlu, mesud olanlar.

Suedam banyo yapti uyuyor simdi. Hollanda cok ruzgarli bugun. Ucuyo heryer, ses felaket urkutucu. Babamiz ise gitti aksam 10 a kadar calisacak. Yalniziz kizimla. Kizim  benim yalnizligimin ortagi, yoldasim. Kimsem yok burada. 7 yillik evliyiz. 6 yili bebekle ugrasmakla gecti. Sukur sonunda geldi melegim. Daha cok yazmaya gayret edicem.
Nazli Kizim Suedam Hosgeldin dunyama.....
[/url

dila_nur

18 Ocak , 2007, 14:46:49 #340 Son düzenlenme: 18 Ocak , 2007, 14:51:26 dila_nur
Foto icin ugrasicam. Insallah ekleyebilirim melegimin fotografini. Beceremiycem galiba. Deniyorum ama olmuyor. Birileri bana yardim etsin :D
Nazli Kizim Suedam Hosgeldin dunyama.....
[/url

ARZU_SARP

deneyımlı anneler yardıma ıhtıyacım var.. aglamak uzereyım.. dun gece gaz sorunumuz vardı.. cok agladı gece oglusum.. metsıl damla verdım, sıcak su torbası koydum bıraz da emzırdım rahatladı saat 1 gıbı uyudu.. saat 5 gıbı uyandı emzırdım yıne ama cok uzun sure degıl ıstemedı attı memeyı uyudu.. sabah kalktıgımızda saat 9,30 gıbı emzırdım ama yıne cok emmedı.. sureklı uyuyor sımdı.. arada bı kac kere uyandırıp emzırmeye calıstım toplasam yarım saat ya emdı ya emmedı.. cok sukur huzurlu uyuyor ama karnı acıkmıyor mu??? hasta mı acaba.. hos atesı de yok cok sukur.. bırazdan altını degıstırınce yıne denıyecem bakalım ne yapacak.. 
Arzu 24.06.1973
Sarp 23.12.2006


Zara82

^merhaba kizlar, yazilarin hepsini okuyamadim...

Birsey söylemek icin girdim, bugün burasi cok rüzgarli...firtina gelecekmis 2 saat sonra 200km/h   hiz ile...dua edin birsey olmasin...Haberler sabahtan beri evden cikmayin, heryeri iyi örtün falan diye duyurular yapiyorlar....Acayip korkuyorum yaaa...suan basladi ...sesi bile ürkütücü...kizim da yatiyor ..bende biraz dikkatimi dagitmak icin gireyim bi dedim...eger bir daha yazmazsam anlarsiniz birseyler oldugunu  :crybaby2:



Lily Wonka

18 Ocak , 2007, 15:23:33 #343 Son düzenlenme: 18 Ocak , 2007, 15:32:45 muallime
Gonca, çok geçmiş olsun.. Sakın üzme kendini.. Beterin beteri vardır diye düşün..:)
Pınar, bu ne tecrübe arkadaşım!..:D Uzun zamandır şu biberon, emzik, v.s. işleriyle uğraştığını biliyorum.. Bir kitap dolusu bilgi ve deneyim edinmişsin bakıyorum.. Şaka bir yana, sonunda çözüme kavuşturabilmene çok sevindim..:)
Ayşen'cim, bebeğinin yüzüstü uyumasına bu kadar sevinenine daha önce rastlamadım! :muzz:
Melek, Belemir çok güzel fotoğraflarda.. Eminim canlısı çok daha tatlıdır..:love1:
Kızlar, benim cadı doğduğundan beri, hemen hemen her alt açmada çiş yapıyor -büyük bir keyifle.. Genelde erkek bebekler yaparmış ama....??? Aynı durumu yaşayan kız annesi var mı acep? Bu arada, Hira da son 1-2 haftadır belirgin bir şekilde tutma ve ağza götürme çalışmalarına başladı.. Özellikle önlüğünü; eviriyor, çeviriyor, çekiştiriyor ve en sonunda ağzına tepiyor -aldığı kadar..:D Eller her daim salya içinde.. Son 3-5 gündür de iki elini yumruk yapıyor, havada dimdik tutup komik bir ifadeyle seyrediyor (biraz şaşkın, biraz mutlu..;D) Kollarının üstünde yükselip etrafı seyretme süremiz de arttı. Daha önce 3-4 saniye bakınıp şebelek bir gülümsemeyle kapaklanıyordu göğsüme (bu antremanı genelde ben yatay pozisyondayken göğsümde yapıyoruz..). Artık 8-10 saniye durabiliyor -başını sağa sola çevirerek üstelik.. Ay bunlar büyüdükçe daha da kaymak bağlıyorlar yav.. Yemeye doyulmuyor! :tongue3:
Zehra, o nasıl söz.. Allah korusun.. Tabii ki dua ederiz ama birşey olmaz Allah'ın izniyle..



ayşen

zehracım korkma güzelim ya evden çıkma yeter... oğluşun da uyuyomuş ne güzel. senin tedirginliğin ona da geçer sakin ol ;)

arzucum benim de olmuştu bikaç kez öyle. merak etme, sütün doyurucudur, yağlıdır o yüzden az emse de yetiyodur. uykusunu da alamadıysa dün , gece falan uyumak istiyodur. ben de çok korkmuştum, acıkıyo ama  emmiyo memeyi mi istemiyo diye, bana da bunu dediler. gerçketen de öyle, zaten 1 gün sürüyo en fazla, dayanamayıp atlıyolar gene memeeye. aklında olsun hasta olsa huzursuz sıkıntılı olur, e uyuyo diyosun, merak etme hiç ;) gazları çıkarınca rahatlamıştır...


TARKAN&AYŞEN  28.06.2003
EGE TUNA          03.10.2006