EYLÜL-EKİM-KASIM 2006 ANNE VE BEBEKLERİ

Başlatan Emine, 11 Ocak , 2007, 13:48:20

« önceki - sonraki »

Emine

10 Temmuz , 2009, 12:17:54 #12510 Son düzenlenme: 10 Temmuz , 2009, 12:21:37 Emine
Aslıcım çok teşekkür ederim.Ceylinin saçları çok çabuk uzuyor babasına çekmiş, böyle daha rahat ettik.Sıcaklar çok kötü. Tuvalet eğitimine başlamışsınız hayırlı olsun.Defneciğim kısa sürede adapte olur inşallah. Ne güzel Defneyi annenle bırakabilmişsin.Ceylin benden ayrı duramıyor hala en fazla birkaç saat sonra tutturuyormuş anne diye.

Gülaycım az kalmış halledeceksiniz inşallah tuvalet olayını.Caner de gayret ediyor ne güzel.Bezsiz günler yakındır  ;)

Goncacım Eylüle geçmiş olsun.Daha iyidir inşallah. Maşallah keyfine diyecek yok fotoda  :nazar: Benim hamilelikte bulantılı bir şekilde devam ediyor.Midem bulanıyor ve halsizlik var.Ayağa kalkınca gözlerim kararıyor.İlkinde evde yalnızdım çocuk yoktu istediğim zaman dinleniyordum. Şimdi Ceylin izin verdiği müddetçe işte.Ceylin gece ortamızda yatıyor uyuyunca yatağına götürüyor babası.Bir de kardeş çıktı şimdi kardeşi için de yastık koyuyor ortamıza baba sen kay diyor.Kardeşimi ezmeyin öyle sıkışık yatıyoruz işte :) Gündüzleri de kardeşim acıkmıştır diyor göbeğime biberon dayıyor.Alıyor sözde karnımdan arabaya koyup gezdiriyor uyutuyor bebekleriyle oynamayı bıraktı hayali kardeşiyle oynuyor sürekli.

Jbduncum teşekkür ederim canım.Ecrin de kocaman kız olmuş fotoğrafları da çok güzel doktorlukta çok yakışmış prensese  :D Hayali olarak kardeşinin hayaliyle oynuyor işte bizimki de bir de Ecrinin ki gibi doktor oyuncakları yok herşeyi de olmasın dedik hayal gücü gelişsin diye ev oyuncaktan geçilmiyor.Doktor olduğunda hayali olarak boynuna bişey takıyor muayene ediyor vs. Bir de annecilik oynuyoruz.O anne oluyor ben bebeği o zaman istediğim şeyleri hayali olarak yapıp getiriyor bana..Örneğin pilav pişiyormuş gibi yapıyor getiriyor bana.Mutfak malzemeleri olduğu halde bazen hayali tabak bardak vs kullanıyor.

Seydacım çok teşekkür ederim.Herkes erkek tahmin ediyor ama bakalım sağlıklı olsun da.Erkek için isim bulmak inanılmaz zor çok stres oldum.Erkek olursa bir ara Eymen istiyordum Tolga beğenmedi ben de soğudum erkek ismi bulamadık bakalım en kötü birşey bulamazsak Cem koyabiliriz.Tolga da cinsiyeti belli olsun öyle araştırıcam diyo çok üstüne düşmüyor bir sürü sözlük inceledim. Biraz Aşkı memnudan da etkilenerek Behlül ismi hoşuma gitmeye başlamıştı  :D ama yaptığım incelemede okul arkadaşları dalga geçiyormuş ismi Behlül olanlarla Düldül vs deniyormuş.Kız olursa da Ceyline uygun olsun diye Ecrin istiyordum babamız onu da istemedi söylenmesi zor diye şimdilik kabul ettirebildiğim tek isim İrem oldu bakalım hayırlısıyla bir doğsun da. Henüz 1 kez baktırdım ultrasonla bir daha gitmeye korkuyorum doktora sanki  bir sorun çıkacak diye ama ikili test için 11. haftadan sonra mutlaka gitmemiz gerekecek.Folik asit kullanıyorum şu an sadece..Allah senin de yavrunu sağ salim kucağına almayı nasip etsin az kaldı senin  :amin:

Güldengürbüz merhaba hoşgeldin

zeytince

       

selam arkadaslar.. ne guzel sayfamiz hareketlenmis... :hello2:

jbduncum  :nazar: :nazar: Ecrin`e.. bayadir resim yuklemiyormussun, ne kadar buyumus oldugunu gorunce bunu daha iyi anladim... :caca: ne guzel yakismis doktorluk..  :nazar: taklit olayi bizde de var ama hic bu durumdan korkmak aklima gelmedi... biz ne yaparsak aynisini yapmaya basliyor... ustune dusme bence, bu da bir gecis donemi... ;) masallah az kalmis doguma.. annen de gelecekmis, ne guzel... bol bol hasret giderirsiniz... :love7:

seydacim senin de az kalmis canim... hangi ismi kullaniyorsunuz bilmiyorum ama Alara`ya Lina daha yakin gibi geldi bana... :) okul icin de, onumuzdeki haftalarda, 2-3 gunlugune deneme icin gidicez... bakalim duruyor mu? nelerle karsilasacagiz anlayabilmek adina... sonrasinda da alisacaktir zaten... evde vakit gecmiyor kuzum icin... gerci yine cok uzun kalmayacak kreste ama en azindan baska cocuklarla diyalog kurmayi ogrenecek... dil acisindan da ona keza oyle..  :nazar: Alara`ya, bayagi dillenmis anlasilan... :nazar:

goncacim Eylul`e de  :nazar: :nazar: ne guzel de kurulmus koltuga...  :k06: allerji icin de, kulak iltihabiniz icin de gecmis olsun canim... insallah cok kisa surede iyilesir kuzu... :amin: neymis? bazen esleri de dinlemek gerekirmis... :laughing7: ay birden test yaptim yazisini okuyunca sende hamilesin zannettim... :D hakkinizda hayirlisi olsun herzaman canim... :amin:

aslicim ana-kiz doyamamissiniz birbirinize... doyulur mu bu ballara yaaa.... hergun dipdibeyiz ama durup durup gidip kokluyorum askitomu... :love9: Allah ayirmasin hicbirimizi evlatlarimizdan... :amin: :amin: :amin: :amin: ay kiyamam, O da buyudu annesi, buyuklerle oynamak istiyor iste... :k06: 10 puan da benden gitsin Ece`ye... :D

eminecim isim arastirmasina baslamissiniz... yaaa erkek ismi bulmak o kadar zor iste... :laughing7: bir de bizimkisi babayla uyumlu olsun diye C harfinde bulmak icin az kafa patlatmadim... ;D saglikli sihhatli gelsin de ana-babasinin kucagina isim kolay is...  :amin:  Ceylin ablaliga kolay adapte olmus  :nazar: insallah hep boyle devam eder... :amin:

Guldengurbuz aramiza hosgeldin...

bizdeki durumlara gelinceeee, bezden kurtulduk cok sukurrrrr.... :nazar: :occasion5: :muzz: :hello2: zaten size son yazdigimda gunduz baglamayi birakmistik... cok sukur gundur kazasiz bir sekilde gunu tamamliyorduk... sadece gece baglaniyorduk, sonraki gun deneme amacli gece de baglamadim, veeee Caner kuru kalkti... :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: sonraki gece yine, sonraki gece yine... simdi gece de baglanmiyoruz cok sukur... masallahhh ogluma... :nazar: :nazar: :nazar: ustelik gece cise de kalkmiyoruz... aksam yatmadan 1-1,5 saat once sutumuzu iciyor, 2 kez wc ye gidiyor ve yatiyoruz... gece yanimiza geldiginde varmi diye soruyorum ama klasik olan "no" cevabini alip tekrar yatiyoruz... masallah yaklasik 1 haftadir gece bezini de biraktik.. :nazar: :nazar: artik ben sormuyorum cis var mi diye cunku hep ayni cevabi aliyorum.. o ne zaman cis derse -ki hemen de gitmiyor tutmayi tercih ediyor, birseylerle kandirarak ancak oturtabiliyorum wc ye... buna da sukur.. ben cok korkuyordum zor olacak diye ama oglum beni utandirdi.. 1 haftada cozdu wc isini :nazar: ...

kizlar size birsey danisacagim... arada Cihan`la aramizda 2. cocuk mevzusu geciyor, Cihan istiyor ancak ben kararsizim.. bizim durumlari biliyorsunuz, genetik durumlari falan... dun ciddi anlamda sordum Cihan`a ne dusundugunu... benden cok senin dusuncen onemli dedi... yanlizsin, zor olur dedi... eger ki altindan kalkabilirim diyorsan ben isterim dedi... hadi gozumu kararttim 2. icin diyelim... her hamileligimde dusuk riskim %75.. :'(  pgt yontemi istiyorum aslinda (genlerin onceden arastirilip saglikli spermlerin anneye yerlestirilmesi) TR de bir hastaneye mail atmistim fiyati $1000, hicbirsey de degil... (yani yasayacagimiz aci ve kayiplarin yaninda) TR de degiliz zor olur dedigimde Cihan tel ile ne yapilmasi gerektigini ogreniriz diyor... bir taraftan olsun ikisi bir buyur diyorum -ki bu surec ne kadar surer bilmiyorum, oldu bitti diyene kadar 1 sene de gecebilir... bir taraftan da hele bir TR ye gidelim orada olsun diyorum... aklim karisik... siz ne dersiniz? bana bir akil verin yawww...  ???


jbdun

selam kızlar,

haklısın aslıcım, özlem gidermeniz kolay kolay bitmez :love9: bu tarafa geldiğinizde haber bekliyorum muhakkak :opucuk:
resim yüklemeyi sormuşsun anlatmaya çalışıyım, becerebilirsem :k06:
yanıtlarken aşağıdaki gözatı tıklayıp yükleyeceğin resmi seçiyorsun. aşağıdaki "host it" i tıklıyosun ve açılan pencereyi bekle.
çıkan pencerede yüklenen resmi ve liknkleri göreceksin forum için olan linklerden birini kopyala ve bu yanıtladığın pencereye yapıştır.
cevabını gönderdiğinde sayfada yapıştırdığın link yerine resim çıkacak ;)

teşekkür ederim eminecim, demek mide bulantın var. İnşallah uzun sürmez :amin: yazdıklarına tamamen katılıyorum. İlkinde istediğimiz zaman dinlenebiliyoduk ama şimdi birinciler izin verdiği ölçüde dinlenebiliyoruz :k06:

gülaycım sen yüklediğim düğün resimlerini görmedin miydi :icon_scratch: :)ecrin hanım gelin olmuştu, silmedim arka sayfalarda vardır. Eğer üşenmiycek olursan bak ;) teşekkür ederiz bu arada ecrin için söylediklerine. Taklit işimiz bi süredir yok, ben de kafama takmıyorum :ehi:
siz konuşma işini ne yaptınız? biuzmandan randevu almıştınız da çok sonraki tarihe vermişti. Son gelişmeler nasıl?
2.bebek için sormuşsun. eşinin dediği gibi hastaneyi arayıp neler yapılması gerektiğini öğrenebilirsin ama öncelikle yanında yardımcı birinin olmaması durumunu değerlendirmen gerekir bence. Hadi bir taneyken bi şekilde başa çıkıyorsun ama 2 oldu mu, hele ki hamişlikte, yorgun oluyosun ama ilkinin isteği oyunu yemeği bitmiyo, yatamıyosun istediğin zaman. Yani 2.hamileliğin çok daha yorucu geçiyor. Ama yanında biri oldu mu korkma derim.
Bir de şu yöntemden bahsetmişsin, o da çok güzel en azından önceden tedbirini alıyorsun.

Hele bi trye gidelim derken ne kastediyosun? Yerleşmeyi mi? Eğer öyle bi fikriniz varsa ve de çok sürmeyecekse onu da bekleyebilirsiniz tabi, ne de olsa sana yardımcı olacaklar olur.

Hepsinden de önemlisi hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun arkadaşım, Allah gönlünüze göre versin :amin: :amin:

jbdun

güldengürbüz sen de hoşgeldin foruma, iyi paylaşımlar dilerim ;)

aslio


jbdun

aslıcım rica ederim ;)
ece denize maaşallah büyümüş epey :nazar: :nazar:

jbdun

kızlar hepinize günaydın ve iyi haftalar  :flowers:

size bi sorum olacak;
ecrin babamızla pek anlaşamıyo, daha doğrusu babamız anlaşamıyo :k06: her dediğinin olmasını istediği için bağırmalar kızmalar en üst düzeyde, çoğu zamana ecrin babaya bile gitmek istemiyo böyle olunca :sad1: ama ecrin de çok fena, hiç söyleneni yapmıyo, sizinkiler de öyle mi? benim dediklerimi yaparsa yapıyo o  kadar. Bazen sanki duvara konuşuyoruz, hiç tınmıyo, e tabi böyle olunca babamız acaip sinirleniyo. Her ne kadar çocuk daha desem de, yok babamızın söyledikleri olacak.

Tabi bu durumda arada kalan ben oluyorum, evde bağrış çağrış, ağlamalar falan :cildir: ecrin annnnneee diye bana koşturuyo :sad1:

önerisi olan varsa memnuniyetle bekliyorum :love7:

Emine

Gülaycım ben sana dememişmiydim sen cesaret et başla 1 haftada hallolur bu wc işi diye  :D Aferin Canerime annesini nasıl da utandırdı  :nazar:  :nazar:  :nazar: 2. çocuk için bence hemen çalışmalara başlayın canım eğer 2. çocuğu düşünüyorsanız kardeşler arası bence çok yaş farkı olmamalı her dönem iyi anlaşabilmeleri için.Yani yaş farkı az olan kardeşler aynı zamanda arkadaş gibi oluyor.Zaten çocuk işi he deyince olmuyor.Biz ne zamandır istiyorduk.Ceylinde 2. ay hamile kaldım 2. de 6-7 ayda anca oldu .Dediğin mevzular da var ben geciktirmeden başlayın derim.Tabi hayırlısı neyse o olsun sonuç olarak.

Aslıcım Ece'ye maşallah ne kadar büyümüş ama hala aynı güzel yüz ve tatlı gülüş  :nazar:

Jbduncum bu durumda eşinle konuşman gerekiyor bence çocuğa karşı daha anlayışlı olması gerekir.Tam tersi Ceyline karşı benim sesim yükselse eşim bana kızar.Ceylin benimle daha yakın tüm gün annne babam iştemi ne zaman gelecek diye sorar ama bazen babası gelince hiç oralı olmuyor.Babası işte yorulduğu için tv izlerken bazen Ceylini duymuyor o da bana bakarmısın lütfen diye önüne geçiyor.Bizim evde hiç öğle bağırış çağırış ağlama durumları olmuyor .Ceylinin yapmasını istediğimiz şeyleri böyle yapılması gerekiyor annecim babacım şeklinde söylüyoruz.Annemlerde vs bazen annemle kardeşim arasında kavga bağırışma oluyor Ceylin anlamıyor neden bağırarak konuşuyorlar öyle diye soruyor.Bence çocuğa birşeyi bağırarak azarlayarak söylerseniz yapmaz.Neden öyle yapılması gerektiğini mantığıyla birlikte tatlı dille anlatırsanız sizi dinleyecektir. Ceylinin dinlemediği durumları düşünüyorum.Örneğin oyuncaklarını dağıtıyor toplarmısın dediğimde çok yorgunum ama diyor toplamıyor.Bende yorgunsan o zaman yat dinlen biraz, birazdan toplarsın diyorum ya da yemek yiyeceğiz yemek istemiyor acıkınca yersin birazdan diyorum.Yani üstelemiyorum hayati bir durum söz konusu değilse.Çocukla inatlaşmak iki tarafında sinirlerini germekten başka birşeye yaramaz. Ecrin daha çocuk bence Ecrinin olmadığı bir ortamda daha sakin olması konusunda eşinle konuşmalısın.Bugüne kadar isteklerini bağırarak söyledin ve çocuk yapmıyor demekki işe yarayan bir yöntem değil diyebilirsin.Sen zaten eğitimcisin o kadar çocukla uğraşıyorsun eminim bir yolunu bulursun canım benim sıkma canını  :-*


jbdun

eminecim söylediklerini ben  uyguluyorum sabır işi bu çocuk yetiştirmek. Eşimde hiç sabır yok, onunla da konuşuyorum, hatta bugün telde yine konuştuk, dikkat edicem dedi ama eminim akşam geldiğinde yine aynı inatlaşmalar olacak :cildir: inşallah daha fazla uzun sürmeden bu işi hallederiz :amin:

beril

slm kizlar beni hatirlarsiniz heralde:) uzun zaman oldu yazmayali,ama kendimi kaybetmistim gerci hala kayibim bir turlu bulamiyorum ama olsun ,esti aklima yazayimd edim.biliyonuz tr deyiz artik 1 sene olcak iste oldu mu yoksa herneyse iste,ise basladim gecen ekimde bi okulda ogretmenlige,kendimi okadar yorgunhissediyorumki anlatamam,tr ye geldik ev bulmaktir esya duzmektir yerlesmektir derken daha dinlenemeden ise basladim bi sure melise annem bakti baktik olmuyo daha dogrusu annem yoruldu kiyamadim kayinvalideyi cagirdik o da gelmedi bin tane bahane siraladi,ona minnet etmektense dedik benimle okula gelsin bizim okulda 3-4 yas grubu var erken oldu ama 2 yasi biraz geckinken basladi oraya cok zor oldu bana da onada,arkamdan gitme anne diye aglar,ders aralari gidip altini degistiririm,yemegini yediririm,herkesten korkar falan fistan bir suru sey iste,sonra alisti,sevdi okulu,okulun kucuk bebegi oldu ,ama ben cok zorlandim,sabah 9 dan aksam 5 e kadar dersim var tum gun tum hafta,bi ara yorgunluktan hasta oldum aylarca surdu ,bunyem zayifladi yani,simdi tatildeyiz gerci agustosta donuyoz ama iste bu da kardir,biz hala wc isini halledemedik kafayi yicem,bir turlu istemiyo,altini aciim camasir giydireyim diyorum yerinden kipirdamiyo cigliklari basio,olmuyoda olmuyo,
aramizda hamisler varmis,cok sevindim,okudugum kadariyla emine,seyda birde jptun hayirli olsun kizlar,insallah saglikli sekilde alirsiniz cocuklari kucaginiza ben cesaret edemiyorum,hem kendimde o gucu bulamiyorum hem psikolojimin hala duzeldigini sanmiyorum hem de ben cok sorunlu yasadim hamileligi ondan korkuyorum,o zaman amerikadaydik benim durumla yakindan ilgileniyolardi farkindalardi o hastaligin,ama burda ne kadar biliniyo emin degilim burdaki hastanelere guvenemiyorum bir turlu,melis bu kis cok hasta oldu,habire antibiotik dayadilar cocuguma,antibiotic manyagi oldu cikti,cok kez lanet ettim,hayir o degil ayni hastalik icin 3 farkli doktora gittim ucude farkli seyler soyledi,biri usutmus dedi,biri gitrlak iltihabi dedi biri sinuzit dedi ben ne diyim simdi ya:(((
gulay sen napion ikinciyi dusunuomusun,bana da arada esio su agustosta yapsam (sanki hemen olcak ya) gelcek sene yaza gelir diyorum isede baslarim gene diyorum ama dedigim gibi kendimde o potansiyeli goremiyorum .esimdede ayni sekilde goremiyorum,yardimcim yok yalnizim gene ,gene ayni seyleri yasicam biliyorum.ay melis uyandi yanimda bitti gene,buarada melisin bide gozleri bozuk cikti ,baska doktorada goturcem.astigmatmis :( hayir oyle masallah gormeme gibi bi durumda gormuyorum ama bkcz artikin.ben kactim.optum hepinizi byeeee. :flowers:

office

kızlar selaaam, ben geldim  :suclu: uzun zamandır yazamıyorum kusura bakmayın (taşlanan rana smileyi) :)))))

emineee canım arkadaşım tebrik ederim (eh doğum yapmadan tebrik etme fırsatı buldum) ceylin ne kadar seviniyordur kardeşi olacağı için. allah tamamına erdirip kucağına aldığın günleride göstersin arkadaşım.  :flowers:

goncacım nasılsın, maşallah eylülüme ne kadar güzel bir kız oldu  :nazar: allah nazarlardan saklasın fıstığımı. çok geçmiş olsun bu arada kulak iltihabı çok pis bişeydir bilirim  :sad1:

jbdun inatlaşma mı dedin  :cildir: :cildir: demek ki bu yaş bunların yaşı. ercan da feci bir inat var ama bana karşı. ben yemek yedirirken sesimiz çin seddine gidiyor ama babası " hadi oğlum benim aç ağzını" deyince hooop mama bitiyor tabakta. bana bir garezi var ama anlayamadım, allah sabır versin bazen çıldıracağımı düşünüyorum.  :BangHead:

gülay bezden kurtulmanıza ne kadar sevindim anlatamam. ben şu halimle ve bütün gayretimle denedim ama resmen inat yapıyor. kocaman oldu artık bez bağlamaya utanıyorum bir yerde. ama banamısın demiyor napıcam ben  :sad1:

kızlar inanın  ne zamandır okuyorum ama bir türlü yzamadım. birkaç aydır şiddetli görme kaybı ve baş ağrısı yaşıyordum. haftada 1 oluyordu. doktorum çok endişelendi tahliller, muayeneler en sonunda auralı migren teşhisi kondu. hamileliğin tetiklediğini söyledi doktor. doğumdan sonra da kalma ihtimali var malesef bu rahatsızlığın. allah düşmanımın başına vermesin nasıl olucak bilmiyorum :(

bu arada hamileliğim çok ağır geçiyor, bir yandan sıcaklar bir yandan baş ağrısı. c.tesi doktoruma gittim 14 ağustos doğum tarihi verdi. çok çok özledim sizleri elimden geldiğince sık yazıcam artık

hepinizi kocaman öpüyorum  :love8: :love3:
Hadsize haddini bildirmek, fukaraya don giydirmek gibidir!!



ponçik

Beril hoşgeldin  :hello2: ne demek beni hatırladınız mı aşkolsun  :honk:
anlattıklarını okuyunca ne kadar zor bir dönem geçirdigini çok iyi anladım , yine de bravo diyorum sana , hem sil baştan bir hayat, yeniden Türkiye, iş, çocuk, eş , yani gerçekten bravo arkadaşım  :alkış:
sağlık sorunların olmuş geçmiş olsun , tatilde dinlenip kendine gelirsin dilerim
Melis için kötü olmuş antibiyotikler ama dediğin gibi burada doktor olayları ne yazık ki böyle  :dontknow: dilerim bu kış hastalıksız , sağlıklı günler geçirirsiniz
ikinci bebek olayına gelince, inan ben de o kadar çok istiyorum ki , ama işte çok büyük cesaret gerekli , hele de anlattıkların  ve evet hamileliğinde yaşadıklarını düşününce çok çok gözünü karartman lazım , yine de hakkında hayırlısı olsun canım
herzaman yaz olur mu (Melisten vakit buldukça yani )  ;)

Ranacım çok geçmiş olsun  :sad1: migren çok kötü bir sağlık problemidir , birde hamilelik tetiklemiş öyle mi , hay Allah yaa, inşallah doğumdan sonra bişeyciğin kalmaz , benim eşimde aşırı ağrıları oluyor ve birkaç kez araba kullanırken gözleri karardı , doktora gitti, göz tansiyonu dedi doktor, üstelik de yani adı sanı duyulmuş ünlü bir hastane , neyse yani diyeceğim o ki acaba eşimde de mi migren var  :icon_scratch:
Ercan da zamanı gelince bezden kurtulacak annesi merak etme , bu aralar bebek de geleceği için bezi bıraksa da , bu sefer altına kaçırma durumları yaratabilir, bence bebek gelince doktora bir danışıp ona göre hareket etseniz daha sağlıklı olur
hadi bakalım 14 ağustos'u sabırsızlıkla bekliyoruz  :hello2:

Emine Ceylin için yaxzdıklarını okuyunca içim açılıyor valla
biz de hep bağırış çağırış ağlamalar, sinir,stres  :cildir: vaziyetleri oluyor
ilk defa geçen gün babası şöyle dedi "boşuna ağlama , bugun bi yazı okudum , bana ağlayarak hiçbirşey yaptıramazsın"  :honk:  :ehi:  :muzz:
bi yandan sevindim ama sevincim kısa sürdü , ama yine de 2 gün etkili oldu
bizim evdeki durum ne yazık ki , Eylülle 4 kişinin birden ilgilenmesinden kaynaklanıyor
ne kadar anlatmaya çalışsam da herkes kendi bildigi (!) kuralları uyguluyor maalesef  :dontknow: neyse buna da şükür diyorum , en azından laf dinleyen bir çocuk  :suclu:

Aslı   Eceye maaşallah çok tatlı bir kız , zaten küçüklüğünden yani bebekliğinden beri bayılıyorum o kara gözlere  :D  :nazar:
Tabu nasıl gidiyor, demek bilince aferin 10 puan diyor , vay zilli
eee çocukda haklı ama , işimize gelince sen büyüdün abla oldun, işimize gelmeyince sen daha küçüksün  :suclu:

Jbduncum yukarıda yazdığım gibi bizim evde de durumlar pek farklı değil, hele ki geçen hafta banyo yaptırırken çıldırdım , küvetin kenarına çıkıp ordan küvetin içine atlıyor, havuzda oynuyormuş güya , kızım düşeceksin bilmem ne derken başladı ağlamaya babama gitcem diye, bornuzu giydireyim dedim , yok , üstü başı ıpıslak koştu salona , ben nasıl bağırıyorum ama , delirdim resmen , çocuk ağlar, babası bana bağırır, hiç böyle olmamıştım, resmen cinnet geçircektim
sonra birde hiçbirşey olmamış gibi, annecim seni çok seviyorum diyor
sonra işte, olan bana oluyor, vizdan azabı  :suclu: yani dediğin gibi o daha çocuk ama çocuk değil şeytan mubarek  :toothy10:
BU ARADA RUYAMDA SENI GORDUM HAYIROLSUN , dogum yapmıştın, mavis gözlü bi oğlun olmuştu, ama çok komik, hastaneye gidiyorsun, yatağa yatırıyorlar seni, bende yanındayım, sen yatakta yatarken birden çocuk yanında oluyor, aaaa diyorum ne çabuk doğurdun, oldu işte hemen aldılar diyorsun  :D hayırolsun

Gülaycım gözünüzaydın, bak gördün mü , tamamen istemekle alakalı , inşallah her işiniz böyle kolay ve zahmetsiz olur
2.cocuk olayını Berile yazdığım gibi , ben de çok istiyorum, hatta Uğur da diyor bi erkek kardeş lazım filan diye , ama , gerçekten kendine güveniyorsan, başarabileceğini, herşeyi en baştan yaşayacağını kabulleniyorsan , ve tabiki riskleri de göze alabiliyorsanız bence bekleme...
herşeyin hayırlısı diyelim

gülengürbüz hoşgeldin , bizi beğenmedin mi , niye yazmıyorsun  ;D



ponçik

bize gelince  ::)

geçmiş olsun ve maaşallah için hepinize teşekkür ederiz  :opucuk:

ilaçlarımız almaya devam ediyoruz , yarın bitiyor, alerjik belirtiler geçti çok şükür, kulak iltihabı da antibiyotiğin etkisiyle geçmiştir muhtemelen , kontrole gidemiyoruz , bizim hatun kıyametleri koparıyor, evet yanlış bir durum farkındayım ama işten izin almam da problem  ,ağrısı da geçtigi için içim rahat en azından  ::)

nihayet regl oldum  :laughing7: bi yandan da üzüldüm yani  , sanki hamişlik belirtileri gibi şeyler hissettiğim için olsa bari bahane olurdu  :ehi: ama ihtimal yoktu zaten, o da ayrı mevzu  :suclu:

Eylul bu aralar legoya sarmış durumda , hayal gücü çok kuvvetli maaşallah  :nazar:
legolardan tahtaravalli, salıncak, kaydırak yapıyor, sonra parka çocukları koyuyor, salıncağa bindiriyor vs.vs.
legolarla epey vakit geçiriyor,
bunun dışında suluboyayla resim yapmayı çok seviyor, sabahları uyanınca Dorayı seyrediyor , BBC Prime daki çocuk kuşağını çok severek izliyor, ingilizce olduğu için anlamıyor ama kanalı değiştirmek istedigimde bu kalsın seyrediyorum diyor
bu hafta babannemiz istanbul dışında oldugu için , kızımıza babası bakıyor,
akşamları harap ve bitap bir şekilde bulsam da , ona binlerce kez teşekkür ediyorum, bir hafta kızıyla başbaşa vakit geçirmesi, ilgilenmesi,yedirip içirmesi , bir baba için mucize bir durum benim gözümde  :love3:



meltemk

Herkese selammmm.

Cok komik yazmiyorum yazmiyorum sonra sacma sapan bir zaman aklima geliyor.

Aslinda size Seydanin dogumunu haber vereyim diye yazayim hemen cabucacik. Seydanin 2 gun once minik prensesi dogdu. Kendi detaylari anlatir sonra.

Ben de su an is icin Amerikadayim. 1 haftaligina gelmistim pazar gunu. Ama bir hafta daha kalmam gerecek. Cok ozledim kuzularimi. Kalisim uzayinca acil yardim ananeyi cagirdik hemen. INsallah yarin gelecek cocuklarin yanina.

Onun disinda hayat ayni. Pek bir degisiklik yok. Barayim 20 aylik oldu. Ikisi guzel oynuyorlar artik. Arada bakici teyzelerimizle sorunlari ile canimiz sikiliyor ama idare etmeye calisiyoruz.

Emine cok tebrikler. INsallah hayirlisi ile kucagina alirsin bebegini.

Seydayi bir kerede buradan tebrik ediyorum. Bebisini de bol bol kokluyorum.

Jbdun sen de insallah hayirlisi oglusuna kavusursun. Inan oglanla anne baska oluyor. Ben boyle seylere hic inanmazdim. Her evde bir kiz mutlaka olmali cunku evin havasini degistiriyor. Ama ben Baraya cok degisik hissediyorum. insan epey duskun oluyor. Bir de daha iyi anlasiyor galiba. Ama anne kiz da baska tabii. Belemir devamli "buyuyunce annemle salata yemeye gidecegiz, sonra da kahve icecegiz" demiyor mu icim eriyor

Neyse ben kaciyorum. Buralara kadar gelip calismak yerine forumda takilirsam komik oluyor.....
Optum hepinizi.





anita

merhabalar
yaz geldi  ben gene adaya geldim.
okuduklarıma sevindim.
emine hamileymiş jbudun da öyle.
hayırlısı olsun canlarım.
Şeyda doğum yaptımı biliyomusunuz?
bende niyetliyim artık çalışmalara başlarız heralde:))
hepinizi çok öpüyorum